Nowlive.eu

Registreren
 

Abdeslam beroept zich op zwijgrecht
gelezen 628 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* februari 05, 2018, 11:56:22
#1

BRUSSEL - De Belgische rechtszaak tegen terreurverdachte Salah Abdeslam is in Brussel onder grote belangstelling van start gegaan. De 28-jarige Fransman maakte direct duidelijk geen vragen te willen beantwoorden.

Correspondent Eveline Bijlsma is bij de rechtszaak aanwezig en twittert hierover. Haar tweets kan je ook onderaan dit artikel vinden.

,,Het enige wat ik wil zeggen is dat mij gevraagd is hier te zijn. Voila, ik ben er'', aldus Abdeslam, die weigerde op te staan voor de rechtbankvoorzitter. ,,Mijn stilzwijgen maakt van mij geen crimineel. Het is mijn recht. Jullie hebben tastbare en wetenschappelijke bewijzen. Baseer uw oordeel daar op. Het vermoeden van onschuld wordt toch niet gerespecteerd. Ik vertrouw op Allah.''

Medeverdachte Sofien Ayari (24) gaf wel antwoord op vragen. De TunesiŽr zei dat hij niet heeft meegewerkt aan de aanslagen van Islamitische Staat in Europa.

Enige overlevende

Abdeslam geldt als de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs, waarbij op 13 november 2015 130 doden vielen. Hij zit al ruim 2,5 jaar in een gevangenis bij Parijs, maar moet zich nu in BelgiŽ verantwoorden voor een schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst.

Bij die schietpartij op 15 maart 2016 wilde een Belgisch-Frans politieteam een woning in de Driesstraat doorzoeken, waarop de agenten onverwacht werden beschoten. Drie van hen raakten gewond. Een politiescherpschutter schoot vervolgens de Algerijnse terrorist Mohamed BelkaÔd (35) dood, maar Abdeslam en Ayari wisten te ontkomen.
Opgepakt in Molenbeek

Abdeslam werd drie dagen later opgepakt in Molenbeek. Vier dagen daarna, op 22 maart, vonden de dodelijke aanslagen in Brussel plaats, mogelijk versneld vanwege de arrestatie. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat Abdeslam in hetzelfde netwerk zat.
Bron:Telegraaf
http://www.telegraaf.nl

Gelogd


Nowlive.eu

Abdeslam beroept zich op zwijgrecht
« Reactie #1 Gepost op: februari 05, 2018, 11:56:22 »