Nowlive.eu

Registreren
 

"Dasha dwaalde...
gelezen 6355 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
mei 09, 2017, 01:44:12
#9
Mogelijk bloed Dascha in teruggevonden sloopauto

In een auto die een dag na de dood van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading werd aangeboden aan een sloperij zijn mogelijk bloedsporen van het zestienjarige meisje gevonden. Team Dascha Onderzoek (TDO) houdt rekening met een DNA-match, zegt onderzoeksleider Joey Roelofs.


De auto was van een destijds 23-jarige man uit Maartensdijk. Hij wordt door het particuliere onderzoeksteam gelinkt aan een van de twee ’verdachte’ mannen met wie Dascha kort voor haar dood, eind november 2015 op het spoor bij Hilversum, erotisch getint contact had. „Hij liet de auto een dag later ophalen door het sloopbedrijf. Zogenaamd kapot, maar volgens de sloperij rijklaar. De auto was toen al gestript: geen bestuurdersstoel en volgens onze deskundige professioneel weggesneden bekleding”, zegt Roelofs.

In de auto zijn bloedsporen gevonden. Uit ’spannend’ onderzoek dat momenteel loopt moet blijken of het bloed van Dascha is.
Bron:gooieneemlander.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: "Dasha dwaalde...
« Reactie #9 Gepost op: mei 09, 2017, 01:44:12 »

december 13, 2016, 20:45:27
#8
Politie geeft team Dascha nog één kans

De drie kwartier durende tweede ’documentaire’ van Team Dascha Onderzoek (TDO), die vooral veel vragen rond de dood van de zestienjarige Dascha Graafsma oproept, wordt grondig tegen het licht gehouden door politie en openbaar ministerie. Maar het is wel de laatste keer dat het team serieus wordt genomen, zegt een woordvoerster van het OM.


,,Het moet ook een keer klaar zijn.’’ Strikt genomen heeft het onderzoek naar het drama van ruim een jaar geleden op het spoor bij Hilversum al meer tijd en energie gekost dan normaal is bij dergelijke zaken, stelt het OM. Dat heeft alles te maken met ’de grote vragen’ van nabestaanden.

Volgens de deskundigen van TDO, die zich vrijwillig inzetten, kan een misdrijf niet worden uitgesloten. Maar zelfmoord wél. Of politie en justitie zich laten overtuigen, blijkt op zijn vroegst over een week. De recherche in Hilversum heeft het momenteel veel te druk met het onderzoek naar de moord op ex-crimineel Martin Kok vorige week bij Larense seksclub Boccaccio. Politiewoordvoerder Bernhard Jens: ,,We gaan heel goed uitzoeken wat men allemaal roept en zegt. Maar de zaak-Kok krijgt nu prioriteit.’’

Kwaad bloed zet de actie van het echtpaar Graafsma, dat volgens Jens opnieuw een gesprek met de officier van justitie en de recherche stiekem opnam. ,,Onbehoorlijk’’, noemt de woordvoerder dit.Bron:GooienEemlander

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 13, 2016, 02:03:56
#7
'Dascha pleegde geen zelfmoord'

Volgens een nieuw onderzoek naar de dood van de 16-jarige Dascha Graafsma, zou het meisje waarschijnlijk niet door zelfmoord om het leven zijn gekomen.


De onderzoekers, die op verzoek van de familie een reconstructie maakten van de laatst uren van het meisje uit Hollandsche Rading, denken eerder aan een ongeval onder invloed en sluiten ook een misdrijf niet uit. De reconstructie staat sinds vanavond op YouTube.

Een nieuw feit in de reconstructie is de vindplaats van de telefoon van Dascha. Via een tijdlijn wordt beschreven dat het meisje nooit op de plaats is geweest waar de telefoon is gevonden. De telefoon moet er door iemand anders zijn neergelegd, aldus onderzoeker Joey Roelofs.

Het Openbaar Ministerie kon vanavond niet reageren op de reconstructie. ,,Er zijn geen aanwijzingen voor een strafbaar feit gevonden. Wat er dan wel is gebeurd, weten we niet'', zei het OM eerder op de dag.

.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/WMpcWHHXIo0?rel=0[/video]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2016, 01:37:29
#6
’Stelletje sprak Dascha nog’

In de drieënhalf uur dat Dascha Graafsma (16) vermist was voor ze bijna een jaar geleden omkwam op het spoor bij Hilversum had ze wel degelijk nog contact met mensen. Dat ontdekte Team Dascha Onderzoek.


Het team (TDO) heeft onder meer verklaringen van een stelletje dat het meisje in het holst van haar laatste nacht nog tamelijk uitgebreid sprak. Dat meldt onderzoeksleider Joey Roelofs.

,,Ze zagen haar lopen zonder jas, in haar t-shirt. Ze hebben haar aangesproken, er volgde een heel gesprek. Dat werd bizar, maar ik kan nog niet precies zeggen op welke manier.’’
Nieuwe feiten

Het team werkt in opdracht van de familie, die zich niet bij de conclusie van het Openbaar Ministerie kan neerleggen dat Dascha zelfmoord pleegde. TDO vroeg half oktober het volledige onderzoeksdossier op, maar heeft nog steeds ’0,0 reactie’ van het OM.

,,We wilden het dossier om onze ontdekkingen te verifiëren. Dat kan nu helaas niet. Evengoed komen we in december met een docu met heel veel nieuwe feiten.’’

Die zijn volgens Roelofs zo onthullend dat het OM er niet omheen kan. ,,Onze vorige documentaire (ruim 48 minuten, red.) was een presentatie van wat al bekend was, maar in een ander perspectief. Nu komen we met écht nieuwe dingen, die maken de zaak totaal anders.’’
Route

Het team vermoedde al dat Dascha na haar verdwijning uit Hilversums nachtcafé Let’s Get Down nog mensen sprak. ,,Zo lang midden in een stad, onvoorstelbaar dat je dan niemand spreekt. Heel fijn dat de politie mensen die zich meldden naar ons doorstuurde’’, zegt Roelofs.

Allerlei Hilversummers die nog op waren, zagen het meisje in haar t-shirt door de koude, natte novembernacht lopen. Roelofs: ,,Door hun meldingen hebben we de route die ze liep nu heel aardig ons hoofd.’’Bron:GooienEemlander.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2016, 18:30:36
#5
Nabestaanden Dasha eisen dossier justitie op

De 16-jarige Dasha Graafsma uit Hilversum verdween vorig jaar november na een avondje stappen. Haar vader plaatste vervolgens een emotionele oproep op Facebook. De nabestaanden van de tiener eisen nu dat het Openbaar Ministerie het dossier in de zaak aan hen overhandigt. Advocaat Sébas Diekstra heeft een officieel verzoek ingediend.


In het dossier staan onder meer verklaringen van mensen die een rol hebben gespeeld in de laatste uren van Graafsma. Mogelijk kunnen deze meer duidelijkheid geven over de toedracht.

Het tienermeisje kwam eind vorig jaar om het leven bij een aanrijding met een trein, nadat ze een aantal uur vermist was na een avondje stappen en onenigheid met vriendinnen.
Onderzoeksteam

Na onderzoek meldde de politie dat Graafsma waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd, maar haar familie gelooft dat niet. „Wie haar ook kent stelt: dit kan niet waar zijn, alsof Dascha zelf het leven niet meer wilde", schreef de vader van Dasha in het bericht op Facebook. Haar ouders stelden daarom een particulier onderzoeksteam samen, met daarin onder meer patholoog Frank van de Goot, Diekstra en particulier onderzoeker Joey Roelofs.

„Eerder stelden we al vast dat de politie de camerabeelden waar Dascha voor het laatst in leven was te zien, onjuist heeft geïnterpreteerd. We willen alle feiten boven tafel krijgen. Hiervoor is het zonder enige beperking beschikken over het onderzoeksdossier essentieel”, aldus onderzoek Roelofs.Bron:MEtro

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 09, 2016, 00:18:24
#4
Nieuwe feiten' rond dood Dascha Graafsma (16)

Het onderzoeksteam van de familie Graafsma heeft nieuwe feiten ontdekt rond de vermeende zelfmoord van Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading.


Dascha (16) overleed eind november vorig jaar, nadat zij na een avondje stappen tussen Hilversum en woonplaats Hollandsche Rading door een trein werd aangereden. De politie ging direct uit van zelfmoord, maar voor de familie is dat nog niet zeker.

Om te achterhalen wat zich in de nacht van 27 op 28 november precies heeft afgespeeld, stelde de vader een eigen onderzoeksteam samen: het Team Dascha Onderzoek (TDO). Dat komt tot de conclusie dat de politie op een verkeerd moment naar de bewakingsbeelden heeft gekeken. De beelden waarop Dascha te zien is, zijn niet om 02.16 uur gemaakt, maar ruim twee uur later, rond 04.30 uur, meent TDO.

Op nieuwe beelden is te zien hoe twee jongens of mannen voorbijlopen. Het duo is in het onderzoek naar de dood van Dascha nooit eerder in beeld geweest. ,,Deze twee moeten haar tegemoet zijn gekomen'', aldus vader René Graafsma. Het team wil graag met hen in contact komen. Het OM zou vandaag met een reactie komen.


[video=580,385]//www.youtube.com/embed/l5eFg1zaAMM?rel=0[/video]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 01, 2016, 01:48:55
#3
Vader Dascha zet docu op YouTube

HILVERSUM - De vader van Dascha Graafsma, het meisje dat in november in Hilversum om het leven kwam toen ze werd aangereden door een trein, heeft een zelfgemaakte documentaire op YouTube gezet. Daarin vertelt hij dat volgens de familie onvoldoende is onderzocht of het een misdrijf was of 'een ongeval onder invloed'. Het Openbaar Ministerie (OM) en politie houden het op zelfmoord.


De bijna vijftig minuten durende video toont een reconstructie van de laatste uren van Dascha. ,,Ons doel is zo veel mogelijk sluitende antwoorden te krijgen op de vragen die blijven bestaan'', aldus René Graafsma. ,,Dat er informatie beschikbaar komt waarmee het OM het onderzoek kan heropenen.''

Het zestienjarige meisje uit Hollandsche Rading, bij Hilversum, werd in het laatste weekend van november 's nachts doodgereden. Ze werd toen al enkele uren vermist na een avondje stappen met vriendinnen in club Let's Get Down in Hilversum.

De politie heeft het onderzoek afgerond en het OM heeft het dossier gesloten.

Maar volgens de nabestaanden leidt de reconstructie op YouTube tot ,,intrigerende vragen''.
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/KYFpD1tAHA8?rel=0[/youtube]

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 01, 2016, 01:42:49
#2
'Dascha dwaalde nog uren door Hilversum'

De 16-jarige Dascha Graafsma heeft nog ruim vijf kilometer door Hilversum gezworven voordat ze vorige week onder een trein kwam en overleed. Dat hebben medewerkers van Signi Zoekhonden vastgesteld nadat ze met hun speurhonden het spoor van het meisje uit Hollandsche Rading hebben gevolgd.


Volgens Esther Neerbos van Signi is duidelijk geworden dat Dascha een aantal keer is gestopt en op dezelfde plek is gebleven. Dat kan worden opgemaakt uit een opeenhoping van haar geur. Neerbos heeft geen bewijs gevonden voor een scenario waarbij het meisje ergens op de route in een auto is gestapt en een stuk met iemand is meegereden. Dat scenario is onwaarschijnlijk omdat overal op de route haar geur is gevonden.

Pebble
De stichting volgde met speurhond Pebble haar spoor vanaf de dancing, waar ze eerder op de avond was. ,,De hond volgde haar spoor. Het is duidelijk dat ze door Hilversum aan het dwalen is geweest in het gebied rond de uitgaansgelegenheid. Op een bepaald moment ging ze richting huis. Vandaar ging ze op een gegeven moment het bos in en kwam ze bij de spoorlijn uit. Maar je kan er daar niet over. Ze liep langs de spoorlijn naar de spoorwegovergang. Daar hield het spoor op. We wilden de hond nog verder laten zoeken aan de andere kant, maar hij wilde terug naar de overgang'', aldus Jeanette Kruit van de Stichting Signi Zoekhonden.

Route
Dascha liep, nadat ze uit de kroeg Lets get Down kwam, onder meer door de Luitgardeweg, Koningsstraat, Neuweg, Nassaulaan, Zeshoven, J.H.B. Koekkoekstraat, Eikbosserweg, Rembrandtlaan, de Frans Halslaan en de Utrechtseweg. Nu de route volledig is vastgelegd, kunnen camerabeelden opgevraagd worden om te kijken of ze ergens in de drie en een half uur tussen haar vertrek uit discotheek Lets Go Down en het moment dat ze op het spoor werd aangereden, nog gezelschap heeft gehad. Dascha vertrok om 2.00 uur 's nachts uit de disco en werd rond 5.45 uur door een trein aangereden.

Drugs
De politie concludeerde kort na het incident al snel dat het om een zelfdoding moet zijn gegaan. Vader René Graafsma gelooft daar niet in en schakelde misdaadjournalist Peter R. de Vries en patholoog Frank van de Goot in. Van de Goot stelde na toxicologisch onderzoek vast dat Dascha alcohol en drugs in haar lichaam had. Hij stelt dat het om een bedwelmend middel gaat waarvan je makkelijk in de war kunt raken. Ook Van de Goot gelooft daarom niet in een bewuste zelfdoding.

Boulevard
Peter R. de Vries deed maandagavond in RTL Boulevard een oproep aan mensen die langs de door Dascha gelopen route wonen of werken om beelden van eventuele beveiligingscamera's te bekijken. Mogelijk is het meisje op beelden van deze camera's te zien. De Vries is woordvoerder van de familie van Dascha en vroeg de stichting Signi een hond in te zetten.

Vlak na het dodelijke incident ging het gerucht dat meerdere jongeren zouden zijn gedrogeerd in de uitgaansgelegenheid waar Dascha verbleef. Dat bleek echter niet waar te zijn.
Bron:AD  gedateerd 7-12-15 - 19:49

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 01, 2016, 01:37:32
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

"Dasha dwaalde...
« Reactie #1 Gepost op: april 01, 2016, 01:37:32 »