Nowlive.eu

Registreren
 

Zika - Virus
gelezen 13677 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
februari 02, 2016, 19:42:31
#9
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/VCFghT1ywc0?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Zika - Virus
« Reactie #9 Gepost op: februari 02, 2016, 19:42:31 »

februari 02, 2016, 11:49:20
#8
Franse vaccinmaker opent jacht op zikavirus

 De Franse farmaceut Sanofi Pasteur heeft zijn onderzoekers aan het werk gezet om een vaccin te ontwikkelen tegen het zikavirus. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.


Sanofi Pasteur geldt als een autoriteit op het gebied van vaccins, waarmee virusinfecties kunnen worden voorkomen. De onderzoekers denken te kunnen profiteren van hun kennis van en ervaring met aan het zikavirus verwante ziektes als dengue en gele koorts.

Met name dengue biedt mogelijke aanknopingspunten. De ziekteverwekker behoort tot dezelfde familie als het zikavirus, wordt verspreid door dezelfde muggensoort en ook de acute wijze waarop de ziekte zich openbaart komt overeen. Sanofi Pasteur heeft sinds eind vorig jaar een vaccin tegen dengue beschikbaar.

Proeven
Wetenschappers uit Amerika en Canada werken ook aan een vaccin tegen het zikavirus. Wetenschapper David Weiner hoopt in september met proeven te kunnen beginnen, afhaneklijk van toestemming van de toezichthouder. Een maand later zou het vaccin dan klaar kunnen zijn voor noodgevallen.

De Amerikaanse gezondheidsorganisatie NIH zei eind januari juist niet te verwachten dat er voor het einde van dit jaar een vaccin tegen het virus is.

Noodsituatie
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bestempelde de uitbraak van het zikavirus maandag als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid. Sanofi Pasteur onderschrijft dat, en wijst op de snelle verspreiding van het virus en de mogelijke complicatie die bij besmetting kunnen optreden.

Los van direct zichtbare symptomen als koorts, uitslag, hoofd- en gewrichtspijn, wordt het zikavirus in verband gebracht met hersenafwijkingen bij ongeboren kinderen. Ook daar gaat Sanofi Pasteur onderzoek naar doen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 01, 2016, 20:05:33
#7
WHO: zikavirus wereldwijde noodsituatie

GEN»VE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het zikavirus maandag bestempeld als een wereldwijde noodtoestand voor de volksgezondheid. Het door muggen overgebrachte virus verspreidt zich snel en kan bij ongeboren kinderen leiden tot hersenafwijkingen.


Door de verspreiding van het virus te bestempelen als noodsituatie wil de Wereldgezondheidsorganisatie de internationale actie tegen het zikavirus versnellen.

De Braziliaanse minister van volksgezondheid Marcelo Castro zei maandag dat de uitbraak van het zikavirus in BraziliŽ ernstiger is dan gedacht, omdat in verreweg de meeste gevallen mensen geen symptomen vertonen.

Het zikavirus kan bij ongeboren kinderen leiden tot hersenafwijkingen als microcefalie. De schedel is dan te klein waardoor de hersenen zich niet goed ontwikkelen en het kind gehandicapt kan zijn.

Volgens minister Castro zijn er inmiddels 3700 bevestigde en vermoedelijke gevallen van pasgeborenen met hersenafwijkingen in BraziliŽ.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 31, 2016, 02:38:43
#6
2100 Colombiaanse vrouwen hebben zikavirus

BOGOTA - In Colombia hebben meer dan 2100 zwangere vrouwen het zikavirus. Dat heeft het nationale gezondheidsinstituut van het Zuid-Amerikaanse land zaterdag gemeld.


Het zikavirus wordt verspreid door een muggenbeet. Zwangere vrouwen lopen de meeste risico's omdat het virus kan leiden tot ernstige afwijkingen bij pasgeborenen. Vooral in BraziliŽ is het probleem groot. Tot vrijdag waren in dat land 3893 verdachte gevallen gemeld. Ook in andere landen in Midden- en Zuid-Amerika is het virus inmiddels dus opgedoken.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO komt maandag in spoedberaad bijeen om te bepalen of de verbreiding van het zikavirus geldt als een zogenoemd wereldwijd noodgeval.


Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 28, 2016, 15:07:45
#5
Mogelijk over tien jaar pas vaccin tegen zika-virus

Amerikaanse wetenschappers die het zika-virus bestuderen, zeggen dat het mogelijk nog tien jaar duurt voordat er een vaccin op de markt komt. Tegen de BBC zeggen ze dat er over twee jaar een product kan liggen waarmee kan worden getest. Daarna duurt het waarschijnlijk nog jaren voordat de toezichthouders een medicijn goedkeuren.


De Amerikaanse wetenschappers hebben in BraziliŽ monsters van het virus verzameld. Ze voeren nu experimenten uit in laboratoria in Galveston, Texas.
Onvolgroeide hersenen

Het zika-virus wordt verspreid door muggen. De ziekte wordt in verband gebracht met misvormde baby's die de afgelopen tijd in Zuid-Amerika werden geboren.

De baby's hebben onvolgroeide hersenen en kleine hoofden. Vermoedelijk zijn de vrouwen tijdens de zwangerschap gestoken door de mug die het virus overbrengt.
Meldingen

Vandaag kwam BraziliŽ met nieuwe cijfers. Sinds oktober zijn er in het land 4120 meldingen binnengekomen over baby's met hersenschade. Uit onderzoek blijkt dat 270 van hen mogelijk door het zika-virus ziek zijn geworden, maar het kan ook komen door herpes of syfilis.

In 462 zaken is het zika-virus uitgesloten. De andere meldingen worden nog onderzocht.

Het RIVM adviseert zwangere vrouwen niet naar landen te reizen waar het zika-virus heerst.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 28, 2016, 15:05:02
#4
Zika-virus duikt nu ook op in Nederland

Het zikavirus veroorzaakt momenteel grote onrust in de wereld. Ook in Nederland is het virus opgedoken: inmiddels hebben twaalf Nederlanders zich gemeld. Maar wat is het precies? En hoe erg is het eigenlijk?


Vanaf mei 2015 is er sprake van een zikavirusuitbraak in BraziliŽ. Sindsdien heeft de uitbraak zich verspreidt over landen in Zuid- en Midden-Amerika. Mensen kunnen besmet raken als ze worden gestoken door een tropische muggensoort die de infectie heeft.
Niet eenvoudig

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het niet eenvoudig om de diagnose te stellen. De symptomen lijken erg op die van een dengue- of chikungunya-infectie (knokkelkoorts) en kunnen door elkaar gehaald worden. PatiŽnten krijgen lichte koorts, spier- en gewrichtspijn en huiduitslag.

Risico

Voor ongeboren babyís is dat echter niet het geval. Het virus zou kunnen leiden tot grote hersenschade. ĄOverweeg of een reis verstandig is en laat je informerenĒ, aldus Jaap van Sissel, hoofd Infectieziektebestrijding in Nieuwsuur. ĄAls het geen noodzakelijke reis is, stel het dan uit. Ga naar een andere bestemming.Ē

Maar Colombiaanse kranten melden dat het virus ook gevaarlijk zou kunnen zijn voor volwassenen. Er wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen het zikavirus en de slopende zenuw- en spieraandoening die het syndroom van Guillain-Barrť heet. Er is namelijk een opvallende toename van het aantal volwassenen die deze ziekte hebben.
Suriname

Vooralsnog is er geen vaccin of medicijn beschikbaar. Het RIVM heeft inmiddels twaalf meldingen ontvangen van besmettingen in Nederland. De patiŽnten zijn allemaal uit Suriname afkomstig.

Volgens het RIVM is verspreiding van het virus binnen Nederland echter Ązeer onwaarschijnlijkĒ, omdat de verantwoordelijke steekmuggen in Nederland niet of nauwelijks voorkomen.
Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 28, 2016, 14:59:22
#3

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 28, 2016, 14:52:42
#2
Zika-Virus

Het zika-virus is een flavivirus dat zikakoorts veroorzaakt. Het virus wordt voornamelijk overgebracht door een steek van diverse soorten aedesmuggen. De zikakoorts is een milde ziekte waar geen behandeling voor is, maar kan ernstige gezondheidseffecten hebben, tijdens een zwangerschap voor de foetus, maar ook voor niet zwangere volwassenen. Verspreiding van de ziekte kan worden voorkomen door de muggen uit te roeien. Het virus is bekend sinds 1947.


Voor landen met een epidemie raadt het RIVM eind januari 2016 zwangere vrouwen aan daar niet naartoe te gaan.[8] Ook de Amerikaanse CDC ontraadt zwangeren een reis naar gebieden waar het virus circuleert.[9] Eerder gold een officieus negatief reisadvies voor zwangere vrouwen.[10][11] BraziliŽ raadde in december 2015 zelfs vrouwen af zwanger te worden.[12]

De risico's voor het ongeboren kind zijn waarschijnlijk het grootst bij besmetting tijdens de eerste drie maanden (het eerste trimester), maar dit is nog onvoldoende onderzocht.[2] Mogelijk hebben zwangere vrouwen ook kans op een ernstiger verloop van de ziekte.[13]

Ook voor volwassen mensen kan het virus gevaarlijk zijn.[bron?] Op korte termijn kan koorts optreden en op langere termijn kunnen verlammingen optreden of ongevoeligheid van delen van het lichaam. Hoewel deze verlammingen zeldzaam zijn (minder van 1% van de geÔnfecteerden), zijn deze verlammingen blijvend.[bron?] Er wordt verondersteld, dat het menselijke lichaam zelf antistoffen aanmaakt. Ongeveer 2 maanden na de besmetting verdwijnt de ziekte (daarna is deze persoon levenslang immuun voor het virus.

Bron: Wiki

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 28, 2016, 14:51:00
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Zika - Virus
« Reactie #1 Gepost op: januari 28, 2016, 14:51:00 »