Nowlive.eu

Registreren
 

Het weer !
gelezen 632740 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 02, 2014, 12:16:24
#16
Vanaf zondag is het herfst


 De komende dagen worden we nog een keer getrakteerd op hoge maxima en vooral morgen en zaterdag schijnt de zon flink. Zondag tapt het weer uit een frisser vaatje. 'Het roer gaat om', zegt Marco Verhoef van Weerplaza.


Na de wolken van vandaag, wordt de lucht komende nacht droger, waardoor het meer en meer opklaart. Morgen en zaterdag schijnt de zon flink en blijft het droog. Dat levert ook ongebruikelijk hoge temperaturen op voor begin oktober. Normaal is het een graad of 16, de maxima komen deze twee dagen aan 20 graden of zelfs net iets meer. Later op zaterdag nadert van het westen uit een ander weertype. De bewolking neemt daardoor toe, maar het blijft nog lang droog.

Waarschijnlijk passeert de meeste regen in de nacht naar zondag. Zondag is de kans op regen vooral in het oosten van het land nog wel aanwezig. Maar met een beetje geluk blijft het in het westen droog. Er is ruimte voor zon. Het grote verschil met zaterdag is de temperatuur. Die komt uit op een graad of 16. Dat is normaal voor de tijd van het jaar, maar duidelijk lager dan de dagen ervoor. Er staat een stevige noordwestelijke wind, met name in de vroege ochtend. In de loop van de dag neemt de wind af. 

Het weer lijkt maandag sterk op dat van zondag. Het is 15 of 16 graden, de zon schijnt af en toe en het is op de meeste plaatsen droog. De kans op regen neemt dinsdag weer toe. Het weer wordt wisselvalliger. Maar guur herfstweer zit er nog altijd niet in. Het lijkt er op dat de temperaturen, met een zuidelijke wind, zelfs weer wat gaan stijgen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Het weer !
« Reactie #16 Gepost op: oktober 02, 2014, 12:16:24 »

september 28, 2014, 11:59:57
#15
Komende week is het allesbehalve herfstweer

 De kalender is er heel duidelijk over: het is herfst. Maar als we naar het weer kijken lijkt het daar helemaal niet op. De komende week is er amper wind, weinig regen, geregeld zon en hoge maxima. Dit meldt Marco Verhoef, meteoroloog van WeerPlaza.


Volgens Verhoef wordt het deze week op zondag en maandag het warmst, maar ook later in de week blijft de temperatuur nog altijd rond de 20 graden. 'De temperaturen komen vandaag iets boven de 20 graden uit. In het zuiden treffen we de hoogste maxima, van 23 graden. Daarbij zien we veel sluierwolken, met af en toe zon.'

Morgen blijft het op de meeste plaaten ook droog, alleen in het zuidwesten zou in de loop van de dag een bui kunnen vallen. Dinsdag is de kans op een bui groter. De maxima doen een klein stapje terug. 'Maar we blijven nog altijd rond de 20 graden uitkomen. En van wind blijft amper sprake.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 30, 2014, 14:08:38
#14
Schitterend lenteweer houdt nog dagen aan

Na het heerlijke weer van gisteren schijnt vandaag opnieuw de zon een groot deel van de dag. De temperatuur loopt nog wat verder op en bereikt in vrijwel het hele land de 20 graden. In het zuidoosten van Noord-Brabant en in Midden-Limburg worden de hoogste temperaturen gehaald. Daar is het vanmiddag 23 of 24 graden.


De aangename temperaturen blijven voorlopig. Waarschijnlijk wordt het tot en met donderdag dagelijks in een groot deel van het land 20 graden. Alleen de kustgebieden en eilanden hebben lagere temperaturen, omdat daar de wind geregeld vanuit zee waait. De kans op een bui is tot en met woensdag klein. Heel misschien trekt er morgenavond een bui vanuit BelgiŽ naar Zeeland. Dinsdagavond maakt het zuidoosten kans op een lokale regenbui. Woensdag kan er in de namiddag en avond op meer plaatsen een bui ontstaan, maar de kans daarop blijft klein.

Donderdag later op de dag en vrijdag neemt de vochtigheid toe. Er komen meer wolken en vooral vrijdag is de kans op regen vrij groot. De temperatuur moet dan inleveren en komt op 14 tot 17 graden uit. Ver weg genoeg dus nog, om eerst maar te genieten van het zeer zachte en vaak zonnige lenteweer.

Record
Het fraaie weer met hoge temperaturen heeft als resultaat dat in De Bilt maart 2014 de zonnigste maartmaand wordt sinds de start van de metingen in 1901. Nog nooit is maart zo zonnig verlopen als de huidige maand. De gemiddelde temperatuur komt uit op ongeveer 8,3 tot 8,5 graden en eindigt daarmee rond de 4e plek van warmste maartmaanden. In 1991 was het met gemiddeld 8,8 graden nog veel zachter.Bron:Ad

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 24, 2014, 10:54:17
#13
Koude nacht op komst: waarschuwing voor gladheid

Weerplaza waarschuwt weggebruikers voor mist en gladheid vannacht en morgenochtend. De komende nacht wordt het behoorlijk koud, aldus het weerbureau. Bij weinig wind zal het kwik op een enkele plek zakken tot rond -5 graden, aan de grond wordt het lokaal -8 graden.


Sinds een paar dagen bevindt Nederland zich in polaire lucht, lucht afkomstig van de regio's rond de poolcirkel. De atmosfeer is koud, de lucht schoon en helder. In de onstabiele lucht ontstaan overdag stapelwolken en een enkele bui, maar in de avond lossen de stapelwolken snel op en wordt het kraakhelder. Onder een heldere sterrenhemel gaat het komende nacht in vrijwel het hele land vriezen.

Michiel Severin van Weerplaza waarschuwt voor het gevaar van nevel en mist. 'Mocht de mist aanvriezen dan wordt het glad, met name op bruggen, viaducten en op wegen dicht bij water liggen'. 

Koudste nacht
Met -5 graden is het de koudste nacht sinds eind januari. Toen daalde het kwik in het noordoosten enkele nachten achter elkaar tot rond -5 graden en bovendien lag er sneeuw. Het koudst was het op 26 januari met -7,2 graden.

De kans dat het komende nacht -7 graden wordt, is klein maar niet uitgesloten. Mocht dat lukken dan is het meteen de koudste nacht van de hele winter.  Records worden er niet gebroken. 'Matige vorst in de laatste week van maart komt geregeld voor, in De Bilt ongeveer eens in de 10 jaar en in Twente eens in de 3 jaar. De koudste nacht tot nu toe deze winter is in De Bilt die van 3 december 2013 geweest. Het werd daar toen -3,1 graden'.

In totaal hebben we sinds 1 januari nu 5 dagen gehad die 'te koud' voor de tijd van het jaar waren, op een totaal van 82 dagen. Een zeer zachte start van 2014 dus, maar vandaag, morgen en woensdag zullen 'te koud' verlopen. Daarna keert het zachte weer opnieuw terug.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 08, 2014, 18:32:43
#12
KNMI waarschuwt voor zware windstoten

 Langs de kust en op het IJsselmeer kunnen zich zaterdagavond en zondag zware windstoten voordoen. Daarvoor waarschuwt het KNMI.


Zaterdagavond en de daaropvolgende nacht neemt langs de kust en op het IJsselmeer de wind toe tot hard of stormachtig met kans op zware windstoten, meldt het weerinstituut. Boven land neemt de wind toe tot vrij krachtig.

Ook zondag is het nog onstuimig. De zuidwestelijke wind blijft vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. Vooral in de ochtend komen er in de kustgebieden nog zware windstoten voor.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 25, 2014, 13:17:43
#11
Sneeuw

 Eindelijk laat de winter iets van zichzelf zien. In het noordoosten van Nederland gaat het vanavond sneeuwen, voorspelt weerman Michiel Severin van Weerplaza.


Overdag blijft het bijna overal droog en veelal bewolkt. Er staat weinig wind, hoewel op de Wadden wel een krachtige zuidoostenwind waait. In Groningen ligt de temperatuur rond het vriespunt, aan de andere kant van Nederland, in Zeeland, is het een graad of 6.

Vanvond gaat het in het westen regenen en in het noordoosten sneeuwen. De wind neemt langs de kust toe tot kracht 7 of 8. Vannacht gaat de wind weer liggen. Morgen een soortgelijke dag met een droog begin en later regen en sneeuw.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 01, 2013, 18:07:30
#10
Einde van de week kans op sneeuw

Niet alleen de meteorologische winter is zondag begonnen, ook het weer zelf wordt deze week winters. Aan het einde van de week wordt de atmosfeer flink kouder en kunnen er zelfs sneeuwbuien vallen. Dat voorspelt meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza.


Het sneeuwfront wordt niet voor Sinterklaasavond verwacht. Pas na donderdagavond zullen vanaf de Noordzee winterse buien ons land binnen trekken. Vrijdag overdag blijven er buien vallen met sneeuw of natte sneeuw en ligt het kwik maar enkele graden boven het vriespunt.

Ook zaterdag vallen waarschijnlijk nog een flink aantal winterse buien, en kan het in de nacht licht vriezen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 23, 2013, 18:17:30
#9
'Maandag wellicht eerste zware herfststorm'

Tot nu toe kent het herfstweer twee gezichten. Waar we gisteren nog te maken hadden met een warmterecord, slaat het weer aan het einde van de week genadeloos om. 'Er is zelfs een kans op een zware herfststorm op maandag', aldus Michiel Severin van Weerplaza.


Op Twitter en diverse weerfora 'vliegen' de modelkaarten al in het rond, weet Weerplaza. Het Amerikaanse weermodel GFS berekent voor aanstaande maandag windkracht 10 tot 11, oftewel een zware tot zeer zware storm. 'Als die kaarten werkelijkheid worden, zit er een weeralarm in, zeer extreem weer dus'. Severin benadrukt wel dat de kans dat die berekening uitkomt zeer klein is.

Een ding is volgens Weerplaza wel zeker. Na het zeer warme herfstweer van dinsdag en de lange periode met zacht weer, komt er dit weekend een grote weersomslag. Vrijdag begint het te regenen en dat ronduit wisselvallige weer houdt zeker tot en met dinsdag aan. Daarbij gaat de wind toenemen en de temperatuur dalen. Zeer waarschijnlijk komt de temperatuur vanaf zondag tussen 10 en 15 graden te liggen. De wind neemt vanaf zaterdag geregeld toe naar 6 tot 7 Bft. Vooral maandag kan de wind extra sterk worden, maar hoe sterk is dus nog onzeker.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 13, 2013, 13:35:40
#8
'Regenval gaat ook maandag nog door'


RIJSWIJK - Het blijft zondag nog lange tijd regenen en het zwaartepunt van het regengebied verplaatst zich in de middag en avond naar het noordwesten en oosten van het land. Dat meldde Weerplaza.

Lichte regenval kan nog tot maandag laat op de dag aanhouden. Bovendien gaat het dan in het zuidwesten en westen opnieuw hard regenenĒ, aldus een woordvoerder.

Code Oranje, de waarschuwing voor extreem weer, was aan het begin van zondagmiddag nog steeds van kracht in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Ook in Noord-Holland levert de regen inmiddels veel overlast op voor het verkeer.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2013, 14:39:57
#7
Drijfnatte donderdag met onweer, hagel en forse windstoten

Een klein lagedrukgebied zet koers richting Nederland en brengt morgen een stormachtig weertype met zich mee. Het westen en zuidwesten van het land moet zich opmaken voor een verregend dagje met kans op onweer, hagel en forse windstoten. De temperatuur schommelt tussen de 10 en 13 graden. Dat meldt Weerplaza.


'Het weerbeeld in Nederland kent morgen grote verschillen', vertelt weerman Michiel Severin van Weerplaza. Het westen en zuidwesten van Nederland krijgt morgen de grootste lading regen voor de kiezen. 'Mogelijk is er zelfs sprake van langdurige neerslag in de vorm van buienstraten die vanaf de Noordzee over Zeeland en het Westland trekken. Tijdens de buien kan het onweren en ook hagel is mogelijk'. Weerplaza gaat uit van 10 tot 20 millimeter aan neerslag, maar er is zelfs een kleine kans op een hoeveelheid van 50 millimeter. In Zeeland komt de temperatuur niet boven de 10 graden uit. 

Storm
Langs de westkust staat er morgen een stevige wind die kan oplopen tot stormachtig. Tijdens buien zijn er in het westen en zuiden bovendien forse windstoten mogelijk.

Een ander verhaal is het in het noordwesten, midden, zuiden en zuidoosten van het land. Daar breekt de zon tussen de buien af en toe door en is het wisselend bewolkt. Hier wordt het 12 of misschien wel 13 graden en waait de wind zwakjes vanuit het zuiden.

Pak sneeuw
Goed nieuws voor de wintersportliefhebbers. Terwijl we hier de regenjas tevoorschijn kunnen halen, is het in de Alpen (kort) genieten van een vers pak sneeuw. Donderdag daalt de hoogte waar sneeuw valt van 1800 meter rap naar 1200 meter, en later op de dag tot onder de 1000 meter. Er gaat een dik pak sneeuw vallen, vooral in de Jura, Berner Oberland, GraubŁnden, de Beierse Alpen, Vorarlberg en Tirol. In 48 uur tijd kan het sneeuwdek toenemen met 50 tot lokaal 100 centimeter. Ook in de Italiaanse Alpen die grenzen aan Oostenrijk valt een dik pak sneeuw.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 27, 2013, 10:45:43
#6


In Overijssel alweer eerste nachtvorst na de zomer

In Overijssel alweer eerste nachtvorst na de zomer
De eerste nachtvorst na de zomer is een feit. In Overijssel dook de temperatuur afgelopen nacht voor het eerst weer onder nul.

De laagste temperatuur werd gemeten bij het meetstation Heino. Er werd een temperatuur van -1,8 graden gemeten. Ook bij het andere officiŽle meetstation van het KNMI in Overijssel werd nachtvorst gemeten, daar was de minimumtemperatuur -1,7 graden. Overigens betekent dit niet het begin van een koude periode. De komende dagen kunnen de middagtemperaturen nog oplopen tot rond de twintig graden.

RTVoost.nl

Gelogd


maart 14, 2013, 11:12:35
#5
IJskoude nacht, morgen sneeuw

SOEST - Opnieuw wacht ons een steenkoude nacht. De minima gaan vanavond snel onderuit en komen vannacht op diverse plaatsen uit onder de min 10 graden. Na een afwisseling van zon en sneeuwbuien, word het vanmiddag droger. Het gaat na middernacht bij weinig wind en boven de sneeuw afkoelen tot waarden tussen min 8 en min 12 graden, aan zee tot min 3.


Vrijdag raakt het bewolkt. In de loop van de dag gaat het vanuit het westen sneeuwen. Het wordt waterkoud bij maximaal 3 graden. In het binnenland kan in de nacht naar zaterdag geruime tijd sneeuw vallen. Vanuit het weten gaat de neerslag over in natte sneeuw en mogelijk regen. In het weekeinde is het iets minder koud met maxima tussen 3 en 6 graden. 's Nachts blijft het rond nul.

In het begin van de nieuwe week draait de stroming naar het oosten en later noordoosten. Het wordt opnieuw kouder. Er komen talrijke winterse buien en in de nacht en ochtend vriest het veelal. Het winterse weer lijkt de gehele volgende week te zullen aanhouden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 24, 2012, 13:51:41
#4
Warm weekeinde  #smiley_shining #smiley_yeah

De start van de meivakantie en Koninginnedag worden mogelijk behoorlijk warm. Boven midden-Europa bevindt zich tegen het weekeinde warme lucht met temperaturen tot ruim 25 graden.


In een zuidoostelijke stroming wordt een gedeelte van die lucht naar ons land getransporteerd. Mogelijk bevinden we ons enkele dagen in het overgangsgebied tussen warme en frissere lucht ten westen van Nederland. Richting het weekeinde lopen de temperaturen volgens de laatste weermodellen op naar 16 tot 22 graden.

Er is een behoorlijke kans op zonnige perioden, maar onweersbuien zijn ook mogelijk. Dit broeierige weer houdt mogelijk aan tot zondag en maandag, Koninginnedag. In het binnenland kan dan gemakkelijk de 20 gradengrens worden bereikt.

De komende dagen is het nog niet zover, maar begint de temperatuur al aan een opmars. Morgen is er eerst zon, later gaat het regenen bij 12 tot 16 graden. Donderdag wordt het 17 graden. Daarna komt de 20 graden in zicht.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 07, 2012, 09:40:44
#3

Gelogd


januari 31, 2012, 21:52:16
#2
Tips RIVM tegen onderkoeling

DEN HAAG -  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt mensen aan zich goed voor te bereiden op de koude. Het KNMI waarschuwt deze week voor een gevoelstemperatuur van min 15 of lager. Het RIVM geeft tips om niet onderkoeld te raken.


De eerste is dat mensen weten weten wat de laatste weersverwachting is, de tweede dat ze voldoende (lagen) kleding moeten dragen. Ook zijn hoofdbedekking, handschoenen, das en goede schoenen een vereiste. De kleding moet droog blijven. Blijf in beweging en probeer uit de wind te blijven. Een zesde advies is: stap nooit in de auto zonder jas en neem altijd een slaapzak mee. Het voertuig moet bestand zijn tegen de omstandigheden. Neem een opgeladen mobieltje mee.

Tot slot: drink warme dranken en vraag u af welke ouderen of zieken in uw omgeving hulp kunnen gebruiken.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Het weer !
« Reactie #2 Gepost op: januari 31, 2012, 21:52:16 »