Nowlive.eu

Registreren
 

Boekbespreking
gelezen 67058 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 15, 2013, 11:28:42
#17
de Anne Maasboekjes heb ik uit...ik ga nu beginnen aan...Terug naar Wharton Park van Lucinda Riley...als kind bracht Julia Forrester vele gelukkige uren door in de kas van het landgoed Wharton Park waar haar grootvader de tropische planten verzorgde.Als ze jaren later  getroffen wordt door een familietragedie,keert Julia terug.Het huis is geërfd door Kit Crawford,die het laat renoveren.Daarbij wordt een dagboek ontdekt,waarmee Julia naar haar grootmoeder gaat.....

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Boekbespreking
« Reactie #17 Gepost op: januari 15, 2013, 11:28:42 »

december 01, 2012, 10:22:10
#16
Boek van Nico Dijkshoorn  nooit meer ziek is een aanrader. Je leest het in een dag uit en er bleef steeds een glimlach op  mijn gezicht en toch ook emotie. Heel herkenbaar verhaal voor velen. De terroristenjaagster ( het ware verhaal van een vrouw die infiltreert in radicale islamitische groeperingen) Schrijfster is een in Irak geboren vrouw. De naam van de schrijfster is anoniem.
Ben nu bezig in een boek van Herman Koch "Denken aan Bruce Kennedy

Gelogd


* oktober 25, 2012, 10:37:08
#15
Van Corine Hartman , in vreemde handen .

Het roer om. Een mooier leven. Dat is wat Diana voor ogen heeft. Samen met haar man Robbert en dochter Lieke emigreert ze naar het idyllische Toscane om daar een hotel te gaan runnen. Ze hebben zich perfect voorbereid. Ze kennen de taal, hebben alles zorgvuldig geregeld en niets staat hun geluk in de weg… denkt ze. De droom van een zorgeloos bestaan in een aangenaam klimaat verandert echter in een angstaanjagende nachtmerrie als iemand hun plannen dwarsboomt. Als Diana ontdekt wie er verantwoordelijk is voor het leed dat haar gezin treft, betekent dat niet het einde van het drama. Integendeel: Diana wordt op een gruwelijke manier met zichzelf en haar verleden geconfronteerd. Een verleden, dat ze juist wilde ontvluchten. Is ze in staat om, koste wat het kost, haar gezin te redden? En zichzelf?

Gelogd


juni 11, 2012, 19:32:44
#14
Ook een prachtig boek is,,Het heetst van de dag,, van Nora Roberts...
Rechercheur Phoebe MacNamara vond haar roeping al op jonge leeftijd toen een verwarde man haar familie gijzelde,nu is ze onderhandelaar bij de polite.
Duncan Swift heeft haar aan het werk gezien toen een van zijn werknemers van het dak wilde springen.hij is vastbesloten deze vrouw te veroveren.Dan wordt Phoebe in haar eigen kantoor aangerand en ontvangt ze thuis dreigende berichten.
Veel spanning en romantiek.

Gelogd


* mei 23, 2012, 18:33:32
#13
Als je een erg spannend boek wil lezen is Schaduwkant van Ruth Newman een echte aanrader, heb hem pas uit en kon bijna niet stoppen met lezen.....

Beschrijving
 
Kate Benson is een jonge weduwe die lijdt onder het plotselinge verlies van haar man Charlie. Ze waren elkaars soulmate en nog maar twee jaar getrouwd.
Op een dag komt haar een zeer recente vakantiefoto van vrienden onder ogen - en het lijkt wel of Charlie op de achtergrond staat, heel vaag! Hoewel haar vrienden aan haar geestelijke vermogens beginnen te twijfelen, gaat Kate op zoek, tegen beter weten in, en ze ontdekt een vreselijke waarheid.

Gelogd


* april 17, 2012, 19:55:00
#12
Ben met de laatste bladzijden van het boek ijsprinses van Camilla Läckberg bezig ....spannend boek

Als Angelika met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Angelika overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben. Läckberg schildert een portret van een gesloten samenleving waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn...
IJsprinses is het debuut van de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg

Gelogd


* maart 09, 2012, 14:07:55
#11
ben ff voor tussendoor agatha christie aan het lezen .....moord uit het verleden

"Miss Marple raadt de bewoners van een oud huis aan het verleden te laten rusten. Gwenda, een jonge Australische, vindt in Engeland een gezellig oud huis. Maar het huis blijkt wel een verleden te hebben. Eerst vindt ze het leuk om samen met haar man na te speuren wat er vroeger is gebeurd, maar al gauw stuiten ze op een moord. Miss Marple raadt haar aan het verleden te laten rusten, maar het is al te laat..." "Miss Marple raadt de bewoners van een oud huis aan het verleden te laten rusten. ...

Gelogd


september 27, 2011, 18:10:47
#10
Een aanrader voor iedereen is het boek *Aan mijn jongere ik* geschreven door Viola Welling en Steven de Jong.

In dit boek schrijven 33 bijzondere Nederlandse vrouwen een brief aan zichzelf met een boodschap die ze op jongere leeftijd goed hadden kunnen gebruiken.

Met o.a. Floortje Dessing, Annemarie Jorritsma, Karla Peijs, Pia Douwes, Nebahat Albayrak, Joke Bruijs, Leontien van Moorsel, Marlies Dekkers, Esther Vergeer e.v.a.

Een gedeelte van de opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Pink Ribbon.


Gelogd


juni 26, 2011, 21:31:04
#9
Net het boek gelezen  ...de keukenmeide roman...Het verhaal speelt zich af in het diepe zuiden van de VS , toen de zwarte bevolking nog heel erg te lijden had onder discriminatie.....In 1962 waren de meeste zwarte vrouwen keukenmeiden....Skeeter net afgestudeerd schrijft n boek waarin zwarte vrouwen hun levensverhaal anoniem kunnen vertellen....Het is n aanklacht tegen het blanke racisme.....ik vind het n aanrader.....

Gelogd
leef het leven


* augustus 30, 2010, 20:09:19
#8


Stieg Larsson ......mannen die vrouwen haten .Deel 1 van de Millenium trilogie

Deze heb ik laatst gelezen , een echte aanrader ,  een dikke pil , maar de moeite waard . Bedenk wel dat je eerst dit deel leest , want het is een trilogie uit de "Millenium " reeks .
Heb in de vakantie ook de film gekeken , want wilde die natuurlijk ook zien na het boek gelezen te hebben .

Beschrijving
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.
« Laatst bewerkt op: oktober 04, 2014, 22:52:35 door Bobbie »

Gelogd


juli 21, 2010, 16:59:17
#7
Heb net het boek uit  ...land van doornen...van Colleen McCullough...dezelfde schrijver van doornvogels....Vond het n boeiend boek wat zich afspeeld rond 1870....,gaat over n 16 jarige elizabeth die door haar vader word weggestuurd naar het verre australie om daar met n rijke alexander  te trouwen ....wat n eenzaam leven inhoud ....ze houd helemaal niet van alexander maar krijgen wel 2 kinderen....Alexander houd er ook nog n minnares op na .....maar verder ga ik het niet vertellen

Gelogd
leef het leven


juli 06, 2010, 09:18:39
#6
ik ben nu ...in het hart..van David Baldacci aan het lezen,heb het bijna uit...ook weer een prachtig boek...het speelt in 1940...een broertje en zusje groeien op in New York..door een ongeluk overlijd hun vader en raakt hun moeder in coma en moeten ze naar de bergen naar hun overgrootmoeder......

Gelogd


* juni 16, 2010, 12:22:58
#5
Ik lees op het moment
Jady van Torey L. Hayden

het gaat om een meisje dat om traumatisch reden niet praat
ze begint tegen haar te praten als ze na schooltijd in het klaslokaal verschijnt -------------

waar gebeurd verhaal zeer intrigerend

Gelogd


mei 22, 2010, 08:31:24
#4
Ik ben op dit moment....  Vijf kwarten van de sinaasappel... aan het lezen van Joanne Harris.
De schrijfster van Chocolat.
Een meeslepend boek waarin wordt beschreven hoe een vrouw terugkeert naar haar geboorte dorp waar zich in de oorlog vanalles heeft afgespeeld.

Gelogd
Be the change you wish to see in the world.....Mahatma Gandhi


* februari 19, 2010, 15:37:51
#3
De buskruitoorlog  uit de Temeraire-trilogie van Naomi Novik.

Het is een Fantasy die zich afspeeld in de oorlog van Engeland tegen Napoleon waarin draken worden gebruikt als wapen in de luchtmacht. Er zijn veel verschillende soorten draken met evenveel verschillende kwaliteiten.
De draken zijn van onschatbare waarde voor de legers van beide landen.
Als n engelse kapitein van de marine een frans schip entert en daarbij een zeldzaam drakenei buitmaakt begint het avontuur at zijn leven voorgoed zal veranderen.

Het is n zeer goed geschreven en spannend boek

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Boekbespreking
« Reactie #3 Gepost op: februari 19, 2010, 15:37:51 »