Nowlive.eu

Registreren
 

Twitter verdedigt besluit om Trump geen ban te geven
gelezen 272 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* januari 07, 2018, 12:02:46
#1

Twitter verdedigt besluit om Trump geen ban te geven

Wereldleiders hebben een speciale status op Twitter. Dat heeft het sociale mediabedrijf vrijdag uitgelegd in een blogpost. Volgens Twitter is dat de reden dat de Amerikaanse president Donald Trump vrij tweets de wereld in kan sturen, ook al overtreedt hij volgens critici richtlijnen over bedreigingen.Afgelopen week gebruikte Trump zijn lievelingsmedium om Noord-Korea te waarschuwen dat hij een veel ‘grotere en krachtigere’ nucleaire knop heeft. Twittergebruikers dienden klachten in omdat Trump daarmee de regel zou overtreden dat er op Twitter geen geweldsbedreigingen mogen worden geplaatst. Afgelopen week werd er bij het hoofdkantoor in San Francisco gedemonstreerd tegen Trumps account.

Het bedrijf schrijft nu dat ‘een wereldleider’ geen ban krijgt omdat ‘het verwijderen van hun omstreden tweets belangrijke informatie zou achterhouden die mensen moeten kunnen zien en bediscussiëren’. Daarbij, meent het sociale media-kanaal, zou een blokkering een wereldleider niet het zwijgen opleggen. ‘We werken hard om onbevooroordeeld te blijven.’

In september had Twitter al laten weten dat nieuwswaardigheid en publiek belang ook afwegingen zijn bij het wel of niet verwijderen van accounts of tweets. Begin november werd Trumps account korte tijd gedeactiveerd. Dat bleek een Twitter-werknemer op zijn laatste werkdag te hebben gedaan. Trump heeft meer dan 46 miljoen volgers op Twitter.

Bron:AD
http://www.ad.nl

Gelogd


Nowlive.eu

Twitter verdedigt besluit om Trump geen ban te geven
« Reactie #1 Gepost op: januari 07, 2018, 12:02:46 »