Nowlive.eu

Registreren
 

Stoppen met Roken?
gelezen 92381 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 27, 2016, 23:00:06--->>>  https://stoptober.nl/.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/mZZRSDxmYmg[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Stoppen met Roken?
« Reactie #279 Gepost op: september 27, 2016, 23:00:06 »

september 27, 2016, 22:57:01
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/AGxKs_6mDNg[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2016, 13:30:35

Meeroken met e-sigaret toch slecht


Elektronische sigaretten zijn voor de gezondheid van omstanders schadelijker dan gedacht. Meeroken kan irritatie aan keel, neus of ogen tot gevolg hebben.


Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ,,Vergelijk het met de irritatie door een rookmachine in de discotheek'', zegt onderzoeker Reinskje Talhout. ,,Die mist bevat dezelfde stof.''

Ruim driekwart van de elektronische rokers gebruikt e-sigaretten met daarin het verslavende nicotine. Omstanders kunnen van de damp hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk krijgen. Sommige e-sigaretten, vooral die met een tabakssmaak, bevatten ook de verboden kankerverwekkende stof nitrosamine. Deze mogen in Nederland niet worden verkocht.

Het onderzoek is een tegenvaller voor veel rokers van e-sigaretten en shishapennen (met fruitsmaakje). Zij denken juist dat het niet schadelijk is voor anderen.

Die schade is wel minder groot dan die van tabak. Maar, schrijft minister Schippers (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer: ,,Dit neemt niet weg dat kinderen, jongeren en mensen met gezondheidsklachten last van e-sigarettendamp kunnen krijgen.''

Anders dan gewone sigaretten mag je de elektronische varianten nog onbeperkt gebruiken in openbare ruimten. In Frankrijk en sommige Amerikaanse steden is het gebruik ervan ingeperkt. Minister Schippers beraadt zich deze zomer op de onderzoeksresultaten.

Vorig jaar bleek al dat de e-sigaret voor de gebruiker schadelijker is dan gedacht. Overigens zijn de gevolgen van meeroken sterk afhankelijk van de samenstelling van de e-sigaret, hoe vaak er geïnhaleerd en uitgeademd wordt en van de ventilatie en afmetingen van de ruimte waarin 'gedampt' wordt.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 20, 2015, 15:20:34
ik ben blij 8 en half jaar geleden te zijn gestopt.....maar wat ik vaker heb gezegd , iedereen moet het zelf weten
het lukt pas als je het zelf echt wil . en niet omdat n ander het zegt

Gelogd
leef het leven


oktober 20, 2015, 14:59:23
waarom juist in oktober of januari stoppen je kan toch stoppen wanneer je wilt. ik wil niet stoppen en waarom niet heb tig pogingen gedaan en lukt me toch niet

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


oktober 19, 2015, 17:59:26
ben al vanaf 95 gestopt

Gelogd


oktober 08, 2015, 17:23:56
ik heb nooit gerookt

Gelogd


oktober 02, 2015, 22:55:55
Doe mee, je kunt je nog steeds inschrijven!


--->>   http://stoptober.nl/
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 22, 2015, 23:00:57

---->>    http://stoptober.nl/

---->>   http://stoptober.nl/stoptober/meedoen-met-stoptober/


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/Avh5GKsihWo?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 11, 2015, 16:55:28
IK rook in october al weer 4 jaar niet meer.

Gelogd
Gij zult niet stelen. De overheid duld dit niet..


september 11, 2015, 16:30:37

Meedoen met Stoptober


Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment.

Wat houdt meedoen in?


Door je in te schrijven en mee te doen aan Stoptober geef je jezelf een groot cadeau. Via de gratis app of e-mail, via Facebook en twitter én natuurlijk via radio en televisie word je ondersteund en aangemoedigd om 28 dagen niet te roken.

We hebben vorig jaar gemerkt dat vooral de massale onderlinge steun via Facebook geweldig goed werkt. Zet op je Facebookprofiel dat jij meedoet met Stoptober. Nodig vrienden uit om ook mee te doen of vraag ze om jou te ondersteunen. Volg de Facebook-pagina van Stoptober en ervaar de steun door de vele andere deelnemers aan Stoptober. Deel via Facebook wat voor jou goed werkt en help daarmee ook anderen om 28 dagen niet te roken.---->>    http://stoptober.nl/

---->>   http://stoptober.nl/stoptober/meedoen-met-stoptober/


« Laatst bewerkt op: september 11, 2015, 16:38:31 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 11, 2015, 16:29:55
Najib Amhali zweert verslavende peuken eindelijk af

Het wordt de ultieme stok achter de deur voor Najib Amhali (44). De cabaretier is ambassadeur van Stoptober, een uitdaging voor rokers om minstens een maand de sigaretten te laten liggen. ,,Nu weet heel Nederland het en kan ik er écht geen eentje meer aansteken''.


Zijn twee jonge kinderen zijn een bron van motivatie. ,,Ik wil absoluut niet dat zij gaan roken, dus moet ik het goede voorbeeld geven. Maar ik doe het ook voor mijn eigen gezondheid. Eigenlijk kan ik helemaal geen positief punt van roken opnoemen. Het is een gewoonte, een verslaving. Ik hoop dat veel mensen met mij de uitdaging in oktober aan gaan.''


   

Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 24, 2015, 18:06:22
Nepsigaret shisha-pen in de ban voor minderjarigen

Staatssecretaris Martin van Rijn (Leefstijl) zal dat besluit vandaag bekendmaken. De nepsigaret is te krijgen in allerlei felle kleuren en smaken, zoals chocolade of banaan. De lichtgevende shisha-pen is daarom vooral geliefd bij pubers. Onder middelbare scholieren heeft een derde van de 16-jarigen wel eens een shisha-pen gebruikt, vooral jongens.


Vooralsnog dachten onderzoekers dat de pen - ondanks dat één trekje al voldoende is om de luchtwegen te irriteren - relatief onschuldig was. Maar uit nieuw RIVM-onderzoek blijkt dat 'blootstelling aan glycerol en propyleenglycol door gebruik van de pen tot vergelijkbare risico's kan leiden als bij de e-sigaret'.

Schade aan luchtwegen
En wat blijkt: die e-sigaret, vaak gevuld met kant-en-klare vloeistof die meestal nicotine bevat, is bij dagelijkse inname zeker niet zonder gezondheidsrisico's. Blootstelling kan schade toebrengen aan de luchtwegen en de dampconcentraties zijn 'bij sommige e-sigaretten voldoende hoog om een verhoogd risico te geven op tumorvorming'.

Weliswaar is gewoon roken veel slechter, maar toch wil staatssecretaris Van Rijn alle e-sigaretten, met én zonder nicotine, aan banden leggen. Hij doet dat door onder meer de leeftijdsgrens van 18 jaar voor alle producten in te voeren en extra eisen aan de ingrediënten te stellen.

Van Rijn: ,,E-sigaretten zijn gevaarlijker dan we dachten. En daarom moet dit product uit kinderhanden blijven. Daarnaast wordt de sisha-pen volgens sommigen ook gezien als opstapje naar roken, en dat willen we niet." De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit raadt de e-sigaret af als structureel alternatief voor het roken van tabak of voor gebruik door niet-rokers.


    E-sigaretten zijn gevaarlijker dan we dachten. En daarom moet dit product uit kinderhanden blijven

Staatssecretaris Van RijnBron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 17, 2015, 11:47:35
Longartsen: sigaretten uit de supermarkt

Stichting Rookpreventie Jeugd wil dat supermarktketen Jumbo stopt met het verkopen van tabak. De stichting, die is opgericht door twee longartsen, heeft dit in een open brief aan de directie van Jumbo laten weten.


Aanleiding voor de brief is het nieuws dat Jumbo snoep aan de kassa in de ban wil doen om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht bij kinderen.

Als Jumbo het thema gezondheid hoog op de agenda heeft staan, moet de keten behalve snoep ook sigaretten weghalen, vindt de stichting. ,,Het liefst helemaal de winkel uit'', schrijven longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker. Maar als eerste stap zou Jumbo ervoor kunnen zorgen dat sigaretten uit het zicht worden gelegd, aldus de longartsen.

Andere supermarkten
Een woordvoerder van de antirookstichting laat weten dat de organisatie op korte termijn ook andere supermarkten gaat oproepen om te stoppen met het verkopen van tabakswaren.

Jumbo liet maandag weten ,,kennis genomen te hebben'' van de brief.
Volgens een woordvoerder wordt er nu intern gekeken wat de supermarkt met de oproep gaat doen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 15, 2015, 01:57:49
Gevolgen van stoppen met roken

Bij tabaksverslaving is er zowel sprake van een psychische als van een fysische afhankelijkheid van de sigaret. De psychische afhankelijkheid wordt veroorzaakt door de gewoontevorming welke komt na het langdurig roken. Daarnaast voelen rokers zich vaak verloren zonder sigaret in de hand en veilig met sigaret in de hand. Voor de fysieke afhankelijkheid is nicotine de boosdoener.Na 20 minuten zal de bloeddruk en polsslag al dalen en terugkomen op normaal niveau.

Dag 1: Al na 24 uur zijn alle sporen van koolmonoxide verdwenen uit het lichaam. Je zal beginnen met hoesten omdat het lichaam een schoonmaakactie gaat beginnen in de longen. Hoesten komt doordat de vuiligheid in je longen naar buiten komt.

Dag 2: Twee dagen nadat je gestopt bent is alle nicotine al uit het lichaam. Je smaak en reukvermogen worden direct beter. Het gevoel dat nicotine nodig is zal groter zijn dan de eerste dag.

Dag 3: Je merkt direct aan je lichaam dat je gestopt bent, onder andere het ademen gaat makkelijker en je hebt meer energie dan 3 dagen geleden.

Na 1 week:   De behoefte aan een sigaret zal  groot worden. Zeker is dat de ontwenningsverschijnselen in de komende week langzaam minder worden. Je longfunctie begint zich alweer te verbeteren ten opzichte van dag 3.

Lees verder: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/verslaving/186-gevolgen-van-stoppen-met-roken.html« Laatst bewerkt op: februari 17, 2015, 01:47:42 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Stoppen met Roken?
« Reactie #265 Gepost op: februari 15, 2015, 01:57:49 »