Nowlive.eu

Registreren
 

Ebola - virus
gelezen 40890 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 26, 2014, 19:49:15
#12
Interland Ivoorkust verplaatst om ebola

ABIDJAN - Het nationaal voetbalelftal van Ivoorkust kan zaterdag 6 september niet in actie komen in de interland tegen Sierra Leone vanwege een reisverbod dat is opgelegd tussen beide landen om de uitbraak van het ebolavirus te beperken. De Ivoriaanse regering heeft daarom ook het Afrika Cup-kwalificatieduel verboden, meldde de Ivoriaanse voetbalbond dinsdag.


De regering wil voorkomen dat het virus overslaat naar Ivoorkust. In Liberia, Sierra Leone, Guinee en Nigeria stierven de afgelopen weken al ongeveer 1500 mensen aan ebola.

De Republiek Congo heeft verplaatsing aangevraagd van de kwalificatiewedstrijd in Nigeria die ook voor volgend weekend op de agenda staat.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #12 Gepost op: augustus 26, 2014, 19:49:15 »

* augustus 26, 2014, 08:40:26
#11
t is verschrikkelijk ,maar de wereldgez.h.org. zal toch niet stil zitten??
waar blijven de collectanten??

Gelogd


augustus 26, 2014, 01:13:23
#10
WHO: bestrijden ebola kost 325 miljoen euro

 Er is zeker 430 miljoen dollar (325 miljoen euro) nodig, om de huidige ebola-uitbraak in Afrika te bedwingen. Dat blijkt uit documenten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).


Nog geen twee weken geleden dacht de organisatie nog ongeveer 75 miljoen euro nodig te hebben voor de strijd tegen de ziekte, die inmiddels 1427 levens heeft geŽist in met name Liberia, Sierra Leone, Guinee en Nigeria. Ook in Congo is de ziekte nu opgedoken; 2 mensen zijn zeker aan ebola overleden, nog eens 11 mensen zijn vermoedelijk gestorven aan het virus.

Isolatie
De WHO komt eind deze week met een plan voor de aanpak van de uitbraak. Duidelijk is wel dat meer dan de helft van het benodigde geld moet worden ingezet voor behandelingen, isolatie van de ziekte en speciale centra.

Overigens worden niet alleen inwoners van de genoemde landen getroffen; ook onder hulpverleners eist de ziekte zijn tol. Inmiddels zijn 120 van hen overleden aan ebola. Zondag nog overleed Abraham Borbor, een arts die werd behandeld met een experimenteel ebolamedicijn, zo maakte de regering van Liberia maandag bekend.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:10:43
#9
Japan biedt experimenteel ebolamedicijn aan

 Japan heeft de Wereldgezondheidsorganisatie een experimenteel medicijn tegen ebola aangeboden. Dat heeft de Japanse regering vandaag bekendgemaakt, meldden Japanse media.


Het medicijn heet Favipiravir en is volgens Japanse media al als antigriepmiddel getest voor gebruik door mensen. De maker van het middel is onderdeel van het conglomeraat Fujifilm. De aandelen van Fujifilm gingen na de aankondiging met 4 procent omhoog.

In de strijd tegen het dodelijke ebolavirus is al een ander experimenteel medicijn getest. Dat was het middel ZMapp. Het was voordat het werd toegediend aan de Amerikaanse hulpverleners Nancy Writebol en Kent Brantly alleen getest op dieren. Writebol en Brantly hadden het ebolavirus opgelopen in West-Afrika en mochten vorige week het ziekenhuis in de VS verlaten.

De Liberiaanse krant Front Page Africa meldde vandaag dat een van de drie Liberianen die ZMapp hebben gekregen, gisterenavondavond laat is overleden. Minister Lewis Brown zegt in de krant dat Abraham Borbor zondag nog door het ziekenhuis liep en dat de artsen hoopten dat hij zou herstellen.

Van de zes mensen die met ZMapp zijn behandeld, zijn er twee overleden. Naast Borbor was dat de 75-jarige Spaanse missionaris Miguel Pajares, die in Liberia werkte en voor behandeling naar een ziekenhuis in Madrid was overgebracht
.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:08:32
#8
Paniek in vliegtuig vanwege ebola-verdenking

 In Schotland zijn de passagiers van een toestel van British Airways twee uur vastgehouden op het vliegveld vanwege een mogelijke ebola-besmetting. Dat meldt de NOS.


Tijdens de korte vlucht van Londen naar het Schotse Aberdeen bleek een 10-jarig Nigeriaans meisje doodziek te zijn. Bij aankomst op de luchthaven werd ze onderzocht, terwijl de passagiers in het toestel moesten wachten. Volgens Schotse media ontstond daarop paniek in het vliegtuig.

Toen uit een test bleek dat het niet om het ebola-virus ging, mochten de passagiers vertrekken. Ze kregen wel het advies zich te laten onderzoeken. Het meisje is voor verder onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

In Afrika heerst het ebola-virus vooral in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Gisteren werd bekend dat de ziekte zich nu ook verspreid heeft naar Congo.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:06:20
#7
WHO-medewerker besmet met ebola

 Voor het eerst is ook een medewerker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) besmet met ebola. De hulpverlener is in Sierra Leone en wordt daar behandeld, aldus de organisatie vandaag in een verklaring. De identiteit van de WHO'er is niet bekendgemaakt.


Sinds de ebola-epidemie in maart in West-Afrika uitbrak, heeft de WHO bijna 400 medewerkers naar het gebied gestuurd voor hulp. Vooral in Sierra Leone, Guinee en Liberia grijpt het dodelijke virus snel om zich heen. De uitbraak heeft inmiddels 1427 levens geŽist.

Vandaag maakte de minister van Volksgezondheid van de Democratische Republiek Congo bekend dat ook daar twee mensen positief zijn getest op ebola. Zij zijn overleden. Bij zes andere doden is nog niet aangetoond dat ze besmet waren, maar Congo gaat ervan uit dat ebola hun fataal is geworden. De afgelopen maand vielen verschillende doden nadat ze een onbekend virus hadden.

De twee doden in Congo zijn de eerste doden buiten West-Afrika. Het is nog niet bevestigd of deze ziektegevallen gerelateerd zijn aan de uitbraak die sinds maart het westen van het continent in zijn greep houdt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:04:41
#6
Eerste met ebola besmette Brit terug in Engeland

Een met ebola besmette Britse man is vanuit Sierra Leone teruggekeerd in Engeland. Dat heeft het ministerie van Defensie bevestigd. De identiteit van de man is niet bekend gemaakt.


De Britse omroep BBC toonde beelden van de landing van de speciaal uitgeruste C-17 van de Royal Air Force op de luchtmachtbasis van Northolt, ten noordwesten van Londen.

De patiŽnt, die gezien de omstandigheden volgens het ministerie van Volksgezondheid niet ernstig ziek is, zou nadien met een militaire ziekenwagen naar het Royal Free Hospital in de hoofdstad worden overgebracht. Daar zal hij worden behandeld in een geÔsoleerde eenheid met uiterst beperkte toegang.

Het risico op verspreiding in Engeland zou 'erg klein' zijn. 'Britse ziekenhuizen hebben ervaring met de behandeling van besmettelijke ziektes en de patiŽnt zal de best mogelijke behandeling krijgen', zei professor John Watson.

De patiŽnt is de eerste Brit die met het virus besmet is geraakt sinds het begin van de epidemie. De man was werkzaam in het ebola behandelcentrum in Sierra Leone. De ziekte heeft sinds maart al minstens 1.427 dodelijke slachtoffers geŽist in het westen van Afrika.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:02:38
#5
Twee nieuwe gevallen van ebola in Nigeria

In Nigeria zijn twee nieuwe gevallen van ebola ontdekt. Dat bevestigt de De Nigeriaanse minister van Volksgezondhei Onyebuchi Chukwu. De twee mensen om wie het gaat zijn echtgenoten van patiŽnten die in direct contact stonden met dokter Patrick Sawyer. Sawyer overleed vorige maand aan ebola in Lagos, de grootste stad in Nigeria.


Er zijn nu in totaal 14 ebola-gevallen bekend in Nigeria. Vijf patiŽnten zijn gestorven, vijf zijn genezen verklaard en vier patiŽnten worden momenteel behandeld in Lagos, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De arts Patrick Sawyer overleed vorige maand in Lagos. Hij had in Liberia gewerkt en was per vliegtuig naar Nigeria gereisd. Voordat hij stierf, besmette hij 11 andere patiŽnten. De twee nieuwe geÔnfecteerde patiŽnten zijn de partners van hulpverleners die hulp verleenden aan Sawyer en die later zelf ook stierven.

Met circa 160 miljoen mensen is Nigeria het land met de meeste inwoners in Afrika. Sinds de uitbraak van ebola in West-Afrika zijn bijna 2500 mensen bemet geraakt, circa 1350 mensen zijn overleden.

Air France: Vluchten weigeren
Cabinemedewerkers van Air France zouden moeten weigeren nog langer op Afrikaanse bestemmingen te vliegen waar ebola heerst. Daartoe heeft de Franse vakbond CGT opgeroepen. De dodelijke ziekte vormt volgens de bond 'een ernstig en onmiddellijk gevaar' voor de gezondheid van het vliegend personeel.

In een vandaag verspreide verklaring noemt de vakorganisatie Conakry (Guinee), Freetown (Sierra Leone) en Lagos (Nigeria) als steden waar het niet langer veilig zou zijn voor stewards en stewardessen van Air France. De luchtvaartmaatschappij zou het gevaar van de uitbraak voor haar eigen personeel lang niet serieus genoeg nemen.

Bestuurder Zakaria Boufangacha van vakbond FNV Cabine liet desgevraagd weten dat ook het KLM-personeel bezorgd is over de situatie in West-Afrika. De Nederlandse zustermaatschappij van Air France, die van de genoemde bestemmingen alleen Lagos aandoet, volgt de ontwikkelingen evenwel op de voet, zei hij.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 01:00:29
#4
WHO: ontbreken ebola-medicijn is falen van samenleving

Het is duidelijk dat de farmaceutische industrie onvoldoende heeft 'geanticipeerd' op de huidige ebola-uitbraak. De ziekte kan nog niet worden behandeld. Voldoende onderzoek zou echter een behandeling hebben kunnen opleveren.


Dit zegt plaatsvervangend directeur-generaal Marie-Paule Kieny van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een interview met de Franse krant Libťration. Volgens de Franse arts is er zo weinig onderzoek gedaan, omdat ebola een 'ziekte van arme mensen in arme landen' is.

Zij wijst erop dat in Europa ook medicijnen tegen zeldzame ziektes worden ontwikkeld, omdat die door zorgverzekeraars betaald worden. 'Dit is het falen van een samenleving die gebaseerd is op de markt, op geld en winst', aldus Kieny.

Uitgeput en bang
Volgens de officiŽle WHO-statistieken heeft ebola de afgelopen weken 1069 mensenlevens geŽist in West-Afrika, maar het kunnen er veel meer zijn. Volgens Kieny hebben Liberia, Sierra Leone en Guinee nu vooral buitenlandse artsen en verplegers nodig die komen helpen bij de behandeling van de zieken. Het plaatselijke personeel is uitgeput en bang.

Ook moeten er schone plekken komen waar de zieken kunnen worden opgevangen. Mensen die zijn geÔnfecteerd met ebola gaan anders liever naar huis dan naar een vies 'sterfhuis'. Als ze dat doen, verspreidt de ziekte zich sneller.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 00:57:13
#3
Avondklok in Liberia om ebola

In Liberia wordt een avondklok ingesteld om te voorkomen dat het ebolavirus zich nog sneller verspreidt. Mensen mogen vanaf dinsdag niet meer de straat op tussen 21.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends. Dat heeft president  Ellen Johnson Sirleaf bekendgemaakt.


Ook heeft de president een buitenwijk van de hoofdstad Monrovia afgesloten. Iedereen die de sloppenwijk West Point in of uit wil, wordt tegengehouden.

Volgens Johnson Sirleaf verspreidt het virus zich zo snel, omdat overheidswaarschuwingen over besmetting door veel mensen in de wind worden geslagen. Ook wordt het bestaan van het virus ontkend en worden eboladoden tegen de adviezen in op traditionele wijze begraven.

De epidemie in West-Afrika heeft inmiddels al bijna 1300 levens geŽist in voornamelijk Liberia, Sierra Leone en Guinee. Tussen 14 en 16 augustus vielen de meeste doden in Liberia: 53 mensen overleden aan het dodelijke ebolavirus.

Experimenteel medicijn
De drie artsen die besmet zijn met ebola en een experimenteel medicijn daarvoor gebruiken, lijken aan de beterende hand. De Verenigde Staten stuurden afgelopen week het medicijn ZMapp naar Liberia.

Twee Amerikanen die in West-Afrika met het virus besmet raakten, worden met hetzelfde medicijn behandeld in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Atlanta.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 00:55:11
#2
Huisartsen, let op ebola!

 Huisartsen, ziekenhuizen en GGD's in Nederland staan op scherp, nu het aantal ebola-doden in West-Afrika blijft toenemen en de eerste verdachte gevallen in onze buurlanden zijn opgedoken.


Alle huisartsen zijn inmiddels door het RIVM aangeschreven alert te zijn op mensen met koorts. In een mail, die behalve naar alle huisartsen ook naar de GGD's en specialisten is gestuurd, wordt hen gevraagd alle patiŽnten met koorts te vragen of en waar ze onlangs op vakantie zijn geweest.

Sinds vorige week worden alle reizigers op Schiphol die uit verdachte landen komen extra gecontroleerd. 'De passagiers worden gecontroleerd op koorts met kleine infraroodguns, en gevraagd naar mogelijke ebolacontacten,' zegt directeur Jaap van Dissel van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Verder deelt de GGD op Schiphol flyers uit aan reizigers naar en vanuit Nigeria; zij stappen op de enige rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar besmet gebied. Omgekeerd vinden op de vliegvelden in West-Afrika zogenoemde 'exit-checks' plaats.

Nihil
Het RIVM krijgt de laatste tijd veel telefoontjes van burgers die bezorgd zijn dat het dodelijke ebolavirus naar Nederland komt, mede gevoed door berichten over mogelijke besmettingen in buurlanden BelgiŽ en Duitsland. Hoewel Van Dissel de kans 'buitengewoon klein' acht, sluit hij niet uit dat ebola in Nederland opduikt. 'Maar de kans op een zich verder verspreidende uitbraak in Nederland is nagenoeg nihil,' durft hij de bezorgde burger wel gerust te stellen.

Ebola is pas besmettelijk op het moment dat iemand ziekteverschijnselen vertoont. De incubatietijd, de periode tussen besmetting en ziekteverschijnselen, is maximaal 3 weken. 'De kans dat een passagier gezond vertrekt en in het vliegtuig koorts krijgt, is daarom heel klein.'

In 2008 werd Nederland geconfronteerd met het aan ebola verwante Marburg-virus. Een vrouw raakte tijdens haar vakantie in Uganda besmet, nadat ze een bezoek had gebracht aan een vleermuisgrot. Van Dissel: 'Hoewel zij met meer dan honderd verschillende mensen in aanraking was gekomen, is er verder niemand besmet geraakt.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 26, 2014, 00:53:36
#1
Ebola

Ebola hemorragische koorts is een ernstige humane virusziekte veroorzaakt door het ebolavirus. De ziekte veroorzaakt een hoog sterftecijfer en er is geen specifieke behandeling of geneesmiddel beschikbaar tegen dit virus. De ziekte is zeldzaam en komt typisch voor in de vorm van regionale uitbraken in landen in Midden-Afrika. De naam ebola komt van de gelijknamige rivier in Congo waar in 1976 een uitbraak plaatsvond en ebola voor het eerst herkend en aangetoond werd.

Lees verder:   http://nl.wikipedia.org/wiki/Ebola
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2014, 00:55:23 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Ebola - virus
« Reactie #1 Gepost op: augustus 26, 2014, 00:53:36 »