Nowlive.eu

Registreren
 

Zorgverzekering
gelezen 91355 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 18, 2015, 23:01:35
bij wanbetalers is dit ongeveer 16.000 euro. Onder de mensen met een inkomen lager dan 16.000 euro is 1 op de 18 wanbetaler. Bij mensen in de bijstand gaat het zelfs om 1 op de 7.[/i

Het is met zo,n inkomen dan toch ook niet meer op te brengen, en door alle boete,s die er dan nog eens bij komen is het helemaal niet meer te doen

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #101 Gepost op: oktober 18, 2015, 23:01:35 »

oktober 18, 2015, 20:25:01
Bijna kwart meer wanbetalers zorgverzekering

Het aantal mensen dat de premie voor de zorgverzekering niet betaalt is in vijf jaar met ruim een vijfde (22 procent) toegenomen tot 298.000. Jongeren, mannen, mensen met lage inkomens, ontvangers van een uitkering, alleenstaande ouders en allochtonen zijn vaker wanbetaler dan gemiddeld, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.


Eind vorig jaar stond 1 op de 45 volwassenen te boek als wanbetaler. Dit zijn mensen die wel zijn verzekerd tegen ziektekosten, maar minimaal zes maanden geen premie hebben betaald. In 2010 liep 1 op de 53 fors achter met het betalen van de zorgpremie.

Bij jongeren tot 35 jaar heeft 1 op de 29 al minstens een half jaar de premie niet betaald, bij de 65-plussers is dit 1 op de 250. Opvallend is ook dat vrouwen veel minder vaak wanbetaler zijn dan mannen: 1 op de 59 vrouwen vergeleken met 1 op de 37 mannen.

Volgens het statistiekbureau hebben wanbetalers veel lagere inkomens dan mensen die de zorgpremie wel betalen. Zo verdient de laatste groep gemiddeld 25.000 euro per jaar, bij wanbetalers is dit ongeveer 16.000 euro. Onder de mensen met een inkomen lager dan 16.000 euro is 1 op de 18 wanbetaler. Bij mensen in de bijstand gaat het zelfs om 1 op de 7.

Het CBS constateert ook dat jongere allochtonen bijna drie keer zo vaak betalingsachterstanden hebben vergeleken met autochtone jongeren. Onder Antillianen (1 op de 7) is het aandeel wanbetalers is het hoogst, gevolgd door Surinamers (1 op de 12).
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2015, 16:50:26
#99
Zorgkosten buiten Europa uit basispakket

 Nederlanders die vanaf 2017 buiten Europa met vakantie gaan zijn niet meer verzekerd voor medische zorg via de basisverzekering. Zij moeten straks een aanvullende of een reisverzekering afsluiten.


Dat is het gevolg van een wetsvoorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid waar de ministerraad vrijdag mee instemde. Volgens het kabinet hoeven zorgkosten die buiten Europa gemaakt worden niet collectief te worden betaald. De beperking van de zogeheten werelddekking geldt niet voor mensen die voor hun werkgever of voor hun beroep in het buitenland verblijven.

Ook is er een uitzondering wanneer iemand zorg nodig heeft die wel in het pakket zit, maar die alleen buiten Europa verkrijgbaar is. Met de beperking van de zogeheten werelddekking is volgens Schippers een besparing van 60 miljoen euro per jaar gemoeid.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 23, 2015, 15:13:30
#98
Eerste verzekeraar maakt premie bekend: 45 euro meer

 Zorgverzekeraar DSW heeft traditiegetrouw als eerste de premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. De jaarpremie bedraagt in 2016 1185 euro, ofwel 98,75 euro per maand. Daarmee wordt de basisverzekering 3,75 euro per maand duurder, maakte DSW dinsdag bekend.

In 2015 bedroeg de premie nog 1140 euro (95 euro per maand), op jaarbasis 45 euro goedkoper dan in het komende jaar.

De Schiedamse verzekeraar maakt elk jaar een week na Prinsjesdag als eerste de premie bekend. Voor 19 november moeten alle verzekeraars hun bedragen bekendmaken. De verwachting is dat ook andere verzekeraars de premies omhoog gooien.

De hogere zorgpremie komt volgens DSW onder meer door de vergrijzing, de kosten van nieuwe behandelingen en nieuwe dure medicijnen. Ook de overheveling van de kosten van de wijkverpleging naar de zorgverzekeraars zorgt voor een premiestijging. De stijging van DSW is wel lager dan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport had verwacht. In de Miljoenennota werd de gemiddelde jaarpremie in 2016 op 1243 euro geschat.

De laatste jaren is DSW steeds de eerste verzekeraar die met de nieuwe premie komt. De komende weken komen de andere verzekeraars met hun premies voor 2016.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 29, 2015, 11:32:52
#97
Dat is mooi.....alleen zou er ook eens gekeken moeten worden naar het eigen risico, daar gaan veel mensen op stuk ....mensen gaan niet naar n arts ,bang om door gestuurd te worden , of medicijnen voorgeschreven krijgen ,en niet weten waar ze het geld vandaan moeten halen

Gelogd
leef het leven


augustus 28, 2015, 22:25:21
#96
Zorgpremie stijgt volgend jaar met 7 euro

DEN HAAG - De zorgpremie stijgt volgens verwachtingen van het ministerie van Volksgezondheid volgend jaar met nog geen 7 euro.


Het tempo van de stijging van de zorgpremie vlakt af. De stijging van iets minder dan 7 euro ligt lager dan de 10 euro waar het ministerie eerder vanuit ging.

Wie er recht op heeft, krijgt een hogere zorgtoeslag. Die stijgt voor veel mensen met 67 euro. Het eigen risico blijft volgend jaar vrijwel gelijk, het wordt alleen aangepast met de inflatie.

De stijging van de zorgpremie in 2016 is een raming. Verzekeraars bepalen uiteindelijk zelf de daadwerkelijke premie. Afgelopen jaren viel de premieverhoging regelmatig lager uit dan het ministerie dacht.
Maatregelen

De premies stegen de afgelopen jaren omdat de zorg elk jaar duurder wordt. Die stijging is door minister Edith Schippers van Volksgezondheid met maatregelen wel gematigd, met 12 miljard euro. Was dat niet gebeurd, dan was de premiebetaler dit jaar 150 euro meer kwijt geweest aan premie.

Op basis van de huidige raming betalen mensen met een minimuminkomen in 2016 nog steeds minder aan zorgpremie minus zorgtoeslag, dan in 2006, en ook minder dan ze in 2005 - het laatste jaar van de ziekenfondswet - betaalden.Bron:Telgraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 01, 2015, 23:41:35
#95
Zorgsector wil extra geld voor dure medicijnen

De zorgverzekeraars en de ziekenhuizen vragen in een gezamenlijke brief aan minister Schippers om een fonds voor de financiering van dure geneesmiddelen. Daarin moet extra geld komen, omdat de uitgaven voor dure medicijnen jaarlijks met een paar honderd miljoen oplopen.


De ziekenhuizen moeten alle dure geneesmiddelen die ze voorschrijven achteraf vergoed krijgen. Zo moet worden voorkomen dat patiŽnten om financiŽle redenen een bepaald medicijn niet krijgen.

Tot nu toe onderhandelen ziekenhuizen met zorgverzekeraars over budgetten voor dure medicijnen. Overschrijden ze die, dan moeten ze meestal zelf voor die kosten opdraaien. Daardoor komen ziekenhuizen financieel in de knel en krijgen patiŽnten niet altijd de beste behandeling.

Het is opvallend dat de zorgverzekeraars de brief mede hebben geschreven, zegt zorgredacteur Rinke van den Brink. "Eerder erkenden die de problemen bij de ziekenhuizen wel, maar wilden ze geen extra geld geven. De zorgverzekeraars vonden dat de ziekenhuizen dan maar beter hadden moeten onderhandelen. Nu zien ze blijkbaar in dat het zo niet door kan gaan."
"Grote problemen"

De brief van 25 juni is op een pikant moment op het bureau van de minister beland. Net voor de Nederlandse Zorgautoriteit afgelopen maandag een rapport publiceerde over de problemen met de dure medicijnen. En ook kort voor een werkgroep van KWF Kankerbestrijding morgen een rapport aan minister Schippers aanbiedt over dure geneesmiddelen. De minister heeft die werkgroep zelf ingesteld en zij heeft om het rapport gevraagd.

Artsen en ziekenhuizen komen met extra garanties dat ze de dure medicijnen "zinnig en zuinig" inzetten en waar mogelijk kiezen voor de goedkoopste van vergelijkbare middelen. Verder zou de overheid strenger moeten worden bij het toelaten van nieuwe middelen tot het verzekerde pakket. Nu gebeurt dat als de middelen Europees zijn toegelaten bijna automatisch. Daardoor heeft de minister nauwelijks mogelijkheden om te onderhandelen over de hoge prijzen.

Dergelijke prijsonderhandelingen zouden nationaal en bij voorkeur in Europees verband plaats moeten vinden.
Politiek debat

Tenslotte willen de verzekeraars en de ziekenhuizen dat het debat gevoerd wordt over de grenzen van de zorg. "Stringentere pakkettoelating voor unieke specialistische geneesmiddelen vraagt ook om een goed maatschappelijk debat over de vraag wat de grenzen zijn van wat zorg mag kosten."
Bron: NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 18, 2015, 12:42:29
#94
(Ex-)patiŽnt betaalt zich blauw aan verzekering

PatiŽnten met een normale levensverwachting worden geconfronteerd met torenhoge verzekeringspremies. Vooral chronisch zieken en ex-kankerpatiŽnten zijn de dupe. Vergelijkingssite Independer en patiŽntenverenigingen willen een einde maken aan die willekeur.


Dezelfde patiŽnt betaalt bij de ene verzekeraar 350 euro per maand voor een overlijdensrisicoverzekering, bij de ander 20 euro. ,,Het kan wel 1000 procent verschillen met een standaardpremie en vaak genoeg worden mensen helemaal geweigerd", stelt DaniŽl de Wild van vergelijkingssite Independer. ,,Ex-kankerpatiŽnten, maar ook heel veel chronisch zieken hebben hiermee te maken."

Dat beaamt patiŽntenfederatie NPCF. ,,We kregen onlangs nog van het Reumafonds het verzoek deze verzekeringsproblematiek aan te kaarten."

Waarop de extreme verschillen tussen verzekeraars zijn gebaseerd kan het Verbond van Verzekeraars niet uitleggen. ,,Elke verzekeraar maakt zijn eigen risico-inschatting", legt een woordvoerder uit. ,,Er komt steeds meer statistische informatie over overlevingscijfers per ziektebeeld. Maar de communicatie daarover kan wel wat beter. Daarom werken veel verzekeraars nu ook mee aan het initiatief van Independer om de verschillen inzichtelijk te maken."

Dossier
Independer biedt zowel diabetespatiŽnten (op verzoek van de Diabetesvereniging) als ex-kankerpatiŽnten (op verzoek van patiŽntenkoepel Leven met kanker) aan om eerst een gezondheidsdossier aan te leggen en daarmee offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars. Kosten: 295 euro. De Wild: ,,Het loont enorm om zo te shoppen, want anders moet je per verzekeraar het hele beoordelingsproces door en zit je aan de vooravond van de overdracht van je nieuwe huis nog in onzekerheid over acceptatie of hoogte van je premie. Bovendien kun je dan geen kant meer op als je ineens honderden euro's per maand extra moet betalen."

Over die onzekerheid kan Lieke Verhaegh (25) meepraten. De koop van haar twee-onder-een-kapwoning was bijna niet doorgegaan, omdat de levensverzekeraar tot op het laatste moment geen goedkeuring gaf. ,,Geen idee waarom, want de specialist van mijn vriend - die in 2008 al genezen is verklaard - had al aangegeven dat hij net zo veel kans heeft om nog eens kanker te krijgen als ieder ander."

Doorslaggevend
Specialisten worden in toenemende mate om toelichting gevraagd, meldt het Verbond van Verzekeraars, al is hun oordeel lang niet altijd doorslaggevend. ,,Iemand die als kind kanker heeft gehad, heeft dan al wel 22 jaar bewezen weer gezond te zijn, maar het effect van de grote dosis radioactieve straling die in die tijd werd gebruikt, kan nog wel problemen opleveren."

PatiŽntenkoepel Leven met kanker noemt het 'totale willekeur' en hoopt op verbetering door de verschillen onder de neus van de verzekeraars te houden via de Independer-vergelijking.

Ernst Arens van Intermediar voor chronisch zieken ICZ, die al langer chronisch zieken helpt een verzekering te vinden: ,,Verzekeraars hebben het liefst gezonde patiŽnten, ze hebben geen verstand van hoe groot de risico's per aandoening nou echt zijn. En omdat de premies de afgelopen jaren enorm zijn gedaald - voor een huis van 2 ton betaal je een tientje - verhalen ze de risico's direct op de patiŽnt: tabee solidariteit."

HIV
Het Verbond van Verzekeraars vindt dat onzin. ,,We kijken wel degelijk secuur naar de risico's. Ook als die er niet zijn: zo krijgen patiŽnten met hiv net zo makkelijk een verzekering als gezonde mensen, omdat we weten dat zij met medicatie een normale levensverwachting hebben."

ICZ-woordvoerder Ernst Arens: ,,Er zijn 5,3 miljoen mensen met een chronische aandoening en dat aantal groeit rap. Veel van de mensen worden net zo oud als ieder ander. Hoogste tijd dat ook zij de kans krijgen een normaal leven te leiden, mťt een koophuis tegen acceptabele kosten."
 


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 16, 2014, 16:48:07
#93
Plan nieuwe zorgpolis sneuvelt in Senaat

 Het plan om zorgverzekeraars een polis te laten aanbieden waarin zij alleen behandelingen vergoeden door specialisten met wie zij een contract hebben, is voorlopig van de baan.


Een meerderheid (38 stemmen tegen, 33 voor) in de Eerste Kamer keerde zich dinsdag tegen het plan waarmee minister Edith Schippers (Volksgezondheid) de zorgverzekeraars goede zorg goedkoper wil laten inkopen.

'Fantatisch'
De Consumentenbond reageert verheugd. ,,Dit is fantastisch nieuws. We hebben ons met zo'n zeventig andere organisaties hard gemaakt om de vrije artsenkeuze te laten bestaan en het is goed te zien dat daar nu naar geluisterd is. De randvoorwaarden voor het doorvoeren van deze wet waren niet op orde. Het zou de kwaliteit echt niet ten goede komen en daarom is het goed nieuws dat het wetsvoorstel niet door de Eerste Kamer komt.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 06, 2014, 15:17:16
#92
'Ziekenfonds moet terugkomen'

Veel Nederlanders willen dat het aloude ziekenfonds terugkomt. In een peiling op DFTgeld.nl geeft 84 procent van de respondenten aan dat hun zorgkosten weer betaalbaar worden als het ziekenfonds wordt heringevoerd. 


Deze mensen zien weinig voordeel in de concurrentie tussen zorgverzekeraars. Ook hebben velen van hen last van het steeds hoger wordende eigen risico, dat in 2015 wordt opgeschroefd van 360 naar 375 euro.

Van de deelnemers aan de peiling is 4 procent tegen de terugkeer van het ziekenfonds, omdat dit zal leiden tot meer bureaucractie en hogere belastingen.

Nog eens 12 procent denkt dat vooral de komst van buitenlandse zorgverzekeraars op de Nederlandse markt kan helpen om de zorgkosten betaalbaar te houden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 04, 2014, 22:42:53
#91
Ja dankzij onze min die niet kan onderhandelen  (of niet wil )misschien n mooie baan in het vooruitzicht.....zoals toentertijd  met hogevorst die deze privatisering er door duwde en toen heel gauw verdween in n prachtige baan 

Gelogd
leef het leven


december 04, 2014, 21:39:35
#90
Zorgkosten zijn in Nederland het allerhoogst

De zorgkosten zijn naar verhouding in Nederland het allerhoogst van heel Europa. Van het bruto binnenlands product gaat 11,8 procent op aan zorg. Vooral in zuidelijk en oostelijk Europa besteedt men een veel kleiner deel van het bbp aan zorg.


Dat blijkt uit een onderzoek van de Oeso en de Europese Commissie naar gebruik en kosten van de zorg in 2012. Ook het bedrag in euro's per persoon is in Nederland erg hoog. In 2012 kostte de zorg 3829 euro per hoofd van de bevolking, het hoogste bedrag in de Europese Unie. In Zwitserland en Noorwegen (geen lid van de EU) is dit bedrag hoger. Het gewogen EU-gemiddelde in de EU ligt slechts op 2535 euro.

 

Zorgkosten in Europa

Hoe feller rood een land is, des te hoger is het percentage van het bbp dat op gaat aan zorg.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2014, 16:44:54
#89
Vertrouwen in zorgverzekeraars ver te zoeken

Is het met het vertrouwen van de Nederlandse consument in verzekeraars niet best, zorgverzekeraars worden nog minder vertrouwd.

Dat blijkt uit onderzoek van Assurantiemagazine, Multiscope en De Zaak van Vertrouwen onder duizend consumenten.

Winst


De ondervraagden vinden dat zorgverzekeraars meer uit zijn op winst dan op het bieden van de juiste, passende zorg. Daarnaast worden er vraagtekens gezet bij de hoogte van de zorgpremie. Consumenten ergereren zich aan de hoogte daarvan, terwijl zorgverzekeraars meer dan eens in het nieuws zijn geweest omdat ze zoveel geld in kas hebben.

Naast het vertrouwen in de zorgverzekeraar is onderzocht in hoeverre consumenten vertrouwen hebben in de medewerkers van de zorgverzekeraars. Met medewerkers wordt iedereen bedoeld die bij een verzekeraar werkt, dus van raad van bestuur tot mensen die werken bij het callcenter. De vertrouwensscore ligt hier nog lager dan voor de organisatie als geheel.

De verzekeraars die het iets beter doen zijn Univť, CZ, Zilveren Kruis, IZA, VGZ, Interpolis en Menzis. Zij scoren iets hoger dan gemiddeld bij het consumentenpanel. Het laagst scoren Zorg en Zekerheid, ASR, Anderzorg en Azivo.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* november 11, 2014, 16:15:35
#88
ik vergelijk zelf.
vind dat wel een heel gedoe, verl.jaar bij dezelfde gebleven
maar ben wel mn eigen risico kwijt.

ik zal wel dom zijn want begrijp niet waarom de basis verz. en  eigen risico  omhoog moeten terwijl er toch veel verdiend is aan de eigen risico bedragen.er is daardoor  toch minder uitgegeven aan medicijn-onkosten??

we moeten het maar ns aan Mark de boekhouder vragen, hahahaha


Gelogd


november 11, 2014, 12:30:09
#87
Ik ga niet vergelijken ik blijf gewoon bij mij zorg en zekerheid

Weet trouwens nog niet wat de verhoging is.....maar dat zal wel zo,n beetje hetzelfde zijn als de rest

Vind het trouwens n groot schandaal .....miljarden winst gemaakt door de verzekeraars......en maar verhogen ,en niemand die wat doet   #2boos

Waar is hogevorst nu met z,n mooie woorden ....marktwerking zou gunstig zijn voor de consument ... het is alleen maar duurder geworden ......en mijnheer hoeft zich niet te verantwoorden , zit in n prachtige nieuwe baan


Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #87 Gepost op: november 11, 2014, 12:30:09 »