Nowlive.eu

Registreren
 

Zorgstelsel/Thuiszorg
gelezen 19609 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 22, 2016, 16:05:45
#16
Vérian ontslaat 537 thuiszorgmedewerkers

APELDOORN - Thuiszorgbedrijf Vérian heeft ontslag aangevraagd voor 537 medewerkers. Dat maakte het Gelderse bedrijf vrijdag bekend.


De reden voor de organisatie is dat gemeenten, waaronder Apeldoorn, onvoldoende betalen voor de thuiszorgdiensten van het bedrijf. Het bedrijf heeft ,,te veel medewerkers met een te hoog loon'' in dienst. Vérian heeft de contracten met de betreffende gemeenten opgezegd.

In totaal werken er ongeveer 3300 mensen bij de onderneming. De vakbonden lieten eerder op de dag al weten dat Vérian een reorganisatie zou aankondigen. Het personeel is inmiddels op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Zorgstelsel/Thuiszorg
« Reactie #16 Gepost op: januari 22, 2016, 16:05:45 »

december 04, 2015, 20:13:31
#15
Thuishulp mag niet meer zzp’en

DEN HAAG - Huishoudelijke hulpen moeten een normaal arbeidscontract krijgen, en mogen niet meer als zogeheten 'alfahulp' als zelfstandige aan het werk. Dit wil het kabinet gaan regelen, is afgesproken in een akkoord dat het kabinet vandaag sluit met de grote vakbonden en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.


Ook komt er de komende jaren 300 miljoen euro bij voor de financiering van huishoudelijke hulp 'nieuwe stijl', aldus ingewijden. Daartoe moeten er onder meer nieuwe functies worden bedacht, waarin hulp in het huishouden gecombineerd wordt met andere taken, zoals begeleiding. Het geld wordt betaald door minister Asscher (Sociale Zaken)

Het kabinet heeft fors bezuinigd, het budget ervoor daalde in enkele jaren van 1,5 naar 1 miljard euro. Intussen verwacht de overheid wel dat ondanks het wegvallen van veel geld, ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) onderhandelde al enkele maanden met de vakbonden FNV en CNV, naar aanleiding van de massale demonstraties met het thema 'Red de zorg' van de FNV. Daarmee kwam de bond in verzet tegen de bezuinigingen.

De gesprekken kwamen in een stroomversnelling nadat TSN Thuiszorg een week geleden uitstel van betaling aanvroeg. TSN heeft 30 procent van de markt voor huishoudelijke hulp in handen, en raakte in de problemen omdat gemeenten bij aanbestedingen steeds lagere uurtarieven bedongen.

Mogelijk kan de bewindvoerder van TSN nog baat hebben bij de uitkomst van de onderhandelingen. Er is namelijk ook afgesproken dat er veel minder regeltjes gaan gelden voor het gebruiken van de Huishoudelijke Hulp Toeslag, een dienstencheque die het kabinet al eerder bedacht om de ontslaggolf in de sector te dempen. Dat ging echter faliekant mis vanwege strenge voorwaarden. Zo moest iedere klant een eigen bijdrage betalen van soms wel een tientje per uur, terwijl veel mensen die er gebruik van maken een minimuminkomen hebben.

Door de alfahulp-constructie te verbieden, moeten die tarieven gaan stijgen. Ook komt er extra wetgeving, gebaseerd op de gedragscode die oud CNV-topman Doekle Terpstra deze zomer ontwierp met gemeenten en de branche. Nog maar enkele tientallen gemeenten houden zich nu nog aan die code, maar dat gaat veranderen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 04, 2015, 11:47:06
#14
Hulp in huis voor 5 euro per uur

Ouderen, zieken, gehandicapten en mantelzorgers in Gouda kunnen (extra) huishoudelijke hulp inkopen voor 5 euro per uur. Dit door een subsidie van het rijk. De aanvragen komen inmiddels op gang.


De richtlijnen voor het krijgen van hulp bij het huishouden zijn in 2013 aangescherpt. Inwoners die het zelf kunnen organiseren kwamen niet meer in aanmerking. Hierdoor is er ook minder werk voor hulpen in het huishouden. Door de kortingsactie kunnen veel van hen hun baan voorlopig behouden omdat de vraag toeneemt.

Mensen in de Wmo, van wie de hulp bijvoorbeeld eerder geheel of gedeeltelijk is komen te vervallen, kunnen deze nu voor 5 euro per uur bijkopen (het normale tarief is 22,50 euro). Daarnaast staat de regeling ook open voor 75-plussers en mantelzorgers.

Subsidie
Ook andere gemeenten hebben subsidie gekregen, maar veel van hen hanteren een hoger tarief. Peggy van der Koelen, directeur Hulp Thuis bij Vierstroom: ,,We wilden dat deze actie een succes wordt. Dan is het zaak de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden. In de praktijk merken we dat vooral mantelzorgers er baat bij hebben. Het is wel jammer dat de gemeente Gouda al in januari had kunnen beginnen.''

Nihil
Gouda heeft voor dit jaar en 2016 306.173 euro per jaar gekregen van het rijk. Van der Koelen: ,,Het is weliswaar op is op, maar de kans dat het potje leegt raakt, acht ik vrijwel nihil. Het is eerder een grote uitdaging om geld uit te kunnen geven.''

De aanvragen komen inmiddels langzaam op gang. Van der Koelen: ,,Het heeft tijd nodig. Mensen moeten erover nadenken. Als het om uitbreiding van de hulp gaat, willen ze ook weten of ze hun vast hulp houden. Als de agenda past, kan dat.''

Wat er in 2017 gebeurt weet Van der Koelen niet. De kans is dat de subsidie weer stopt. Van der Koelen: "Dat is ook in het nadeel voor het personeel. We kunnen mensen daardoor niet vast in dienst nemen.''

Een gemeentewoordvoerder noemt de start 'veelbelovend': ,,Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken over het gebruik.''
 


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 09, 2015, 17:16:30
#13
'Ouderen hebben niets meer te vertellen'

In januari deelde het CAK J. Brouwer (92) mee dat voor de huishoudelijke hulp  de gebruikelijke korting van 33% op de eigen bijdrage komt te vervallen  en dat de maandafrekening met dit bedrag verhoogd zal worden. "33%! Vooruit maar. Die oudjes kunnen er toch niets tegen inbrengen."

J. Brouwer schrijft:

Oud worden is een hartewens van velen. Het is dan ook een voorrecht als men dat dan ook mag worden.

Er is echter een groot nadeel. In de politiek heeft men niets meer te vertellen. Men kan geen vuist meer maken. Men kan niet meer staken. Men kan geen protestdemonstratie  op het Binnenhof meer organiseren. Men kan niets anders doen dan maar lijdzaam afwachten wat de politiek over ons beslist.

Al jarenlang zijn onze pensioenen niet meer verhoogd. Sommige zelfs verlaagd. De AOW-uitkering gaat elk jaar een paar euro's omhoog en dan weer omlaag. Maar de  BTW steeg wel van 18 naar 21%.

De oudjes moeten maar zo lang mogelijk thuis verzorgd worden. In de verzorgingshuizen  is geen plaats meer.

In januari deelde het CAK  ons mee dat  voor de huishoudelijke hulp  de gebruikelijke korting van 33% op de eigen bijdrage komt te vervallen  en dat de maandafrekening met dit bedrag verhoogd zal worden. Een beslissing van de Tweede Kamer vorig jaar.

33%! Geen 5 of hooguit 10%. Nee, 33%!  Vooruit maar. Die oudjes kunnen er toch niets tegen inbrengen. Ze betalen het wel. Of niet. Wij  zullen er niet wakker van liggen.

Maar men wil mij wel naar de stembus hebben. Op wie moet ik stemmen? Op de  Ouderenpartij? Die stellen niets voor. Welke partij  wil deze absurde verhoging in de Kamer wel op het programma zetten?Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 02, 2015, 11:49:50
#12
'Medewerkers thuiszorg duiken in zwart circuit'

utrecht - In de thuiszorg dreigt een zwart circuit te ontstaan vanwege de forse bezuinigingen die worden doorgevoerd. Daarvoor waarschuwt FNV-voorzitter Ton Heerts in een gesprek met De Telegraaf.


„Zorgverleners die hun baan hebben verloren, blijven een deel van hun oude taken zwart uitvoeren. Vaak hebben ouderen zo’n goede relatie opgebouwd met de zorgverlener dat de thuiszorg alsnog wordt geleverd, maar dan wel zwart. We krijgen steeds meer signalen vanuit onze achterban dat er sprake is van een massale duikvlucht. Dat willen we niet”, aldus Heerts.

Gemeenten hebben sinds 1 januari meer verantwoordelijkheden in de thuiszorg als gevolg van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Zij bepalen of iemand hulp krijgt en hoeveel. „Maar in de praktijk wordt er snoeihard bezuinigd. Zorgverleners komen daardoor of op straat te staan of moeten een flink deel van hun salaris inleveren. Als deze ontwikkeling doorzet, ontstaat er een hele generatie die straks moet rondkomen van alleen een AOW.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 17, 2014, 18:23:34
#11
75-jarige  krijgen 'zorgbezoek'

ROTTERDAM - Met onder meer jaarlijkse huisbezoeken aan mensen vanaf 75 jaar, wil de gemeente Rotterdam eenzaamheid bestrijden. Een digitaal signaleringssysteem moet ook nog eens voorkomen dat mensen met wie het slecht gaat onopgemerkt blijven.


Dat staat in het actieprogramma Voor Mekaar, dat zorgwethouder Hugo de Jonge (CDA) woensdag heeft gepresenteerd. In Rotterdam worden jaarlijks gemiddeld achttien mensen gevonden die minimaal twee weken dood in huis hebben gelegen.

„Eén op de drie ouderen in Rotterdam zegt niet te weten wie hij om hulp moet vragen als er wat aan de hand is. Dat moeten we ons aantrekken. Omzien naar elkaar, even je buren helpen, horen weer de normaalste zaak van de wereld te zijn in Rotterdam. En als zij zorg nodig hebben, moeten we dat snel en goed regelen”, aldus De Jonge.

De gemeente start volgend jaar in zes wijken met de huisbezoeken. Na 2016 krijgen 75-plussers in 21 wijken bezoek van een professional of een getrainde vrijwilliger. Die brengen de behoefte aan zorg in kaart.

Tegelijkertijd wil de gemeente 50.000 Rotterdammers benaderen voor vrijwilligerswerk. Het gaat om een groep die in een eerder onderzoek heeft aangegeven dat te willen doen. Alle mensen die 65 jaar worden, krijgen van de gemeente een informatiepakket met de oproep om vrijwilliger te worden. De gemeente zou graag zien dat 65-plussers actief blijven en hun talent en kennis voor de stad inzetten.

Via een digitaal signaleringssysteem moet sneller duidelijk worden dat het niet goed gaat met oudere mensen. „Daarvoor werken we aan een slimme koppeling van signalen uit verschillende bronnen, zoals woningcorporaties, huisartsen, energieleveranciers, het waterbedrijf en zorgverzekeraars. Als een aantal van deze bronnen iets ongewoons opvalt, krijgt de persoon bezoek van iemand uit het wijkteam.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 02, 2014, 22:15:29
#10
Het kabinet hervormt de langdurige zorg om beter te kunnen inspelen op de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en om de stijgende zorgkosten in de hand te houden.

Op de wens van vele ouderen Uh.....op de wens van het kabinet moeten ze langer thuisblijven  #arghh

Gelogd
leef het leven


december 02, 2014, 18:34:20
#9
Eerste Kamer akkoord met veranderingen in de zorg

 De langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten gaat op de schop. De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met de Wet langdurige zorg (Wlz) die de hulp garandeert voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.


Uitgangspunt van de Wlz is dat hulp niet per se in een instelling hoeft te worden gegeven en dat mensen meer te zeggen krijgen over de zorg die ze nodig hebben. De nieuwe wet wordt gezien als het sluitstuk van de hervormingen van het kabinet op het gebied van de zorg en komt in de plaats van de volksverzekering AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). In 2012 maakten bijna 800.000 mensen gebruik van de AWBZ. De Wlz regelt komend jaar voor 280.000 mensen die veel zorg nodig hebben een plekje in een verzorgings- of verpleeghuis. VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie en SGP, goed voor een ruime meerderheid in de Senaat, schaarden zich achter deze wet.

Verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid): ,,De Wlz wordt de sluitsteen van de hervorming langdurige zorg genoemd. Dat is het, maar het is ook het begin. Het begin van de vernieuwing en verbetering van de langdurige zorg in Nederland.''

Het kabinet hervormt de langdurige zorg om beter te kunnen inspelen op de wens van veel ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en om de stijgende zorgkosten in de hand te houden.

Gemeenten krijgen er taken bij en moeten vanaf januari de ondersteuning van thuiswonende ouderen, chronisch zieken en gehandicapten regelen. De zorgverzekeraars worden verantwoordelijk voor verpleging en verzorging van mensen thuis. En vanaf januari worden de gemeenten ook verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Van Rijn gaf eerder aan dat er in 2017 nog steeds net zo veel geld naar de langdurige zorg gaat als nu, namelijk ruim 27 miljard euro.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2014, 11:06:23
#8
'Ondervoeding door te hoge werkdruk'

DEN HAAG - Ouderen in verpleeghuizen vertonen ondervoedings- of uitdrogingsverschijnselen, als gevolg van onderbezetting of een te hoge werkdruk. Dat zegt ruim een kwart van de ondervraagden in een enquête van vakbond Abvakabo FNV onder bijna 3800 zorgverleners.


70 procent van de ondervraagden geeft aan dat onderbezetting op de werkvloer of te hoge werkdruk dit jaar heeft geleid tot incidenten, zoals valincidenten of conflictsituaties tussen cliënten. Ook worden er volgens ruim de helft van de ondervraagden vergissingen gemaakt met het toedienen van medicatie.

Een grote meerderheid klaagt over te weinig personeel. Ruim driekwart van de zorgverleners vindt dat ze regelmatig onvoldoende tijd hebben om cliënten de zorg te bieden die ze nodig hebben.

98 procent van de ondervraagden geeft aan dat goede zorg onmogelijk is als er nog meer bezuinigd wordt.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 22, 2014, 14:04:36
#7
Een woordvoerster van de gemeente Naarden laat aan het Noordhollands Dagblad weten dat de betrokken instanties betreuren wat er is gebeurd.

Lekker makkelijk ze betreuren het ......wat doen ze eraan ?  #2boos

Gelogd
leef het leven


november 22, 2014, 13:46:00
#6
'Vergeten' man drinkt eigen urine

NAARDEN - Een 62-jarige man uit Naarden is door een fout van hulpverleners bijna overleden. Hij moest ertoe overgaan om zijn eigen urine te drinken om te kunnen overleven.


De man is gered dankzij Monique Ebelaar. Zij is eigenaresse van De Pollepel, een café waar de man stamgast is. Ebelaar seinde de politie in, toen hij niet meer langskwam, zo vertelt ze in het Noordhollands Dagblad.

Inmiddels is gebleken dat de hulpdiensten enorm hebben gefaald. Ze hadden een briefje aan de deur van de flat van de man gehangen, maar dat kon hij niet lezen, omdat hij analfabeet is. Daarnaast kon hij de deur niet eens bereiken, aangezien hij aan bed gekluisterd was. De man heeft wel om hulp geroepen, maar dat was bij de deur niet te horen. Hij is er uiteindelijk toe overgegaan om zijn eigen urine in een colafles op te vangen en op te drinken om niet om te komen van de dorst.
Pijn

De man was er slecht aan toe, toen hij uiteindelijk werd gered, aldus Ebelaar: ,,Hij lag in zijn boxershort op een vies bed. Toen hij op de brancard werd getild, gilde hij van de pijn, zo erg was hij er aan toe."

Een woordvoerster van de gemeente Naarden laat aan het Noordhollands Dagblad weten dat de betrokken instanties betreuren wat er is gebeurd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 20, 2014, 22:43:38
#5
'Niet iedereen krijgt graag hulpverleners over de vloer', voegt beleidsmedewerker Jack Veraart van de gemeente Terneuzen toe.

Wat heerlijk dat altijd die mensen die over geld gaan altijd weten wat  mensen willen ,en wat altijd in hun voordeel uitvalt

Gelogd
leef het leven


november 20, 2014, 20:08:11
#4
Wie hulp krijgt van vrienden wordt gekort op zorg

Voor jeugdzorg is 90 procent van de gemeenten van plan minder professionele zorg toe te kennen aan kinderen en gezinnen die hulp kunnen krijgen van familie of buren. De gemeente Hardenberg noemt een voorbeeld van een kind met gedragsproblemen. Een professionele hulpverlener gaf onlangs uitleg aan een tante. 'Zij leerde meer over de problematiek en over de beste manier om hiermee om te gaan', zegt een woordvoerster. Nu past de tante wekelijks op het kind.


Voor chronisch zieken, ouderen en gehandicapten geldt zelfs dat er maar drie gemeenten zijn die de hoeveelheid geboden zorg níét laten afhangen van wat familie of vrienden kunnen doen.
Sociaal vangnet
Het inschakelen van de sociale kring van burgers is een van de belangrijkste manieren waarop gemeenten denken te kunnen bezuinigen op professionele zorg. Het inschakelen van de sociale kring van burgers is een van de belangrijkste manieren waarop gemeenten denken te kunnen bezuinigen op professionele zorg. © ANP

Het inschakelen van de sociale kring van burgers is een van de belangrijkste manieren waarop gemeenten denken te kunnen bezuinigen. Driekwart van de ondervraagde gemeenten meent zo een gemiddelde tot zeer grote efficiencyslag te kunnen maken. Dit is meer dan zij bijvoorbeeld verwachten te besparen via hogere eigen bijdragen.

Gaan burgers zich calculerend opstellen? De oudere die zegt dat niemand in zijn omgeving kan helpen bij het aankleden, wordt in feite 'beloond' met meer professionele zorg. 'Onze ervaring is dat burgers eerlijk zijn', zegt wethouder Bert van Swam van de gemeente West Maas en Waal. Sinds twee jaar vraagt zijn gemeente eerst wat kinderen of buren kunnen doen, als ouderen huishoudelijke hulp willen. 'Het toegekende aantal uren hulp is daardoor substantieel verminderd.'

'Niet iedereen krijgt graag hulpverleners over de vloer', voegt beleidsmedewerker Jack Veraart van de gemeente Terneuzen toe. 'Veel mensen houden lang vol dat ze het zelf kunnen. Als dat niet meer lukt, worden ze liever door een bekende geholpen dan door een vreemde.'Bron:Volkskrant

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2014, 10:37:11
#3
'Hulpbehoevenden onwetend over gemeentelijke thuishulp'

Honderdduizenden hulpbehoevenden en hun mantelzorgers hebben geen idee welke zorg zij volgend jaar van de gemeenten kunnen verwachten. Slechts 10 procent van de ontvangers van staatszorg die wordt overgedragen aan gemeenten, weet dat wel.


Van de mensen die nu al zorg krijgen van de gemeenten weet slechts 3 procent waar ze straks aan toe is. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit een enquête van TNS Nipo in opdracht van GroenLinks.

De partij gaf opdracht tot de peiling voor de behandeling van de begroting van Volksgezondheid deze week. Het is de eerste representatieve peiling door een onafhankelijk bureau over de aanstaande zorghervorming onder zorggebruikers zelf.

Per 1 januari worden de gemeentes verantwoordelijk voor de zorg aan thuiswonende hulpbehoevenden. Samen met jeugdzorg gaat het om 780.000 gevallen. Het Rijk draagt tevens de hulp aan 200.000 zorgbehoevenden over. 580.000 personen kregen al zorg via de gemeente. Door bezuinigingen kan de zorg aan die groep veranderen.

Onder de hulpbehoevenden heerst grote onzekerheid, schrijft de krant. Tweederde van de zelfstandig wonende hulpbehoevenden voelt zich niet, of matig, geïnformeerd. Terwijl veel van hen verwachten dezelfde hulpverlener te houden, is de verwachting dat veel gemeentes komend jaar juist contracten met andere zorginstellingen aangaan. Daarmee wisselen ook de hulpverleners.

Hoewel de overheid vindt dat 'informele mantelzorg' een grotere rol bij de hulpverlening moet krijgen, denkt slechts een kleine groep hulpbehoevenden een beroep op familie en kennissen te kunnen doen. De meeste hulpbehoevenden 'durven geen extra hulp uit hun omgeving te vragen'.

GroenLinks duidt de onrust die uit de peiling blijkt. Zo'n 60 procent van de ondervraagden maakt zich zorgen over de kosten van hun zorg in 2015. De angst om minder zorg leeft onder de helft van alle ondervraagden. Ook leeft bij eenderde de vrees dat ze, door wisselen van zorgverlener, hun vertrouwde hulp kwijtraken.

'Juist de kwetsbaarste groep geeft aan het slechtst geïnformeerd te zijn over de wijzigingen', concludeert GroenLinks. Tweede Kamerlid Linda Voortman noemt de cijfers 'zorgwekkend'. Volgens Voortman dreigt een crisis. 'Met nog zes weken te gaan, weten mensen niet waar ze aan toe zijn', zegt het Kamerlid. 'Negatieve gevoelend overheersen, mensen voelen zich machteloos.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 12, 2014, 18:09:46
#2
Je laten wassen door je moeder...

Presentator Dennis Weening (37) heeft korte documentaires gemaakt die de veranderingen in het Nederlandse zorgstelsel pijnlijk duidelijk maken. Door zelf te ervaren wat mensen met zorgproblemen elke dag doormaken, wil Dennis bewustwording creëren. Zo liet de Hagenaar zich wassen door zijn bloedeigen moeder. 'Het was afschuwelijk en gênant.'


De Haagse presentator stond niet direct te springen toen hij door verzekeraar Ditzo werd gevraagd het gezicht van een nieuwe campagne te worden. 'Ik wilde niet met mijn hoofd op tv, zo van 'daar heb je hem weer'. Toen ik begreep dat het om korte documentaires ging, begreep ik het beter', zegt Dennis tegen het AD. 'De filmpjes stellen de vraag wat zorg voorstelt, door de ogen van iemand die zorgvragend is.'

Spugen na 20 minuten
Uiteindelijk werden zes vraaggesprekken opgenomen die inzoomen op beperkingen als autisme, boulimia en parkinson. Om te ervaren hoe het is om thuiszorg te krijgen, besloot Dennis zich te laten wassen door zijn moeder. Zittend op een stoel onder de douche besefte hij hoe kwetsbaar je bent als je zoiets zelf niet kan. 'Het was afschuwelijk, maar dat is het ook voor de mensen die het elke dag meemaken. Je ziet echt dat ik me geneer', zegt hij daarover. Het meest aangrijpend vond hij zijn bezoek aan Ilsa, die jarenlang de eetstoornissen anorexia en boulimia had. 'Ze at stiekem; niemand van haar familie had het door. Ik heb samen met haar het eten op tafel gezet dat zij vroeger in 20 minuten naar binnenwerkte en vervolgens uitspuugde. Ilsa vond het doel van het filmpje mooi, daarom werkte ze mee. Maar ze had moeite te zien hoe ik reageerde na de vreetbui. Ik gooide alles eruit. Iedereen vindt het moeilijk iemand te horen kotsen.'

De aanleiding van de campagne - het Rijk kort per 1 januari 30 procent op het budget voor de huishoudelijke ondersteuning - zorgt bij Dennis voor een stukje bewustwording. 'Ik schrik ervan hoe de overheid hiermee omgaat. De mensen die zorg nodig hebben, hebben straks nog meer zorg nodig.' De presentator zelf heeft overigens een basisverzekering, maar gaat daar verder induiken. 'Je gaat ervan uit dat het wel goed zit, totdat iemand iets overkomt.'

http://www.youtube.com/v/basNQtPdlIY?version=3&hl=nl_NL&rel=0&controls=0&showinfo=0

http://www.youtube.com/v/g5NNqLmALlI?version=3&hl=nl_NL&rel=0&controls=0&showinfo=0Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Zorgstelsel/Thuiszorg
« Reactie #2 Gepost op: november 12, 2014, 18:09:46 »