Nowlive.eu

Registreren
 

*Sinterklaas*
gelezen 94643 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 15, 2014, 15:06:12
Sint reageert op voor het eerst op discussie Zwarte Piet

 Sinterklaas heeft na de intocht in Gouda voor het eerst zelf iets gezegd over de zwarte pietendiscussie in Nederland. Op de vraag of hij de discussie in het afgelopen jaar vanuit Spanje heeft gevolgd, zei de Sint: 'Het komt allemaal vanzelf weer goed. Niemand hoeft zich zorgen te maken.'


Van de opstootjes die vlak bij het stadhuis ontstonden, zei de Sint niets mee gekregen te hebben. Er zijn in Gouda intussen zestig aanhoudingen verricht van demonstranten die betrokken waren bij opstootjes, en ook van demonstranten die zich niet hielden aan de aangewezen plekken voor de protesten.Bron:AD


Lees ook--->>>    http://home.nowlive.eu/nieuws/44058

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: *Sinterklaas*
« Reactie #114 Gepost op: november 15, 2014, 15:06:12 »

november 15, 2014, 11:49:46
Terence, Hoop ik ook ja, er is zo veel gedoe nu met al die protesten....

Wens iedereen een gezellig kijken.... met koffie en speculaas.... #smiley_superwink


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 15, 2014, 11:42:18
Hoop maar dat alles goed gaat daar in Gouda met al die massa aandacht via de Media

Gelogd


november 15, 2014, 10:42:18
'Alleen vraag naar zwarte pieten bij verhuurbedrijven'

 Sinterklaascentrales melden dat er ondanks de discussie over het uiterlijk van zwarte piet eigenlijk alleen vraag is naar de traditionele zwarte pieten. Dagblad Trouw deed navraag onder verschillende verhuurbedrijven, zo is vandaag te lezen.


'Ik hoor van heel veel sinterklaascentrales dat ze de boodschap krijgen: stuur ons een zwarte piet en anders niemand', zegt Marc Giling, voorzitter van het Pietengilde, de belangenclub voor zwarte pieten. Eén sinterklaascentrale liet aan de krant weten dat er aanvraag voor een gekleurde piet binnen was gekomen. 'En die hebben we niet geaccepteerd,' laat het bedrijf uit Deventer weten.

Zelfs in Amsterdam, waar de discussie over zwarte piet begon, levert de sinterklaascentrale alleen zwarte pieten. Wel mijdt de centrale het stadsdeel Zuidoost met het oog op de veiligheid, omdat daar veel tegenstanders van zwarte piet wonen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 15, 2014, 01:00:18
Landelijke Intocht Sinterklaas in Gouda 2014

Zaterdag 15 november staat Gouda op zijn kop want dan vindt de landelijk intocht van Sinterklaas plaats in de Kaasstad. De goedheiligman zal met zijn Pietengevolg in de historische Goudse binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Gouda en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.


Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Gouda wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Gouda en Goudse organisaties en binnenstad(ondernemers). Burgemeester Milo Schoenmaker is zeer verheugd dat Gouda dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman.

De NTR doet verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 15 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur.


Landelijke intocht van 2013 Groningen:

http://www.youtube.com/v/tj8ntfQr-ec?version=3&hl=nl_NL&rel=0&controls=0&showinfo=0

Bron: vandaagopstap,nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 08, 2014, 11:59:35
Zwarte Piet blijft op school nog fier overeind

Het leeuwendeel van de scholen die de organisatie van Sinterklaas al rond hebben, viert het als vanouds met Zwarte Pieten. Slechts 2,2 procent gaat het feest onder invloed van de racismediscussie aanpassen. Dat is de uitkomst van een grote AD-enquête, in samenwerking met de vakbond CNV Onderwijs onder ruim 4000 onderwijzers en schoolleiders.


Zelfs bijna alle zwarte scholen laten bij het sinterklaasfeest dit jaar alles bij het oude. Van de scholen die weten wat ze gaan doen, verandert 10 procent van de zwarte scholen het feest, 4,5 procent van de gemengde en 3 procent van de witte.

Scholen die niks veranderen, en dat is de grote groep, geven aan dat de discussie bij hen niet speelt (44 procent). Of dat Zwarte Piet niet racistisch is (29 procent) of dat ze niet aan de traditie willen tornen (25 procent).

Regionale verschillen
Er zijn regionale verschillen. Zo zijn de provincies Noord-Holland en Utrecht het meest in voor verandering (10 procent) en Zeeland, Limburg en Drenthe het minst. Ook is er onderscheid tussen het type scholen. Zo zien openbare en bijzonder openbare scholen (de Montessori-scholen bijvoorbeeld) verandering iets vaker zitten dan christelijke scholen.

Als het feest wordt aangepast, is het vooral om 'met de tijd mee te gaan' (53 procent) of 'ouders niet voor het hoofd te stoten' (28 procent). Slechts 11 procent doet het omdat Zwarte Piet 'beledigend is voor de zwarte medemens'. De veranderingsgezinde scholen kiezen meestal voor de optie Zwarte Pieten met 'andere' Pieten te mixen (70 procent).

Dat maar een miniem percentage iets verandert, verklaart voorzitter Helma van den Berg van CNV Onderwijs vanuit het feit dat scholen zich niet 'met het debat mee willen laten slepen'. ,,Zij willen helemaal geen verband leggen tussen racisme en het feest dat ze al jaren met ontzettend veel plezier vieren. Want veranderen is toch erkennen dat er iets mis mee is, terwijl veel scholen dat niet zo ervaren.''

Ouders
Hetzelfde gaat volgens haar op voor zwarte of gemengde scholen. ,,Ik heb zelf jaren op een gemengde school gewerkt en daar werd het ook op een traditionele manier gevierd. Dat heeft nooit tot enig probleem geleid.'' Van den Berg kan zich wel voorstellen dat scholen in actie komen als ouders ermee zitten. ,,Ook hier spelen ouders natuurlijk een belangrijke rol: scholen zullen zeker naar hen luisteren.''

Of het kleine aantal scholen dat 'nieuwe' Pieten introduceert als trendsetters moet worden gezien, durft Van den Berg niet te zeggen. ,,Of veel andere scholen de komende jaren volgen, hangt af van het debat. Is het volgend jaar weer zo heftig? En natuurlijk hoe de rechtszaak afloopt.'' De Raad van State komt woensdag met een oordeel.

Zelf bepalen
Van den Berg hoopt van harte dat scholen het in de toekomst zelf mogen blijven bepalen. ,,Scholen kunnen zelf het beste aanvoelen wat er onder ouders en kinderen leeft.'' Premier Rutte (VVD) heeft eerder tegen de buitenlandse pers gezegd niks aan Piet te willen veranderen ('Black Pete is black'), maar minister Asscher (PvdA) vindt dat tegenstanders serieus genomen moeten worden.

Ruim 40 procent van de scholen geeft in de peiling aan nog geen besluit te hebben genomen. Dat kan volgens CNV betekenen dat ze gewoon nog met andere zaken bezig zijn of wachten op het Sinterklaasjournaal van de NTR dat dinsdag begint.

Dat journaal gaat aandacht besteden aan het debat, maar hoe is nog onduidelijk. Er lekte via deze krant wel een foto uit van NTR-opnames in Gouda. Daarop was een witte Piet te zien.


    Scholen willen helemaal geen verband leggen tussen racisme en het feest dat ze al jaren met ontzettend veel plezier vieren.  Want veranderen is toch erkennen dat er iets mis mee is, terwijl veel scholen dat niet zo ervaren.

Helma van den Berg, CNV Onderwijs
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 07, 2014, 19:15:47
Nickelodeon schrapt populaire sinterklaasserie

Slot Marsepeinstein is voor Nickelodeon wat het Sinterklaasjournaal voor de publieke omroep is. De Nederlandse kinderserie van Studio100, gebaseerd op het sinterklaasfeest, is al sinds 2009 op de buis. Toch is er besloten vanwege de Pietendiscussie dit jaar de uitzendingen te schrappen, blijkt uit een interne mail die in handen is van KRO Brandpunt.


In de mail staat dat Studio100 'vanwege head-office USA en de beslissing in Nederland van de Hoge Raad rond de 'zwartheid van de pieten' werd beslist om niet door te gaan met de uitzendingen van Slot Marsepeinstein 4,5 en 6 op de zender Nickelodeon'. Vanaf 17 november zou de serie op Nickelodeon te zien zijn.

'De beslissing Slot Marsepein niet uit te zenden is maanden geleden weloverwogen genomen. We wilden niet in de zwarte pietendiscussie terecht komen', aldus de woordvoerder van Nickelodeon.

Pareltje
Sint Marsepeinstein zal nu op de eigen zender van Studio 100 worden uitgezonden. 'Studio 100 TV zal er alles aan doen om dit pareltje alle kansen te geven die het verdient', aldus producer Björn Pinxten in de interne mail van 7 november 2014.

In de show Nick's Strooigoedparade zal slechts Sinterklaas in beeld komen.

Sinterklaasjournaal
Ook in het kinderprogramma het Sinterklaasjournaal is de toekomst van Zwarte Piet niet zeker. In de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal lijken dit jaar Regenboogpieten voor te komen. In een promo van het programma vertelt Sinterklaas aan presentatrice Dieuwertje Blok dat de boot 'recht op een regenboog afvaart'.

De uitzendingen van het jaarlijkse programma beginnen aanstaande dinsdag. Of er ook regenboogpieten in het verhaal voor komen kan de woordvoerder niet zeggen: 'Over de verhaallijn doen wij nooit uitspraken, inhoudelijk kan ik er dan ook niet op ingaan.'


http://www.youtube.com/v/EetLKQ68ULQ?hl=nl_NL&version=3&rel=0&controls=0&showinfo=0

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 05, 2014, 14:09:06
Sint bezuinigt op aantal pieten in Amsterdam

Sinterklaas bezuinigt en neemt dit jaar 200 Zwarte Pieten minder mee naar de intocht in Amsterdam. Ook de route die hij op zondag 16 november aflegt door de hoofdstad, is beduidend korter dan vorig jaar.


Volgens een woordvoerder van de Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam moet de organisatie elk dubbeltje omdraaien bij het huren van pietenpakken. Daarom lopen dit jaar 400 pieten mee, terwijl het er vorig jaar nog 600 waren. Hij zegt dat het publiek weinig zal merken van de bezuinigingsmaatregel.

Ook de route is ingekort. Door de Utrechtsestraat over te slaan bespaart Sinterklaas op het aantal hekken langs de weg. Dat betekent dat de goedheiligman na de Dam via de Vijzelstraat naar het Leidseplein trekt, waardoor hij een groot stuk afsnijdt.

De organisatie van het festijn liet medio oktober weten 25.000 euro tekort te komen. Om dat geld bijeen te krijgen was een crowdfundingsactie 'geef de sint een meter' op touw gezet, waarbij Amsterdammers meters hekwerk konden sponsoren. Deze actie is geflopt. Volgens de woordvoerder komt de organisatie nu tijd tekort om de fondsenwerving nieuw leven in te blazen. In plaats daarvan heeft de organisatie van de intocht besloten te bezuinigen op het aantal pieten en de lengte van de route.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 31, 2014, 12:55:05
Bij ons in Amstelveen lopen gewoon de zwarte pieten mee

Vind het ook erg ver gaan , natuurlijk is het goed  rekening te houden met je medemens.....maar late de tegenstanders zich echt met onderdrukking en racisme bezig zijn
Niet met n kinderfeest, waar piet absoluut geen onderdanige functie heeft
Door de zwarte pieten niet meer zwart te laten zijn ,verdwijnt niet het racisme


Gelogd
leef het leven


oktober 31, 2014, 12:17:59
Intocht: Zwarte Piet verandert niet


   Sinterklaas wordt dit jaar traditioneel gevierd. In het hele land zeggen sinterklaascomités niets te veranderen aan hun intocht naar aanleiding van de discussie over Zwarte Piet. De NOS en de regionale omroepen inventariseerden in 211 plaatsen of het uiterlijk van de pieten aangepast wordt. Dat gebeurt, voor zover nu bekend, in 5 dorpen en steden.De meeste organiserende comités zeggen dat de discussie in hun gemeente niet speelt en dat er daarom niets wordt aangepast. Toch is Piet in een behoorlijk aantal plaatsen de afgelopen jaren wel al iets van uiterlijk veranderd. Dikke rode lippen en oorringen zijn vaak niet meer te zien en kroeshaar maakt plaats voor andere haardrachten. Een ding blijft: de donkere kleur. Het ene comité spreekt van 'chocoladebruin', de ander houdt het op 'pietzwart'.
Roetvegen

Gouda, waar op 15 november de landelijke intocht plaatsvindt, maakte eerder deze maand bekend dat er naast veel Zwarte Pieten ook acht stroopwafel- en kaaspieten meelopen met een goudgele kleur. In Amsterdam is een deel van het Pietenkorps geschminkt met roetvegen. Utrecht wil het officieel niet zeggen, maar houdt de mogelijkheid open om gekleurde pieten in te zetten. In Haarlem lopen er bloemenpieten mee. Aalten zet naar aanleiding van de discussie een blanke Piet in.
Wachten op uitspraak

Ook is er een klein aantal Sintcomités dat er nog niet uit is. Zij wachten op de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal of zeggen een uitspraak van de Raad van State af te wachten. Die buigt zich momenteel over de vraag of de overheid eisen moet stellen aan de figuur van Zwarte Piet. De uitspraak is drie dagen voor de landelijke intocht.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 25, 2014, 18:55:40
Sint staat in zijn hemd: dief aan de haal met tabberd

 De Sint in Heenvliet staat letterlijk in zijn hemd. Zijn tabberd is gestolen. De organisatie van de intocht is verbijsterd. De diefstal klinkt als een slechte grap, maar de zaak wordt inmiddels serieus behandeld door de politie.


,,Was het maar een stunt,'' verzucht Jolanda van der Sluis, vrijwilligster bij de organisatie en aanvoerster van de lokale Pieten. ,,We staan perplex. Wie steelt er nou een tabberd?" Zij heeft aangifte gedaan. De kledij van de Sint hing achter slot en grendel in de bestuurskamer van een jongerensociëteit in het Zuid-Hollandse dorp.

De vraag is hoe de goedheilig man nu fatsoenlijk door de straten van Heenvliet kan gaan. Een tabberd huren is geen optie, meent de vrijwilligster. ,,Die passen niet mooi en we hebben vorig jaar een mantel op maat laten maken, voor 1000 euro."

Diep bedroefd
Van der Sluis denkt niet aan een actie van een Zwarte Piet-hater. ,,We vermoeden dat iemand voor de gein met de kleding aan de haal is gegaan, daarvan spijt heeft en het nu niet durft te vertellen."

De Sint, die schuilgaat onder de naam Sjoerd Noordenbos, zegt 'diep bedroefd' te zijn. ,,Nieuwe kleding is er niet en alleen een ondermantel is erg fris." Noordenbos vermoedt dat het om vandalisme gaat. Of het Sinterklaasfeest nog doorgaat hangt nu af van sponsors.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2014, 12:09:12
Uiterlijk Zwarte Piet is aan de samenleving

Volgens de Amsterdamse burgemeester is het niet aan hem om te beslissen over het uiterlijk van Zwarte Piet. Dat zeiden zijn advocaten vandaag tijdens de zitting bij de Raad van State. De advocaat van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan benadrukt dat het niet aan een burgemeester moet zijn om over het uiterlijk van Zwarte Piet te beslissen. Dat is, vindt hij, 'aan het Intochtcomité en aan de samenleving'.


Als burgemeesters dat gaan doen worden zij volgens de de advocaat een 'soort zedenmeesters. Dan wordt er zometeen van de burgemeester verwacht dat hij ook een mening over de botenparade van Gay Pride heeft.'

De advocaat van de voorstanders, Douwe Linders, benadrukt dat Piet allang veranderd is: 'Hij heeft vaak helemaal geen dikke lippen meer, gouden oorringen, en is geen domme knecht meer. En Sinterklaas is niet meer per se de baas, maar vaker een oude verstrooide man.'

Racisten
Linders is van mening dat de voorstanders van Zwarte Piet verkeerd begrepen worden. 'Mijn cliënten worden als racisten gezien, en dat doet pijn.'

Wil Eikelboom, advocaat van de tegenstanders van Piet, noemt de aanpassingen in bijvoorbeeld Amsterdam stapjes in de goede richting. 'Maar stapjes zijn niet genoeg als het over racisme gaat.' Eikelboom noemt Piet een stukje gestolde cultuur uit 1850 waar we met gepaste schaamte naar zouden moeten kijken. Een reliek uit de tijden van slavernij.' Dat het een kinderfeest is, maakt het volgens hem nog kwalijker.

De discussie over Zwarte Piet gaat volgens Eikelboom soms te ver. Er zitten racisten onder de Piet-fans, vindt hij. Vooral op social media zijn die te vinden. 'Daar klinken dingen als ga terug naar je eigen land tegen tegenstanders.'

Intocht Sint in Amsterdam
De Raad van State bekijkt vandaag de eerdere beslissing van de rechter in Amsterdam die zei dat de gemeente de vergunning voor de intocht van Sinterklaas 2013 'opnieuw moet bekijken'. Dit vanwege het racistische karakter van Zwarte Piet. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam maakte daar bezwaar tegen.

De zitting in Den Haag wordt drukbezocht. Voor een deel van de bezoekers was er geen plek. Eerder vanmorgen liet de nationalistische beweging Voorpost zich al zien. Zij hadden vier Pieten en een Sinterklaas meegenomen voor de demonstratie.

Woordvoerder Florens van der Kooi benadrukt dat ze er zijn om op te komen voor het behoud van de Nederlandse volkscultuur. 'Zwarte Piet heeft in onze ogen niks te maken met slavernij', zegt Van der Kooi.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 15, 2014, 23:10:40
Zwarte Pietjes van Leefbaar Rotterdam van palen geknipt

In reactie op de oproep van Leefbaar Rotterdam om met een zwart Pietje op de foto te gaan, om zo te laten horen dat je voor Zwarte Piet bent, hebben een aantal Rotterdammers vanavond enkele popjes van de lantaarnpalen geknipt. De initiatiefnemers vonden elkaar op Twitter en leggen uit waarom ze tot actie overgingen. We zijn een stel rare kwibussen, althans zo noemt Leefbaar ons. Wij willen het stukje van de stad dat zij hebben geclaimd terug claimen en Zwarte Piet bevrijden. We willen laten zien dat Rotterdam een multiculturele stad is en dat de actie van Leefbaar daar niet bij past.'


'Ook gaat het erom dat we het gesprek met elkaar aangaan. De discussie gaat niet weg door tegenstanders te negeren en ze tot rare kwibussen te bestempelen, maar juist door echt met elkaar het gesprek aan te gaan kun je tot een oplossing komen.'

Moeite om Pietjes te vinden
Leefbaar hing naar eigen zeggen honderden Pietjes op. De actievoerders die om half 8 en om half 9 in kleine groepjes op pad gingen, laten weten moeite te hebben om de Pietjes te vinden. Aan veel lantaarnpalen bungelen slechts nog de tyraps waarmee de poppen gisteravond werden opgehangen. 'Blijkbaar gingen andere Rotterdammers ons al voor.'

'We willen ze niet allemaal weghalen. Dat is niet het doel, maar we willen wel een tegengeluid laten horen', klinkt het. Er hangen nog een paar popjes in de Witte de Withstraat en de schaar wordt tevoorschijn getoverd. Vijf Pietjes worden, zoals de actievoerders dat zeggen, bevrijd. 'Goed bezig, ga zo door' en 'daar hangt er nog een' roepen voorbijgangers en mensen op de terrassen.

In een tas naar het stadhuis
De 'bevrijde' Pietjes worden niet weggegooid, maar gaan in een tas. 'Ze zijn niet van ons. We brengen ze nu netjes terug naar het stadhuis en geven ze daar aan Leefbaar. Hopelijk laat Leefbaar het hier bij.' De actievoerders komen uiteindelijk weer naar buiten met de Pietjes.

'De beveiliging nam het niet aan. Dat mocht niet. Ze vertelden dat er al meerdere mensen langskwamen met uit elkaar getrokken en in de fik gestoken poppen. Dat willen wij dus niet' En zo krijgen de Pietjes een winderig, maar droog plekje voor de deur van het gemeentehuis.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 15, 2014, 11:07:26
Zwarte Piet-zaak bij college Rechten voor de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens buigt zich vandaag over de eis van een Utrechtse moeder om Zwarte Piet helemaal uit het onderwijsaanbod van de basisschool van haar kind te bannen.In de hoofden van de kinderen wordt het beeld opgeroepen dat zwarte mensen dom, slordig en meer in het algemeen anders zijn, betoogt de moeder. Omdat het schoolbestuur weigert aan haar eis te voldoen, is ze een procedure begonnen bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. Vanochtend dient die zaak.


Voorzitter Thea Meijer van het schoolbestuur SPO Utrecht, waar de gewraakte prof. Kohnstammschool onder valt, vindt dat er eerst een uitgebreide dialoog voraf moet gaan. 'Daar is zij het dus niet mee eens.' Op de openbare Prof. Kohnstammschool zijn verreweg de meeste kinderen zijn van Nederlandse afkomst.

Geen sanctie
Het College voor de Rechten van de Mens toetst of er sprake is van overtreding van wetgeving over het gelijkheidsbeginsel. Er kan geen sanctie of boete worden opgelegd. Een woordvoerder van het college noemt de procedure 'bijzonder'. 'We hebben niet eerder een zaak behandeld over Zwarte Piet.'

Sympathiek
In augustus vocht Ezra Coskun bij het college de beslissing van haar verzekeraar aan om haar uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid door een auto-ongeluk in te perken omdat ze als vrouw vanaf haar 26e waarschijnlijk niet zou werken.

Een Haagse rechter nam dit over, maar het College voor de Rechten van de Mens, dat de mensenrechten in Nederland bewaakt, noemt het discriminatie. Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars sprak toen van een 'sympathieke uitspraak'. 'Maar dat wil niet zeggen dat we die nu ook gaan volgen.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 14, 2014, 11:36:20
Gouda kleurt deel Zwarte Pieten goudgeel bij intocht

Gouda voegt tijdens de intocht van Sinterklaas op 15 november goudgeel geschminkte kaas- en stroopwafelpieten met bruin ruitmotief aan de staf van de goedheiligman. Dat maakt de gemeente vandaag bekend. Een nieuw uiterlijk, met een vette knipoog naar de bekende Goudse handelsmerken.


Het uiterlijk van de zwarte pieten die meelopen, is een aantal jaar geleden al veranderd naar donkerbruin zonder stereotype grote rode lippen en oorbellen. De meeste Pieten blijven dus zoals ze ook vorig jaar waren.

Burgemeester Milo Schoenmaker denkt dat de Gouwneaar zich goed kan vinden in die aanpassingen: 'Natuurlijk kwamen er ook vragen hoe zwarte piet er in Gouda dit jaar uit komt te zien.

Veel voorstanders
'In de afgelopen maanden heb ik hierover veel reacties via de mail en twitter ontvangen en heb ik met veel Gouwenaars gesproken. Er zijn veel voorstanders van de traditionele zwarte pieten, maar ook mensen die verandering willen.'

'Wat ik heb gemerkt, is dat het geen eenvoudige opgave is om tot een oplossing te komen waarin iedereen zich kan vinden. Heel veel mensen hechten aan het traditionele Sinterklaasfeest en zien geen reden voor verandering. Dat is een belangrijk gegeven. Maar er zijn ook mensen die voor verandering pleiten.'

'Ik vind het als burgemeester belangrijk dat ook de mening van mensen die er anders naar kijken, gehoord wordt, ook al zijn die in de minderheid. Samen met de stad heb ik gezocht naar een balans die past in de Goudse tradities en recht doet aan de verschillende opvattingen.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: *Sinterklaas*
« Reactie #100 Gepost op: oktober 14, 2014, 11:36:20 »