Nowlive.eu

Registreren
 

Zorgverzekering
gelezen 91356 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 11, 2014, 11:54:22
#86
Zorgpremie VGZ schiet omhoog in 2015

De zorgverzekering wordt fors duurder in 2015. VGZ, de op een na grootste zorgverzekeraar van het land voert premieverhogingen door. Verzekerden gaan al gauw 150 euro per jaar meer betalen.


De basispremies voor zorgverzekeringen komen weer terug op het niveau van 2013, aldus VGZ. Vorig jaar werden VGZ-polissen 12 euro goedkoper, maar voor 2015 is men dat voordeel alweer kwijt. Bovendien is het eigen risico weer hoger dan in 2013, waardoor men duurder uit is

Premiestijging tot 14 procent

De naturaverzekering van VGZ (VGZ Ruime keuze) kost volgend jaar 107,95 euro per maand bij een verplicht eigen risico van 375 euro, een verhoging van maar liefst 12,5 procent. Per jaar kost dit verzekerden 144 euro meer.

De verzekering met selectieve contractering (VGZ Goede keuze) wordt 6 euro per maand duurder. Die premie stijgt van 91,95 euro naar 97,95 euro. De restitutiepolis (VGZ Vrije keuze, waarbij u vrije keus hebt in zorgverleners en u tot een gangbaar tarief vergoed krijgt) wordt 14 procent duurder. De basispremie voor 2015 is 113,95 euro per maand, op jaarbasis is men dan 168 euro meer kwijt dan in 2014.

Premies van aanvullende polissen stijgen met ongeveer 1 procent.

Oorzaak premiestijging

Volgens VGZ komt de premiestijging onder meer doordat de wijkverpleging in 2015 ook via de zorgverzekeraars vergoed worden. VGZ zegt de premiestijging zo beperkt mogelijk te hebben gehouden door goede zorginkoop.

Alle premies

VGZ is de eerste van de grote zorgverzekeraars die de nieuwe premies voor zorgverzekeringen voor 2015 bekendmaakt. Achmea, CZ en Menzis dienen dit voor 19 november te doen. Eerder maakten enkele kleine zorgverzekeraars hun premie al bekend. Bekijk hier ons overzicht met alle zorgpremies voor 2015.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #86 Gepost op: november 11, 2014, 11:54:22 »

januari 21, 2014, 11:48:02
#85
Agis en Zilveren Kruis gaan samen

ZEIST - Zorgverzekeraars Agis en Zilveren Kruis willen vanaf volgend jaar samen verder onder de naam Zilveren Kruis. Dat heeft Achmea, waar beide verzekeraars onderdeel van zijn, dinsdag gemeld.


Volgens Achmea doen beide zorgverzekeraars al veel samen. Zo sluiten ze gezamenlijke contracten met bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Het samengaan van Agis en Zilveren Kruis moet onder meer bijdragen aan de efficiŽntie.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* december 17, 2013, 08:34:06
#84
Wij hebben een collectieve verzekering via het werk en ik vertrouw erop dat zij wel weten wat zeden, ook al omdat zij een deel meebetalen !

Als ik het zelf moest regelen , ging ik zelf vergelijken .

Gelogd


december 17, 2013, 00:00:43
#83
Minister Schippers reageert op brief student

DEN HAAG - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft maandagavond gereageerd op een open brief van student DaniŽl de Rijke, die het systeem van zorgverzekeringen aan de kaak stelde. De Rijke is ex-kankerpatiŽnt en zegt dat hij door diverse zorgverzekeraars is afgewezen toen hij zich wilde aanmelden voor een aanvullende verzekering, omdat hij ook voor fysiotherapie verzekerd wil zijn. In de basisverzekering zijn de eerste 20 behandelingen niet gedekt.


Zijn wens heeft niets te maken met het feit dat hij vorig jaar kanker heeft gehad, schreef De Rijke aan Schippers. Hij is inmiddels genezen. Maar volgens hem houden verzekeraars er wel in negatieve zin rekening mee dat hij de ziekte heeft gehad. De Rijke wil een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, omdat hij rugby speelt en dus het risico loopt geblesseerd te raken.

Schippers wijst erop dat er ook binnen de basisverzekering mogelijkheden zijn om fysiotherapie te krijgen, bijvoorbeeld na een ernstige sportblessure. De aandoening moet dan wel op een lijst staan waarvoor langdurige fysiotherapie is aangewezen.

De Rijke klaagde ook over de 'medische selectie' die verzekeraars zouden toepassen bij mensen die een aanvullende verzekering willen. Een van de verzekeraars zou de student zelfs als een 'brandend huis' hebben getypeerd. Volgens Schippers zijn er zeker zes verzekeraars die niet zo'n selectie toepassen en waarvoor De Rijke derhalve zou kunnen kiezen. Verder spreekt de minister tegen dat de zorgverzekeringen worden uitgekleed. ĄJaar op jaar wordt het basispakket uitgebreid met nieuwe medicijnen en behandelingen. Ze noemt het Nederlandse systeem Ąuitermate solidairĒ.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 13, 2013, 11:35:22
#82
'Zorgverzekeraar verstrekt verkeerde en slechte informatie'

Klantenservices van zorgverzekeraars maken er een rommeltje van als zij vragen van mensen moeten beantwoorden, vindt de Consumentenbond. Uit een onderzoek van de bond onder 15 zorgverzekeraars blijkt dat een derde van de klanten slechte of verkeerde informatie krijgt.


De vier verzekeraars die het vaakst het verkeerde antwoord gaven op vragen van mysteryklanten zijn Salland, ONVZ, FBTO en Univť, meldt de Consumentenbond. Die benadrukt ook dat geen van de 15 ondervraagde verzekeraars een voldoende scoort.

Er zijn steeds vijf vragen gesteld aan de verzekeraars, drie keer per telefoon en drie keer per mail. Soms kwam het voor dat ťťn verzekeraar verschillende (foute) antwoorden gaf op dezelfde vraag. De kwaliteit van de e-mail- en telefoonantwoorden telden elk voor 45 procent mee, hoe snel er werd gereageerd vormde 10 procent van het oordeel.

De vragen gingen over onder meer de vergoeding van de kosten van een verstelbaar bed, de berekening van het eigen risico na een scheiding, overstappen door een volwassen kind van de polis van de ouders naar een andere verzekeraar en het overnemen van een machtiging van een andere verzekeraar.

Salland en ONVZ reageerden volgens de Consumentenbond geschrokken en beloofden beterschap. ONVZ onderzoekt hoe het kan dat 'niet in alle gevallen' het juiste antwoord is gegeven. 'En om ervoor te zorgen dat dait antwoord in de toekomst wel wordt gegeven.' Univť 'neemt het signaal serieus' en liet weten het onderzoek te gebruiken om tot beterschap te komen. FBTO zegt zich niet te herkennen in het onderzoek.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 04, 2013, 14:31:01
#81
Vergelijkingssites zorgverzekeringen onder vuur

AMSTERDAM - Vergelijkingswebsites voor zorgverzekeringen liggen onder vuur. De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) gaat de werkwijze van vergelijkingssites als Independer en Zorgkiezer onderzoeken. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid bekend gemaakt in de Tweede Kamer.


Volgens Schippers zijn vergelijkingssites niet altijd eerlijk over hun werkwijze. Ze gaf daarbij aan dat de ene vergelijkingssite Verzekeraar A als beste uit de vergelijking laat komen en de andere vergelijkingssite Verzekeraar B. Volgens Schippers moeten consumenten betrouwbare informatie krijgen.

De websites vergelijken niet alle zorgverzekeringen. Bovendien ontvangen ze provisie voor het doorverkopen van zorgverzekeringen. De hoogte van dit bedrag varieert per verzekeraar. Van de ene verzekeraar ontvangen ze meer dan 50 euro en van de andere niets. Daarnaast zijn sommige vergelijkers zelf onderdeel van een verzekeraar, zoals bijvoorbeeld Independer dat eigendom is van Achmea.

Toezichthouder AFM gaat in 2014 onderzoek doen naar de vergelijkingssites. In 2012 toonde de AFM in onderzoek al aan dat veel vergelijkers niet duidelijk toonden hoe ze hun geld verdienen en hoe de vergelijkingen tot stand komen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 02, 2013, 13:03:52
#80
Als je maar weinig inkomen hebt is het ook n enorme aanslag op je budget.....en hierdoor zullen veel mensen lang wachten voor ze naar n dokter gaan (hoewel dit niet valt onder eigen risico )Maar mensen zijn bang voor het voorschrijven van medicijnen ....of doorgestuurd worden....waardoor juist de aandoening verergert ...   en wat dan de huisarts misschien niet meer kan behandelen ....waardoor het toch uiteindelijk allemaal duurder word

Gelogd
leef het leven


* december 02, 2013, 09:09:52
#79


CliŽnten hebben moeite met betalen eigen risico Menzis uit Enschede
 


Honderdduizenden mensen hebben moeite om de eigen risico van de zorgverzekering te betalen.

Dagelijks melden honderden mensen zich bij de zorgverzekeraars voor een betalingsregeling, zo schrijft De Telegraaf. Zorgverzekeraar Menzis uit Enschede krijgt maandelijks ongeveer 8000 aanvragen voor uitstel van betaling. De Sallandse zorgverzekeraar ENO telt tweeduizend wanbetalers. De maandelijkse premie is voor de meeste consumenten nog betaalbaar, maar het eigen risico blijkt in veel gevallen het grote struikelblok, stelt een woordvoerder van Menzis.

RTVoost.nl

Gelogd


november 05, 2013, 14:31:43
#78
Forse premieverlaging VGZ

Zorgverzekeraar VGZ verlaagt volgend jaar de premie voor de basisverzekering fors. Klanten van VGZ betalen per maand 12 euro minder. Op jaarbasis scheelt dat 144 euro.


Het gaat dan wel om de basisverzekering met de minste keuzevrijheid. Ook de premie voor de aanvullende verzekeringen gaat omlaag.
Betere afspraken

VGZ volgt hiermee het voorbeeld van andere zorgverzekeraars die ook al een flinke verlaging aankondigden. Over het algemeen dalen de premies voor de basisverzekering met zo'n 10 procent.

Volgens VGZ kunnen de prijzen omlaag vanwege betere afspraken met zorgaanbieders. Ook wordt er minder geld uitgegeven aan medicijnen.

VGZ is een van de grootste zorgverzekeraars. De twee andere grote, Menzis en CZ, moeten hun zorgpremies voor het komend jaar nog bekendmaken. De verwachting is dat ook zij de tarieven zullen verlagen.Bron:NOS
« Laatst bewerkt op: november 11, 2014, 15:34:36 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 05, 2013, 09:47:33
#77


Menzis en andere verzekeraars 'kwakzalver van het jaar'
 


Zorgverzekeraars Menzis, VNG, ONVZ, Achmea en CZ hebben de Meester Kackadorisprijs gekregen van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Dat meldt de NOS. De 'winnaar' wordt officieel morgen bekendgemaakt.

De verzekeraars misleiden het publiek door gewichtig uitziende normen te stellen aan de 'opleiding' van alternatieve behandelaars, aldus de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Maar het instituut dat de opleiding accrediteert, het CPION,  heeft naast een dubieuze reputatie geen wettelijke bevoegdheid om dat te doen. Het publiek krijgt daardoor de indruk dat het wel in orde is met de opleiding van alternatieve behandelaars.


De Meester Kackadorisprijs is vernoemd naar een kwakzalver uit het stuk 'Meester Kackadoris / ende een doof Wijf met Eyeren' uit 1596. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of instantie die het afgelopen jaar de kwakzalverij heeft bevorderd.

RTVoost.nl

Gelogd


* mei 14, 2013, 10:41:10
#76
'Premie is 300 euro te hoog'

Door slim declarerende zorginstellingen en fraude in de zorg betalen Nederlanders jaarlijks enkele honderden euro's te veel zorgpremie.

Dat stelt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit van Maastricht dinsdag in de Telegraaf. De krant meldde maandag al dat instellingen jaarlijks zeker 3 ŗ 4 miljard euro te veel bij zorgverzekeraars declareren.

In Nederland betalen ongeveer 13 miljoen mensen zorgpremie. Wordt uitgegaan van 4 miljard euro fraude per jaar, dan is elke premiebetaler jaarlijks 300 euro teveel kwijt.

"We zijn jarenlang te naÔef geweest," vindt Groot. ''Er komt langzamerhand meer aandacht voor fraude, maar het is heel lang taboe geweest. In Nederland werd de integriteit van een zorgprofessional nooit in twijfel getrokken.''

In Duitsland zijn elk jaar een paar honderden artsen verdacht van zorgfraude.

Bron: Nu.nl

Gelogd


maart 13, 2013, 11:39:41
#75
Nee spiky je hebt gelijk.....dat gezonde leven zegt niet alles .....ik rook niet, ik sport, mijn conditie is oke, drink amper, dus zou mijn premie naar beneden gaan...... toch ben ik niet gezond ......en helaas ik moet  veel gebruik maken van specialisten die niet goedkoop zijn
Wel kan ik zeggen voor mijn ziek worden kwam ik amper bij n arts
Ik denk dat we gewoon solidaire met elkaar moeten zijn,  de mensen die gezond leven komen helaas ook aan de beurt

Gelogd
leef het leven


* maart 13, 2013, 10:55:08
#74
Echt onzin dit...even van mijzelf uitgaande...ik rook..Maar ben in 50 jaar nooit ziek geweest of heb van de zorg gebruik gemaakt. (de laatste keer 1x griep, maar niet naar dokter geweest)

En nu zouden hun even bepalen..of ik korting krijg of niet?
En de arme chronische zieken moeten dan dure premies betalen?
Of lees ik het nu te zwart-wit..

Gelogd


maart 13, 2013, 10:47:54
#73
'Stel beloning in voor gezonde levensstijl'

 Mensen met een gezonde leefstijl moeten korting krijgen op hun ziektekostenverzekering. Daarvoor zouden ze bijvoorbeeld jaarlijks een conditietest kunnen doen.


Dit stelt de Raad voor Volksgezondheid en Zorg voor in het gisteren verschenen rapport Het belang van wederkerigheid. Zonder zo'n beloning zullen gezond levende mensen steeds minder bereid zijn te betalen voor de ziektekosten van mensen die roken, te dik zijn, te veel drinken of te weinig bewegen, denkt de raad.

Tweederde van de Nederlanders heeft een collectieve ziektekostenverzekering, bijvoorbeeld via hun bedrijf. De korting die ze daarvoor krijgen, kan afhankelijk gemaakt worden van hun leefstijl, aldus de raad. Een voorbeeld is de Amerikaanse supermarktketen Safeway. Elk jaar kunnen werknemers zich vrijwillig laten onderzoeken op tabaksgebruik, gewicht, bloeddruk en cholesterolniveau. Iemand die voor alle testen slaagt, krijgt een jaarlijkse korting van 1.560 dollar (1.200 euro) op de premie voor een heel gezin.

Kritiek
Bij de presentatie van het rapport verklaarde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid zich vooralsnog tegen zulke plannen. 'Er zijn nog te veel open vragen. Het is goed om hierover te discussiŽren, maar voorlopig moeten we er niet aan beginnen', aldus Van Rijn. Volgens een tegelijkertijd gepubliceerde achtergrondstudie van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid is het niet duidelijk of financiŽle prikkels tot gezond gedrag stimuleren, en zelfs niet of gezonde mensen goedkoper zijn voor de samenleving. Bovendien rijst de vraag in hoeverre mensen verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun leefstijl, omdat die in sterke mate wordt bepaald door opvoeding, opleiding en sociale omgeving.

Gevaar voor individuele vrijheid
Ook Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis, ziet niets in een jaarlijkse conditietest. 'Het screenen van mensen genereert een enorme zorgconsumptie', zegt hij. Een duwtje in de goede richting is prima - bij Menzis kunnen klanten punten sparen door gezond te leven - maar bij strengere maatregelen komt de individuele vrijheid in gevaar, stelt hij.

Toch zullen werkgevers steeds strengere eisen aan hun personeel stellen, denkt Rik Modderkolk, 'fit manager' bij auto-importeur Pon. 'De continuÔteit van ons bedrijf is gebaat bij gezond personeel. In de toekomst zul je werknemers kunnen verplichten niet meer te roken. We laten mensen ook niet meer onbeschermd met asbest werken.'Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 05, 2013, 17:59:16
#72
Slotervaartziekenhuis:
'Akkoord met Achmea zou nadelig voor patiŽnten zijn'


 Het Slotervaartziekenhuis komt met een verklaring waarom het contractoverleg met zorgverzekeraar Achmea (Agis, Zilveren Kruis) stuk gelopen is. Vorige week werd bekend dat Achmea patiŽnten het ziekenhuis in Nieuw-West gaat ontraden. Volgens Achmea vroeg het Slotervaartziekenhuis te veel geld. Maar het ziekenhuis benadrukt dat de vork iets anders in de steel zit.


Het ziekenhuis wijst erop dat het contract van zorgverzekeraar Achmea  onvoldoende mogelijkheden bood om patiŽnten het hele jaar de gewenste kwaliteit van zorg te kunnen bieden.

'Sterker nog, als het Slotervaartziekenhuis wťl akkoord gegaan zou zijn, dan zou dit voor een belangrijk deel van onze patiŽnten in de loop van 2013 nadelige gevolgen kunnen hebben', zo klinkt het.

Maximumbedrag
Een voorbeeld luidt: 'Achmea stelt in haar contract een maximumbedrag vast dat het Slotervaartziekenhuis aan medicijnen voor haar reuma- en kankerpatiŽnten mag uitgeven. Maar wat moet er dan gebeuren als dit maximumbedrag in september wordt bereikt? Stoppen met de behandeling? Dat accepteren we uiteraard niet.'

Directeur van het ziekenhuis, Aysel Erbudak, kondigde eerder al juridische stappen aan tegen de zorgverzekeraar, bij wie de helft van haar patiŽnten (70.000) is verzekerd.

Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar een ziekenhuis een contract weigerde. Wie nu bij het Slotervaartziekenhuis behandelt wil worden, moet dat mogelijk nu deels zelf betalen. Achmea verwijst daarnaast verzekerden naar andere ziekenhuizen door: 'Met alle andere Amsterdamse ziekenhuizen hebben we wel afspraken kunnen maken'. Reeds gestarte behandelingen worden nog wel vergoed.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #72 Gepost op: februari 05, 2013, 17:59:16 »