Nowlive.eu

Registreren
 

Justitie vervolgt Rutte niet voor 'discriminatie
gelezen 679 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* februari 15, 2018, 11:52:22
#1

Het Openbaar Ministerie (OM) zal premier Mark Rutte niet vervolgen wegens discriminatie. PVV-leider Geert Wilders deed eind vorig jaar aangifte tegen de premier omdat die de 'gewone Nederlander' zou achterstellen, maar het OM liet vanmorgen weten dat daar geen sprake van is.

In een brief aan de politicus, die Wilders vanmorgen zelf op Twitter zette, benadrukt de hoofdofficier van justitie dat er in de regelingen voor asielzoekers en migranten sprake is van 'positieve discriminatie', wat niet strafbaar is.

Wilders noemt de beslissing van het OM 'onbegrijpelijk en laf'. Hij overweegt een zogenoemde artikel 12 Sv-procedure om rechtstreeks vervolging af te dwingen bij een gerechtshof. Het OM in Den Haag laat weten dat deze procedure niet zal slagen, omdat het OM sowieso niet bevoegd is een premier voor een ambtsmisdrijf te vervolgen. Wilders moet daarvoor bij de Tweede Kamer of de Kroon zijn, aldus een woordvoerder.

Aangifte

De PVV-leider deed eind november aangifte tegen Rutte bij een politiebureau in Den Haag. Hij bracht een kar mee vol met dozen waarin steunbetuigingen zouden zitten. De straat was volledig afgezet met dranghekken, zodat het verkeer er niet langs kon.

,,Rutte laat Nederlanders voor hun boodschappen meer btw betalen, terwijl buitenlandse beleggers nul procent dividendbelasting betalen. Hij regelt ook dat asielzoekers in Nederland geen ziektekosten hoeven te betalen en geen eigen risico hebben, terwijl Nederlanders daar grof voor moeten betalen", aldus Wilders voor de deur. Volgens hem zijn er nog honderden voorbeelden te noemen waaruit zou blijken dat de premier de 'gewone Nederlander' discrimineert. Ook zouden buitenlandse beleggers worden voorgetrokken. ,,Crimineel gedrag", meent hij.

Wilders deed eind november aangifte en dat leverde de nodige reuring op.
Bron:AD
http://www.ad.nl

Gelogd


Nowlive.eu

Justitie vervolgt Rutte niet voor 'discriminatie
« Reactie #1 Gepost op: februari 15, 2018, 11:52:22 »