Nowlive.eu

Registreren
 

Koen Everink overleden
gelezen 30440 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 04, 2016, 14:50:09
#23
Dinsdagavond reconstructie zaak Koen Everink

UTRECHT - Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt dinsdagavond een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de moord op Koen Everink. Dat gebeurt bij de woning van Everink in Bilthoven, meldt de rechtbank in Utrecht.


Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken.Tenniscoach Mark de J., voormalig coach van Robin Haase, wordt verdacht van de moord. Hij ontkent echter in alle toonaarden.

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. De reconstructie wordt gehouden om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden, lieten ze vorige week maandag tijdens een eerste openbare zitting weten.

Everink en De J. gokten samen geregeld op sites. De tenniscoach had daardoor flinke schulden bij Everink opgebouwd. Op het moment van de moord zou een schuld moeten worden terugbetaald. Dat is een motief, stellen de aanklagers.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koen Everink overleden
« Reactie #23 Gepost op: juli 04, 2016, 14:50:09 »

juni 27, 2016, 14:09:42
#22
Mark de J. ontkent moord Koen Everink

DEN HAAG - De verdediging die het Openbaar Ministerie tunnelvisie en gebrekkig onderzoek verwijt, en een officier van justitie die de bal terugkaatst naar de verdachte die voortdurend wisselende verklaringen aflegt. In die stekelige sfeer ging maandag de strafzaak van start tegen tenniscoach Mark de J., verdacht van de moord op zakenman Koen Everink.


Everink werd begin maart doodgestoken gevonden in zijn huis in De Bilt. Mark de J. (29) meldde zich bij de politie met het verhaal dat hij twee mannen in de straat bij Everink had gezien. Pas later viel de verdenking op hem en stuitte de politie op een aantal verdachte omstandigheden.
Schulden

Zo bleek er op de passagiersstoel van de auto van Mark de J. een bloedspoor te zitten van Koen Everink. Ook bleek hij in het bezit van Everink's bebloede peperdure IWC-horloge, én bleek Mark de J. een geldschuld van naar schatting 43.000 euro bij Everink te hebben, waarover ze volgens het OM ruzieden.

Bebloed horloge

Mark de J. kwam pas nadat hij als verdachte werd aangemerkt met het verhaal dat hij op de avond van de moord vlak nadat hij het Huis van Everink verliet, door vier mannen werd tegengehouden. Hij werd met een muts over zijn hoofd op de achterbank gezet. Tien minuten later kwamen de mannen terug. Mark de J. zegt dat hij al geruime tijd werd bedreigd door de mannen, maar dat hij niet kon zien wat ze die nacht hebben gedaan. Die mannen zouden ook het bebloede horloge van Everink in zijn auto hebben achtergelaten, waarmee Mark de J. zich geen raad wist. Justitie vond het horloge uiteindelijk in de woning van De J.'s zus, nadat De J. in de gevangenis fluisterend aan zijn ouders vertelde over het kleinood. Dat gesprek werd opgenomen.
Ongeloofwaardige verklaringen

Volgens het OM bemoeilijkt Mark de J. het onderzoek voortdurend met wisselende en ongeloofwaardige verklaringen. Zo vertelde De J. dat de mannen die hem overvielen behalve het horloge, een briefje achterlieten in de zak van een vest. "We komen terug voor het horloge en voor jou", zou erop hebben gestaan. Maar Mark de J. stopte het vest eenmaal thuis in de wasmachine. Er werden geen restanten van een briefje gevonden.
Onvoldoende bewijs

Volgens raadsman Hoogendam van Mark de J. is er onvoldoende bewijs tegen zijn cliënt. DNA-sporen van De J. in het huis van Everink bewijzen hooguit dat hij daar is geweest, maar Everink en Mark de J. waren vrienden. Het zijn volgens de advocaat geen dadersporen. Volgens Hoogendam richt het onderzoek zich volledig op Mark de J., en worden andere scenario's buiten beschouwing gelaten. De geldschuld van Mark de J. was geen motief, zegt de advocaat. Mark de J. had over het afbetalen goede afspraken met Everink, en een groot deel reeds terugbetaald. Van ruzie was volgens Hoogendam geen sprake.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 10, 2016, 19:19:36
#21
Politie zoekt horloge en telefoon Everink

BILTHOVEN - De politie is op zoek naar de telefoon en het tienduizenden euro's kostende horloge van de begin maart vermoorde zakenman Koen Everink. Die zijn niet aangetroffen in de woning van Everink in Bilthoven, waar hij 4 maart levenloos werd gevonden. Hij was door messteken om het leven gebracht.


Tenniscoach Mark de J. is verdachte in de zaak. Hij zit nog vast. De J. was de coach van tennisser Robin Haase. Everink had diverse contacten in de tenniswereld.

Koen Everink kwam in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 27, 2016, 18:09:02
#20
'Mark de J. had gokschulden, ook bij Koen Everink'

 Mark de J., de tenniscoach die wordt verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, zou grote pokerschulden hebben gehad. De 29-jarige Rotterdammer zou ook een schuld van 80.000 euro bij Koen Everink hebben gehad. Over dat bedrag zou ruzie zijn ontstaan.


Dat beweren ingewijden uit de pokerwereld tegenover de site Pokernews.com. Zij deden een rondvraag nadat het AD zaterdag meldde dat De J. tot voor kort actief leek in de online pokerwereld. Op een pokerforum bood hij grote geldbedragen aan die hij wilde omruilen in een andere elektronische munteenheid. Het afgelopen jaar probeerde De J. grote bedragen om te ruilen, van soms 10.000 tot 30.000 dollar per keer.

Link
Bovendien meldt een bron aan het AD dat er bij de politie inmiddels een verklaring ligt van een tennisser dat De J. inderdaad gok- en pokerschulden heeft. Onbekend is of in die verklaring ook een link met Koen Everink wordt gelegd.

Pokernews.com meldt dat Koen Everink geld aan De J. zou hebben geleend, maar dat Everink het geld op korte termijn terug wilde hebben. Everink zou daarbij gedreigd hebben om de gokproblemen van De J. openbaar te maken.

Loopjongen
Koen Everink kende De J. sinds een paar jaar. Everink trok veel met tennissers op, vooral met de Nederlandse profspeler Robin Haase. Mark de J. was sinds 2014 coach van Haase. Everink reisde als pure hobby vaak mee naar toernooien en fungeerde als een soort 'loopjongen' voor Haase.

's Avonds 3 maart nodigde Everink De J. uit bij hem voetbal te komen kijken. De volgende ochtend werd Everink dood gevonden in de keuken van zijn villa in Bilthoven.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 16:14:30
#19
UPDATE

Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht heeft de aanklacht tegen de verdachte in de zaak-Everink verzwaard naar moord dan wel doodslag, maakte het OM vrijdag bekend.


De verdachte, tenniscoach Mark de J. (29) uit Rotterdam, werd in eerste instantie nog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de zakenman uit Bilthoven.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 12:17:10
#18
Verdachte zaak Everink zaterdag voorgeleid

 De verdachte die donderdag werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van zakenman Koen Everink wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Utrecht. Die bepaalt of de verdachte Mark de J. (29) uit Rotterdam nog langer moet blijven vastzitten. De J. is coach van tennisser Robin Haase.


De verdachte werd donderdagochtend op Schiphol aangehouden. De politie kwam hem op het spoor naar aanleiding van informatie die naar voren kwam bij het onderzoek. Everink werd op vrijdag 4 maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij werd doodgestoken.

Everink had diverse contacten in de tenniswereld. De J. heeft waarschijnlijk in de uren voor
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 24, 2016, 14:01:08
#17
‘Coach opgepakt voor dood Koen Everink’

De politie heeft donderdagmorgen een arrestatie verricht in de zaak Koen Everink. RTL Nieuws en persbureau ANP melden dat het gaat om Mark de J., de coach van tennisser Robin Haase. De man, een 29-jarige Rotterdammer, kwam naar voren bij het onderzoek en werd opgepakt op Schiphol toen hij aankwam uit het buitenland. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de zakenman.


De politie wilde er niets over zeggen: “Wij doen geen mededelingen over de personen.” Robin Haase reageerde donderdagmiddag aangeslagen op de aanhouding van zijn coach. “Ik ben geschokt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken”, liet hij weten aan het ANP.

Vrijdagochtend 4 maart werd het dode lichaam van Everink aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Hij is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gebracht. De politie meldde toen dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen. Begin deze maand werd bekend dat de zakenman met messteken om het leven is gebracht. Uit onderzoek blijkt dat er geen sporen van braak zijn gevonden.

De politie heeft ruim honderd tips ontvangen die verder onderzocht worden. De tips kwamen binnen nadat in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak werd besteed. Een woordvoerder van de politie kon donderdagmorgen nog niets zeggen over een eventuele link tussen de verdachte en Everink. Over of er meer verdachten zijn wilde de politie evenmin iets kwijt. “Het onderzoek gaat verder. Wij hebben zelf ook nog veel vragen.”

Misdaadjournalist John van den Heuvel beweerde op Radio 538 dat er een link is tussen de verdachte en Everink.

Bron:NRC.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 12, 2016, 11:03:05
#16
Everinks laatste avond was voetbal kijken met vrienden

Koen Everink bracht de laatste avond dat hij leefde door met vrienden, kijkend naar Feyenoord-AZ. Waarschijnlijk niet lang daarna is hij vermoord. Vandaag wordt de man die vooral bekend werd als slachtoffer van Badr Hari begraven, net nu hij plannen had om opnieuw een touroperator op te zetten.


Niet in het huis waar hij acht dagen geleden dood werd gevonden, maar in de villa waar hij naartoe wilde verhuizen konden vrienden en kennissen gisteren afscheid nemen van Koen Everink.

De bouwvakkers hebben de afgelopen dagen de koperen rijplaten weer ingeladen en het bouwmateriaal opgeruimd. ,,We wilden het in elk geval netjes achterlaten,'' zei een bouwvakker bij het verlaten van het terrein.
Koen Everink was trots op z'n nieuwe huis. Hij zal er nooit voetbal kijken met z'n vrienden, zoals de laatste avond in z'n oude woning, 2 kilometer verderop. In de riante, strak ingerichte huiskamer met een foto van dochtertje Julie prominent aan de muur, had Everink vaak vrienden over de vloer. Vanuit de huiskamer keek je uit op de enorme tuin met jacuzzi en trampoline voor de kleine.

Slecht verlicht
De grote heg eromheen ontnam pottekijkers ieder zicht op wat er binnen gebeurde. Alleen de overburen in de donkere, slecht verlichte lanen hadden zicht op de voorkant van het huis, maar juist zij waren de nacht dat Everink werd vermoord, op vakantie.

Koen Everink zou nog maanden wonen aan de Hoflaan. De verbouwing van zijn nieuwe villa aan de Rembrandtlaan, ook in Bilthoven, was nog lang niet klaar. Dus nee, blijven vrienden benadrukken, al was z'n nieuwe huis beter beveiligd dan z'n oude woning, Koen Everink was niet bang en wilde niet in allerijl in een fort gaan wonen. De verbouwing liep zelfs zodanig uit dat makelaar Boon de verkoop en foto's van zijn half-vrijstaande villa aan de Hoflaan tijdelijk van Funda afhaalde.

'Liefe papa'
Vandaag in Utrecht wordt Koen Everink begraven in het bijzijn van zijn onder anderen zijn ouders, zijn broers Bastiaan (ex-militair, nu bekend als operazanger) en Tim en natuurlijk zijn dochtertje die met een ontroerende handgeschreven briefje deze week in kranten afscheid nam van haar vader: liefe papa, ik blijf voor altijd jou kleine mijsje, ik hou van jou.

Hartverscheurender kan het verdriet niet worden weergegeven. Weer staat Everink als gevolg van een misdrijf tégen hem volop in de schijnwerpers. Koen Everink, 22 februari 1974 geboren in het oosten van het land, was altijd de succesvolle ondernemer die touroperator Eliza was here had grootgemaakt. Eliza was de niet bestaande reizigster die ongerepte toeristische plekjes ontdekte voor de toerist die iets aparts wil.

Eliza was zeldzaam
In 2001 werd Eliza 'geboren', een naam bedacht door een reclamebureau. Expres een naam die je zelden hoort. Maar toch vertrouwd, en een tikje mysterieus. 'Vertrouw Eliza maar, zij zoekt mooie plekjes voor je uit'. Twee jaar lang leidde Eliza een marginaal bestaan tot Koen Everink vanaf 2003 in haar huid kroop en gemiddeld 15 weken per jaar Europa afspeurde naar unieke zonbestemmingen.

In 2005 zei hij in een van de schaarse interviews 'dat hij het er wel van zag komen ooit zelf zo'n onontdekt hotelletje te runnen'. ,,Leuke mensen ontvangen en lekker tijdloos leven.'' Eliza was toen al hard op weg het succes te worden waarmee Everink miljonair zou worden.

Eliza kenden we dus wel. De man achter haar, Koen Everink, werd echter pas bekend toen hij in 2012 in de Amsterdam Arena tijdens dancefeest Sensation White al dan niet iets verkeerds zei tegen Estelle Cruijff en vervolgens door haar opvliegende vriend, kickbokser Badr Hari, zwaar in elkaar werd geslagen. Vier maanden eerder had Everink net zijn aandelen in Eliza was here verkocht aan reisgigant Sundio van vriend Joost Romeijn voor zoveel geld dat werken niet meer nodig was.

Gemolesteerd
De klappen van Hari veranderden het leven van Everink, die tot z'n eigen frustratie zag dat de kickbokser een bepaalde populariteit bleef houden en hij - de joviale, hardwerkende selfmade miljonair die zoveel mensen prachtvakanties had bezorgd - soms zelfs als 'louche ondernemer' werd weggezet. ,,Daar heeft hij veel last van gehad,'' zegt een goede vriend van Everink. ,,Van: hoe kan dit? Ík ben toch gemolesteerd??''

Everinks enkel was zodanig beschadigd dat hij nooit meer voluit kon voetbal en tennissen. Na 'Badr Hari' werd hij meer teruggetrokken, deels omdat Marokkaanse Hari-fans hem vaak uitscholden, ook omdat hij simpelweg 'geen zin' had bekeken en gefotografeerd te worden. Badr Hari kreeg 'slechts' 14 maanden cel.

Nieuwe touroperator
Everink was vastberaden hem 'dan maar' financieel keihard aan te pakken met een schadeclaim van vele tonnen. Maar ondertussen, bevestigt een goede vriend, was hij na inmiddels psychisch zodanig over de mishandeling heen dat hij weer plannen had om een nieuwe touroperator te starten. Op zoek naar nieuwe dromen. Tot daar vorige week een bruut einde aan kwam.

Over zijn dood wordt nog altijd druk gespeculeerd. Hij was vanaf 6 uur thuis donderdagavond 3 maart. Niet bekend gemaakt is dat hij de uren daarna nog vrienden over de vloer had. Voetbal kijken, de bekerwedstrijd Feyenoord-AZ. Laat in de avond heeft hij ze uitgezwaaid en niet lang daarna moet de confrontatie zijn geweest met de persoon die hem doodstak. De volgende ochtend werd Koen pas gevonden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 10, 2016, 11:35:29
#15
Advertentie dochtertje Everink maakt verdriet pijnlijk duidelijk

Een aangrijpende rouwadvertentie in onder meer de Tubantia van donderdag maakt pijnlijk duidelijk wat voor een verdriet er gepaard gaat met de moord op zakenman Koen Everink. Het dochtertje van Everink (6) schrijft in de advertentie een briefje aan haar overleden vader.


Everink, die vorige week met messteken om het leven werd gebracht in zijn huis in Bilthoven, wordt dit weekend in besloten kring begraven.

Vrijdagochtend werd hij in een plas met bloed gevonden door zijn 6-jarige dochtertje. Zij begon te huilen, waarop buren de politie waarschuwden.

In de advertentie schrijft het meisje: 'Liefe papa, ik ben voor altijd juo kleine mijsje. Ik hou van jou.'

De advertenties voor Everink zijn in verschillende kranten geplaatst. Het reisbureau van Koen Everink, Eliza was here, plaatste een bijzondere advertentie uit naam van Eliza.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2016, 11:26:13
#14
Badr Hari nog niet van schadeclaim Everink af

Koen Everink is gedood door messteken. Is de 42-jarige miljonair dan toch het slachtoffer geworden van een roofmoord? Zijn dood betekent in ieder geval níet dat Badr Hari van z'n schadeclaim af is.


De civiele procedure die Koen Everink voerde om een schadeclaim van enkele tonnen te krijgen van Badr Hari, kan worden doorgezet door zijn familie. Everinks dochter is erfgename, maar omdat zij pas 6 jaar oud is, zal een bewindvoerder het beheer krijgen over het vermogen van de in de reiswereld rijk geworden ondernemer.

Daarbij hoort ook de al in gang gezette procedure tegen Hari, de kickbokser die de ondernemer in 2012 tijdens een dancefeest in de Amsterdam Arena in elkaar sloeg. Everink zou iets gezegd hebben tegen Hari's toenmalige vriendin Estelle Cruijff. Goede vrienden van Everink weten dat hij zwaar teleurgesteld was in de bescheiden celstraf (14 maanden cel) die Badr Hari kreeg voor de mishandeling.

In cassatie
,,Hij was écht van plan om Badr Hari dan maar financieel te straffen,'' aldus een vriend van Everink. De civiele procedure gaat verder als de strafzaak helemaal is afgehandeld. Hari is in cassatie gegaan tegen zijn straf.

Koen Everink (42) werd vrijdagmorgen in zijn villa in Bilthoven gevonden in de keuken. Hij leefde de afgelopen 3,5 jaar meer teruggetrokken dan de jaren vóór de mishandeling. Tegen zijn zin was Everink een bekende Nederlander geworden die zelfs rond zijn huis werd lastig gevallen. Eenmaal werd hij benaderd door mannen die hem 'tegen betaling' wilden beschermen. Op internet werd geroepen dat hij de carrière van Hari om zeep had geholpen en dat hij 'afgemaakt moest worden'. ,,Dat zag hij wel,'' zegt een bekende van Everink.

Nooit aangifte
Tot écht serieuze bedreigingen kwam het nooit. De lijnen tussen Everink en de politie waren kort. De miljonair heeft voor zover bekend nooit aangifte gedaan van bedreiging en liep, vertellen vrienden en zijn advocaat Alexander de Swart, zonder beveiliging over straat.

Wel begaf Everink zich minder graag in het uitgaansleven, alleen al omdat hij geen zin had in de telefoontjes die massaal uit de achterzak werden gehaald om hem te filmen. Everink stond op het punt naar een beter beveiligde villa te verhuizen.Bron;AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2016, 11:23:03
#13
Afscheidsdienst vermoorde Everink in besloten kring

De uitvaart van Koen Everink vindt deze week in besloten kring plaats. Dat heeft zijn advocaat Alexander de Swart laten weten namens de nabestaanden van de vermoorde zakenman. De Swart benadrukt dat familie en vrienden 'in alle rust en uitsluitend met elkaar afscheid nemen'. Hij roept media dan ook met klem op die wens te respecteren.


Everink werd vorige week dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Dinsdag bleek dat hij door messteken om het leven is gebracht. De politie doet volop onderzoek naar de moord. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. Dat leverde tijdens de uitzending twintig tips opBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 08, 2016, 13:46:41
#12
Everink door messteken om het leven gebracht


 De politie heeft bekendgemaakt dat Koen Everink door messteken om het leven is gekomen. De zakenman werd vrijdag dood aangetroffen in zijn eigen huis.


De politie heeft inmiddels meer dan dertig tips binnengekregen over de zaak. Mensen die iets aparts hebben gezien rondom de woning van Everink tussen donderdagavond 18 uur en vrijdagochtend 9 uur worden opgeroepen zich te melden bij de politie.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 07, 2016, 03:12:30
#11
Geen bewakingscamera's bij woning Everink

Koen Everink had geen bewakingscamera's in zijn woning. Hij waande zich volkomen veilig in zijn Bilthovense villa, zeggen intimi. De politie moet het dus doen zonder beelden van de moord en tast nog volledig in het duister over de toedracht.


De halfvrijstaande villa van Koen Everink aan de Hoflaan in Bilthoven is het hele weekend afgeschermd met zwarte hekken. Een rechercheteam is druk bezig met het verzamelen van sporen. Een politiehelikopter cirkelt zaterdagmorgen boven de buurt om foto's te maken van de omgeving. Buurtbewoners worden verhoord of zij iets verdachts hebben gezien.

In de middag kammen twee rechercheurs de straat uit met een politiehond. De Utrechtse politie tast nog in het duister over de toedracht van de moord op de 42-jarige zakenman Koen Everink. ,,We weten echt nog niet wat de aanleiding is geweest," geeft politiewoordvoerder Leonie Bosselaar toe.

Braakschade
Reden waarom alle scenario's nog openstaan. In het belang van het onderzoek houdt de politie de kaarten stijf tegen de borst. Ze wil niet zeggen of er braakschade aan de woning is, wat zou kunnen duiden op een inbraak. Evenmin wil de politie kwijt of er iets mist in de woning, of hoe Everink om het leven is gebracht. Er zijn geen camerabeelden van de moord. Vrienden van Everink bevestigen dat er geen camera's waren. ,,Koen had helemaal geen angst. Zijn deur stond altijd open. Dat er geen camera's hangen, geeft aan dat hij zich thuis veilig voelde. Ja, er hebben wel eens Marokkaantjes voor de deur gestaan die vonden dat hij de carrière van Badr Hari had kapotgemaakt. Dat vond hij vervelend, maar zag hij niet als een echte bedreiging."

Verbrijzeld
Zijn huis aan de Hoflaan in Bilthoven stond in de verkoop. Foto's van de makelaar tonen een smaakvolle, door een architect ingerichte villa, met veel zwart, hout en natuursteen. In de woonkamer hangt een portret van zijn 6-jarige dochter, die de eerste was die haar vader dood aantrof. Bij voetbalvereniging Kampong in Utrecht werd zaterdagmiddag een minuut stilte gehouden. Voordat zijn enkel werd verbrijzeld, speelde Everink in het veteranenteam.

Uitvaart
,,Met Koen verliezen we een aimabele, innemende man," zegt voetbalmaatje Floris Schneemann. ,,Koen is tegen wil en dank een bekende Nederlander geworden. Hij was daar niet op uit. Koen wilde alleen die mishandeling niet over zijn kant laten gaan. In het veld was hij fanatiek, hij speelde met beleving, soms wel iets te veel. Hij zat ook regelmatig bij FC Utrecht op de tribune. We wilden bij zijn dood stilstaan.'' Koen Everink zal worden begraven. Familie en vrienden hopen met rust te worden gelaten tijdens de uitvaart.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 05, 2016, 15:45:13
#10
Politie: Meerdere tips over moord Everink gekregen

 Het politieonderzoek naar de dood van de 42-jarige Koen Everink gaat zaterdag onverminderd door. Dat laat de politie Utrecht weten. De Bilthovenaar werd in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart om het leven gebracht. Zijn 6-jarige dochter vond haar vader 's ochtends vroeg in de woning.


Zaterdagochtend ging het forensisch onderzoek in de woning verder. De politiehelikopter maakte zaterdag overzichtsfoto's van de omgeving en er wordt verder gesproken met betrokkenen en bekenden van het slachtoffer.

Het onderzoek richt zich op wat zich in de woning heeft afgespeeld en alle scenario's staan open, aldus de politie. Er zijn inmiddels al meerdere tips binnen gekomen die de recherche verder onderzoekt.

Verdacht
,,Iedereen die iets opgevallen is in de omgeving van de Hoflaan in Bilthoven dat verdacht was, dit kan zijn geweest in de avond van donderdag 3 maart of de ochtend van vrijdag 4 maart zijn, maar ook in de periode ervoor, wordt gevraagd dit te delen met de recherche'', aldus een woordvoerder van de politie.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 05, 2016, 12:19:22
#9
Everink had net weer zin in het leven gekregen

De moord op de 42-jarige zakenman Koen Everink komt voor familie en vrienden als een grote schok. De man die in 2012 door kick- bokser Badr Hari in de Amsterdam Arena in elkaar werd geslagen, zou bedreigd worden. Maar zijn vrienden zeggen dat hij niet bang was en niet beveiligd werd.


Het waren hartverscheurende beelden, zegt een bewoonster van de keurige Hoflaan in Bilthoven. ,,Het dochtertje van Koen werd huilend door politieagenten weggebracht. Het was vreselijk om te zien." Veel is nog onduidelijk, maar wat wel vaststaat is dat het 6-jarige kind van Everink haar vader aantrof in een grote plas bloed in de keuken van het huis. Ze is gaan gillen, waarna de buren de politie belden, melden goed ingevoerde bronnen.

Een inderhaast opgeroepen traumahelikopter draait halverwege weer om. Want als politieagenten de woning van Everink binnenstappen, is hij al overleden. Als even later ook zijn luxe Porsche Cayenne wordt weggesleept voor technisch onderzoek en er zwarte schotten voor de villa worden geplaatst, weet ook de buurt het zeker: Koen Everink is overleden. Het is voor de inwoners van de chique plaats de tweede geruchtmakende dood, na de gruwelijke moord op Els Borst in 2014.

Roofoverval
Over de achtergronden van de dood van de in de reiswereld rijk geworden Everink gaan al snel de wildste verhalen rond. Een scholier van Marokkaanse komaf weet bij de politieafzetting te vertellen dat er vrijdagochtend vroeg een roofoverval heeft plaatsgevonden in Everinks villa. De zakenman zou zich al enige tijd niet meer veilig voelen in Nederland en persoonsbeveiliging nodig hebben om de straat op te durven.

,,Rond die tijd van de zaak met Badr Hari kreeg hij van Marokkanen wel eens van alles naar zijn hoofd geslingerd,'' zegt een van zijn beste vrienden. ,,Maar hij was absoluut niet bang en had geen beveiliging.'' Snikkend vertelt de man dat zijn vriend in het verleden, 2 jaar na de geruchtmakende mishandeling door kickbokser Hari tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena, werd bedreigd. Vooral als die zaak weer eens bij de rechter speelde.

Everink claimde tonnen schadevergoeding van Hari en schroomde niet zijn verhaal te vertellen in diverse media. ,,Dan stonden er weer eens Marokkaantjes voor zijn deur die riepen dat hij Badr met rust moest laten. Maar Koen had een hotline met de politie en dan waren ze snel weer weg."Dat zou voor het laatst een halfjaar geleden zijn gebeurd, in de periode dat Hari in hoger beroep tot 24 maanden gevangenisstraf werd veroordeeld.

Zonnig
Volgens vrienden van Everink had hij juist weer volop zin in het leven. ,,Hij zag de toekomst net weer zonnig in. Hij had er zin in. Na de mishandeling en alle publiciteit rondom de rechtszaak ging het niet zo goed met hem. Hij had niet alleen fysieke schade, maar ook in z'n hoofd ging het niet helemaal lekker. Die periode had hij inmiddels achter zich gelaten."

Koen Everink was gescheiden en leefde alleen. Hij was van plan te verhuizen naar een ander gedeelte van Bilthoven. Zijn villa, die hij in 2007 nog voor ruim 835.000 euro had gekocht, stond al enige tijd te koop. Everink zat goed in de slappe was. Volgens zakenblad Quote was hij goed voor zo'n 15 miljoen euro. ,,Hij wilde misschien weer gaan ondernemen en had plannen voor de toekomst," vertelt zijn vriend.Buurtbewoners weten intussen niet waar ze het moeten zoeken.

Wraak
Zonder het te durven uitspreken, kijken ze naar de rol van Badr Hari. ,,Het zal toch niet," zeggen sommigen voorzichtig. ,,Het is toch niet voor te stellen dat hij nog wraak zou laten nemen op deze manier." De advocaat van Hari zei vrijdag geschokt te zijn door de dood van de zakenman. ,,Heel treurig en shockerend," zo reageerde Bénédicte Ficq.

Ondanks de definitieve veroordeling van Hari was het geschil tussen de kickbokser en Everink nog niet helemaal voorbij. Everink had voor enkele tonnen beslag laten leggen op de Nederlandse bezittingen van Hari.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koen Everink overleden
« Reactie #9 Gepost op: maart 05, 2016, 12:19:22 »