Nowlive.eu

Registreren
 

Zorgverzekering
gelezen 91380 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 09, 2011, 21:38:52
#11
Schippers: Hou op met dat geklaag over zorgkosten

Minister van Volksgezondheid: Wees gewoon eens blij dat je langer leeft...


Vandaag wordt in de Tweede Kamer de begroting behandeld van het ministerie van Volksgezondheid. Minister Schippers zegt in een interview met Nu.nl dat mensen teveel klagen over hoge kosten. Ze moeten juist blij zijn dat ze langer leven.

In het interview zegt Schippers onder meer:

"We stoppen vrachten geld in farmaceutisch en gezondheidszorgonderzoek. Allemaal om langer gezond te kunnen leven. Als we dat doen moeten we niet klagen, maar zijn we daar blij mee. Maar het kost wel geld. (...) Het is een gegeven dat we ieder jaar meer uitgeven aan de zorg. En premiestijging kan, maar tot bepaalde hoogte. Als zorgsectoren daar nog bovenuit groeien dan halen we het terug. In de volksmond heet dat dan bezuinigen en als je dingen uit het basispakket haalt krijg je de kritiek dat de zorg kapot wordt bezuinigd. Defensie moet echt bezuinigen, die krijgen minder geld. Wij mogen ieder jaar meer uitgeven. Dat is niet bezuinigen, dat is groeien."


Bron:Joop.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: zorgverzekering
« Reactie #11 Gepost op: november 09, 2011, 21:38:52 »

november 08, 2011, 12:00:03
#10
Premies bekend: basispremie wordt 108.25 euro

Zorgverzekeraars Agis, Zilveren Kruis Achmea, VGZ en Univé hebben vandaag de premies voor 2012 bekendgemaakt. De basispremies van deze verzekeringen zijn allemaal 108,25 euro. Eerder al maakte Menzis de premies voor 2012 bekend. Daar gaat de basispremie naar 106,50 euro per maand.


 De premies van de aanvullende zorgverzekeringen van Agis stijgen met gemiddeld 8,3 procent, die van Zilveren Kruis Achmea met gemiddeld 5,1 procent. Bij VGZ en Univé gaan de premies van de aanvullende verzekeringen met gemiddeld 6 procent omhoog, aldus een woordvoerder.

Eigen risico 220 euro

'Volgens de overheid zou de basispremie met gemiddeld 11 euro per jaar stijgen. Maar in de praktijk is dat 30 euro per jaar geworden', vertelt Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl. 'De meeste mensen zullen denken: dat valt wel mee. Maar daarnaast gaat het verplichte eigen risico van 170 naar 220 euro per jaar. Het basispakket wordt uitgekleed en de dingen die uit het basispakket verdwijnen, komen deels in de aanvullende pakketten terecht. Die gaan met gemiddeld 10 procent omhoog.'

Dat heeft als gevolg dat mensen die weinig zorg consumeren, ervoor kiezen om een lichter of geen aanvullend pakket te kiezen, aldus Hordijk. Mensen die wel grote aanvullende pakketten kiezen, halen hun geld er ook echt uit, denkt hij. 'Met als gevolg dat de kosten voor de aanvullende verzekeringen volgend jaar weer fors hoger liggen', voorspelt hij.Bron:Trouw.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 05, 2011, 13:18:27
#9
Wanbetalers zorg harder aangepakt

Minister Schippers van Volkgezondheid, Welzijn en Sport wil wanbetalers in de zorg harder aanpakken. Ze wil bij mensen die geen basisverzekering hebben of hun premie niet betalen, vaker de zorgtoeslag inhouden.


De toeslag wordt dan uitbetaald aan het College voor Zorgverzekeringen. Het CVZ probeert daarna nog de rest van de premie te innen.

Betalingsachterstand

Zo'n 300.000 mensen zijn niet verzekerd tegen ziektekosten of hebben een betalingsachterstand.

Schippers wil ook dat zorgverzekeraars gaan samenwerken met gemeenten en schuldhulpverleners. De grote aantallen wanbetalers zijn de Tweede Kamer al jarenlang een doorn in het oog
Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 05, 2011, 11:09:26
#8
'Zorgkosten betalen uit waarde woning'

Directeur Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau zegt dat ouderen in de toekomst de waarde van hun huis moeten kunnen gebruiken om hun zorg mee te betalen.


In een interview in de Volkskrant zegt Schnabel dat de nood zo hoog zal worden dat er een moment komt dat dit bespreekbaar wordt.

De kosten voor de gezondheidszorg blijven stijgen, vooral door de toenemende vergrijzing. Daar moet volgens de SCP-directeur een oplossing voor worden gezocht.

Ouderen met een eigen huis zouden de waarde daarvan kunnen inzetten om zorg te financieren, bijvoorbeeld door het te verkopen aan een bank. Voor wie geen eigen huis heeft, moet goede basiszorg volgens Schnabel hoe dan ook gegarandeerd blijven.

Harde ingrepen zijn op termijn onvermijdelijk om de gezondheidszorg betaalbaar te houden, zegt Schnabel. Hij trekt een vergelijking met de pensioenen, waarvan iedereen zei dat ze helemaal veilig en gegarandeerd zijn. "Pas nu durven de pensioenfondsen te zeggen dat we daar niet op mogen rekenen. De nood is zo hoog dat men dat verhaal niet kan volhouden. Zo zal het met de zorguitgaven ook gaan."

Ook het pensioen zou kunnen worden ingezet voor het bekostigen van de zorg, zegt Schnabel.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 28, 2011, 18:13:35
#7
'Stijging zorgpremie drie keer hoger dan voorspeld'

De premie van de zorgverzekering stijgt naar verwachting in 2012 met ongeveer 30 euro. Dat betekent dat de premiestijging bijna drie keer zo hoog uitvalt als de 11 euro waar het kabinet op Prinsjesdag nog van uitging.
 Dat meldt Verzekeringssite.nl dat onder embargo de premies van verzekeraars in bezit heeft. De stijgingen liggen tussen de 20 en 50 euro.


Tot nu toe hebben twee verzekeraars de premie bekendgemaakt. Bij DSW gaat de premie met 36 euro omhoog naar 1230 euro per jaar. Bij Stad Holland bedraagt de premie 1242 euro, een stijging van 24 euro.

Naast de premiestijging wordt ook de basisverzekering verder uitgekleed. Het gevolg is dat meer zorg naar de aanvullende verzekeringen wordt geschoven, hierdoor zal de premie van de aanvullende verzekering meer stijgen dan de basispremie. Naast de premiestijging moet de consument ook meer eigen risico gaan betalen, want deze stijgt in 2012 van 170 euro naar 220 euro.

Volgens Verzekeringssite.nl is 9 procent van de Nederlanders van plan dit jaar over te stappen naar een andere verzekeraar. Vorig jaar heeft 5,5 procent dat gedaan.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 16, 2011, 23:44:40
#6
Menzis: zorgpremie wordt nog hoger

 HILVERSUM -  De zorgpremie stijgt volgend jaar niet met gemiddeld 11 euro naar 1222 euro per jaar. De stijging zal fors hoger uitvallen, zei bestuursvoorzitter Roger van Boxtel van zorgverzekeraar Menzis vrijdag in Nieuwsuur.

Hij denkt dat de stijging 20 tot 30 euro zal bedragen.


De donderdag gepubliceerde begroting van Sociale Zaken gaat uit van een stijging van gemiddeld 11 euro naar 1222 euro per jaar.

Het kabinet schuift de problemen voor zich uit, stelde Van Boxtel. ,,Onze inkomens zullen de komende jaren niet of nauwelijks toenemen, van geen enkele Nederlander. Het gat tussen wat de mensen kunnen betalen en wat de zorg gaat kosten, wordt steeds groter.''Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 15, 2011, 19:14:02
#5
Niet 'echt ziek'? Zelf betalen voor zorg

De behandeling van aandoeningen waarvan mensen niet echt ziek zijn, zitten vanaf 2015 niet meer in het basispakket. Het is een van de manieren waarop het kabinet de stijgende kosten in de zorg onder controle wil houden, zo blijkt uit de vandaag uitgelekte Miljoenennota.


Ook het overhevelen van een deel van de Algemene Wet Bijzondere Zorgkosten (AWBZ) naar de gemeenten en meer concurrentie in de zorg moeten daarbij helpen. Het kabinet beschouwt de almaar stijgende zorgkosten als een bedreiging voor de 'houdbaarheid van de overheidsfinanciën' en kondigt aan dat in de toekomst aanvullende stappen nodig blijven om de kosten te beheersen.

Het kabinet becijfert dat in een gezin met een modaal inkomen nu al meer dan een vijfde uitgeeft aan zorgkosten. Als er niets zou gebeuren, zou dat in 2040 oplopen tot bijna 40 procent. Deze kosten wegen ook zwaar voor werkgevers waar de stijgende inkomensafhankelijke premie ruimte inneemt van de loonruimte, zo is te lezen.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 09, 2011, 00:58:59
#4
Kabinet snijdt in basispakket zorg

Vanaf januari volgend jaar zal er veel minder vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeringen. Het kabinet wil snijden in het basispakket om op die manier de overschrijdingen in de zorg aanpakken. Alleen al dit jaar is er een overschrijding van 1,1 miljard in de zorg.


Volgens goed ingevoerde bronnen verdwijnen therapieën om te stoppen met roken helemaal uit het pakket. Wie vanaf januari dieetbegeleiding wil, krijgt dat ook niet meer vergoed. Wie met chronische klachten maar de fysiotherapeut gaat, moet nu zelf 12 behandelingen betalen. Dat worden er 20.

De eigen bijdrage voor behandeling van psychische klachten gaat omhoog van 10 naar maximaal 31 euro per consult. Bovendien worden voortaan nog maar vijf consults vergoed in plaats van acht. Ook voor zwaardere psychische klachten gaan patiënten een eigen bijdrage betalen, variërend van 175 tot 250 euro per jaar.

De bezuinigingen gaan per 1 januari in, maar worden nu al bekend gemaakt, omdat zorgverzekeraars de tijd moeten hebben om de veranderingen door te voeren.

Minister Schippers van Volksgezondheid zal naar verwachting later met meer bezuinigingsmaatregelen komen vanwege de stijgende kosten in de zorg.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2010, 00:13:13
#3
Recordverschil in hoogte zorgpremies

ROTTERDAM - Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basispremie voor de zorgverzekering bedraagt ruim 275 euro op jaarbasis. Nooit eerder sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 was dat verschil zo groot. Dat hebben vergelijkingssites berekend.


De gemiddelde basispremie is volgend jaar 105 euro per maand, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van dit jaar. Alle premies voor de zorgverzekering van volgend jaar zijn bekend. Volgens de vergelijkingssites zijn verzekerden het goedkoopst af bij Univé Zekur met een maandpremie van 88,88 euro. De duurste basisverzekering is van Zorg en Zekerheid. Verzekerden betalen daar bijna 112 euro per maand.

Volgens verzekeringssite.nl verschilt de mate waarin zorgverzekeraars hun premies verhogen sterk. De basispremie van CZ stijgt bijvoorbeeld met 11,5 procent en die van IZZ 'slechts' met 4,5 procent.
 
Volgens zorgkiezer.nl overwegen ongeveer vijf miljoen Nederlanders over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering. Als alle Nederlanders dat zouden doen, zou dat volgens de site een besparing opleveren van 1,6 miljard euro per jaar.
 
Uit de berekeningen van de vergelijkingssites blijkt ook dat de premies voor de aanvullende verzekeringen fors stijgen. De premies voor jongerenpakketten stijgen het meest en verdubbelen soms zelfs. Dat komt doordat tandartskosten voor jongeren tot 22 jaar niet meer via de basisverzekering worden vergoed. (Novum)

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 09, 2010, 19:14:58
#2
Geschrokkken van de sterk gestegen premie ?

Denk eens aan overstappen !


AMSTERDAM -  Het aantal Nederlanders dat wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar is de afgelopen week explosief toegenomen. Dit is het gevolg van de forse stijging van de zorgpremie. Uit cijfers van vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat er ruim één miljoen potentiële overstappers zijn, twee weken geleden waren dat er nog dik 750.000. [/b]

De afgelopen jaren is slechts 4% van de verzekerden overgestapt, nu zegt 7,9% dat te zullen doen.

„Nu steeds meer verzekeraars hun premies voor 2011 bekendmaken, zit de schrik er goed in bij consumenten”, aldus directeur Edmond Hilhorst van Independer.nl. Hij moedigt verzekerden aan om te shoppen voor een goedkopere zorgverzekering.

Tandarts
 
„Een gezin kan op een basisverzekering al gauw 300 euro per jaar besparen. Ook in de aanvullende verzekeringen kan een verzekerde honderden euro’s op jaarbasis goedkoper uit zijn, door bijvoorbeeld te letten op het eigen risico of door de tandartsverzekering uit het pakket te halen. Door te shoppen kan de premiestijging teniet worden gedaan”, reageert Hilhorst.

Ook de Consumentenbond raadt verzekerden aan goed rond te kijken. Het kan volgens de belangenorganisatie lonen om te kijken naar de verschillende aanbiedingen en daarbij te letten op de verschillen in kwaliteit, dekking en prijs.

Uit een onderzoek, dat de bond vandaag presenteert, blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering meer dan 15 euro per persoon per maand is. Een gezin met een minderjarig kind kan op jaarbasis op een gemiddelde verzekering met een aanvullende en een tandartsverzekering zo’n 600 euro besparen, nog afgezien van eventuele kortingen, aldus de bond.

Directeur Bart Combée van de Consumentenbond:
„Maak voordat je de huidige zorgverzekering vergelijkt een lijst met wat je volgend jaar denkt nodig te hebben. Ziekte is natuurlijk niet altijd te voorspellen, maar mensen weten veelal wel of ze bijvoorbeeld fysiotherapie of kraamhulp nodig hebben en wat de staat van hun gebit is. Vervolgens kan iedereen op de Zorgvergelijker op onze site op zoek naar een pakket dat aansluit op de persoonlijke wensen en budgetten van huishoudens. Het kan de moeite waard zijn.”


De huidige zorgverzekering moet overigens voor 1 januari 2011 opgezegd worden. Als geen actie wordt ondernomen, dan wordt de zorgverzekering automatisch verlengd.

Klik... voor het vergelijken van zorgverzekeringen:

http://www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/verzekeringen/vergelijkverzekeringen/?cid=og-link-vergelijkverz

Bron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 24, 2009, 08:51:08
#1
« Laatst bewerkt op: november 30, 2015, 00:09:40 door Bobbie »

Gelogd


Nowlive.eu

Zorgverzekering
« Reactie #1 Gepost op: november 24, 2009, 08:51:08 »