Nowlive.eu

Registreren
 

Stoppen met Roken?
gelezen 92421 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
* februari 18, 2010, 14:27:30
#9
Een collega van mij heeft ook met van die naaldjes in haar oren gelopen, maar na de eerste haarwasbeurd was de helft van de naaldjes al door het afvoerputje verdwenen.

Mirantje, ik wens je heel veel sterkte en natuurlijk gaat het je lukken. Echter mocht je het niet kunnen houden?? In het ziekenhuis zijn ook rookkamers. Zelfs buiten zie ik nog wel eens patiŽnten in een rolstoel hun sigaretje roken. Ik geef dit mee als troost, want ik hoop voor je dat het je gaat lukken. #smiley_whistle

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Stoppen met Roken?
« Reactie #9 Gepost op: februari 18, 2010, 14:27:30 »

* februari 18, 2010, 11:30:15
#8
oh ik wil ook zo graag stoppen met roken maar ben zo bang dat ik nog meer aan kom en dat wil ik niet.
heb dus ook besloten dat als ik geopereerd wordt dat ik gelijk probeer om te stoppen want ja eten kan ik dan niet meer dus aan komen hoef ik dan niet bang voor te zijn.
en hoop zo dat het mij gaat lukken.

Gelogd


februari 18, 2010, 00:56:46
#7

Stoppen met roken ?

Stoppen met roken is iets waar veel rokers erg tegenaan hikken. De meeste rokers zouden wel willen stoppen met roken en zijn er vaak ook wel van overtuigd dat ze ooit stoppen. Roken is een erg moeilijke verslaving om zo maar mee te breken. De meeste sigaretten worden gerookt, niet omdat men dat nou zo lekker vindt, maar gewoon uit pure verslaving. Als men een sigaret rookt stijgt het nicotine gehalte in het bloed. twee uur erna is dit peil alweer dermate gezakt dat de roker zich onrustig gaat voelen en weer behoefte gaat hebben aan nicotine. Men rookt dan puur om die onrustheid (ontwenningsverschijnsel) te voorkomen.

 
Als je denkt om te gaan stoppen met roken, maar nog twijfelt kan het volgende jou misschien een eindje op weg helpen om de keuze makkelijker te maken. Schrijf voor jezelf eens zoveel mogelijk redenen op waarom je eigenlijk zo graag zou willen stoppen met roken. Maar ook een lijstje waar je de redenen opschrijft waarom je juist niet zou willen stoppen met roken.
 
Als je de redenen goed met elkaar gaat vergelijken moet je jezelf eens afvragen aan welke redenen je nou het meeste waarde hecht. Je zou nu een dag kunnen gaan prikken om te stoppen met roken. Op welke manier je stopt met roken moet je helemaal zelf weten. Heel erg belangrijk is wel dat je er zelf volledige achter moet staan, anders lukt het nooit.

Naast de methode die je kiest om te stoppen met roken kan je ook kleine hulpmiddelen gebruiken die het stoppen vergemakkelijken. Denk maar aan Johan Cruijff die nadat hij gestopt was heel veel lollies ging gebruiken. Dit om de aandacht ergens anders op te vestigen en om toch wat in de hand te hebben, vooral tijdens zenuwslopende wedstrijden. Ook zoethout of zoiets als tandenstokers kunnen je helpen, als het maar iets is wat je in je hand houdt, maar tevens ook in je mond kunt stoppen.


Er zijn verschillende methoden om te stoppen met roken.....o.a.

Cold Turkey


Cold Turkey is de methode die eigenlijk geen methode is. Gewoon doen. Niks geen hulpmiddellen of andere toeters en bellen. Je wilt stoppen dus je gaat ervoor. Dit is veruit de goedkoopste methoden, en naar alle waarschijnlijkheid ook de oudste. Je lichaam zal acuut geen nicotine meer binnenkrijgen . Hierdoor zal met behulp van deze methode de afkickperiode kort maar hevig zijn.

Nicotinekauwgom

Nicotinekauwgom is er voor de moeilijke momenten: als u wilt roken. Parkeer de kauwgom tussen kiezen en wang en kauw af en toe om nicotine toegediend te krijgen. Nicotinekauwgom is bedoeld voor rokers met nicotineafhankelijkheid

Nicotinepleisters

Met deze methode breng je een dosis nicotine in het bloed met behulp van pleisters op je lichaam. Langzaam zal de gebruiker van de pleister afgewend worden van de nicotine. In plaats van de nicotine die je lichaam normaal binnenkrijgt via de sigaret krijg je deze nu binnen via de pleister. Op deze manier zal de behoefte naar een sigaret minder zijn omdat de verslavende stof al aanwezig is in je lichaam via de pleister. Hierdoor zullen de afkickverschijnselen een stuk minder heftig worden dat dat deze zijn bij bijvoorbeeld de "Cold Turkey" methode. Het nicotine gehalte wordt op deze manier niet in 1 keer tot nul omgezet, maar dit gaat met geleidelijke stapjes.

Acupunctuur
 
Roken is een verslaving met twee gezichten. Ten eerste de lichamelijke verslaving aan nicotine en daarnaast de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Het doel van de acupunctuur is het aanpakken van deze ontwenningsverschijnselen.

Softlaserbehandeling

Softlasertherapie maakt gebruik van de kennis die beschreven wordt door de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Softlasertherapie is acupunctuur met laserlicht.Er worden 55 punten op de meridianen behandeld. Dit zijn energiebanen die ervoor zorgen dat uw lichaam in balans en conditie blijft. Daarnaast worden de zo gevreesde ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid en overgewicht bestreden. De lichamelijke verslaving verdwijnt nagenoeg en dit geeft u de juiste ondergrond om uw geestelijke verslaving met uw eigen motivatie de baas te worden.
 

Succes!
« Laatst bewerkt op: februari 15, 2015, 00:43:46 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 16, 2010, 21:57:06
#6
Heb ik ook n verschrikkelijke hekel aan ....mensen die alles blauw en geel hebben gerookt....en vervolgens gestopt zijn ...of ze gaan overdreven  zitten wapperen.....of o nee wij zijn gestopt hier mag niet meer gerookt worden....Ben zelf 3 jaar geleden gestopt....de asbakken staan er gewoon al gaan ze tegen me aan zitten met n sigaret het zal me worst wezen ....weet veel tegoed hoe het was als ik ergens niet mocht roken .....Trouwens voor de nog rokers die willen ophouden ....het gebeurd als je er klaar voor bent....ga niet stoppen in n hectische  periode....echt als je zelf helemaal je rust hebt dan lukt het het beste....Ik rookte 3 pakjes per dag 40 jaar lang....ik dacht ik ga het gewoon proberen....viel mij erg mee ....zorg dat je veel om handen heb in het begin.....ook flesjes water helpen ....lukt het niet meteen je mag het over doen hoor

Gelogd
leef het leven


februari 16, 2010, 19:27:18
#5
juni vorig jaar kreeg klachten wist zelf wel dat het aan het roken lag.
Via de huisarts naar de longverpleegkundige.
ze raden het medicijn champix aan.

7 juli ben ik met champix begonnen  en sinds 17 juli niet meer gerookt
14 augustus ben ik de pillen af gaan bouwen.

ben wel aangekomen maar dat hoop ik er nog af te krijgen
En er mag gewoon in mijn huis gerookt worden.

 #bravo Suzuki

Gelogd


februari 16, 2010, 19:07:00
#4
Heel goed van jou Suzuki... #yes

Gelogd


februari 16, 2010, 19:02:10
#3
Heel goed Suzuki  #bravo

Gelogd


* februari 16, 2010, 19:00:53
#2
morgen 17weken gestopt met roken, met hulp van de huisarts met de medicijnen zyban, ongeveer 4weken gebruikt.
Werkte prima, alleen daarna de kilo's vlogen eraan,
Daar ben ik een week , mee bezig met hulp.

Omdat mijn eerste kleinkind opkomst was was voor mij de reden om te stoppen. maar dat ging mis helaas.
Maar blijf wel volhouden , ook al is het soms moeilijk.

vind het wel knap van mij zelf  van twee pakjes tot niks

Gelogd


februari 16, 2010, 18:22:15
#1
Welke stopmethode je ook kiest, de steun van anderen kan van grote waarde zijn.

Post hier je ervaringen,  deel ze met de andere, geef tips aan de (S)Toppers ....  Succes!« Laatst bewerkt op: februari 15, 2015, 00:44:13 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Stoppen met Roken?
« Reactie #1 Gepost op: februari 16, 2010, 18:22:15 »