Nowlive.eu

Registreren
 

NAM waarschuwt voor aardbevingen in Overijssel: gemeente totaal verrast
gelezen 224 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* januari 04, 2018, 11:26:36
#1


NAM waarschuwt voor aardbevingen in Overijssel: gemeente totaal verrast

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) waarschuwt voor bodemdaling, aardbevingen en schade aan gebouwen door gaswinning in Hardenberg en omgeving (Overijssel). De gemeente is onaangenaam verrast. ,,Wij weten hier niets van.íí

De NAM wil dertien jaar langer dan gepland gas blijven winnen uit de bodem rond Hardenberg. De kans dat dit leidt tot bodemtrillingen is volgens het bedrijf reŽel, met in het ergste geval scheuren in de muren van gebouwen. De verwachting is niet dat dit ĎGroningerí taferelen oplevert. Volgens de NAM blijven de bevingen door de stijve, zanderige bodem beperkt in kracht. In het ergste geval zullen nabij het epicentrum meerdere gebouwen lichte, niet constructieve schade oplopen en een beperkt aantal gebouwen matige constructieve schade.
Kraakmethode

De NAM wil bij het winnen uit de velden in Overijssel ook gebruik gaan maken van fracken, een omstreden hydraulische kraakmethode om het gas uit de poriŽn van de zandsteenlagen te krijgen.

Uit stukken van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat blijkt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij inmiddels een procedure is gestart voor wijziging van de bestaande winningsplannen, die uiterlijk 2020 aflopen.
Nog geen mening

Bij de gemeente Hardenberg is hiervan nog niemand op de hoogte, zegt een woordvoerster. ,,We hebben er dus ook nog geen mening overĒ, luidt het commentaar. Volgens de woordvoerster krijgen lagere overheden later in de procedure nog de mogelijkheid advies te geven en zullen ook inwoners nog worden gehoord. Pas daarna neemt de minister een besluit over het winningsplan.  

Bron:AD
http://www.ad.nl

Gelogd


Nowlive.eu

NAM waarschuwt voor aardbevingen in Overijssel: gemeente totaal verrast
« Reactie #1 Gepost op: januari 04, 2018, 11:26:36 »