Nowlive.eu

Registreren
 

Zorgverzekering
gelezen 91342 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 18, 2016, 14:37:35
Zorgpremie Zilveren Kruis stijgt met 8 euro

De premie van de meest gekozen basisverzekering van Zilveren Kruis neemt met 8 euro toe naar 117,45 euro per maand. Door de inzet vanuit de reserves is de premiestijging beperkt gebleven, laat de zorgverzekeraar weten.


Het gaat om de Basis Zeker-polis waarbij verzekerden behandelingen vergoed krijgen bij zorgverleners waarmee Zilveren Kruis een contract heeft afgesloten. De budgetpolis van Zilveren Kruis, met beperkt keuze aan gecontracteerde zorgverleners, gaat 104,95 euro per maand kosten. Voor de Basis Exclusief-polis, met 100 procent vergoeding bij alle zorgverleners, betalen klanten 121,75 euro.

Andere (grote) zorgverzekeraars hebben al eerder ook behoorlijke verhogingen aangekondigd. Die stroken niet met de ramingen van de regering. Op Prinsjesdag werd nog verwacht dat de stijging slechts op 3,50 euro zou uitkomen.

Eerder deze maand kondigde zorgverzekeraar CZ aan dat de premie van de basiszorgverzekering volgend jaar omhoog gaat met 7,90 euro tot 112,85 per maand, een stijging van 7,5 procent. Eind september kondigde DSW, een van de andere grote ziektekostenverzekeraars in Nederland, al een premiestijging van bijna een tientje aan

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zei vrijdag geen ruimte te zien om de forse verhoging te compenseren. Volgens haar hadden de zorgverzekeraars meer uit hun reserves kunnen putten.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Zorgverzekering
« Reactie #116 Gepost op: november 18, 2016, 14:37:35 »

november 17, 2016, 17:49:53

Forse stijging zorgpremie Menzis


De premies van zorgverzekeraar Menzis voor een basisverzekering stijgen in 2017 fors. Maandelijks zijn klanten komend jaar 119 euro kwijt, tegen 107 euro dit jaar, een verschil van 11 procent. Menzis kwam donderdag met de nieuwe tarieven naar buiten.


,De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. De zorgkosten nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben. Ook betere - dus duurdere - geneesmiddelen en behandelmethodes  en de uitbreiding van het basispakket, zijn aanleiding van de prijsstijging'', aldus de verzekeraar.

,De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. De zorgkosten nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben. Ook betere - dus duurdere - geneesmiddelen en behandelmethodes  en de uitbreiding van het basispakket, zijn aanleiding van de prijsstijging'', aldus de verzekeraar.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 17, 2016, 20:07:44
De Tweede Kamer heeft het medisch beroepsgeheim stilletjes afgeschaft

Terwijl iedereen zich druk aan het maken was om een maatregel die heel veel mensen alleen maar ten goede kan komen, heeft de Tweede Kamer ook stilletjes een veel ingrijpender voorstel aangenomen: een afkalving van het medisch beroepsgeheim ten behoeve van zorgverzekeraars en ten koste van patiŽnten.


Het voorstel van Minister Schippers (VVD) dat gisteren door CDA, PvdA, PVV, SGP en VVD door de kamer is gewerkt, geeft zorgverzekeraars de mogelijkheid om zonder toestemming het medisch dossier van patiŽnten in te zien, als ze het vermoeden hebben dat er gefraudeerd wordt.

Nogmaals: zorgverzekeraars kunnen dus voortaan zonder jouw toestemming in je medisch dossier kijken. De enige reden die ze hoeven te hebben is een verdenking van fraude. En ze moeten binnen drie maanden nadat ze hebben gesnuffeld in de meest persoonlijke informatie die je bezit, jou vertellen dat ze dat gedaan hebben.

Dit is uiteraard compleet krankzinnig, maar wacht even tot je de argumentatie hoort waarmee dit wetsvoorstel is aangenomen. Het idee is dat zorgverzekeraars hiermee fraude bij het declareren van kosten kunnen inperken. Die fraude kostte ze in 2015 namelijk 11 miljoen euro. Dat klinkt als veel, maar het komt volgens Privacy Barometer neer op 0,015% van het zorgbudget. Daar komt nog bij dat 9,4 miljoen van die 11 miljoen fraude gepleegd wordt door tussenpersonen of zorgverleners. PatiŽnten zelf Ė degenen die geraakt worden door deze maatregel Ė frauderen dus in totaal voor 1,4 miljoen.

Komt 'ie: De Tweede Kamer heeft dus het medisch beroepsgeheim voor patiŽnten opgeheven om iets te kunnen doen aan een verspilling van 0,002% van het zorgbudget. Twee duizendste van een procent! Krankzinnig is een woord dat de lading niet dekt.

Nog een totaal gestoord feit: in de wet Ė die dus al is aangenomen Ė is nergens geregeld in hoeverre zorgverzekeraars inzage krijgen in het medisch dossier van mensen. In feite is het nu dus zo dat ze ongelimiteerd kunnen browsen in je medische geschiedenis, omdat ze ergens denken dat je een heel klein deel van hun budget verkeerd gedeclareerd hebt.

Begrijp me niet verkeerd. Fraude, vooral bij verzekeringen, is verkeerd en moet vooral aangepakt worden. Maar begin dan met het aanpakken van de instellingen die de meeste fraude plegen en niet bij het afpakken van basisrechten van normale burgers.

Dit is weer een voorbeeld van het afpakken van de privacy van heel veel mensen omdat een nauwelijks te bevatten kleine groep dingen verkeerd doet. Dit is een reflex die in vrijwel alle gevallen (wereldwijde totaalsurveillance, war on drugs, ik noem maar wat) nauwelijks effect heeft.

Bovendien is dit probleem hartstikke makkelijk op te lossen zonder een wetswijziging die alleen maar ten nadele van het overgrote deel van de patiŽnten kan werken. Een zorgverzekeraar zou bij vermoeden van fraude een andere dokter Ė die ook beroepsgeheim heeft Ė in kunnen schakelen om het dossier van een patiŽnt te controleren. Maar dat vindt de Kamer blijkbaar niet goed genoeg. Die wil blijkbaar liever dat winstgeŲrienteerde bedrijven onbeperkt inzage kunnen krijgen in vertrouwelijke informatie.

Misschien moeten we ons hier even over laten horen, in plaats van ons zo druk te maken om een maatregel die met een simpele handeling op te lossen is. Dit is iets wat voorbij politieke principes gaat. Het afbrokkelen van het medisch beroepsgeheim in het voordeel van zorgverzekeraars is een stap richting een staat die niet gecontroleerd wordt door een gekozen overheid, maar door megacorporaties die geen fuck om jou of je organen geven, maar wel om het verdienen van meer geld.
Het voorstel kan nog in de Eerste Kamer sneuvelen, maar dan moet het wel heel duidelijk zijn dat we hier als burgers met zijn allen tegen zijn. En dat kan alleen als iedereen dit leest.

Bron: http://motherboard.vice.com/nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 22, 2016, 21:16:36
Zorgkantoor vraagt cliŽnten mond te houden


HILVERSUM - Het Zilveren Kruis Zorgkantoor heeft een groep pgb-budgethouders gevraagd een verklaring te tekenen om afstand te doen van het recht een klacht in te dienen of een rechtszaak aan te spannen. Dat maakte het consumentenprogramma Radar bekend, in aanloop naar een uitzending over de kwestie maandagavond.


Zilveren Kruis bevestigt dat de bewuste brief vorige week is verstuurd naar 185 veelal verstandelijk beperkte en/of kwetsbare cliŽnten. Het gaat om mensen van wie de hulpverleners mogelijk voor tienduizenden euro's fraude hebben gepleegd. Het zorgkantoor stelt dat als de cliŽnt niet meewerkt, en dus niet tekent, hij of zij de vordering zelf zal moeten betalen.

In de brief van het Zilveren Kruis, in handen van Radar, staat ook dat cliŽnten de getroffen regeling geheim moeten houden.

Zilveren Kruis laat in een reactie weten dat het voor de betreffende klanten geld van het persoongebonden zorgbudget (pgb) gaat proberen terug te halen bij vijf zorgaanbieders. ,,Als blijkt dat de pgb-houder inderdaad gedupeerd is door de zorgaanbieder en zelf geen rol heeft gehad bij de fraude, neemt het zorgkantoor de vordering over en probeert het geld bij de zorgaanbieder terug te vorderen. De vordering wordt dan niet op de budgethouder verhaald'', aldus Zilveren Kruis.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 01, 2016, 17:25:06
Meer dan 1000 euro bijdrage zorgkosten

J. Kwibus en zijn partner betaalden afgelopen maand liefst 1040,35 euro als bijdrage aan de zorgkosten. Volgens deze lezer is hij vast niet de enige. Liepen de zorgkosten bij u ook zo hoog op?


J. Kwibus schrijft:

In de maand januari van dit jaar betaalden mijn partner en ik 1040,35 euro als bijdrage aan de zorgkosten.

Wij zijn vast en zeker niet de enigen want Menzis heeft de financiŽn goed op de rails. Even rekenen?

08/1 polis+aanvulling januari   2016 Ä266,--

13/1 eigen risico partner           2015 Ä239,--

19/1 mijn eigen risico                2015 Ä269,35

29/1 premie februari 2016                  Ä266,--

                                                             ======

                                                  Totaal Ä1040,35Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 15, 2016, 11:40:27
De drie grootste zorgverzekeraars van Nederland hebben de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de rechter gesleept omdat deze hun wanprestaties wereldkundig maakte.

te schandelijk voor woorden.....dus met andere woorden mag je de heren zorgverzekeraars niet ter verantwoording roepen voor fouten of nalatigheid
De verzekeraars hebben veel te veel macht gekregen had nooit mogen gebeuren

Gelogd
leef het leven


januari 14, 2016, 23:09:14
Falende zorgverzekeraars woest op NZaDe drie grootste zorgverzekeraars van Nederland hebben de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de rechter gesleept omdat deze hun wanprestaties wereldkundig maakte.


Een van de redenen van de rechtszaak is dat de verzekeraars, bij wie in totaal bijna tien miljoen Nederlanders hun ziektekosten verzekeren, het niet kunnen verkroppen dat per bedrijf een overzicht van de hoeveelheid gemaakte fouten openbaar is gemaakt. Dat bevestigt koepel Zorgverzekeraars Nederland. De slechte publiciteit doet de verzekeraars zoveel pijn, dat ze er individueel nauwelijks iets over kwijt willen. Dat doen ze pas als het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vrijdag uitspraak heeft gedaan.
Grote financiŽle gevolgen

In december publiceerde de toezichthouder een rapport waaruit blijkt dat Zilveren Kruis/Achmea, VGZ en CZ in een steekproef ťťn op de vier vragen van klanten onjuist beantwoordde. Die verkeerde antwoorden konden grote financiŽle gevolgen hebben voor verzekerden, als het echte klanten waren geweest en niet mysteryshoppers van onderzoeksbureau TNS/Nipo.

Zo werd foute informatie gegeven over het eigen risico, gewijzigde polisvoorwaarden of de vraag welke zorg wel en niet vergoed wordt. De drie grootste verzekeraars, die veel vaker de mist in gingen dan kleine, kregen een aanwijzing van de NZa. Dat is een dwingende waarschuwing, die kan uitmonden in een boete als er niet adequaat wordt ingegrepen.

Vandaag loopt de deadline af waarop de verzekeraars hun zaakjes op orde moeten hebben. Maar nog voordat die verstreken is, stonden de ígrote drieí maandag in Den Haag voor de rechters van het College voor Beroep in het Bedrijfsleven. Ze willen dat de aanwijzing wordt opgeschort. Tijdens de zitting is het feit gehekeld dat per verzekeraar precies is aangegeven hoeveel fouten er zijn gemaakt.
íBelachelijkí

In de Tweede Kamer wordt van links tot rechts geschokt gereageerd op de rechtsgang. ĄDe resultaten waren klip en klaar. Dan moet je je zaakjes op orde brengen, en niet naar de rechterĒ, vindt VVDíer Arno Rutte. PvdA-collega Bouwmeester: ĄDit is belachelijk, waar halen ze het lef vandaan?Ē

Politieke beroering was twee jaar geleden de aanleiding die tot de onderzoeken leidde. Een ex-kankerpatiŽnt kreeg aan de telefoon van verzekeraar ONVZ te horen dat hij zich niet bij hen kon verzekeren vanwege zijn ziekte. Daardoor was hij Ąals een brandend huis, en dat kan je ook niet verzekerenĒ.

SP-Kamerlid Leijten zwengelde die zaak aan. ĄHet viel me toen al op hoe vuil er over de kankerpatiŽnt gepraat werd. Journalisten kregen te horen dat hij dit alleen maar deed omdat de SP dat zou willen, wat natuurlijk echt niet zo is. Ook nu laten zorgverzekeraars weer eens zien hoe ze hun maatschappelijke rol zien.Ē

Zorgverzekeraar VGZ, waar oud-minister Klink (Volksgezondheid, CDA) in de top zit, wil geen woord zeggen over de rechtszaak. CZ zegt dat het onderzoek íop meerdere punten niet deugdelijk isí, maar welke dit zijn wil een woordvoerder niet zeggen. Zilveren Kruis stelt vooral te procederen omdat de NZa niet alle antwoorden die aan de mysteryshoppers zijn gegeven, zou willen delen. Menzis, de vierde grote verzekeraar die zich wťl neerlegt bij het oordeel van de NZa, stelt echter dat de toezichthouder die informatie wel heeft gedeeld.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2015, 00:21:05
Dit zijn de zorgpremies voor 2016

In het overzicht hieronder kunt u zien wat de premie van uw zorgverzekering volgend jaar doet.


Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 13:51:07
Word idd een trieste bedoening ,  Diana....

Kan ook nog dat je met spoed naar een dichtbijzijnd ziekenhuis word gebracht...

En heel veel later je de nota krijgt van je eigen deel wat je dan betalen kan .....Dat is  helaas de zorg van nu...  #zucht
« Laatst bewerkt op: november 30, 2015, 00:10:03 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 13:46:29
heb je n hartinfarct ....komt de ambulance en kan je alleen maar naar n ziekenhuis brengen  wat je op dat moment wil opnemen
 

Stop stop ,ik moet eerst kijken of dat ziekenhuis wel gecontracteerd is met mijn verzekeraar,   wat n toestand

Dit is mijn ervaring met mijn man , had toen nog niet met contracten te maken , maar  alle ziekenhuizen hier waren vol ....het Amstelveens . de VU , AMC  ik bedoel maar

trouwens nu al vraag ik mijn verzekeraar waar ik ook naar toe word gewezen of deze wel bij hun gecontracteerd zijn ,ben je al niet goed dan moet je daar ook nog aan denken

Gelogd
leef het leven


november 23, 2015, 12:28:15

Nog geen deal tussen verzekeraars en ziekenhuizen


De grote verzekeraars kunnen nog niet zeggen met welke ziekenhuizen ze volgend jaar een contract hebben. VGZ laat weten nog maar 25 procent van de ziekenhuizen te hebben gecontracteerd, Achmea tweederde.


Zorgvergelijker Zorgkiezer hield een rondgang langs de grote verzekeraars. CZ zou nog maar 25 procent van de ziekenhuizen hebben gecontracteerd. Menzis zou op 65 procent zitten.

Het Amsterdamse VUMc laat weten: 'We zijn er nog met geen enkele zorgverzekeraar uit.' Datzelfde zou gelden voor ziekenhuizen als het Admiraal de Ruyter in diverse Zeeuwse steden, het Wilhelmina in Assen, het St Jansdal in Harderwijk, het UMCG in Groningen en vele andere.

Het contracteren van ziekenhuizen en andere zorgverleners is vooral van belang voor mensen met een naturapolis. Zij moeten naar een ziekenhuis dat onder contract staat bij de verzekeraar, anders moeten ze een kwart tot de helft van de rekening zelf betalen. Dat kan in de duizenden euro's lopen.

Bij budgetpolissen is het nog belangrijker, maar volgens Peter Ruys van Zorgkiezer zijn de onderhandelingen over deze polissen nagenoeg afgerond en compleet. Achmea bevestigt dat.

De verzekeraars behoren hun klanten uiterlijk op 19 november een compleet aanbod te doen. Zo is dat afgesproken in het Bestuurlijk hoofdlijnenakkoord tussen verzekeraars, zorgverleners en ministerie. Alle verzekeraars hebben de afgelopen dagen de premies van hun polissen bekendgemaakt. Maar ze hadden ook bekend moeten maken welke dekking zij daarvoor bieden. Een belangrijk aspect daarbij is welke ziekenhuizen er onder de polis vallen. Dat is nu onduidelijk.

In andere jaren was er na 19 november nog een enkele verzekeraar en een enkel ziekenhuis dat niet klaar was met de onderhandelingen, nu is het een fors deel. Volgens toezichthouder NZa wordt de vertraging onder meer veroorzaakt door administratieve problemen. De eenheid waarvoor prijzen moeten worden vastgesteld, de dbc's (diagnose plus bijbehorende behandeling), mocht voorheen een heel jaar omvatten, nu nog maximaal 120 dagen. Alleen al die verandering vergt veel van de administraties van ziekenhuizen en verzekeraars. De NZa had vorig jaar de partijen juist opgeroepen meer haast te maken en eerder te beginnen met onderhandelen.

Vorig jaar viel voor het eerst een ziekenhuis buiten de contracten: Achmea contracteerde het Slotervaartziekenhuis niet. Verzekerden van Achmea konden daarop overstappen naar een andere verzekeraar, zelfs nog na 1 januari. Die oplossing kreeg de zegen van de NZa. De NZa neemt geen maatregelen, aldus een woordvoerder. 'We gaan niet handhaven.'

Volgens Ruys van Zorgkiezer zijn de belangentegenstellingen tussen ziekenhuizen en verzekeraars sterk vergroot. Ziekenhuizen zien een deel van hun werk verdwijnen naar huisartsen en willen worden gecompenseerd. Verzekeraars willen om diezelfde reden juist minder betalen. De aanzwellende golf van peperdure medicijnen is ook overal een onderhandelingsprobleem.

Volgens Ruys moeten consumenten erg voorzichtig zijn als ze een naturapolis afsluiten. 'Laat iedereen goed uitkijken of het ziekenhuis van zijn voorkeur wel is gecontracteerd. Het zou vervelend zijn als je veel verder moet reizen voor een ziekenhuis, of zelfs in de financiŽle problemen komt.' Hij adviseert consumenten te wachten met het kiezen van een polis. Zorgkiezer gaat de consument op zijn website waarschuwen dat het aanbod nog zeer onvolledig is.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 21, 2015, 16:27:11

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2015, 13:24:17
Zorgpremie stijgt bij grote verzekeraars 2,6 tot 6,8 procent

De grote verzekeraars CZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben bekendgemaakt hoeveel hun zorgverzekering volgend jaar gaat kosten. Bij CZ stijgt de basisverzekering met 4,4 procent naar 104,95 euro per maand, bij Menzis 2,6 procent naar 107 euro en bij Zilveren Kruis met 6,8 procent naar 109,45.


Dat is minder dan de stijging van 7,7 procent die het ministerie van Volksgezondheid eerder voorspelde.
Reserves ingezet

Alledrie zeggen ze een deel van hun reserves in te zetten om de premiestijging te beperken. Zilveren Kruis zegt relatief minder reserves te kunnen aanspreken, waardoor de premie meer stijgt dan bij de anderen.

De zorgkosten stijgen onder meer doordat nieuwe behandelingen en medicijnen aan het basispakket zijn toegevoegd. En de wijkverpleging wordt niet meer betaald uit de AWBZ maar door zorgverzekeraars. Dat is dit jaar ook al zo, maar de compensatie die de overheid de verzekeraars daarvoor betaalt, wordt ieder jaar een beetje afgebouwd.
Naturapolis

De basisverzekering van 104,95 euro bij CZ betreft de meest gekozen natura-basisverzekering. Voor die naturapolis heeft CZ niet met alle zorgverleners een contract afgesloten. Als klanten toch naar zo'n zorgverlener willen, wordt 75 procent van de behandeling vergoed. De polis met vrije zorgkeuze, de restitutiepolis, kost 110,70 euro per maand.

Ook bij Menzis gaat het om de naturapolis van 107 euro, waarbij alleen behandelingen volledig worden vergoed bij zorgaanbieders met een contract. De restitutiepolis bij Menzis kost 109,75 euro.

De Zilveren Kruis-premie van 109,45 euro betreft ook een naturapolis. De restitutiepolis bij Zilveren Kruis kost 113,25 euro.
Geen naturapolis meer

Twee verzekeraars die onderdeel zijn van de CZ Groep hebben vandaag ook hun premie bekendgemaakt: OHRA en Delta Lloyd.

Opvallend is dat OHRA vanaf 2016 juist geen naturapolissen meer aanbiedt. Bij OHRA wordt de basisverzekering 105,37 euro, een stijging van 4,6 procent. Klanten kunnen met die polis dus zelf kiezen naar welke zorgaanbieder ze gaan.

Bij Delta Lloyd stijgt de premie met 4,5 procent naar 107,50 euro. Daarbij gaat het wel om de restitutiepolis.
VGZ

VGZ heeft zijn premie nog niet bekendgemaakt. Verzekeraars hebben tot donderdag de tijd om dat te doen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2015, 09:10:19
Volgens het bedrijf is er geen sprake van fraude, maar gaat het om foutjes in de declaratiesoftware.


ja ja foutje bedankt

Trouwens ik zie nooit n nota van het ziekenhuis , gaat rechtstreeks naar de verzekering zoals bij de meeste
daarbij worden rekeningen vaak als 1 geheel aangeboden.....voorbeeld n tijdje geleden n heup gehad , maar in het ziekenhuis maar 10 min in de 5 dagen fysio gehad
Ben naar mijn verzekeraar gegaan en gevraagd wat ze daar voor gerekend hadden .....was niet te achterhalen omdat de rekening  als pakket word aan geboden

Gelogd
leef het leven


november 02, 2015, 23:40:57
Rekening ziekenhuis valt vaak te hoog uit

AMSTERDAM - Het loont om de ziekenhuisnota te controleren. Vijf procent van de mensen die denken dat de rekening te hoog is, heeft gelijk.


Volgens het AD hebben klanten van zorgverzekeraar CZ meer dan ooit foute rekeningen gemeld. Er blijkt voor vier ton onterecht in rekening te zijn gebracht, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

CZ is de grote enige zorgverzekeraar die bijhoudt hoeveel foute nota's klanten vinden. Volgens het bedrijf is er geen sprake van fraude, maar gaat het om foutjes in de declaratiesoftware.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #102 Gepost op: november 02, 2015, 23:40:57 »