Nowlive.eu

Registreren
 

Koen Everink overleden
gelezen 30434 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 13, 2017, 13:17:38
#38
Mark de J. huilend: Koen en ik waren vrienden

UTRECHT - ,,Ik heb het echt niet gedaan. Koen en ik waren vrienden." Huilend en met een rood aangelopen gezicht herhaalde verdachte Mark de J. woensdag nogmaals in de rechtbank dat hij Koen Everink niet vermoord heeft. De voormalig tenniscoach van Robin Haase staat terecht voor de gewelddadige dood van de zakenman. Er is achttien jaar cel tegen hem geëist.


,,Dit is een verschrikkelijke zaak, het is vreselijk voor de nabestaanden. Maar ik heb het echt niet gedaan, ik blijf het herhalen", aldus De J. in zijn laatste woord in de rechtbank in Utrecht.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen.

De rechter doet op 23 januari uitspraak.


Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koen Everink overleden
« Reactie #38 Gepost op: december 13, 2017, 13:17:38 »

december 11, 2017, 19:40:54
#37
18 jaar cel geëist tegen Mark de J.

UTRECHT - UPDATE 18.45 uur - Het Openbaar Ministerie acht Mark de J. schuldig aan moord op zakenman Koen Everink en eist 18 jaar cel. Volgens het OM heeft de voormalig tenniscoach met opzet en voorbedachten rade zijn vriend en gokmaatje Everink vermoord.


Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die ’s ochtends haar vader vond.

De J., oud-coach van Robin Haasse, was bevriend met de miljonair. Hij was de avond dat Everink overleed, bij de zakenman thuis op bezoek. Ze hadden samen gegeten en sport op tv gekeken.
Ontkenning

De 30-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd ontkend iets met de gewelddadige dood te maken te hebben. Nadat hij de woning van Everink had verlaten, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen is toen de villa van Everink binnengegaan en zou hem hebben vermoord.

Het OM gelooft niets van die lezing en noemt het ontvoeringsverhaal „ongeloofwaardig”. De J. had een forse gokschuld bij Everink en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast.
Huilend

De J. zat maandag ogenschijnlijk onaangedaan in de rechtbank. Hij hoorde het requisitoir van het OM aan, maakte veel aantekeningen en schudde af en toe met zijn hoofd.

De familie van Everink hoorde de flinke strafeis huilend aan.
Veel onderzoekswensen afgewezen

De afgelopen anderhalf jaar heeft De J. samen met zijn advocaten van alles uit de kast getrokken om de onschuld te kunnen aantonen. De rechtbank wees veel onderzoekswensen echter af.

De verdediging mag wel een 3D-presentatie laten zien over mogelijke manieren waarop de zakenman omkwam. Ook mag raadsman Rob Kaarls twee forensisch deskundigen, die de moord hebben geanalyseerd, horen.
Mishandeling Badr Hari

Het slachtoffer kwam jaren eerder in het nieuws, omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA, in 2012.

Voor het proces zijn drie dagen uitgetrokken. De uitspraak staat gepland op 23 januari.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 28, 2017, 13:09:52
#36
Geen aanvullend DNA-onderzoek in zaak Everink

DEN HAAG - De verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, Mark de J., mag geen nader onderzoek laten doen op DNA-sporen. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft een vordering hiertoe van zijn advocaat Pieter Hoogendam afgewezen.


Hoogendam had een kort geding aangespannen tegen de Staat, omdat het Openbaar Ministerie (OM) het genetische materiaal niet wil vrijgeven. De strafrechter in het proces steunde het OM daarin. Hoogendam probeerde daarom via de civiele rechter alsnog deze blokkade op te heffen. Maar volgens de voorzieningenrechter hoeft het OM niet mee te werken aan aanvullend onderzoek.

Het gaat om sporen die zijn gevonden in de auto van de verdachte en op het lichaam van het slachtoffer. De J. ontkent dat hij Everink heeft vermoord. Hij beweert dat hij na zijn bezoek aan het slachtoffer, met wie hij bevriend was, in zijn auto werd ontvoerd en dat anderen de zakenman om het leven hebben gebracht. Het DNA-materiaal kan dat scenario ondersteunen, aldus de verdediging.

Familie en vrienden van de verdachte waren eventueel bereid om extra DNA-onderzoek te betalen.

De voorzieningenrechter in Den Haag vindt dat hij terughoudend moet zijn bij het ingrijpen in strafzaken. Hij stelt dat de strafrechter het belang van de verdachte al heeft meegewogen in zijn afwijzing voor nader onderzoek. De kortgedingrechter stelt dat een civiele rechter alleen in zeer bijzondere gevallen een strafproces kan doorkruisen. Maar dat is hier niet het geval, aldus de kortgedingrechter.

In het strafproces waren alleen nog regiezittingen. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen De J. is waarschijnlijk op 11, 12 en 13 december.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 14, 2017, 17:04:56
#35
Rechtbank: Everink maakte misbruik van gokverslaving

Koen Everink had nooit tienduizenden euro's aan Mark de J. mogen uitlenen. Everink wist namelijk dat De J. zwaar gokverslaafd was en had daarom geen leningscontracten met De J. mogen afsluiten. De rechtbank in Utrecht heeft daarom besloten dat twee leningsovereenkomsten tussen Everink en De J. niet meer bestaan.


Dat is pikant, omdat de geldleningen die De J. had bij Everink, worden gezien als motief voor de moord op de zakenman. Mark de J. wordt ervan verdacht begin maart 2016 Everink in zijn eigen huis in Bilthoven te hebben doodgestoken. De gokverslaafde De J. had twee bedragen van bij elkaar zo'n 70.000 euro van Everink geleend. De twee vrienden ging vaak samen op stap om te gokken. Voor reismiljonair Everink was dat financieel geen probleem, terwijl De J. steeds verder in de schulden zonk.Everink had een terugbetalingsregeling met De J. op papier laten zetten, waarbij hij zijn geld terug wilde, met rente. De nabestaanden van Everink proberen via de rechtbank De J. te dwingen alsnog al dat geleende geld terug te betalen. Maar De J. beweert dat de schuld tienduizenden euro's lager is dan de 70.000 die op papier staat. Volgens De J. had hij contant al een en ander teruggegeven én zou Everink op De J.'s onlineaccount zijn eigen uitgeleende geld deels zelf hebben vergokt.

De rechtbank oordeelt nu dat die terugbetalingsregelingen (voor twee bedragen: 43.400 euro en 26.050 euro) nooit afgesloten hadden mogen worden, vanwege De J's verslaving. Met terugwerkende kracht bestaan de contracten nu niet meer. Toch meent de rechtbank dat er 'een geldschuld' was tussen Everink en De J. Laatstgenoemde krijgt nu twee weken de tijd om aan te tonen hoeveel hij al van de schuld had afbetaald. Kan hij dat niet, dan zal de rechter zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat De J. moet terugbetalen.
Ouders

De nabestaanden van Everink vinden het vreemd dat de miljonair van misbruik wordt beticht. De leningsovereenkomsten werden ook ondertekend door de De J.'s ouders. Weliswaar vervalste De J. die handtekeningen van zijn ouders, maar dat wist Everink niet. ,,Koen was in de veronderstelling dat zelfs De J's ouders wisten van de lening, dus dan kan je hem niet van misbruik betichten'', verklaart een van de vrienden die bij de afwikkeling van Everinks erfenis betrokken is.

27 september ligt de zaak over de schuld opnieuw bij de civiele rechter in Utrecht. Daarnaast loopt de behandeling van de moordzaak door. Die zaak wordt 11, 12 en 13 december inhoudelijk verder behandeld.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2017, 21:54:09
#34
Familie Mark de J. looft 40.000 euro tipgeld uit

De familie van Mark de J. (30), moordverdachte in de zaak Koen Everink, stelt 40.000 euro beschikbaar voor de ’gouden tip’ die de onschuld van de tenniscoach kan aantonen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries vrijdagavond in het televisieprogramma RTL Boulevard.


Tips kunnen worden doorgegeven via de speciale gebouwde website. Daar is ook het nummer te vinden van de tiplijn. De hoop is dat tipgeld mogelijk voor een doorbraak in de zaak zorgt.

Mark de J. heeft in juni op een pro-formazitting flinke kritiek geuit op het politieonderzoek. Volgens hem krijgt hij geen eerlijke kans en heeft de politie grote fouten gemaakt.

De tenniscoach zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op zakenman Koen Everink, maar hij heeft zelf altijd ontkend.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 06, 2017, 14:55:26
#33
Nieuwe advocaat voor verdachte moord Everink

UTRECHT - De Haagse advocaat Bob Kaarls neemt de verdediging van tenniscoach Mark de J. (30) over, de man die verdacht wordt van het doden van zakenman Koen Everink.


Hij staat De J. dinsdagmiddag in de rechtbank in Utrecht bij tijdens een pro-formazitting, waarin de voortgang van de zaak wordt besproken. Kaarls bevestigt berichtgeving daarover van RTV Utrecht.

Eerder legde zijn voorganger Pieter Hoogendam de verdediging neer na afwijzing van een verzoek tot aanvullend DNA-onderzoek. Hij vond dat hij zijn werk niet meer goed kon uitvoeren.

Kaarls zegt vorige week de verdediging van De J. op zich te hebben genomen, maar wel een aanzienlijke kennisachterstand te hebben over het dossier, dat hij ,,omvangrijk en complex'' noemt. Hij verwacht pas na de zomer zo ver te zijn dat hij de zaak inhoudelijk kan bespreken.

De voormalig tenniscoach van Robin Haase wordt ervan verdacht Everink maart vorig jaar te hebben gedood. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wijst alles in zijn richting. De J. was als laatste bij Everink thuis, diens bloed is in zijn auto gevonden en hij had een forse schuld bij de zakenman.

Volg de zitting vanaf 14.30 uur live via onze verslaggeefser Saskia Belleman.

https://twitter.com/SaskiaBellemanBron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 11, 2017, 00:07:34
#32

Erven Everink willen alsnog héle gokschuld terug van Mark de J.


Mark de J., verdacht van de moord op Koen Everink, moet 70.000 euro van de schuld die hij had bij Koen Everink, waarschijnlijk alsnog in zijn geheel terugbetalen aan de nabestaanden. Tijdens de gestaakte rechtszaak van gisteren, kwam nieuw bewijs boven water dat hij het hele bedrag er zelf gokkend doorheen heeft gejaagd.


Vrienden van Everink die de erfenis regelen, eisten tijdens een kort geding in november vorig jaar 70.000 euro van De J., bijna het totaalbedrag dat hij had geleend van Everink om te kunnen gokken. Volgens Mark de J. heeft Everink online echter een deel van dat geld zelf vergokt, op het account van De J.
23.000 euro

Op die manier zou een deel van de schuld al 'verrekend' zijn. De kort-gedingrechter zei vorig jaar ‘dat dat best kan gezien het feit dat beiden vrienden waren’. De J. hoefde daarom ‘slechts’ de 23.000 euro terug te betalen waarvan hij wel erkent dat hij ze heeft vergokt.

Maar gisteren tijdens de rechtszaak over de moord bleek dat De J. zo goed als zeker toch alles zelf heeft vergokt. De J. kwam namelijk met verklaringen wanneer Everink en De J. samen gegokt zouden hebben, maar uit onder meer telefoongegevens bleek dat beide mannen op die momenten nooit op dezelfde plek kunnen zijn geweest. Bovendien werd uit verklaringen van De J. (na doorvragen van rechter en officier van justitie) duidelijk dat De J. minstens 33.000 euro zelf vergokte van de ruim 40.000 euro die hij van de kort-gedingrechter niet hoefde terug te betalen.
Presenteerblaadje

,,We hebben gisteren meteen onze advocaat gebeld'', zegt een van de vrienden van Everink, die de zaak namens de nabestaanden afhandelt. ,,We hebben het bewijs nu op een presenteerblaadje.''

In juli dient een bodemprocedure bij de rechtbank Utrecht over de terugbetaling van het uitgeleende gokgeld. De J. heeft overigens ook van die 23.000 euro die hij al wel moest teruggeven, nog niks terugbetaald.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2017, 13:42:41
#31
Dochter Everink: ’Maar dat is een vriend van papa’

UTRECHT - „Maar dat is een vriend van papa”, zei de dochter van Koen Everink toen tenniscoach Mark de J. vorig jaar werd opgepakt voor de gewelddadige dood van haar vader. De moeder van het destijds zesjarige meisje had een boodschap ingesproken die dinsdag in de rechtbank in Utrecht werd afgespeeld in de zaak tegen de voormalige tenniscoach.


„Jij liet haar alleen in het huis achter met haar vermoorde vader”, zei de moeder. „Deze ellende duurt nu al meer dan een jaar.”

De vader van Everink sprak dinsdag in de rechtbank. Hij richtte het woord tot verdachte De J., die een paar stoelen verderop zat: „Kom er nou voor uit.” Hij vertelde in een emotioneel betoog dat hij behalve enorm verdrietig over het verlies van zijn zoon, ook boos is op De J. en zijn raadsman. „Jullie tonen geen enkel begrip voor de nabestaanden.”

Everink werd vorig jaar maart in zijn huis in Bilthoven door zijn destijds zesjarige dochter gevonden. De zakenman was met tientallen messteken om het leven gebracht.

In de rechtszaal bleek dinsdag ook dat de Nederlandse tenniswereld op de hoogte was van de forse gokschulden die Mark de J. had bij Everink

De J. was de coach van Robin Haase. De tennisser heeft bij de politie verklaard dat hij wist van de forse schuld van De J. bij Everink. Ook andere Nederlandse toptennissers, zoals Igor Sijsling en Timo de Bakker, zijn door de politie gehoord over de gokschuld.

In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro’s schuld bij Everink. Daartoe waren contracten getekend. Haase verklaarde bij de politie dat Everink had gezegd de vader van De J. of Haase in te gaan lichten over die schuld.

De J. ontkende dit alles. „Ik had goede afspraken gemaakt met Everink over het afbetalen van mijn gokschuld. Er is op één keer na nooit een geïrriteerd gesprek over het geld geweest.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 08, 2017, 16:11:18
#30
Aangrijpende verklaring dochtertje Everink

UTRECHT - UPDATE 15.00 uur - Na een zoveelste schorsing is de rechtszaak tegen voormalig tenniscoach Mark de J., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op zakenman Koen Everink hervat. De J.’s advocaat dreigde de verdediging neer te leggen, nadat de rechtbank een verzoek om nieuw dna-onderzoek afwees. Uiteindelijk staat advocaat Hoogendam zijn cliënt nog steeds bij, maar lopen de irritaties op.


Nadat de rechtbank het verzoek om Maastrichtse forensisch onderzoekers op te roepen afwees, vroeg advocaat Hoogendam de rechtbank: „Wilt u nu de waarheid weten of niet?!” De voorzitter reageerde hierop ijzig: „We zullen noteren dat u deze vraag aan de rechtbank stelt.”
Dochtertje hoorde gegil

Inmiddels is de rechtszaak hervat en wordt duidelijk wat het 7-jarige dochtertje, die haar vader de volgende ochtend in een plas bloed vond, heeft verklaard aan agenten.

Het meisje was opgehaald door haar vader. Ze keken samen tv en aten wat. ’s Nachts werd het kind wakker van gegil van haar vader, dat best lang duurde. „Wel honderd seconden”, verklaarde het kind dat op dat moment in bed bleef. „Het was geen gilletje dat hij het leuk vond.”

Na het gegil hoorde ze de achterdeur dichtklappen, waarna ze in slaap viel. Rond zeven uur werd ze wakker, waarna ze eerst naar de slaapkamer van haar vader ging. Toen ze zag dat zijn bed leeg en onbeslapen was, verplaatste ze zich naar de keuken om iets te eten. Daar vond ze haar vader in een bloedplas.

Vervolgens is ze naar de buurman gerend. Hem viel op dat de voor- en achterdeur niet op slot waren. Zelf kwam hij om 00.30 uur thuis, het was toen donker bij Everink.
Ontmoetingen met mannen

Mark de J. meldde zich op 4 maart bij de politie met de mededeling dat hij de avond van de moord bij Everink was geweest. Hij is meermalen verhoor en vertelde uiteindelijk op 4 april dat hij de maanden ervoor een aantal ontmoetingen had gehad met mannen.

De eerste keer was in augustus 2015, op een tennistoernooi in Volendam. Twee mannen stelden daar vragen over tennis, maar ook over Koen Everink. Twee maanden later werd De J. tijdens een training aangesproken door een man op de fiets. Hij vroeg hem of De J. ergens aan wilde meewerken, maar wilde niet zeggen waaraan.

Eind 2015 werd de sfeer van de ontmoetingen steeds grimmiger. De J. ontmoette twee mannen na een avondtraining. Hij moest „aan die k*nkerlijer Everink zeggen dat hij moest stoppen”, vertelt De J. in de rechtbank die zichtbaar gespannen is. Rode vlekken trekken op in zijn nek.

Later werd De J. nog eens aangesproken in een zijstraat in Almere door twee onbekende mannen. Hij moest zeggen dat Everink zijn zaken moest laten vallen „want ze waren genaaid.” Tijdens die ontmoeting kreeg de verdachte tenniscoach duizend euro. „Dat geld heb ik moeten aannemen”, zegt De J. daarover, die het naar eigen zeggen aan Koen Everink gaf om zijn gokschuld van 6500 euro af te lossen.

Drie dagen voor de dood van Everink zei een man met Marokkaans uiterlijk en een litteken op zijn gezicht dat Everink niet meer in Amsterdam moest komen. De J. zei echter pas eind februari tegen Everink dat hij op zichzelf moest passen. Op de vraag waarom zo laat, antwoordt De J.” „Ik dacht dat dat goed was, ik heb geen glazen bol.” Ook ging De J. niet naar de politie.
Uitstel

De verdediging heeft al vaker om uitstel gevraagd, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden. Ook zijn er twee wrakingsverzoeken gedaan in aanloop naar de inhoudelijke behandeling, omdat De J. en zijn advocaat vrezen dat de zaak niet eerlijk wordt behandeld. De advocaat overweegt nu de verdediging neer te leggen, hij beraadt zich daarop. Later maandag wordt duidelijk wat hij besluit.
Dna-sporen van onbekenden gevonden

De ex-coach van tennisser Robin Haase ontkent ten stelligste iets met de gewelddadige dood van Everink te maken te hebben. Zijn advocaat betoogde maandag dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar dna op onder meer de kleding van Everink, in diens woning en in de auto van De J. Er zouden namelijk ook nog onbekende sporen zijn die de theorie van de 30-jarige coach zouden ondersteunen dat Everink is vermoord door onbekende mannen, terwijl De J. zelf ontvoerd was. Een Rapport van het TMFI (onafhankelijk forensisch experts) toonde aan dat er in 10 van de 25 onderzochte sporen dna zat van onbekende personen.

Ex-tenniscoach Mark de J. moet zich vanaf maandag verantwoorden voor de dood van Koen Everink maart vorig jaar. Hij wordt ervan verdacht de zakenman vorig jaar maart met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Zelf ontkent de voormalig coach van tennisser Robin Haase. De J. zelf zegt dat hij door onbekenden was ontvoerd op het moment dat zijn „vriend en gokmaatje” werd omgebracht.
Gokschuld en horloge

Het OM vindt dat al het bewijs richting de 30-jarige De J. wijst: hij was op de avond van de moord bij Everink thuis, bloed van Everink is in de auto van De J. gevonden, hij had een forse gokschuld bij de zakenman en had zijn familie gevraagd het horloge van Everink te verstoppen.
Nabestaanden aan de beurt

De rechtbank Utrecht heeft maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gereserveerd voor de zaak. De strafeis van het Openbaar Ministerie wordt op dinsdag verwacht. De nabestaanden krijgen die dag ook de mogelijkheid hun verhaal te doen. De verdachte zelf krijgt donderdag de kans om als laatste nog wat te zeggen. De uitspraak staat gepland voor 13 juni.

De rechtbank Utrecht heeft maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gereserveerd voor de zaak.

Koen Everink werd maart vorig jaar door meerdere messteken gedood in zijn huis in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag. De J. was die avond bij Everink thuis geweest. De twee waren volgens de tenniscoach bevriend en zij gokten regelmatig samen. De J. had een forse gokschuld bij de zakenman.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 04, 2017, 14:25:01
#29
Mark de J. wil rechter wraken in moordzaak Koen Everink

Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, probeert de rechter-commissaris uit het onderzoek naar de moordzaak te wraken. Het wrakingsverzoek wordt vandaag behandeld. Dat bevestigt de rechtbank Midden-Nederland.


Details over het wrakingsverzoek, dat achter gesloten deuren wordt behandeld, zijn niet bekend. Oud-tenniscoach Mark de J. zit al vijftien maanden vast omdat hij in maart 2016 Everink zou hebben doodgestoken in diens huis in Bilthoven, maar De J. heeft altijd ontkend.
Ontvoerd

Tijdens verschillende pro forma-zittingen beklaagden zowel advocaat Pieter Hoogendam als De J. zich over de 'tunnelvisie' waar justitie in hun ogen aan lijdt. Met een wrakingsverzoek kun je vragen om een andere onderzoeksrechter als je vindt dat ze bevooroordeeld te werk gaan. Justitie zou alleen oog hebben voor de theorie dat De J. Everink heeft vermoord, en niet open staan voor De J's verhaal dat hij kortstondig werd ontvoerd en dat zijn ontvoerders Everink hebben vermoord.

Mark de J. moet volgende week terecht staan voor de moord op Everink. Volgende week wordt ook de strafeis verwacht. Omdat de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak dus volgende week is, wordt de uitspraak over het wrakingsverzoek later vandaag al verwacht. De J. zou Everink hebben vermoord omdat hij hoge gokschulden had bij de miljonair die hij kende uit de tenniswereld.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 19, 2017, 14:58:29
#28

'Everinks geheime seksleven van belang in oplossing moordzaak'


De van moord verdachte ex-tenniscoach Mark de J. stond vanmorgen opnieuw voor de rechter. Hij zou zakenman Koen Everink hebben vermoord na een conflict over geleend geld. De J. had gokschulden. Justitie bracht vanochtend een nieuw stuk bewijs in: een envelop met bloed- en schoensporen. Maar het schoenspoor zou naar een andere dader wijzen dan Mark de J. Ook denkt de advocaat van De J. dat de oplossing van de moord gezocht moet worden in het 'geheime seksleven' van Everink. De J.'s voorlopige hechtenis werd opnieuw verlengd.


Het gaat vandaag om een regiezitting, onder meer bedoeld om onderzoekswensen naar voren te brengen, zoals het horen van getuigen.

Justitie meent tegen Mark de J al veel bewijs te hebben: hij was op de avond van de moord alleen thuis bij Everink, hij had enorme gokschulden bij Everink, er zijn allerlei sporen van hem in het huis gevonden (onder meer op een mes dat naast Everink lag) en op de passagiersstoel in de auto van De J. werden bloedsporen van Everink aangetroffen. Ook had De J. een wond aan zijn hand, had hij een duur horloge van Everink verstopt en vond de politie allerlei zoektermen op zijn computer die met moord te maken kunnen hebben.
Achter houden

Justitie bracht vanmorgen een nieuw stuk bewijs in: een envelop met daarop bloed- en schoensporen. Het bloed is hoogstwaarschijnlijk van Everink. Maar van het schoenspoor is dat nog maar de vraag. Het schoenspoor is volgens advocaat Pieter Hoogendam van Mark de J. niet van de verdachte, maar van een van de ontvoerders. ,,Het matcht met geen enkele schoen van Mark de J.'' Hoogendam verwijt het Openbaar Ministerie aanwijzingen die De J. vrij pleiten, achter te houden.

Ook Mark de J. zelf wond zich vanmorgen in de rechtbank weer op over zijn 'onterechte hechtenis'. ,,Moet ik blijven vastzitten vanwege gevaar op herhaling van een misdrijf dat ik niet heb gepleegd?'' Volgens De J. staan er leugens in het dossier.

De J. wordt ervan verdacht zakenman Koen Everink begin maart 2016 te hebben gedood. Het motief zou zijn dat de voormalige trainer van Haase een gokschuld had bij Everink.
Ontvoerd

De J., eind maart vorig jaar op het vliegveld opgepakt, ontkent iets met de dood van Everink te maken te hebben. De oud-tenniscoach verklaarde eerder al dat hij rond de tijd dat Everink werd gedood, was gekidnapt. Hij werd naar eigen zeggen uit zijn auto gesleurd, achterin vastgehouden, kreeg een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan. Die ontvoerders zouden Everink hebben vermoord. Bewijs voor dat scenario ontbreekt tot nu toe.

Het schoenspoor zou wel in die richting wijzen, vindt zijn advocaat. Het spoor zou wijzen naar Nike Air schoenen die Mark de J niet heeft. Maar justitie vermoedt dat De J. dergelijke schoenen én de schoenendozen heeft proberen kwijt te maken.

Ook suggereert de advocaat van De J. dat de oplossing van de moord gezocht moet worden in het geheime seksleven van Everink. Hoogendam wil daarom allerlei getuigen oproepen die daar iets vanaf zouden weten. In een openbare zitting wil hij echter niet toelichten wat hij precies bedoelt. De advocaat liet al 'ns eerder doorschemeren dat Everink er minnaressen op zou nahouden en meerdere vijanden zou hebben.

Hoogendam en De J. zelf pleitten er vanmorgen opnieuw voor dat zijn hechtenis voorlopig wordt geschorst en hij de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in vrijheid mag afwachten. De rechter ging daar niet in mee. De J. blijft in de cel. Justitie wil de zaak van 8 t/m 11 mei inhoudelijk behandelen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 28, 2016, 11:05:33
#27
’Dochter Everink (6) horen’

UTRECHT - De advocaat van tenniscoach Mark de J. wil de dochter van de vermoorde Koen Everink horen in het proces tegen zijn cliënt. Dat werd maandag duidelijk tijdens de regiezitting, waar de verschillende partijen hun wensen voor het proces op tafel leggen.


Verdacht De J. was bevriend met de Bilthovense zakenman Everink. Op de avond van de dodelijke steekpartij keken ze voetbal in de villa van Everink. De J. had flinke gokschulden bij Everink.

De officier van Justitie heeft de vraag om de dochter van Everink te horen afgewezen. Het meisje heeft een ’afschuwelijk trauma’ meegemaakt, zegt de OvJ. Zij vond haar vader badend in het bloed.

De verdediging wil ook de bekende tennissers Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung oproepen als getuige. Tegen het horen van Haase verzet het OM zich niet.

Volg de zaak via de tweets van onze verslaggeefster Saskia Belleman.

--->>>   https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 11, 2016, 12:42:05
#26

Erven van Everink eisen geld van moordverdachte De J.


De erven van de vermoorde Koen Everink hebben een kort geding aangespannen tegen Mark de J., die er van wordt verdacht Everink om het leven te hebben gebracht. De erven eisen dat De J. een bedrag van 26.050 euro terugbetaalt.Koen Everink leende een bedrag van 27.750 euro aan De J. Die zou dat in maximaal dertien termijnen terugbetalen aan de gefortuneerde zakenman. Everink leerde De J. in 2015 kennen via proftennisser Robin Haase, met wie de miljonair veel optrok. De J. was sinds eind 2014 coach van Haase. Everink reisde mee naar toernooien als 'loopjongen' voor de tennisser.

Het OM verdenkt De J. er van Everink op 3 maart van dit  jaar dood te hebben gestoken in de villa van Everink in Bilthoven. Het OM gaat er vanuit dat hij dat deed vanwege zijn geldproblemen. De erven willen in elk geval het nog openstaande geldbedrag zo snel mogelijk terug. Volgens hen weigert De J. zonder reden terug te betalen. Hij zou slechts één termijn hebben terugbetaald.

Het kort geding dient woensdag 16 november om 14.30 uur in de Utrechtse rechtbank.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 23, 2016, 13:23:56
#25

Op iPad Mark de J. gezocht naar 'halsslagader' en 'messteken'


Tenniscoach Mark de J. stond vanmorgen voor de rechtbank  op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink. Tijdens de vorige zitting op 27 juni ontkende hij het misdrijf te hebben gepleegd. Zijn advocaten denken aan meerdere, andere daders. ,,Alles wat in huis is gebeurd, kan niet door één man zijn gedaan."


Volgens de Officier van Justitie is er geen bewijs van dna-sporen van andere mannen. Wel zijn er op de iPad van Mark allemaal zoektermen gevonden als 'messteken', 'bewijs', 'halsslagader', 'afrekening', 'bewusteloos'. Het OM meent dat deze zoektermen, die mogelijk gedaan zijn voor Everinks dood, kunnen wijzen op moord met voorbedachte rade. Mark de J. heeft eerder zélf verklaard dat hij twee weken voor de moord gezocht heeft op 'bomexplosies' en 'messteken'.

Mark de J., voormalig tenniscoach van Robin Haase, verklaart in de rechtbank in Utrecht dat er op zijn iPad wel 7500 trefwoorden staan. Zijn advocaat zegt dat De J. de iPad al 5 jaar heeft en wel eens wat opzoekt naar aanleiding van iets op televisie. Mark beschuldigt het OM van achterhouden van informatie. ,,Het gaat over mijn leven hè. Dat is al halfjaar naar de klote. De emotie bij mij loopt hoog op. Ik ben er klaar mee. Ik wil naar huis'', aldus een geëmotioneerde De J. in de rechtbank.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Kidnapping
Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. Er is inmiddels een reconstructie bij de woning van Everink in Bilthoven gehouden, om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

De tenniscoach zou Everink opzettelijk met meerdere messteken hebben doodgestoken. Er lagen twee messen naast het lichaam van Everink, op een mes zat het dna van Mark. Hij verklaart dat zelf doordat hij de hele avond op bezoek was en dat mes eerder heeft gebruikt in de keuken. Zijn advocaat Pieter Hoogendam zegt ook dat het niet 100 procent zeker is of een van die messen het moordwapen was. ,,De lengte van de messen kloppen namelijk niet met de diepte van de steekwonden.''

Uit onderzoek blijkt verder dat De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer heeft gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Daarnaast werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden. De J. had flinke gokschulden bij Everink, stelt het Openbaar Ministerie.

Meer onderzoek
Volgens Mark de J. ging hij op de avond van de moord rond 23.00 uur weg en stond er op hoek van de straat iemand te bellen. Advocaat Hoogendam wil dat daarnaar onderzoek wordt verricht. ,,We willen de echte daders van de moord vinden om iets van Marks carrière te redden." Omdat Everink zich sterk verzette en zowel in de buik als rug werd gestoken én gewurgd, denkt de verdediging dat meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor de moord.

De raadsman vindt dat het OM last heeft van 'tunnelvisie' en zich zo heeft vastgebeten in het Mark-scenario dat elke andere mogelijkheid niet eens wordt onderzocht. ,,En ondertussen duurt het onderzoek naar onbeduidende details eindeloos'', zeggen zij. Het OM denk op zijn vroegst eind november klaar te zijn met het onderzoek naar de moord. Inmiddels zit De J. al een halfjaar in voorarrest en moet hij in voorlopige hechtenis blijven.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 05, 2016, 21:04:09
#24
Verdachte moord Everink moest 28 dagen 'kop houden'

Kan er íets kloppen van het 'ontvoeringsverhaal' van Mark de J., verdacht van de moord op miljonair Koen Everink? Op zoek naar bewijs dat De J. níet de moordenaar is, speelt hij vanavond in Bilthoven de hoofdrol in de reconstructie van zijn kant van het verhaal.


De Hoflaan in Bilthoven, de plek waar Everink in de nacht van 3 op 4 maart werd doodgestoken, wordt volledig afgezet voor de reconstructie. Achter die schermen speelt zich het verhaal af van wat er volgens Mark de J. gebeurd zou zijn die nacht. 

Terwijl het Openbaar Ministerie denkt dat De J. Everink doodstak vanwege geldschulden die hij had bij de miljonair, zegt de verdachte zelf dat hij na een avond voetbal kijken buiten voor Everinks deur werd 'gekidnapt'. De J. was net enkele meters weggereden in zijn Golf GTI en probeerde rijdend zijn gordel om te doen. Ineens sprongen vier mannen voor zijn auto en sleurden hem eruit. Onder bedreiging van een pistool werd De J. op de achterbank gezet.

De J. kreeg een muts over zijn hoofd, zag niks, maar merkte dat de auto achteruit reed, tot het huis van Everink. Twee mannen stapten uit, bleven enkele minuten weg en stapten weer in. Daarna reden ze linksaf de Soestdijkseweg op en op een rotonde weer rechtsaf. Daar lieten de mannen De J. achter in zijn auto. Waarschijnlijk op de Antonie van Leeuwenhoeklaan. Hij reed daarna in paniek weg.

Badr Hari
De J. vermoedt dat zijn kidnappers Koen Everink hebben omgebracht. Omdat er Marokkanen bij waren, wordt zelfs voorzichtig de link gelegd met mensen die Badr Hari een warm hart toedragen. Kickbokser Badr mishandelde Everink in 2012 in de Amsterdam Arena. Everink procedeerde nog tegen Hari.

De J. vertelde het verhaal aanvankelijk niet aan de politie. Het laatste wat hem aan het eind van de kidnap werd toegesnauwd was: 'hou 28 dagen je kop hierover, anders weten we je zus, je moeder en je vriendin te vinden'. Waar die termijn van 28 dagen vandaan komt is onduidelijk.

Pas na zijn arrestatie een paar weken later kwam hij met dit verhaal. Vanavond speelt hij zichzelf in de reconstructie. Conclusies worden pas tijdens de rechtszaken bekend.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koen Everink overleden
« Reactie #24 Gepost op: juli 05, 2016, 21:04:09 »