Nowlive.eu

Registreren
 

Kanker
gelezen 37050 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 17, 2017, 11:34:53
#43
Dana klaagde huisarts aan na misdiagnose borstkanker

De 46-jarige Dana liet zich met een bobbeltje onder haar oksel geruststellen door de huisarts. Het zou om een talgbobbeltje gaan. Maar de huisarts zat er erg naast: ze bleek borstkanker te hebben. Dana klaagde de huisartsenpraktijk aan vanwege misdiagnose.


Zeven keer ging Dana terug naar de huisarts. Dana, die regisseur is van onder andere de serie Hollands Hoop, eiste uiteindelijk dat het bobbeltje weggehaald werd. „Ik stond erop. De huisarts ging hier uiteindelijk mee akkoord. Het zou gewoon in zijn praktijk gebeuren, omdat het volgens hem dus een talgbobbeltje betrof.”

Zeven keer ging Dana terug naar de huisarts. Dana, die regisseur is van onder andere de serie Hollands Hoop, eiste uiteindelijk dat het bobbeltje weggehaald werd. „Ik stond erop. De huisarts ging hier uiteindelijk mee akkoord. Het zou gewoon in zijn praktijk gebeuren, omdat het volgens hem dus een talgbobbeltje betrof.”

„Ik had het gevoel dat de huisarts er toen pas écht naar keek. En zijn blik vergeet ik nooit meer. Door de manier waarop de arts keek had ik direct het gevoel dat het foute boel was. Ik bleek al die tijd dus toch gelijk te hebben; ik had borstkanker!”
Verbijstering

In het ziekenhuis werd er vol verbijstering geluisterd naar het verhaal van Dana. „De artsen konden niet geloven dat mijn klachten niet serieus waren genomen. Ze stelden dat een huisarts altijd alles zou moeten uitsluiten. Als er een bobbeltje ontdekt is bij een patiënt, gaat er een standaard protocol in werking. En dat protocol heeft mijn huisarts nooit gevolgd.”

Dana belandde meteen in de medische molen en kreeg chemo, een operatie en bestraling. Daarnaast slikt ze medicijnen.

Drie jaar na dato klaagt Dana haar huisartsenpraktijk aan, wat haar al een gevoel van gerechtigheid geeft. „Ik vind het fijn om te zien dat de artsen zich moeten verantwoorden. Voor mijn gevoel heb ik daardoor al een beetje gewonnen.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kanker
« Reactie #43 Gepost op: november 17, 2017, 11:34:53 »

oktober 16, 2017, 12:26:57
#42
Triest: stervende Esther te ziek voor eigen afscheidsconcert

Het bijzondere afscheidsconcert van de ongeneeslijk zieke Esther van Iterson (38) is afgelast. Dat heeft haar partner Wouter van Iterson via zijn facebookpagina laten weten. Volgens Van Iterson is de gezondheidstoestand van zijn vrouw in de afgelopen dagen dermate verslechterd dat een concert niet meer mogelijk is.


Het concert zou donderdag plaatsvinden in de Goudse Schouwburg. Esther van Iterson, moeder van Bram (5) en Koen (10), lijdt aan een ongeneeslijk zieke vorm van borstkanker. Haar grote wens was om nog een cd op te nemen. Daaraan gekoppeld stond het afscheidsconcert in de Schouwburg op het programma.
Annuleren

,,Lieve mensen, met pijn, verdriet en teleurstelling hebben we besloten om het afscheidsconcert en CD-presentatie van Esther te annuleren. In de afgelopen dagen is de situatie van Esther dermate achteruit gegaan dat Esther niet meer in staat is om hier een bijdrage aan te leveren'', schrijft Wouter van Iterson op zijn facebookpagina.

Vorige week zei Wouter van Iterson nog in het AD: ,,Esther zingt heel graag en wilde nog een keer een cd maken. Maar dat was iets van ’ooit’, omdat je allemaal verwacht 85 of 90 jaar oud te worden. Maar dat is helemaal niet vanzelfsprekend, blijkt nu. Dit plan is daarom in een stroomversnelling geraakt.’’

Wouter van Iterson, via Facebook: ,,Bij deze wil ik iedereen onwijs bedanken voor de vele reacties en medeleven met de hele situatie.''
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 13, 2017, 18:52:33
#41
Borstkankermedicijn in basispakket

DEN HAAG - Het borstkankergeneesmiddel palbociclib komt per 1 augustus in het basispakket. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat besloten nadat de leverancier de prijs van het middel had verlaagd.


Onderhandelingen hebben ervoor gezorgd dat de prijs veel lager uitvalt, aldus het ministerie donderdag. De afspraken gelden tot en met 2020. Schippers heeft ook besloten om maximaal 6 miljoen euro ter beschikking te stellen voor extra onderzoek. Dat moet duidelijkheid geven of palbociclib en vergelijkbare toekomstige middelen het best als start- of als vervolgbehandeling kunnen worden gebruikt.

Het Zorginstituut concludeerde in april van dit jaar dat palbociclib effectief is bij de behandeling van borstkanker, maar ook dat het behoorlijk duur was. De totale jaarlijkse kosten zouden daardoor op zo'n 118 miljoen euro uitkomen. Het advies was het middel daarom niet in het basispakket op te nemen, tenzij de prijs zou worden gereduceerd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 06, 2017, 15:54:54
#40
Sandra Reemer (66) overleden

Zangeres en presentatrice Sandra Reemer is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker.


Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Ze werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Als solozangeres deed zij verschillende keren mee aan het Eurovisie Songfestival.

Rollercoaster
“Je komt in een rollercoaster van emoties terecht, variërend van ontkenning tot woede en verdriet. Ik heb altijd heel gezond geleefd dan denk je onwillekeurig dat zoiets jou niet overkomt”, vertelde Sandra in maart aan De Telegraaf toen ze bekend maakte chemotherapie te ondergaan.

Knobbeltje
Ze liep al maanden rond met een knobbeltje in haar borst, ook in Indonesië tijdens de opnames van het tv-programma Gouden Jaren van Omroep MAX waarin ze recent te zien was. “Ik had een knobbeltje, al een paar maanden. Waarmee ik, zoals waarschijnlijk zoveel vrouwen, maar bleef rondlopen. Je denkt of hoopt dat het niets is, dat het weggaat. Mijn huisarts drong aan dat ik naar een specialist zou gaan, maar ik had natuurlijk altijd een excuus. Nee, ik moet eerst nog even dit; nee, ik moet nog even naar Indonesië… Maar toen ik terugkwam, belde de huisarts me op en drong aan: ’Sandra, je moet er nu echt werk van gaan maken.’ Dat heb ik gedaan en toen kreeg ik de diagnose: borstkanker.”

Mokerslag
De diagnose borstkanker kwam bij Reemer ‘als een mokerslag aan’. Sandra Reemer richtte zich de afgelopen tijd volop op haar herstel en de behandeling. “Ik ben al bestraald en zit midden in een traject van chemotherapie. Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe. Ik hoop dat dat zo blijft, maar dat weet je niet.”
Bron:show.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 27, 2017, 13:57:55
#39
UMC ontwikkelt nieuwe bestralingstechniek met minder schade

Na achttien jaar heeft het UMC Utrecht voor het eerst een nieuwe bestralingstechniek voor tumoren op een patiënt toegepast. Met de zogenoemde MRI-Linac zijn tumoren glashelder te zien tijdens de behandeling. Hierdoor zijn tumoren beter te bestralen en zorgt dit voor minimale schade aan het omliggende weefsel.


Al in 1999 bedacht hoogleraar Jan Lagendijk dat het mogelijk zou moeten zijn om patiënten sneller en beter te kunnen helpen. ,,We beschadigen een minimum aan gezond weefsel". Lagendijk is de bedenker van de MRI-Linac. ,,Bovendien kunnen we het behandelplan aanpassen terwijl de patiënt in het apparaat ligt", voegt zijn collega hoogleraar Bas Raaymakers toe.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 17, 2017, 23:34:49
#38
Nicolette Kluijver verhulde ernst longkanker

Nicolette Kluijver verhulde in februari dat ze longkanker had. Ze deed voorkomen alsof de longkanker zich in een voorstadium bevond, maar dat was niet de waarheid. "Het was helemaal geen voorstadium, het was super longkanker."


"Ik was al afscheid aan het nemen", vertelt de RTL-presentatrice in Van der Vorst ziet Sterren. "Ik heb de dood in de ogen gekeken", zegt Nicolette. Ze zegt de ernst van de diagnose te hebben afgezwakt in de publiciteit, om haar kinderen te beschermen.

De 32-jarige moeder van drie jonge kinderen werd geopereerd waarbij een halve long werd geamputeerd. Ze voelt zich inmiddels naar omstandigheden goed. "Ik zal nooit meer helemaal de oude worden, want ik weet hoe vergankelijk het leven is. Bij iedere bloem die bloeit of vogel die ik zie, besef ik me dat ik nog leef."
Emotionele periode

Nicolette nam zich voor het complete verhaal eenmaal uit de doeken te doen op televisie. "Het was zo'n heftige en emotionele periode en elke keer als mensen ernaar vragen herbeleef ik het weer. Ik vind het zwaar om het steeds te vertellen, daarom blijft het bij deze ene keer."

De presentatrice van Expeditie Robinson hoorde pas na een half jaar onderzoeken én een second opinion dat ze longkanker had. Aanvankelijk waren haar artsen ervan overtuigd dat ze tbc had. Een punctie wees uit dat ze kanker had. "Gek genoeg heb ik nooit geloofd dat ik tuberculose had. Had ik wel, maar ik wist dat dit kanker was. Op het moment dat de diagnose kwam, was ik niet boos, het was meer een opluchting. Ik was al die tijd al afscheid aan het nemen van de kinderen. Ik wist dat het niet goed zat, maar niemand hoorde mij."
Oerkracht

"Na het horen van de diagnose kwam er een soort oerkracht bij me naar boven. Ik was zo sterk en dacht 'dit gaat me niet gebeuren'. Ik heb mijn moeder gebeld, mijn manager en RTL om te vertellen dat ik voorlopig niet kwam werken. Dat ik longkanker had, dat wilde ik niet naar buiten brengen. Ik heb er heel snel een iets ander verhaal van gemaakt, omdat ik niet wilde dat mijn dochtertje op het schoolplein hoort dat haar moeder doodgaat."

De periode in het ziekenhuis was loodzwaar. "Ik kreeg klaplong op klaplong op klaplong. Het was een rollercoaster", zei Nicolette. "Ik heb me voor de kinderen zo sterk gehouden. Als de kinderen kwamen liet ik me volspuiten met pijnstillers en ging ik met ze dansen en zingen. Ik heb nooit aan ze laten merken hoe slecht het ging."

Nicolette maakte al eerder bekend dat ze terugkeert als presentator van Expeditie Robinson. Ze neemt haar man en kinderen mee naar de opnames. "Ik hoef me niet voor anderen te bewijzen, maar ik doe het voor mezelf. Ik laat mezelf niet op de kop zitten."
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 08, 2017, 18:04:14
#37
Gepubliceerd op 29 jun. 2016

De 14-jarige Sabine Wortelboer uit Den Haag heeft een zeldzame hersentumor. De Amerikaanse dokter Burzynski kan haar helpen. Maar de verzekering vergoed de behandeling in Texas niet. Dus is er geld nodig. Sabine's broer Sol, bekend van 6Pack en Peking Express, plaatste een emotionele oproep op YouTube.


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/6pawGQR1Vq8[/video]


Zus (15) van presentator Sol Wortelboer overleden

Sabine Wortelboer (15) is vandaag overleden aan de gevolgen van kanker. 'Ze is een absolute bikkel. Ik maak een diepe buiging voor haar.’


Vanmorgen om 2 minuten voor 06.00 uur overleed Sabine op een vredige manier in het bijzijn van haar ouders. ,,Mam en pap hielden haar hand vast. Op de achtergrond klonk een liedje van Ed Sheeran’’, vertelt haar broer Sol Wortelboer. ,,Ze had geen pijn, het was geen gevecht. Het ging op haar manier, het was haar keuze. En zo vredig.’’ (AD)
https://twitter.com/solwortelboer

R.I.P.  Sabine....
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2017, 22:08:48
#36

Zieke Sabine neemt afscheid: 'Het gaat niet meer lukken'


De gezondheid van de Hulstse Sabine Wortelboer gaat achteruit. Dat laat de 15-jarige kankerpatiënte via Facebook weten. Ze is gestopt met alle medicatie na een tegenvallende MRI-uitslag. Haar laatste wens: zoveel mogelijk kaartjes krijgen.


Sabine vertrok in juli vorig jaar naar Amerika voor een zeldzame behandeling tegen een hersentumor. De ziekte van Sabine kreeg bekendheid toen haar broer Sol Wortelboer, die tevens televisiepresentator is, een wervingscampagne startte. Voor de behandeling in Amerika was namelijk veel geld nodig.

Het leek goed te gaan, er was ineens geen tumor meer te zien, maar in december had ze een terugval wegens een buikvliesontsteking. Er waren weer uitzaaiingen te zien. Nu lijkt het niet meer goed te komen voor Sabine. ,,De MRI was duidelijk. De uitslag is heel slecht’’, schrijft het meisje op Facebook. ,,Ik ben nu, na de uitslag van gisteren, gestopt met alle medicatie. Het gaat niet meer lukken. De meeste tijd lig ik te slapen, maar ik wil heel graag nog lieve mensen zien, die ik goed ken. Maar dat is best wel lastig, want dat zijn er een heleboel en dat kan ik niet zo goed aan.’’

Volgens Ilse, de moeder van het dappere meisje, zijn ze best rustig onder de akelige conclusie. ,,Eigenlijk hebben we ons een heel jaar voorbereid op deze uitslag. We leefden elke dag tussen hoop en vrees. Je weet dat je een keertje moet horen wanneer het duidelijk is, en dat is nu'', vertelt de moeder geëmotioneerd. ,,Op dit moment heeft ze gelukkig geen pijn en op momenten dat ze wakker is, is ze heel scherp.''

Volgens Ilse heeft Sabine niet heel lang meer. ,,We zouden kunnen bestralen, zodat ze nog eventjes door kan. We hebben een vakantie aangeboden gekregen naar Curaçao, dus dat zou een mooi afscheid zijn. Maar goed, er valt ook wat te zeggen voor veel slapen en zo te eindigen.''

Kaartjes
Het 15-jarige meisje heeft nog een laatste wens, namelijk om heel veel kaarten te mogen ontvangen. ,, Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer zo een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen. Het is denk ik tijd om afscheid te gaan nemen. Heel veel dank voor alles wat jullie allemaal gedaan hebben!’’ De moeder van Sabine noemt alle reacties op het nieuws 'hartverwarmend'.


Wie een kaartje wil sturen, kan dat doen naar hun nieuwe adres:

Dullaertstraat 33, 4561 KA in Hulst.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 23, 2017, 12:29:34
#35
 eten kon ik ook niet, alles smaakte naar benzine ben toen ook op genomen want ik viel veel te veel af.....grappig zure dingen vond ik ook lekker en nu na 5 jaar heb ik dat nog, soms zeg ik wel eens het lijkt wel of ik zwanger ben hihi
kanker is n zware ziekte zeker de behandelingen , maar hoe fijn is het dat je na 5 jaar kan zeggen ik ben er nog .....daar ben je dan heel dankbaar voor

Gelogd
leef het leven


april 22, 2017, 16:30:34
#34
'Goed eten is soms erg moeilijk, als je kanker hebt'

Granaatappelpitjes smaakten als kippenlevers, munt leek op gras. Chemo ondermijnde de smaakpapillen van pr-koningin Odette Schoonenberg (48). Omdat voeding van levensbelang is als je kanker hebt, schreef ze een kookboek.


Eind 2014 had Odette Schoonenberg last van ‘vrouwendingen’. Dacht ze. Maar de verschijnselen die ze aanvankelijk afdeed als vervroegde overgang - opvliegers, vermoeidheid - bleken bij nadere bestudering symptomen van kanker. Van drie verschillende soorten om precies te zijn: eierstok-, long- en baarmoederhalskanker kreeg zij te horen.

Vanaf dat moment stond de wereld van Schoonenberg – eigenaar van lifestylebureau So PR - compleet op zijn kop. Van een 60-urige werkweek vol rode lopers, beautybijeenkomsten en klussen voor klanten als Tommy Hilfiger, naar een bestaan vol zware behandelingen. Ze onderging 29 chemokuren, 26 bestralingen en drie operaties. Behalve de fysieke en mentale aanslag die daarvan het gevolg waren, had ze in die periode moeite met eten.

Voor haar als fanatieke hobbyfoodie een bijkomende nachtmerrie. Daarom verzamelde ze ervaringen en recepten en bracht deze week, ze is anderhalf jaar schoon, haar receptenboek A Spoonful of Love uit. Daarin gerechten als gemberdip, rodekool tosti, soepen, cheesecake cups en ook hele Aziatische en Noord-Afrikaanse maaltijden. Voor iedereen maakbaar, met eenvoudig verkrijgbare ingrediënten.


Hoe kwam je op het idee voor je kookboek?


,,Door alle non-stop behandelingen en onzekerheid voelde ik me ellendig en had ik pijn maar door mijn wilskracht bleef ik denken: als ik maar gezond eet. Want leven met kanker is topsport. En voeding is brandstof, je lichaam kan niet zonder voldoende vitaminen en mineralen en andere bouwelementen. Alleen: dat is door chemo en de hele rollercoaster die kanker heet makkelijker gezegd dan gedaan.  Zeker voor mensen met keel-, maag- of slokdarmkanker.‘’

Komt dat door de misselijkheid?

,,Mijn ervaring: ik hoefde mij niet misselijk te voelen. Ik kon mijn arts vragen om medicijnen daartegen. Werkt het ene niet, dan moet je om een ander vragen, is mijn advies aan anderen.’’

Wat maakt eten dan zo moeilijk tijdens zo’n behandeltraject?

,Sommige kuren tastten mijn papillen aan. Zo smaakten granaatappelpitjes naar kippenlevertjes, munt leek op gras en als ik pannenkoeken at proefde ik droog karton. En ik vond gember te scherp en Cola te zoet. Dat is een mogelijk effect van de medicatie: veel mensen proeven alle afzonderlijke ingrediënten van een gerecht. Dus van die kant-en-klare tomatensoep gruwel je ineens vanwege die synthetische zoetstof erin. Andersom vond ik alles wat citrusachtig zuur was geweldig. Sinaasappelsap, citroenlimonade. Ik kreeg een geweldige band met gekookte worteltjes en aardappelen. En ik wilde altijd een vettig croissantje eten voor een chemo. Een logische obsessie eigenlijk: na zo’n behandeling voel je je katerig. Maar ik ken ook mensen die op chips en wijn de chemo doorstonden. Ik noteerde wat ik wel en niet lustte en begon meer en meer te beseffen dat je ook moet proberen met je ogen te eten.’’

Hoe eet je met je ogen?

,,Door ervoor te zorgen dat een gerecht er appetijtelijk uitziet. Daardoor leer je je fantasie te gebruiken en lukt het misschien een paar happen extra weg te krijgen. Kortom: aandacht besteden aan de presentatie.’’


Heb je daar wel de kracht voor als je je ellendig voelt?


,,In bepaalde stadia van de behandeling natuurlijk niet. Dan ben je compleet afhankelijk van je partner, familie en vrienden. Maar zodra je weer wat meer kan lukt dat wel. Sterker: dankzij eten kon ik een stukje autonomie claimen. Als je kanker hebt, kun je niet veel zelf bepalen. Maar wel wat je eet. Ik kon er soms zelfs genietmomenten van maken, noemde dat kankervrije dagen. En die had ik ook echt nodig. Kanker was een hele pittige dobber, maar als dubbele straf kreeg ik te maken met mensen die heel raar deden. Sommigen doken weg alsof ik ebola of een andere besmettelijke ziekte had. Anderen begonnen te preken: misschien dat onverwerkte emoties met mijn situatie te maken hadden of ik moest proberen kurkuma te snuiven. Heel gek hoe hier nog steeds gereageerd wordt op kanker terwijl er in dit land zoveel mensen zijn die ermee te maken krijgen. Zeg dan gewoon: ik weet even niet hoe ik hiermee moet omgaan. Ik hoop dat mensen door mijn boek wat beter gaan eten, maar ook dat ik gesprekken erover enigszins normaliseer. Dat ik kanker bij wijze van spreken aan de keukentafel krijg. En eten is daarvoor een belangrijk medium.’’

Hoe gaat het nu met je?

,,Het gaat goed. Sinds februari 2016 ben ik schoon verklaard. Maar ik heb nog steeds dagen waarop ik moe ben, een soort mentale vermoeidheid. Soms voel ik dat mijn hoofd het niet kan bolwerken, teveel impressies of omgevingsgeluiden en dan trek ik me even terug.  Maar hallo, ik ben er nog en dat is al heel wat.’’Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 22, 2017, 14:07:30
#33
Wat zou dit prachtig zijn als alle ziekenhuizen dit zouden kunnen gaan toe passen  #yes

Gelogd
leef het leven


april 21, 2017, 22:22:05
#32

Langer leven dankzij simpel chemopompje

Mensen met darmkanker en uitzaaiingen in de lever kunnen spectaculair langer leven door een speciale chemopomp. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC onder Amerikaanse patiënten. Het apparaat komt nu naar Nederland.


De chemopomp die vanaf nu in het Erasmus MC zal worden gebruikt bij patiënten met in de lever uitgezaaide darmkanker wordt in de Verenigde Staten al twintig jaar gebruikt. En met succes, ontdekte chirurg-oncoloog Bas Groot Koerkamp in zijn onderzoek onder 2.000 Amerikaanse patiënten. ,,Zij leven gemiddeld twee jaar langer.”

Zo’n 13.000 Nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose darmkanker. 1.500 hebben uitzaaiingen in de lever die met een operatie weg te halen zijn, vertelt Groot Koerkamp. ,,De darmkanker wordt weggehaald. De uitzaaiingen ook, maar omdat we niet alles kunnen zien komen ze bij 80 procent weer terug. En dan is het niet meer te genezen.”
Pompje in buik

Wat wel werkt is een chemopompje dat tijdens het verwijderen van de uitzaaiingen in de buik wordt geplaatst. Cas Renders (54) uit Amsterdam is het levende bewijs. In 2000 – op zijn 38ste – gaven artsen hem 4 procent kans om te overleven ,,Of wel: over 3 maanden bent u er niet meer.” Hij gaf niet op en kwam bij kankercentrum Sloan Kettering in New York terecht.

Daar plaatsen ze het pompje ter grootte van een ijshockeypuck net onder zijn huid en spuiten er om de twee weken chemovloeistof in, zes keer in totaal. Groot Koerkamp: ,,De pomp zit op de slagader en voert direct chemo de lever in. Omdat het ook alleen dáár blijft, kun je een heel hoge concentratie gebruiken.” Bijkomend voordeel: de patiënt heeft nauwelijks last van bijwerkingen die horen bij chemokuren via een infuus, zoals misselijkheid en haarverlies.

Supereenvoudig

De pomp plaatsen kost 3.000 euro, immers is het een ‘supereenvoudig’ apparaatje, legt de Rotterdamse arts uit. ,,Geen computertje, maar een tankje met butaangas dat de druk op peil houdt.” Ook de chemovloeistof is betaalbaar: 60 euro per gevulde pomp. Dat maakt de behandeling voor farmaceuten een oninteressante investering, zegt Groot Koerkamp. ,,Zij verdienen er nauwelijks iets aan, vergeleken bij kankermedicatie die 100.000 euro per patiënt per jaar kost.” KWF financiert nu het Rotterdamse onderzoek.

Renders’ is al jaren kankervrij en de pomp is er daarom uit. De ijshockeypuck die voor hem het verschil maakte tussen de dood en 17 levensjaren: het zien opgroeien van zijn tweelingdochters, een leven met zijn vrouw, een carrière. ,,Dat gun ik iedereen die dit overkomt.”

Groot Koerkamp heeft hoge verwachtingen: ,,De cijfers uit de VS zijn spectaculair, maar wij moeten de resultaten nu hier bevestigen door twee identieke patiëntengroepen met en zonder pomp te vergelijken.”Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2017, 01:04:42
#31
'Kanker uit de wereld bannen'


HOOFDDORP De 21-jarige Jordy Onkenhout is in zijn jonge leven maar liefst drie keer genezen van kanker. Nu hij schoon is, zet hij zich in voor andere kankerpatiënten met als doel: 'Kanker uit de wereld bannen'.


Jordy had toen hij klein was één droom: profvoetballer worden. Maar die droom viel in duigen op zijn achtiende toen bij hem lymfeklierkanker werd geconstateerd. Zestig chemokuren, twintig bestralingen, één stamceltransplantatie en drie jaar later is hij helemaal clean. Wel moet hij zich nog elke drie maanden laten checken.

Nu wil hij zich inzetten voor anderen die zoals hij het zelf zegt "vechten tegen deze rotziekte." Met zijn stichting JoJo Foundation zamelt hij geld in voor het Spaarne Gasthuis waar hijzelf behandeld werd. In mei wordt er een nieuwe speciale comfortkamer geopend die hij betaalt.

"In zo'n kamer heb ik zelf ook altijd gelegen", vertelt Jordy aan NH Nieuws. "Het heeft een huiskamergevoel en laat je echt beter voelen. Ik wilde gewoon iets terugdoen voor het ziekenhuis, want iedereen verdient dit."

'Enorm trots'
In het ziekenhuis zijn ze ook erg blij met de inspanningen van Jordy. Zijn oncoloog, Bart de Valk, is trots. "Hij heeft het zwaar gehad. Des te knapper is het dan dat hij naast de strijd die hij heeft geleverd, ook oog heeft voor anderen. Dat hij dit initiatief heeft ontplooid vind ik echt heel knap."

Jordy's stichting wordt steeds meer een succes. Er worden inmiddels zelfs evenementen en benefietavonden georganiseerd. Wil jij meer weten over de stichting van Jordy? Neem dan een kijkje op zijn website of Facebookpagina.

http://jojofoundation.nl/Bron:RTVNN.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 17, 2017, 14:34:04
#30
Nicolette Kluijver: De kanker is weg!

Nicolette Kluijver heeft vanochtend via Instagram laten weten officieel schoon te zijn verklaard. ,,Gisteren heb ik het beste nieuws uit mijn leven gekregen. Ik ben officieel schoon! De kanker is weg!'' aldus de 32-jarige presentatrice.


Met vier foto's genomen vanuit haar kamer in het ziekenhuis maakte Nicolette het nieuws wereldkundig. Ze is dolgelukkig. ,,Het is een gevecht geweest maar ik wist dat ik dit kon winnen. Voorlopig lig ik nog in het ziekenhuis maar met dit nieuws kan ik de wereld weer aan".

Ook bedankt de RTL-ster voor alle steun, waar ze veel kracht uit heeft weten te putten. ,,Bedankt allemaal voor jullie steun. Het heeft mij er echt doorheen gesleept. Ik heb echt heel veel gehad aan jullie berichten!" aldus Nicolette.
Onrustige cellen

Nicolette Kluijver liet eind februari weten in overleg met RTL te hebben besloten per direct haar werkzaamheden stil te leggen. In een officieel statement stelde ze: ,,Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk." En: ,,Ik heb de uitslag gekregen van een biopt dat is genomen uit mijn linkerlong. De uitslag is niet goed. De onrustige cellen zijn ontstaan uit de tbc-plek die vorig jaar bij mij is vastgesteld. Alles wijst nu op een voorstadium van longkanker. We zijn er op tijd bij en genezing is in mijn situatie heel goed mogelijk.''

Nicolette belandde in september 2016 al in het ziekenhuis. In de RTL Boulevard-studio kreeg ze last van druk op haar borst. Even werd er gedacht een een longembolie. Ze bracht toen een nacht door in het ziekenhuis, maar volgens de doktoren zou het een longontsteking zijn geweest.

Nicolette wil samen met haar gezin in alle rust werken aan haar herstel: ,,,Ik wil iedereen vragen de privacy van mij en mijn gezin te respecteren. Ik wil graag de rust en ruimte om te genezen. Het komt goed." De presentatrice van onder meer Adam zkt. Eva en Expeditie Robinson is getrouwd met plastisch chirurg Joost Staudt. Samen hebben zij drie kinderen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 08, 2017, 15:13:24
#29
Bernhard doet grote schenking kankeronderzoek


GRONINGEN - Prins Bernhard heeft 772.000 euro geschonken aan de Rijksuniversiteit Groningen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Met de subsidie hopen de Groningse onderzoekers Joost Kluiver en Anke van den Berg meer inzicht te krijgen in het ziekteproces en nieuwe aanknopingspunten te vinden voor het ontwikkelen van behandelingen.


Centraal in het onderzoek staat een onlangs ontdekt netwerk van genen die de groei van lymfeklierkankercellen sterk beïnvloeden. Het geld wordt geschonken door Lymph&Co, een stichting van Bernhard, die zelf ook lymfeklierkanker heeft gehad. Het is een fonds dat zich inzet voor onderzoek naar deze vorm van kanker. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de afdeling pathologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Afgelopen weekend werd bekend dat de sportieve inzamelingsactie De Hollandse 100, een initiatief van prins Bernhard, meer dan 370.000 euro heeft opgebracht. Dit evenement bestaat uit 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen door polders en bossen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Kanker
« Reactie #29 Gepost op: maart 08, 2017, 15:13:24 »