Nowlive.eu

Registreren
 

Huishoudelijke tip's
gelezen 4421 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
mei 24, 2016, 16:17:23
#10
tip voor je toilet ik gooi 2 keer in de week een kunstgebit reiniger in de pot 1 op het plateau en de andere in het water. nachtje laten in weken en schone toilet. Gooi er trouwens ook 1 1 keer in de maand in doucheputje. Of thee aanslag in je beker bruis tablet en schoon beker.

je kan gewoon de hele goedkope nemen van kruitvat hoeft geen merk te zijn

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


Nowlive.eu

Re: Huishoudelijke tip's
« Reactie #10 Gepost op: mei 24, 2016, 16:17:23 »

mei 24, 2016, 15:54:50
#9
Zo maak je een houten snijplank ťcht schoon

 Een houten snijplank staat veel mooier in je keuken dan een exemplaar van kunststof, maar ze zijn een stuk moeilijker schoon te maken. Er gewoon overgaan met een spons en zeep is dan ook helaas niet genoeg om alle bacteriŽn eruit te krijgen. .


Stap 1: veeg de plank schoon met een keukenvod (of een borstel).

Stap 2: giet waterstofperoxide over de plank en veeg uit met je handen. Waterstofperoxide kun je onder andere vinden bij Kruidvat.

Stap 3: laat het goedje een paar minuten intrekken. Het zal alle bacteriŽn doden, zonder dat je al te heftige chemicaliŽn hoeft te gebruiken.

Stap 4: ga er opnieuw over met een vod, spoel grondig af onder de kraan en laat volledig drogen. Optioneel kun je de snijplank daarna insmeren met een olie, zo blijft het hout in topconditie.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 14:09:00
#8
Handige tips om de energierekening omlaag te brengen!

Het winterweer komt eraan! Vandaar dat we u de aankomende twee weken elke dag een handige bespaartip geven om de energierekening omlaag te brengen.

Tip 1 Haal gordijnen weg voor de verwarming


Een simpele maar zeer doeltreffende tip. Heeft u gordijnen voor de verwarming hangen? Zonde! Daardoor wordt de ruimte tussen de verwarming en het raam wel lekker warm, maar de woonkamer niet. Hang dus niks voor de verwarming. Bedek de kachel ook niet: ook dat zorgt voor minder warmte in huis.


Tip 2 Ventileer uw huis


Het klinkt tegenstrijdig: koude lucht in huis laten. Maar door uw woning te ventileren of te luchten - een kwartier per dag is voldoende - maakt vochtige lucht plaats voor droge buitenlucht. Droge lucht is sneller te verwarmen dan vochtige lucht. Een huis opwarmen dat goed is gelucht kost dus minder energie.

Tip 3 Opladen? Niet langer dan nodig!


Laad oplaadbare apparaten, zoal mobiele telefoon, elektrische tandenborstel of kruimeldief, niet langer op dan noodzakelijk. Blijft de stekker in het sopcontact nadat een apparaat voor honderd procent is opgeladen, dan blijven veel laders toch energie gebruiken. Trek de stekker dus weer uit het stopcontact.

Tip 4 Zet alle apparaten uit - maar dan ook ťcht


De televisie, de dvd-speler, decoder, computer,...in veel huishoudens staat dit soort apparatuur dag en nacht aan, tenminste, op ístand byí. Maar ook als ze in de stand by stand staan, verbruiken deze apparaten energie. Gebruikt u de apparaten niet? Druk op de uitknop. Of gebruik een zogenaamde stand-by killer (een grote stekkerdoos met een voetschakelaar). Hiermee kunt u met ťťn druk op de knop diverse apparaten uitschakelen.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 27, 2015, 23:44:14
#7
tio voor kranen met kalkaanslag of tandpasta en zeep resten.

doe wat tandpasta gewoon hele goedkope witte en smeer dit op je kraan en dan schoonmaken en de kraan glimt weer. zelfde voor zilver schaaltjes op poetsen ook met tandpasta

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


oktober 27, 2015, 19:52:01
#6
 ik ben blij met de tip over zilvervisje heb daar veel last van
heel de wijk hier . ga morgen mottenpapier kopen.
bedankt voor de tip Bobbie.

Gelogd


* oktober 27, 2015, 19:03:54
#5
Oh, wat een goeie tip deze. Ga ik zeker proberen, ik zit nu altijd te wroeten met steradent tabletten.

Gelogd


oktober 27, 2015, 19:00:02
#4
De Tip om een thermoskan goed schoon te houden....

* na gebruik altijd goed omspoelen...

* Wekelijks ... een kopje vol rijst erin, aanvullen met heet water, dop erop en flink omschudden, na een kwartiertje even herhalen....leeggooien, omspoelen, en je kan is schoon....

* Maandelijks...of bij hardnekkige aanslag....vullen met heet water en een afwastablet erbij...na een kwartiertje is alle aanslag weg ! Wel daarna 3/4 keer heel goed omspoelen, ook de dop goed afspoelen !

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 27, 2015, 18:59:08
#3
Hoe kun je het beste zilvervisjes in je huis bestrijden?

Preventief = Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving, door de cv wat hoger op te stoken en veel te ventileren met droog zonnig weer. Ze gaan namelijk dood als de luchtvochtigheid minder is als 50 % dus hoe lager de luchtvochtigheid hoe sneller je ervan verlost word en de vermenigvuldiging steeds minder wordt.

Ze zijn ook lichtschuw houden zich vooral op in naden en kieren maar ook achter wanden en vloertegels die niet goed zijn afgevoegd of afgekit. Ze eten oa suiker, zetmeel en stijfsel zorg dat deze produkten en de resten niet in de directe buurt zijn bestrijding.

Biologisch = Ze vangen met een doorgesneden beetje uitgeholde aardappel 's nachts in een open plastic zakje op de plaats zetten waar ze zitten 's morgens breng je de aardappel en de zilvervisjes in het dichtgeknoopte zakje naar buiten in de afvalbak.

Leg mottenpapier op de plek waar ze veel zijn: bijvoorbeeld lades met papier. Degene die er zijn gaan dood en er komen als het goed is geen nieuwe!

Informeer ook nog even bij de buren of zij er ook last van hebben want ze gaan door de waterleidingen naar andere plaatsen. Dus als jij het gaat bestrijden en de buren hebben ze ook dan is het dweilen met de kraan open zal ik maar zeggen.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 27, 2015, 18:57:18
#2
Beslagen autoramen ?

Smeer uw autoramen in met een dun laagje scheerschuim. Goed uitsmeren met een zachte doek. Even nawrijven met een prop krantenpapier en ze zullen niet meer beslaan. Het helpt ook tegen het beslaan van uw spiegel in de badkamer.

Een andere tip, smeer er met een doekje glansspoelmiddel voor de vaatwasser op en het probleem is verholpen! Uw ruiten zijn kraakhelder!

Beslagen brillenglazen ?

Smeer beide zijden van uw bril in met zeepsop. Daarna afdrogen met een pluisvrije doek. Uw bril zal niet meer beslaan door het transparante zeepfilmpje.

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 27, 2015, 18:56:19
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Huishoudelijke tip's
« Reactie #1 Gepost op: oktober 27, 2015, 18:56:19 »