Nowlive.eu

Registreren
 

Ravage in Zeeburgertunnel nadat vrachtwagen plafond ramt
gelezen 206 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* januari 03, 2018, 12:37:58
#1

De Zeeburgertunnel bij Amsterdam is vanochtend afgesloten, nadat een te hoge vrachtwagen het plafond heeft geramd. De vrachtwagen verloor daarbij een container en het halve plafond stortte naar beneden.

Op beelden van AT5 is te zien hoe een deel van het plafond naar beneden is gekomen. Iets verderop ligt een groene container die door de klap van de oplegger is geraakt. Een stukje verderop staat de vrachtwagen, die de ravage veroorzaakte.

De schade is volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) rond 10.00 uur ontstaan aan het begin van de Zeeburgertunnel in de binnenring van de A10 (Coenplein richting Watergraafsmeer).

De schade was zo ernstig dat de tunnelbuis direct werd afgesloten. De binnenring in zuidelijke richting blijft gesloten, meldt Rijkswaterstaat. Onduidelijk is hoe lang deze dicht blijft. Het wordt omgeleid via de A10 West, A5, A9 en A2. De buitenring is rond 10.30 uur weer geopend voor verkeer.

Truckers negeren al jaren massaal waarschuwingen die zij krijgen als ze op een tunnel afrijden. Gevolg is dat meermaals per dag een tunnel dicht moet voor alle weggebruikers.

Volgens hoogleraar Transportbeleid van de TU Delft Bert van Wee lijkt het erop dat sommige vrachtwagenchauffeurs 'willens en wetens de waarschuwingen negeren'. De meest voor de hand liggende verklaring is volgens hem dat de chauffeur denkt dat er een veiligheidsmarge wordt aangehouden, waardoor zijn vrachtwagen niet te hoog zal blijken. ,,Door toch door te rijden, zou de chauffeur reistijd besparen.''
Bron:AD
http://www.ad.nl

Gelogd


Nowlive.eu

Ravage in Zeeburgertunnel nadat vrachtwagen plafond ramt
« Reactie #1 Gepost op: januari 03, 2018, 12:37:58 »