Nowlive.eu

Registreren
 

Het weer !
gelezen 632737 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 22, 2017, 14:48:06
#31
Zo heet was het nooit

Amsterdam - UPDATE 14.14 uur - Het is vandaag extreem warm. Vooral in het zuiden. Het kwik stijgt in Limburg tot rond de 35 graden. Zo warm is het in juni in Nederland pas twee keer eerder geweest, sinds 1901. Het record voor 22 juni van 31,7 graden, maar dat record werd aan het eind van de ochtend al verbroken.


Nederland krijgt in de namiddag en avond met buien te maken, mogelijk ook met onweer en windstoten tot 75 km/uur. Voordat de buien de westkust bereiken, wordt het op de stranden nog 25 tot 27 graden.
Record verbroken

Dat meldt Weerplaza. Ook gisteren werd er een datumrecord verbroken. In Zeeuws-Vlaanderen werd het 33 graden, een waarde die we nog nooit op 21 juni hebben gemeten.

Temperaturen van 35 graden zijn verre van normaal in het Nederlandse klimaat. Tussen 1901 en 1950 steeg het kwik slechts zeven keer naar deze hoogte. Van 1951 tot 2000 lukte het 17 keer.
'Hitte door veranderende klimaat'

ĄDe 35 graden lijken we steeds makkelijker te halen. In het begin van de vorige eeuw was het echt een zeldzaamheid, voorbehouden aan de allerheetste zomerdagen in enkele jaren tijd. Sinds 2009 beleven we zoín hete dag jaarlijks. Alleen in 2011 werd het geen 35 graden, maar het scheelde niet veel. De hete dagen zijn een gevolg van ons veranderende klimaatĒ, zegt meteoroloog Michiel Severin.
Vrijdag en in het weekend

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt bij een temperatuur van 20 graden aan zee tot 27 of 28 graden in het zuidoosten. Zaterdag is het overal rond de 20 graden en zijn er wolkenvelden met plaatselijk regen. Vanaf zondag wordt het weer wat warmer; 20 tot 25 graden.

Bron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Het weer !
« Reactie #31 Gepost op: juni 22, 2017, 14:48:06 »

november 08, 2015, 12:13:46
#30
Weer een warmterecord verbroken in november


 Nog nooit kende een novemberdag in Nederland zo'n hoge minimumtemperatuur als zaterdag in Twente en het Limburgse Arcen. Op beide locaties werd het niet kouder dan 14,8 graden, aldus de meteorologische dienst weeronline.nl.


Het oude record van 14,7 graden op 4 november 2010 in Westdorpe sneuvelt daardoor. Weeronline.nl geeft aan dat het hoge minimum het gevolg is van uitzonderlijk zachte lucht die door een stevige zuidwestenwind over het land wordt geblazen. De minimumtemperatuur is de laagste temperatuur in een heel etmaal.

De warmterecords volgen elkaar in november rap op. Zo noteerde De Bilt eerder de warmste 6 en 7 november en 6 novembernacht ooit.

De verwachting is dat temperaturen overdag in heel Nederland vanaf zondag gaan dalen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 25, 2015, 11:49:37
#29
Zacht weer op komst: dinsdag mogelijk 20 graden

De regenjas kan weer in de kast, want met de aanvoer van zacht weer komt ook de zon regelmatig tevoorschijn. Dinsdag kan het zelfs lokaal 20 graden worden. Dat meldt Weerplaza.


Er wordt volgens Weerplaza de komende dagen namelijk een tijdje flink zachte lucht aangevoerd. De aangevoerde lucht is ook vrij droog en daardoor lost de bewolking vrij goed op. De zon gaat dus eindelijk, na talrijke grijze dagen, weer mee doen.

,,In het zuiden is het herfstvakantie in de komende week. Het worden mooie dagen voor een herfstwandeling,'' aldus weerman Ben Lankamp.

,,Maandag stijgt de temperatuur naar 13 tot 16 of lokaal 17 graden. De hoogste waarden worden uiteraard in het zuiden en zuidoosten verwacht, op de Wadden de laagste. In de ochtend zal het nog wel schipperen zijn tussen wolken en zon, met vooral in het westen en zuiden vrij veel wolkenvelden. 's Middags breekt de zon echt goed door.''

20 graden
Op dinsdag is het hoogtepunt. De zon schijnt dan flink en met een matige zuidoostenwind, kracht 3 of 4, stijgt het kwik naar 14 graden in het noorden en 17 tot 19 graden in het zuiden. Lankamp: ,,Misschien dat op een aantal plaatsen in het zuidoosten zelfs de 20 graden op de thermometers komt.''

Dat is behoorlijk laat in het jaar, weet de meteoroloog. ,,Maar niet extreem,'' voegt hij daaraan toe. ,,In 2013 werd het op 22 oktober op veel plaatsen 20 graden en begin november is er ook wel eens een warme dag voorgekomen. Het record staat op 12 november 1926, toen het in Sittard precies 20,0 graden werd.''

Na dinsdag wordt het geleidelijk minder zacht en neemt de kans op regen toe. Vooral woensdag komt een storing dichtbij, wat veel bewolking oplevert en er kan vooral in het zuiden, midden en westen van het land wat lichte regen vallen. De dagen daarna lijkt het opnieuw meest droog te blijven, met van tijd tot tijd ook zon. De middagtemperatuur daalt tot rond 13 graden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 13, 2015, 12:20:52
#28
Natte sneeuw voorspeld voor provincie Limburg

 Nu de nazomer officieel ten einde is en de winterjas weer uit de kast wordt gehaald, laat ook de sneeuw niet lang op zich wachten. De Limburgse heuvels maken namelijk woensdag al kans op wat natte sneeuw, zegt weerman Marco Verhoef van Weerplaza.


Droge sneeuw zit er vooralsnog niet in voor Limburg, maar de neerslag die is voorspeld kan wel als natte sneeuw beginnen. Het wordt uiteindelijk gewoon regen wat er valt, voorspelt Verhoef. In de nacht van maandag op dinsdag had Limburg ook al te maken met de eerste vorst. In het kerkdorp Ell zakte het kwik naar -0,1 graad.

Weersverwachting
Tot en met zaterdag is het vooral bewolkt met af en toe een bui. De temperaturen overdag lopen uiteen van 7 tot 11 graden. In het weekend wordt het droog en vooral na het weekend breekt de zon weer wat vaker door. De temperaturen lopen dan iets op.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2015, 14:09:31
#27
Wat te doen bij onweer?

Het gaat vanmiddag en vanavond in veel delen van het land spoken. Zware regen- en onweersbuien trekken over Nederland. Weeronline.nl waarschuwt dat de buien lokaal erg gevaarlijk kunnen worden. Maar wat kan je het best doen bij onweer? Tien tips bij donder en bliksem.


    Kijk naar de lucht


    Ziet u kleine wolkenplukken met torentjes of wolken met een sterke verticale zuilvormige ontwikkeling? Dan is er onweer onderweg.

    Bliksemgevaar

    Op het moment dat er donder en gerommel te horen is, is er gevaar dat de bliksem inslaat bij u in de omgeving. Een sissend geluid duidt op acuut gevaar.

    Vind een goede schuilplek

    Wie buitenshuis is, moet een goede schuilplek vinden. Volledig ommuurde gebouwen en autoís zijn de beste opties. Is dit niet mogelijk? Zoek dan dekking op een zo laag mogelijk punt en maak je zo klein mogelijk. Blijf uit de buurt van hoge punten. Ga niet plat op de grond liggen.

    Gebruik geen paraplu.

    Door het gebruik van een paraplu maakt u uzelf hoger. Dit is juist niet de bedoeling.

    Neem de veiligheidshouding aan

    Ga gehurkt zitten met de voeten tegen elkaar. Zo kan de stroom niet door het lichaam lopen. Plaats uw handen over uw oren. Ga vooral niet languit op de grond liggen. Als de bliksem vlakbij inslaat, loop je namelijk het risico dat je dan in de wegvloeiende bliksemstroom ligt.

    10-secondenregel

    Wilt u de afstand inschatten tussen u en de bliksem? Tel dan de seconden tussen de flits en de donder. Deel het aantal seconden door drie. De uitkomst is het aantal kilometer tussen u en de bliksem.

    In huis

    Als u binnen zit tijdens het onweer, sluit dan alle ramen en deuren. Blijf uit de buurt van ramen. Deze kunnen springen als er bliksem inslaat in uw nabije omgeving.

    Haal stekkers uit het stopcontact

    Bliksem zoekt een weg langs bedradingen en stekkers. Trek daarom zo snel mogelijk alle stekkers van al uw elektronica uit de stopcontacten.

    Huis getroffen?


    Controleer meteen of er brand is uitgebroken in uw huis. Bel meteen 112. Als er een beginnende brand is uitgebroken, probeer deze dan te blussen. Verlaat zo nodig uw huis en verplaats u naar een veilige plek.

    Persoon getroffen?

    Breng u en de getroffen persoon in veiligheid als u dat niet bent. Bel meteen met 112. Controleer de ademhaling en hartslag van de getroffen persoon. Begin meteen met reanimeren wanneer dit nodig is.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 10, 2015, 17:49:25
#26
Rokjesdag !

Voor het eerst is het kwik op sommige plekken in Nederland boven de twintig graden gestegen en dat betekent dat Nederlanders spontaan de korte broeken en rokjes uit de kast trekken. Een dag waar ook de leukste toespelingen op worden gemaakt.


Op Twitter raakt men niet uitgesproken over rokjesdag en de hashtag is dan ook de hele dag al trending. Maar de term wordt ook flink op de hak genomen.

,,Zag net wittere benen dan het gemiddelde Roelvinkgebit'', schrijft iemand op Twitter. Een man grapt dat hij er nu al een paar geprobeerd heeft, ,,maar dat rokjes hem gewoon niet staan''.

Rokjesdag
Maar wat houdt de term rokjesdag nou eigenlijk in? Het is de dag dat vrouwen voor het eerst in het jaar zomerse kleding aandoen, zoals een korte rok en daaronder blote benen. De dag valt meestal ergens midden in april.

Hoewel er massaal wordt geroepen dat het vandaag rokjesdag is, kan dit eigenlijk helemaal niet. Rokjesdag is namelijk een dag die spontaan ontstaat en niet vooraf kan worden uitgeroepen.

De term kent zijn bekendheid door Martin Bril, die hem voor het eerst in 1996 gebruikte in zijn column in het Parool. Hij kwam daarna vaker terug op de term, onder andere in de Volkskrant. Inmiddels gebruikt iedereen de bepaling en heeft zelfs de Van Dale het woord opgenomen in het woordenboek.

Het kwik
Voor het eerst dit jaar zijn in ons land temperaturen van 20 graden gehaald. Dat gebeurde vanmiddag om 13.30 uur in Eindhoven en Maastricht, meldt Weerplaza.

Als ook in De Bilt de 20 graden wordt bereikt, is de eerste officiŽle warme landelijke dag van 2015 een feit. ,,Het is daar nu 17 graden. De temperatuur kan de komende paar uur nog wat oplopen, maar eerlijk gezegd betwijfel ik of we dat gaan halen'', aldus een woordvoerder van Weerplaza.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 04, 2015, 20:16:28
#25
Einde winters weer in zicht

 De dagen van vorst en winterse buien zijn geteld. Volgens weerbureau Weerplaza is het donderdag en vooral vrijdag nog koud, maar in het weekeinde komt Nederland onder invloed van een hogedrukgebied met overdag en 's nachts temperaturen boven nul. Tot en met zaterdagochtend vriest het 's nachts nog
.

De komende dagen vallen winterse buien en is er kans op gladheid. Vrijdag is het hooguit 1 ŗ 2 graden. Maar door een krachtige noordoostenwind is de gevoelstemperatuur -3 tot -6 graden.

Die dag is het ook Warme Truiendag, een dag waarop het publiek wordt gevraagd de verwarming lager te zetten en een trui aan te trekken met als doel energiebesparing en minder uitstoot van CO2.

In het weekeinde stroomt relatief zachte oceaanlucht naar Nederland. Vanaf zondag is het overdag 5 tot 7 graden en komt de temperatuur in de nachten niet of nauwelijks meer onder nul.

Omslag
De omslag wordt veroorzaakt door de koers van een hogedrukgebied. Het hogedrukgebied ligt met zijn centrum ten westen van Ierland, maar heeft een uitloper via de Britse Eilanden naar Denemarken en het zuiden van Zweden. Wij bevinden ons daardoor donderdag aan de zuidflank van deze uitloper. De wind waait dan uit de noordoosthoek en voert koude lucht aan.

In het weekend verplaatst de uitloper zich zuidwaarts en komen wij aan de noordzijde terecht. De wind draait dan van oost tot noordoost naar noord tot noordwest waardoor minder koude lucht vanaf de Noordzee het land wordt ingeblazen. 

Sneeuwbui
In de nacht naar donderdag en donderdagochtend kan er overigens lokaal nog een sneeuwbui vallen. Daardoor kan het plaatselijk glad zijn. Met -1 tot -6 graden vriest het overal licht tot matig. In de loop van de donderdag zorgt de stijgende luchtdruk ervoor dat de sneeuwbuien verdwijnen en de zon flink gaat schijnen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 29, 2015, 12:30:40
#24
Vanavond weer kans op gladde wegen

 De sneeuwstorm die verwacht werd, is voorbij. Volgens weerman Michiel Severin van weerplaza.nl is er vanmiddag nog wel kans op wat natte sneeuw, maar voor problemen op de weg zal dat niet zorgen: ,,Ik verwacht een normale avondspits.''


De sneeuwstorm is volgens Severin redelijk naar verwachting verlopen: ,,We hadden voorspeld dat er vannacht van tijd tot tijd lokaal sneeuw zou vallen. Dat is ook gebeurd, al had ik gehoopt op een iets meer wit landschap.''

De rest van de middag zal het meevallen met het winterweer: ,,Er kunnen wel wat buien vallen met natte sneeuw, maar ik verwacht een normale avondspits. Misschien iets drukker dan normaal.''

Vanavond zal de winter wel weer toeslaan: ,,Het zal rond het vriespunt komen, misschien iets eronder'', vertelt de metereoloog. ,,De wegen zijn nat door de neerslag, en dat kan gaan bevriezen. Dan gaat het echt glad worden.''

Sneeuw
Omdat de temperatuur rond het vriespunt ligt, is er ook weer kans op sneeuw. ,,In het westen en midden van het land kan het lokaal wit worden, maar zeker niet overal.''

Morgenochtend zal de spits geen extreme vormen aannemen, denkt Severin. ,,Op vrijdag is het sowieso rustiger in het verkeer. Het zal plaatselijk nog glad kunnen zijn, door de bevroren regen.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 08, 2014, 18:44:57
#23
Britse 'weerbom' brengt ons land storm en natte sneeuw

 Een ware 'weerbom' komt vanuit Groot-BrittanniŽ onze kant op en brengt storm, regen en natte sneeuw. In het Verenigd Koninkrijk dalen de temperaturen tot onder de -4 graden en voor grote delen van het land is dan ook een weeralarm afgegeven. Meteorologen van Weerplaza spreken wat Nederland betreft over 'onstuimige decemberdagen'.


De gevreesde storm hangt nu nog boven Groenland en het westen van IJsland. Die trekt komende dagen richting het Verenigd Koninkrijk, met een pluim over Nederland. ,,In Nederland krijgen we hier in de nacht van dinsdag op woensdag mee te maken," stelt meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza.

Het gaat in ons land voornamelijk om regen, wind en misschien natte sneeuw. Ook donderdag en vrijdag krijgt Nederland te maken met opvallend forse windstoten. Gewaarschuwd wordt voor een drukke ochtend- en avondspits.

Ontploffing
Het stormachtige en winterse weer zorgt volgens Britse media voor een verkeerschaos, elektriciteitsstoringen en overstromingen in kustgebieden van het Verenigd Koninkrijk. Britse meteorologen spreken over de 'eerste opmerkelijke noordwestelijke ontploffing van het jaar'. Vanavond breekt in het Verenigd Koninkrijk de koudste nacht van de week aan met temperaturen rond de -4 graden.

Met de weersvoorspelling komt in Nederland een einde aan de stabiele weerssituatie van afgelopen weekeinde. ,,Herfstweer," zo concludeert de meteoroloog, die de heftige weersverwachtingen van de Britten nuanceert. ,,We krijgen er wel mee te maken, maar in Nederland heeft de storm niet zoveel om het lijf als in de rest van Europa. Daar is het volop winterweer. Vooral in Schotland gaat het morgen in de loop van de dag fors sneeuwen. Dat geldt ook voor Duitsland."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2014, 16:47:42
#22
'Vanaf volgende week kans op eerste nachtvorst'

Vanaf volgende week is er kans op de eerste nachtvorst van de winter 2014/2015. Volgens weerman Michiel Severein van Weerplaza.nl zou dat aanstaande maandag al kunnen gebeuren.


Het koude weer wordt veroorzaakt door koude lucht uit het oosten en noordwesten. De komende dagen komt er in ieder geval koude lucht uit die richtingen. Het is daarom van belang dat er regelmatig opklaringen zijn. 'Vooral 's nachts hebben we opklaringen nodig. Dan is het koud. Als de wolken dan wegtrekken, kan er nachtvorst komen. Als er overdag opklaringen zijn krijgen we juist een zonnetje met een graad of 5.'

Al met al is de weersverwachting nog vrij onzeker, vertelt Severein. 'We moeten tot die tijd nog afwachten of het allemaal doorzet. En als dat gebeurt, dan is het nog niet de echte winter die invalt.'

Het zal voorlopig slechts bij nachtvorst blijven, denkt Severein. 'De kans daarop is 40 tot 50 procent. Het is een reŽle kans, maar geen absolute zekerheid.'

Nazomer
Met de kans op nachtvorst is de lange nazomer in elk geval voorbij. 'Temperaturen van 15 graden, of 20 graden zoals op 1 november, gaan we voorlopig niet meer zien. Over heel Europa wint de winter aan terrein, ten koste van de zomer.'

Of we een extreem koude winter krijgen zoals een paar jaar geleden, of juist een zachte winter zoals vorig jaar is nog niet duidelijk. 'Daar is nu nog geen zinnig woord over te zeggen.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 20, 2014, 17:04:26
#21
Rijkswaterstaat waarschuwt voor najaarsstorm

DEN HAAG - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers, campingeigenaren en veehouders voor de gevolgen van de storm die volgens het KNMI vanaf dinsdagmiddag over Nederland trekt.


Volgens Rijkswaterstaat zullen bij de huidige waterstandsverwachtingen buitendijkse gebieden blank komen te staan. Belanghebbenden zoals campinghouders en veehouders worden opgeroepen zich voor te bereiden en eventuele maatregelen te treffen.

Verhoogde waterstanden langs de kust kunnen bij strandtenten eveneens problemen veroorzaken.

Het verkeer moet tijdens de dinsdagavondspits rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de situatie goed in de gaten te houden. De storm en het hoge water kunnen ook gevolgen hebben voor het scheepvaartverkeer.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 18, 2014, 15:50:44
#20
Warmste 18e oktober

ZEIST - Zaterdag kan de boeken in als de warmste 18e oktober sinds 1921. Rond 14.00 uur was het in Den Bilt 19,8 graden, enkele graden koeler dan in 1921 toen het maar liefst 22,9 graden werd. Dat meldt weerbureau Weeronline.


De nacht van zaterdag op zondag verloopt zwoel. Volgens Weeronline verwachting komt het kwik niet onder de 15 graden, terwijl de records voor hoogste minimumtemperatuur voor 18 oktober op 13,8 en voor 19 oktober op 14,1 graden staan.

Zondag wordt een warme dag met temperaturen van 20 graden of hoger. Een recordwarmte wordt niet verwacht, want in 1921 was op 19 oktober 23,6 graden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 06, 2014, 13:11:52
#19
Stormachtig weer verwacht op dinsdag

ZEIST - Na de rustige septembermaand laat de herfst zich nu toch zien. De wind trekt in de loop van dinsdag aan en wordt stormachtig, verwacht weeronline.nl.Depressies bij de Britse Eilanden veroorzaken deze week wisselvallig en onstuimig weer. Als dinsdag een depressiekern over de Noordzee trekt, krijgen we behalve met regen- en onweersbuien ook te maken met een sterk aantrekkende wind en windstoten.


De kans op een officiŽle herfststorm is echter niet groot, aldus het weerbureau. Dan moet op een KNMI-station windkracht 9 of meer gedurende een uur lang worden gemeten.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 04, 2014, 18:21:46
#18
Vind het helemaal niet erg nog even geen herfst ......komt nog wel

Gelogd
leef het leven


oktober 04, 2014, 16:51:04
#17
Zomer laat zich niet verjagen

SOEST - De verwachte weersomslag naar herfst blijft voorlopig uit. Met temperaturen tot 23 graden en veel zon beleeft oktober vandaag opnieuw een prachtige nazomerdag. Later neemt de bewolking vanuit het westen toe en vanavond en vannacht valt er wat neerslag.


Zondag klaart het op, al blijft het in het oosten nog wat langer bewolkt. De wind is gedraaid naar noordelijke richtingen. Dat zal vooral zondag te merken zijn in de temperaturen. Die komen uit op 16 graden.

Herfst zal het de komende week nog niet worden, waar het eerder wel naar uitzag. Het wordt wel een stuk onbestendiger dan de afgelopen tijd. Regelmatig vallen er enkele buien maar de zon laat ook niet verstek gaan. Opvallend zijn de temperaturen. Die komen gaandeweg de nieuwe week weer te liggen op 18-23 graden. Dat is ver boven het gemiddelde van begin oktober.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Het weer !
« Reactie #17 Gepost op: oktober 04, 2014, 16:51:04 »