Nowlive.eu

Registreren
 

Ebola - virus
gelezen 40881 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 26, 2015, 17:39:35
#87
UMC Groningen meldt mogelijk geval ebola

 In het Universitair Medisch Centrum in Groningen wordt in de loop van vrijdagmiddag een patiŽnt binnen gebracht die mogelijk besmet is met ebola. Dat meldt het UMCG. Vrijdag zullen direct testen worden uitgevoerd. De uitslagen daarvan zijn in de loop van zaterdag bekend.


De patiŽnt wordt in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is hoogstwaarschijnlijk iemand die uit Nederland komt. ,,De patiŽnt heeft eerder een bezoek gebracht aan een gebied in West-Afrika waar ebola voorkomt'', aldus het RIVM. ,,Na terugkomst heeft de patiŽnt ziekteverschijnselen ontwikkeld.''

Zekere voor het onzekere
In een dergelijk geval wordt het zekere voor het onzekere genomen. Een team van artsen en verpleegkundigen staat klaar in beschermende kleding. Zij zijn maandenlang getraind voor de opvang van een patiŽnt met een mogelijke besmetting. De patiŽnt krijgt een speciaal ingerichte isolatiekamer.

Ook de arts en de verpleegkundige in de ambulance dragen speciale kleding, aldus een woordvoerder. Het is de eerste keer dat er in Groningen iemand wordt opgenomen met een mogelijke besmetting. Het UMCG is een van de drie centra die zijn aangewezen als behandelcentrum voor mensen met ebola.

Epidemie
Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen meer dan 65 mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. Geen van hen bleek de ziekte te hebben. Het is de eerste keer dat er in Groningen iemand wordt opgenomen met een mogelijke besmetting.

Het UMCG is een van de drie centra die zijn aangewezen als behandelcentrum voor mensen met ebola. Ebola is besmettelijk door direct contact met iemand die de ziekte heeft, of met diens lichaamsvloeistoffen. De verspreiding van de ziekte wordt tegengegaan door zieken af te zonderen.

Behandeling
Mensen die contact hebben gehad met een ebolapatiŽnt worden drie weken gevolgd om te kijken of zij ziek worden. De ziekte is pas besmettelijk als iemand koorts, diarree of bloedingen heeft. De ziekte is niet te genezen. PatiŽnten kunnen de ziekte wel overleven, vooral als zij gedurende hun strijd goede zorg krijgen, zoals beademing wanneer ademen slecht gaat en een kunstnier als de nieren uitvallen.

Ebola heeft in West-Afrika tienduizenden levens geŽist. In Guinee en Sierra Leone zijn eind juni nog 24 nieuwe besmettingen gemeld.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #87 Gepost op: juni 26, 2015, 17:39:35 »

maart 23, 2015, 12:43:22
#86
Het ebola-spook is nog lang niet verdreven

Het is vandaag een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de eerste ebola-uitbraak in West-Afrika bevestigde. Het werd een jaar met vele duizenden slachtoffers en enkele harde lessen. Het eind van de crisis is nog niet in zicht. Daarom gaat Sierra Leone weer 3 dagen 'op slot'.


Elke nieuwe dag in het Lion Heart Medical Centre in Yele begint met een gebed. Het personeel dankt God voor het leven en vraagt Hem om bescherming. Het ochtendritueel begint niet voordat bij elke medewerker die het ziekenhuisterrein betreedt de lichaamstemperatuur is gemeten.

,,We kunnen niet veilig genoeg werken,'' zegt tropenarts Erdi Huizenga, die namens de Lion Heart Foundation het ziekenhuis runt. ,,We moeten continu alert zijn. Ook al is de afgelopen maand bij ons geen nieuwe ebola-besmetting meer binnengekomen.''

De laatste was in februari. Een man kreeg koorts, maar die was weer gezakt toen hij zich in het ziekenhuis meldde. Wel had hij spierpijn en verminderde eetlust. De kliniek liet hem uit voorzorg testen. Hij bleek toch ebola te hebben.

Geen risico
Hoewel het aantal besmettingen in Sierra Leone lang niet meer zo hoog is als vorig jaar, neemt het ziekenhuis geen risico. PatiŽnten worden bij binnenkomst eerst gescreend.

Een deel wordt zekerheidshalve naar de isolatieafdeling gebracht en getest. Pas als die negatief is, mag de patiŽnt naar de gewone afdeling. Elke operatie en bevalling wordt uigevoerd met beschermende kleding. ,,Deze werkwijze zit helemaal in het systeem. Het is tijdrovend en intensief, maar het personeel weet precies wat het moet doen.''

Uitbraak
Hoe anders was dat een jaar geleden, toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 23 maart 2014 de uitbraak van ebola in buurland Guinee bevestigde. Het begon daar vermoedelijk in het regenwoud, nadat mensen rauw vlees van besmette dieren hadden gegeten.

Mensen uit Liberia namen het mee naar eigen land en in mei 2014 werden in Sierra Leone de eerste ebola-patiŽnten gemeld. Daarna ook in Nigeria, Senegal, Mali. Het ontbrak aan kennis, ervaring en middelen om zo'n snelle en grote uitbraak te bestrijden.

Hoewel Afrikaanse deskundigen de WHO al in maart waarschuwden en om hulp vroegen, riep de organisatie om 'politieke redenen' pas in augustus de internationale noodtoestand uit. Toen waren er al veel slachtoffers.

Duizenden doden
Inmiddels zijn ruim 10.000 mensen overleden door ebola. Onder de ruim 24.000 besmettingen zijn 5000 kinderen. Ruim 16.000 kinderen verloren ťťn of beide ouders door ebola.

De weg naar een ebolavrije situatie blijft een lange. Liberia had wekenlang geen enkele ebolapatiŽnt, maar nu is er toch weer een nieuwe besmetting. In Guinee en Sierra Leone blijft het aantal besmettingen verontrustend hoog. Het ebola-spook is nog niet verdreven.

In Sierra Leone komen wekelijks 40 tot 60 besmettingsgevallen binnen. Daarom gaat het land vanaf vrijdag weer 3 dagen 'op slot'. De inwoners moeten binnen blijven om verspreiding een halt toe te roepen. Duizenden vrijwilligers gaan van deur tot deur om voorlichting te geven en zieke mensen te zoeken.

Kanker
Lange tijd durfden zieke mensen niet naar ziekenhuizen te komen, uit angst het stempel 'ebola' opgedrukt te krijgen. Huizenga: ,,Ik kreeg hier een jonge vrouw met baarmoederhalskanker. Ze zou eigenlijk een half jaar geleden in de hoofdstad geopereerd worden, maar door de ebola-crisis kon dat niet. Nu is de kanker zo ver uitgezaaid dat ze niet meer te opereren is. Deze vrouw is niet besmet met ebola, maar gaat dus wel dood aan kanker.''

Ook het Lion Heart Medical Centre werd enige tijd gesloten, na enkele besmettingsgevallen bij onder meer het personeel. Vier medewerkers overleefden het ebola-virus niet. Huizenga en collega-arts Nick Zwinkels moesten medio september halsoverkop Sierra Leone verlaten, omdat ze mogelijk besmet waren geraakt. Ze bleven 2 weken in Nederland in quarantaine. Huizenga had wel malaria, maar de Nederlandse artsen bleken uiteindelijk ebolavrij.

Nu kan het ziekenhuis weer meer energie steken in de gewone zorg. Het vertrouwen van de lokale bevolking in de gezondheidszorg neemt toe.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 01, 2015, 12:36:11
#85
Tien miljoen en drie ton voor hulp ebola

DEN HAAG - Nederland heeft in totaal 10.311.490,48 euro gegeven voor de nationale actie tegen ebola. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) maakten dat zondag bekend. Het was de eerste keer dat er een nationale actie werd gehouden voor een ziekte die een ramp heeft veroorzaakt. Honderden mensen, kinderen en bedrijven collecteerden voor Giro555 met bijvoorbeeld sponsorlopen, verkoop van cupcakes of het inzamelen van statiegeld.


Halverwege januari werd de laatste tussenstand bekendgemaakt. De teller stond toen al op ruim 10 miljoen euro. Hulporganisaties zetten het ingezamelde geld direct in voor hulp, zoals medische zorg, voorlichting, distributie van hygiŽnekits en voedsel.

Volgens de jongste cijfers zijn iets meer dan 22.000 gevallen van ebola vastgesteld en zijn er bijna 8800 mensen aan het virus overleden. Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn de drie landen met de meeste slachtoffers. Inmiddels neemt het aantal nieuwe gevallen van de ziekte af. Het kan nog een half jaar duren voordat de epidemie onder bedwang is.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 29, 2015, 16:24:02
#84
Waarschuwing: 'Ebolavirus muteert'

Een krappe week nadat er hoopvol nieuws over de ebolacrisis kwam - het aantal nieuwe gevallen neemt af - luiden wetenschappers opnieuw de noodklok. Het virus is gemuteerd en daardoor mogelijk besmettelijker.


DŠt het ebolavirus muteert is in principe niet heel vreemd. Ebola is een zogenaamd RNA-Virus, net zoals hiv en griep, met een grote mutatiegevoeligheid.

Het goede nieuws is dat een virus na mutatie minder dodelijk kan worden, maar tegelijk aan de andere kant ook besmettelijker. Wetenschappers vrezen voor het laatste. Een team van het Instituut Pasteur in Frankrijk is daarom gestart met de analyse van honderden bloedmonsters van ebolapatiŽnten uit Guinee om daar achter te komen.
'Doemscenario'

Geneticus Anavaj Sakuntabhai: "We hebben al een aantal gevallen gezien zonder symptomen. Deze mensen kunnen het virus mogelijk sneller verspreiden, maar dat weten we nog niet zeker."

Viroloog Jonathan Ball van de Universiteit van Nottingham vindt het iets te vroeg voor dergelijke speculaties. Tegenover de BBC zegt hij: "Het is nog onduidelijk of er meer mensen zonder symptomen opduiken. We weten wel dat dergelijke infecties voorkomen, maar of dat er nu meer zijn dan eerst is nog lastig vast te stellen."

Een andere zorg van wetenschappers is dat het ebolavirus na mutatie via de lucht zou kunnen verspreiden. Nu kan dat 'alleen' via lichaamssappen. "Wat zeker is, is het feit dat er mutaties zijn. Het is belangrijk dat we deze onderzoeken om eventuele risico's in te schatten", zegt viroloog Noel Tordo van het Instituut Pasteur.
Vaccin

Het onderzoeksteam in Parijs hoopt tevens een beter inzicht te krijgen in de vraag waarom sommige mensen het ebolavirus overleven en anderen niet. De overlevingskans tijdens de huidige uitbraak is ongeveer 40%.

In totaal zijn meer dan 22.000 mensen besmet geraakt met ebola. 8.795 mensen in Guinee, Sierra Leone en Liberia zijn overleden aan het virus.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2015, 23:35:42
#83
Nederlands ebolavaccin op mensen getest

 Het Nederlandse farmaceutische bedrijf Janssen heeft een vaccin tegen ebola ontwikkeld dat getest gaat worden op mensen. In samenwerking met een Deens bedrijf zijn 400.000 doses van het preventieve middel geproduceerd. De eerste vrijwilligers hebben het middel inmiddels toegediend gekregen. Dat meldde het tv-programma Nieuwsuur dinsdagavond.


Janssen Pharmaceutical Companies is al sinds 2002 bezig met de ontwikkeling van het vaccin. Het bedrijf is een dochteronderneming van het Amerikaanse Johnson & Johnson. Volgens Hanneke Schuitemaker van Janssen is het middel, een combinatie van twee vaccins, succesvol getest op dieren. ,,Dat was de aanleiding om het nu versneld te gaan testen op mensen", zei Schuitemaker. De testfase vindt plaats in Oxford.

Als het vaccin aanslaat, zullen er in de loop van het jaar miljoenen doses worden gemaakt, gereed voor gebruik in Afrika waar Ebola heeft toegeslagen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 11, 2014, 14:59:21
#82
Proef met ebolavaccin stilgelegd na klachten

 Klinische proeven in Zwitserland met een ebolavaccin zijn vandaag stilgelegd bij alle 59 vrijwilligers, nadat vier van hen hadden geklaagd over gewrichtspijnen in hun handen en voeten.


Volgens de universiteit van het ziekenhuis in de Zwitserse stad GenŤve gaat het om een voorzorgsmaatregel. ,,Het gaat ze allemaal goed en ze worden regelmatig gecheckt door het medische team dat het experiment leidt'', aldus een verklaring. 

Het onderzoek is een van de proeven die wereldwijd worden gedaan om een vaccin te maken. Het wordt begin januari met maximaal vijftien proefpersonen hervat als zeker is dat de gewrichtspijnen ,,goedaardig en tijdelijk'' waren, stelde het ziekenhuis.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2014, 00:19:59
#81
Eindstand ebola-actie 7,4 miljoen

De eindstand van de actie voor de strijd tegen ebola is 7.411.839 euro. Het bedrag werd bekendgemaakt in het tv-programma Pauw.


De hele dag was er op radio en tv aandacht voor de actie "Stop de ebola-ramp!" van de Samenwerkende Hulporganisaties. Het publiek kon bellen naar een panel in Beeld en Geluid in Hilversum om te doneren op Giro 555. Het startbedrag vanochtend was 4.522.778 euro.

Het kabinet maakte eerder al bekend de opbrengst niet te verdubbelen zoals bij eerdere acties wel vaker gebeurde.
West-Afrika

Op NPO 1 presenteerden Rik van de Westelaken (NOS) en Nance Coolen (RTL) de hele dag speciale ebola-bulletins met nieuws uit het rampgebied. Ook in de programma's van de commerciŽle zenders werd geregeld met Beeld en Geluid geschakeld.

Tot nu toe zijn in West-Afrika zo'n 15.500 mensen besmet geraakt met ebola. Zo'n 5700 mensen zijn aan de ziekte overleden. Vooral Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn zwaar getroffen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 28, 2014, 16:14:49
#80
Regering verdubbelt opbrengst ebola-actie niet

De regering zal de opbrengst van de inzamelingsactie Stop Ebola van giro 555 niet verdubbelen. Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) gezegd na afloop van de ministerraad.


Ze wees erop dat de Nederlandse regering al 37,5 miljoen euro heeft bijgedragen om ebola te bestrijden. Ook heeft het marineschip Karel Doorman hulpgoederen afgeleverd in de drie landen in West-Afrika die door ebola zijn getroffen. Het schip zal dat nog een keer doen. 'Dat lijkt me een hele mooie bijdrage', aldus Ploumen.

Ze wil nu graag 'de eer aan de mensen en de kinderen van Nederland laten om te laten zien wat zij allemaal uit solidariteit bijdragen en daar zijn we enorm blij mee'.

Iets meer dan 5,1 miljoen op Giro 555
Er is tot nu toe 5.110.306 euro gestort op Giro 555 voor de strijd tegen Ebola. Dat maakte Caroline Tensen bekend. Tensen is ťťn van de bekende Nederlanders die betrokken is bij de inzamelingsactie Stop Ebola van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Het startsein voor de laatste dag van de actieweek werd vanochtend vroeg om 06.00 uur in het Hilversumse Instituut voor Beeld en Geluid gegeven. Meer dan 2500 mensen hebben inmiddels gebeld met het belpanel van bekende Nederlanders. De giften die de BNN-ers binnenkrijgen variŽren tussen de 2,50 en 2000 euro. Ook zijn er cheques binnengekomen van 15.000 euro.

Ook de bemanning van het marineschip Karel Doorman levert een bijdrage. Het schip ligt vlak voor de kust van Dakar en is op weg naar Nederland. Daar moet de bevoorrading van een tweede lading hulpgoederen plaatsvinden. Hulpgoederen die gebruikt worden in de strijd tegen Ebola. Overste Jos Bloemen: 'We organiseren een bingo en donderdagavond hebben we een veiling gehouden. Daar hebben we mooie bedragen mee binnengehaald.'

Statiegeldflessen
Ook wordt er vrijdag geld opgehaald met bijzondere acties. Scholen in heel Nederland hebben duizenden statiegeldflessen ingezameld en de opbrengst gedoneerd. Tientallen leerlingen van een school in Dedemsvaart hebben in een kartonnen doos geslapen en daarmee geld opgehaald.

Ook bedrijven dragen bij. Telecomaanbieder Vodafone gaf aan geen geld te rekenen voor de smsjes die verstuurd worden naar het actienummer. En een incassobureau belooft 15% van alle vandaag geÔnde bedragen te storten op Giro 555. Iets voor 00.00 uur verwacht de organisatie bekend te maken wat de actie heeft opgeleverd.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 28, 2014, 13:21:28
#79
Giro 555

Er is tot nu toe 5.110.306 euro gestort op Giro 555 voor de strijd tegen ebola. Dat maakte Caroline Tensen iets na 12.00 uur bekend.


Ze is ťťn van de bekende Nederlanders die betrokken is bij de inzamelingsactie Stop Ebola van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). De actie is zowel bij publieke- als commerciŽle omroepen de hele dag te volgen.


[youtube=585,380]//www.youtube.com/embed/b2RZ6hNFy0U[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 28, 2014, 11:11:57
#78
Actiedag 'Stop de ebola-ramp!'

Vandaag wordt in het hele land geld ingezameld voor de strijd tegen ebola. Vanuit het gebouw voor Beeld en Geluid in Hilversum wordt vanaf 06.00 uur tot middernacht verslag gedaan van de nationale televisieactie.


Mensen kunnen geld doneren via onder meer het telefoonnummer 0800-1112. Er zitten bekende Nederlanders in een belpanel, onder wie Humberto Tan, Froukje de Both en Ron Brandsteder. Het startbedrag van de dag was 4.522.778 euro.
Tv-spot giro 555, Stop de ebola-ramp
Live te volgen

Op NPO1 worden de hele dag speciale ebola-bulletins met nieuws uit het rampgebied uitgezonden. De presentatie van de televisieactie is in handen van Rik van de Westelaken (NOS) en Nance Coolen (RTL).

Niet alleen de publieke radio -en televisiezenders besteden aandacht aan de inzamelingsactie. Ook in programma's als RTL Late Night, Hart van Nederland en The Voice of Holland wordt met Beeld en Geluid geschakeld.

Eerdere acties

De laatste keer dat Giro 555 werd opengesteld was vorig jaar. Toen werd geld ingezameld voor de slachtoffers van de orkaan Haiyan op de Filipijnen en voor de slachtoffers van de burgeroorlog in SyriŽ. Dat leverde respectievelijk 36 miljoen en 5 miljoen euro op.

Giro 555 wordt vaak gebruikt bij natuurrampen of oorlogen; niet bij een ziekte, zoals in dit geval ebola.

Tot nu toe zijn zo'n 15.500 mensen besmet geraakt met ebola. Ongeveer 5700 mensen zijn aan de ziekte overleden. Vooral Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn zwaar getroffen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 27, 2014, 02:06:11
#77
Eerste succes voor experiment vaccin ebola

NEW YORK - Een experimenteel vaccin tegen ebola dat in de Verenigde Staten bij twintig gezonde vrijwilligers is toegediend, heeft bij niemand voor bijwerkingen gezorgd. Ook is bij alle testpersonen een reactie van het immuunsysteem opgetreden. Dat hebben de onderzoekers woensdag laten weten.


Het vaccin wordt sinds begin september getest in de Amerikaanse staat Maryland. De proefpersonen worden 48 weken in de gaten gehouden. Er wordt vooral gekeken naar hoe veilig het is en of het niet voor vervelende bijwerkingen zorgt. Dat er nu ook een immuunreactie is ontstaan, is volgens de onderzoekers een teken dat het vaccin mogelijk ook effectief is.

De vrijwilligers zijn tussen de 18 en 50 jaar. De helft heeft een lage dosis van het vaccin gekregen, de andere helft een hogere. Het vaccin is gemaakt door de Britse geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline.

Het is niet het enige onderzoek waarbij een vaccin tegen ebola op mensen wordt getest. Zo startte op 10 november in Duitsland ook zo'n soort experiment. Daar gaat het om dertig vrijwilligers die een half jaar worden gevolgd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde woensdag dat tot en met zondag 5689 mensen aan ebola zijn overleden. Er zijn bijna 16.000 gevallen van ebolabesmetting geconstateerd. Verreweg de meeste gevallen zijn in Sierra Leone, Liberia en Guinee.

In Liberia lijkt de uitbraak onder controle. En ook in Guinee neemt de snelheid waarmee mensen worden geÔnfecteerd af. In Sierra Leone loopt het aantal personen met het ebola-virus juist snel op.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 24, 2014, 11:35:35
#76
Man met ebola-verschijnselen onderzocht in Nijmegen

 In het Radboudumc in Nijmegen is vanochtend vroeg een man opgenomen die mogelijk de ernstige ziekte ebola heeft. De man is in Sierra Leone geweest en werd ziek na terugkomst in Nederland. Over een paar dagen moet blijken of hij ook echt ebola heeft. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag laten weten.


In verband met de privacy van de patiŽnt mag niet meer informatie worden gegeven. De afgelopen tijd zijn meerdere mensen in Nederland onderzocht op ebola, maar niemand had de ernstige ziekte. De eerste ziekteverschijnselen zijn onder meer koorts en overgeven. Dat zijn dezelfde symptomen als bijvoorbeeld bij malaria.

Afgelopen week werd duidelijk dat medewerkers van Artsen Zonder Grenzen uit gebieden waar ebola heerst, binnenkort worden opgevangen in een huis bij het Gelderse Vierhouten. De woordvoerder van het RIVM laat weten dat het niet om een van deze mensen gaat die nu in het ziekenhuis in Nijmegen is opgenomen.

Het aantal mensen dat wereldwijd is bezweken aan het ebolavirus, is opgelopen tot bijna 5500, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgelopen week. Het aantal besmettingen lag op ruim 14.000. Het zwaarst getroffen zijn de landen Guinee, Liberia en Sierra Leone.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 22, 2014, 12:41:38
#75Giro 555[youtube=585,345]//www.youtube.com/embed/1PdCHJvRWC4[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 19, 2014, 22:27:11
#74
Mogelijk tweede ebolamissie voor marineschip Karel Doorman

 Het Nederlandse marineschip dat dezer dagen hulpgoederen aflevert in drie West-Afrikaanse landen die door ebola zijn getroffen, wordt daarvoor mogelijk voor een tweede keer ingezet. Nederland inventariseert momenteel of er voldoende aanbod aan spullen is van landen die daarmee een bijdrage willen leveren aan de strijd tegen de besmettelijke en dodelijke ziekte in Sierra Leone, Guinee en Liberia.


De Karel Doorman, het grootste schip van de marine, kwam dinsdagavond aan in Sierra Leone. Woensdag is de lading voor dat land gelost in de haven van Freetown. Het transportschip vaart door naar Guinee en Liberia om daar ook hulpgoederen af te leveren. Als die klus is geklaard, is het schip volgens ingewijden beschikbaar om opnieuw spullen te vervoeren die in de getroffen landen nodig zijn om de slachtoffers van ebola te helpen.

De Karel Doorman kan daarvoor in de buurt van de West-Afrikaanse kust blijven om ergens nieuwe lading op te pikken. Maar het schip kan ook terugkomen naar Europa om weer beladen te worden. Een besluit over een mogelijk nieuwe inzet wordt binnenkort verwacht.

De bijna 205 meter lange Karel Doorman vertrok 6 november vanuit Den Helder met aan boord tientallen vrachtwagens, auto's en ambulances, miljoenen handschoenen en onder meer mobiele laboratoria, beschermende kleding voor artsen en veldhospitalen. De hulpgoederen zijn behalve uit Nederland ook afkomstig uit acht andere Europese landen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 18, 2014, 00:22:07
#73
BN'ers in actie voor ebola

   Eind deze maand is er een landelijke inzamelingsactie van Giro 555 voor slachtoffers van ebola. De samenwerkende hulporganisaties willen geld binnenhalen voor de bestrijding van de ziekte in West-Afrika. Het geld is voor medische zorg, voedsel en hulp bij begrafenissen.


Op vrijdag 28 november zitten bekende Nederlanders in een belpanel in Beeld en Geluid in Hilversum. Ze nemen van 06.00 uur tot middernacht telefoontjes aan om vragen te beantwoorden en donaties te verwerken.
Tv-actie

Of de actie op televisie wordt uitgezonden is nog niet bekend. "Daar praten we nog over met de NPO", laat een woordvoerder van Giro 555 weten. "Wij roepen redacties op om er aandacht aan te besteden."

De komende tijd roepen BN'ers op radio en tv op om geld te doneren. Onder anderen Louis van Gaal, Anita Witzier en minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking leenden hun stem.

Het is onduidelijk hoe de rest van de actie eruitziet. "Dat is aan het Nederlandse publiek", zegt actievoorzitter Henri van Eeghen. "We rekenen op de creativiteit van alle Nederlanders om acties op te zetten en geld op te halen." Een soortgelijke actie voor slachtoffers van orkaan Haiyan op de Filipijnen bracht vorig jaar 18,5 miljoen euro op.
Benefietnummer

Ook artiesten zamelen geld in. Ze hebben een Nederlandse versie gemaakt van het Band Aid-nummer Do They Know it's Christmas? Het lied Doen ze daar aan Kerstmis? is gemaakt op initiatief van het tv-programma De Wereld Draait Door en vertaald door Jan Rot.

Onder anderen de zangeressen Kris Berry en Anneke van Giersbergen, Tangarine, Kane-gitarist Dennis van Leeuwen en gitarist-producer JB Meijers zijn in het nummer te horen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #73 Gepost op: november 18, 2014, 00:22:07 »