Nowlive.eu

Registreren
 

Ebola - virus
gelezen 40889 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 15, 2014, 11:38:20
#57
Tweede verpleegkundige in VS besmet met ebola

 Een tweede verpleegkundige in de Amerikaanse stad Dallas blijkt bemet met ebola. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van de staat Texas vandaag bekendgemaakt. De besmette verpleegkundige verzorgde de inmiddels overleden patiŽnt Thomas Eric Duncan, meldt NBC News.


De patiŽnt kreeg gisteren koorts en is direct geÔsoleerd in het Texas Health Presbyterian Hospital. Mensen die met hem of haar contact hebben gehad, worden in de gaten gehouden.

Eerder werd bekend dat verpleegster Nina Pham het virus heeft. Ook zij had contact met Duncan. Pham is de eerste patiŽnt die ebola in de VS heeft opgelopen. Zij liet dinsdag weten dat het goed met haar gaat.

In Dallas worden 76 mensen uit de gezondheidszorg in de gaten gehouden die in de buurt van Duncan zijn geweest. Hij overleed op 8 oktober.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #57 Gepost op: oktober 15, 2014, 11:38:20 »

oktober 14, 2014, 13:32:39
#56
Vier ebola-bedden voor besmette hulpverleners

 In het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht zijn vier bedden beschikbaar voor internationale hulpverleners die in West-Afrika mogelijk besmet zijn geraakt met ebola en hiervoor behandeld moeten worden. Nederland heeft de opvangplekken beschikbaar gesteld als onderdeel van een Europese medische evacuatiecapaciteit.


Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Ook zijn maatregelen genomen om Nederlanders met ebola-symptomen te kunnen terughalen. Zo is met de Amerikanen afgesproken dat daarvoor een evacuatievliegtuig kan worden gebruikt.

Het kabinet vindt het belangrijk dat er meer hulpverleners naar het getroffen gebied in Liberia, Sierra Leone en Guinee gaan 'en spant zich daarom in voor het bieden van eventuele repatriŽring', schrijft Ploumen. Ze is blij dat de Europese Unie heeft gegarandeerd dat besmette Europese hulpverleners worden gerepatrieerd.

Ondertussen worden andere mogelijkheden onderzocht om meer bij te dragen aan de bestrijding van ebola en de hulp aan slachtoffers. Zo wordt bekeken of de logistieke tak van het speciale reddingsteam USAR (Urban Search and Rescue) kan worden ingezet. Ook bekijkt het kabinet of Nederland douanepersoneel in de getroffen landen kan trainen om de verspreiding van noodhulp te verbeteren. Vorige week is het nieuwe marineschip Karel Doorman al aangeboden aan de EU en de Verenigde Naties voor het vervoer van hulpgoederen van Europa naar West-Afrika. Het is nog niet bekend of en wanneer het schip wordt ingezet.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 14, 2014, 13:30:17
#55
Ebola-alarm op vlucht van New York naar Zaventem

 Op de luchthaven van Zaventem in Brussel is vanochtend omstreeks 8 uur een vliegtuig van Brussels Airlines geland, met aan boord een passagier die schijnbaar enkele symptomen van ebola vertoonde. 'De man was tijdens de vlucht vanuit New York misselijk geworden. Hij moest braken. Plots liep er ook bloed van zijn benen naar beneden', aldus een getuige aan boord.


'Het vliegend personeel heeft meteen handschoenen en mondmaskers aangetrokken om hem te kunnen verzorgen. Na de landing kwam een dokter aan boord - zonder enige bescherming. We zijn doodongerust.' Volgens Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines, had de passagier geen koorts en werd geen quarantaine ingesteld.

'Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens onze voorlopige informatie lijkt het er niet meteen op dat de man ebola zou hebben.' De man had een congres bijgewoond in de VS.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 13, 2014, 22:22:17
#54
WHO: Ebola bedreigt voortbestaan hele landen

 Ebola vormt een bedreiging voor het voortbestaan van gemeenschappen en kan leiden tot de ineenstorting van complete staten. Daarvoor waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vandaag. De uitbraak van de ziekte die al meer dan 4000 levens heeft geŽist, heeft geleid tot een 'crisis voor internationale vrede en veiligheid', aldus WHO-baas Margaret Chan.


'Ik heb nooit eerder gezien dat een gezondheidskwestie het voortbestaan van gemeenschappen en regeringen in toch al erg arme landen bedreigt. Ik heb een infectieziekte nog nooit zo sterk zien bijdragen aan de potentiŽle val van hele landen', citeerde de BBC haar maandag.

De prijs van paniek verspreidt zich sneller dan het virus wat grote economische gevolgen heeft, waarschuwde ze. Chan baseert zich daarbij op schattingen van de Wereldbank dat 90 procent van de kosten van de uitbraak voort zal komen uit 'irrationele pogingen van het publiek te voorkomen dat het besmet raakt.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 12, 2014, 13:45:09
#53
Verpleegkundige in Texas heeft ebola

WASHINGTON - Een verpleegkundige uit Texas heeft ebola. Dat blijkt uit een eerste test, zo hebben de autoriteiten in de Amerikaanse staat gemeld. De verpleegkundige heeft de ziekte opgelopen bij de verpleging van een andere ebola-patiŽnt in het Texas Health Presbyterian Hospital, die woensdag overleed aan het dodelijke virus.


De verpleger maakte vrijdagavond melding van koorts en werd vervolgens geÔsoleerd en getest. De naam van de patiŽnt is niet naar buiten gebracht. Een tweede test moet de uitslag nog bevestigen. Mensen die contact hebben gehad met de patiŽnt nadat de symptomen zich voordeden, worden gemonitord.
Besmette patiŽnt

De verpleegkundige verzorgde de Liberiaanse ebolapatiŽnt Thomas Eric Duncan, die in Dallas werd opgenomen met het virus. Duncan was de eerste patiŽnt bij wie in de Verenigde Staten ebola werd vastgesteld. De diagnose werd 30 september gesteld nadat hij uit het West-Afrikaanse Liberia was gekomen voor zijn huwelijk.

De autoriteiten hielden rekening met een tweede geval en hebben zich daar op voorbereid, aldus een functionaris van de gezondheidsdienst van de staat Texas. Het is nog niet duidelijk op welk moment de verpleegkundige in contact is gekomen met Duncan.
Overleden

Na het overlijden van Duncan werd bekend dat op vijf Amerikaanse luchthavens, waaronder New York en Washington, strenger wordt gecontroleerd op ebola. 94 procent van alle reizigers uit de risicolanden komt via die steden de VS binnen.

In Spanje raakte onlangs ook een verpleger besmet met ebola. De vrouw vermoedt zelf dat ze het virus heeft opgelopen toen ze beschermende kleding uittrok en met een handschoen haar gezicht raakte. Dat gebeurde toen ze betrokken was bij de verzorging van twee Spaanse geestelijken die het virus hadden opgelopen in een ziekenhuis in Madrid. Volgens de autoriteiten lijkt het erop dat ze niemand anders heeft besmet.

De huidige ebola-uitbraak heeft aan ruim vierduizend mensen het leven gekost. Het virus waart vooral rond in Liberia, Guinee en Sierra Leone.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2014, 19:47:45
#52
Londen komt toch ook met ebola-inspecties


LONDEN - Groot-BrittanniŽ verscherpt de controle van mensen die het land binnenkomen om te zien of er mensen tussen zitten die uit Afrikaanse landen komen waar de ebola-epidemie heerst. Dat heeft de regering donderdag bekendgemaakt.

De scherpere controle is op de vliegvelden van Heathrow en Gatwick bij Londen en op de Eurostar, de trein die vanuit Parijs en Brussel door de Kanaaltunnel gaat. Passagiers kunnen te maken krijgen met vragen en medische inspecties. Groot-BrittanniŽ had eerder extra controles uitgesloten, maar veranderde van mening na verzoeken uit de politiek.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2014, 16:55:25
#51
VN: Dodelijke ebola-epidemie grijpt om zich heen

 De internationale gemeenschap mag geen tijd meer verspillen in de strijd tegen ebola, maar moet in actie komen. Dat stelde VN-topman Ban Ki-moon vandaag in Washington op een crisistop over de dodelijke epidemie die de afgelopen weken in West-Afrika om zich heen heeft gegrepen.


'Er is geen tijd om te wachten op consensus of verdere consultaties', stelde Ban op de bijeenkomst in het kader van de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. 'De internationale gemeenschap moet nu opstaan en in actie komen.'

De leiders van de meest getroffen landen, Liberia, Sierra Leone en Guinee, sloten zich bij de oproep van Ban aan. Zij waarschuwden dat de epidemie zich niet tot hun landen of Afrika zal beperken, maar internationaal kan toeslaan. 'Dit kan niet als een Afrikaans probleem worden gezien, dat door Afrika alleen moet worden opgelost', stelde president Ernest Bai Koroma van Sierra Leone.

Directe actie
Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) benadrukte ook het belang van directe actie, maar wees er tegelijkertijd op dat het vooralsnog lastig is gebleken om internationale acties goed te coŲrdineren. 'Consensus is goed, maar actie is beter. Het coŲrdinatieprobleem moet echter zo snel mogelijk worden aangepakt.'

Ploumen liet nogmaals weten dat Nederland het nieuwe marineschip Karel Doorman inzet bij de bestrijding van ebola. Daarnaast wees ze erop dat de regering 18 miljoen euro voor noodhulp heeft vrijgemaakt. Daarnaast biedt Nederland training voor douanepersoneel in de getroffen landen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2014, 10:56:40
#50
Al zeven mensen wegens ebolavrees in ziekenhuis Spanje

 In Spanje zijn opnieuw drie mensen opgenomen in het Carlos III ziekenhuis in Madrid, waar ebolapatiŽnten worden verzorgd. Het gaat om twee artsen en een verpleger. De twee artsen kwamen eerder in contact met een vrouwelijke patiŽnt die met het virus besmet raakte.


De zieke is een 44-jarige vrouw die deel uitmaakte van een team dat twee besmette Spaanse missionarissen behandelde die het virus in Afrika opliepen en die respectievelijk op 12 augustus en op 25 september zijn overleden.

Ook de opgenomen verpleger kwam in contact met een van de twee missionarissen.

Twee eerder opgenomen patiŽnten hebben het ziekenhuis inmiddels gezond kunnen verlaten. In totaal liggen daarmee nog zeven mensen in afzondering in het ziekenhuis: de drie nieuwe patiŽnten, de zieke vrouw en haar echtgenoot, en twee verplegers over wie geen informatie werd vrijgegeven.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2014, 02:56:02
#49
'Amerikaanse agent mogelijk besmet met ebola'

Een agent die het appartement van de vandaag overleden ebolapatiŽnt Thomas Eric Duncan heeft bezocht, is uit voorzorg opgenomen in een ziekenhuis.


Hij voelde zich niet lekker, had last van zijn maag, pijn en vermoeidheid. Hij wordt onderzocht op mogelijke ebolabesmetting, meldden Amerikaanse media.

De familie van de agent laat weten dat de kans niet erg groot is dat de agent de ziekte ook heeft, dat ze geen paniek willen veroorzaken maar alleen het zekere voor het onzekere willen nemen.

'Hij was maar heel kort in het appartement en kwam niet in contact met Duncan of zijn lichaamsvloeistoffen', verklaarde zijn zoon tegen de krant Dallas Morning News.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 22:28:17
#48
'EbolapatiŽnte raakte besmet door eigen handschoen'

 De Spaanse verpleegster Teresa Romero Ramos die is besmet met ebola, liep de besmetting vermoedelijk op toen ze beschermende kleding uittrok en met een handschoen haar gezicht raakte. Dat gebeurde toen ze betrokken was bij de verzorging van een Spaanse geestelijke die het virus had opgelopen en werd behandeld in het ziekenhuis in Madrid waar de vrouw werkt.


De 44-jarige verpleegster heeft dat zelf verklaard, zei een arts die haar behandelt vandaag.

De Spaanse justitie is een onderzoek gestart naar eventuele strafbare feiten. Drie collega's van de vrouw zijn inmiddels in quarantaine. Zij behoren tot het team dat de zieke priesters behandelden en zouden lichte koortsverschijnselen hebben. Ook de echtgenoot van de verpleegster is geÔsoleerd en wordt in de gaten gehouden.

Hond
ExcŠlibur, de hond van de verpleegster, is vanmiddag afgemaakt, meldde de krant El Mundo. Ondanks fel protest van de man van de verpleegster, Javier Romero, en dierenbeschermers hebben de autoriteiten het dier laten inslapen in een Madrileense dierenkliniek uit vrees voor besmetting.

Javier Romera had gisteren boos bekendgemaakt dat de autoriteiten hun huisdier willen doden. Hij is zelf in quarantaine geplaatst om te kijken of hij ook ebola heeft opgelopen. Vanuit die geÔsoleerde positie voerde hij via internet vergeefs actie om ExcŠlibur te redden.

Maar de gezondheidsdienst van de regio Madrid kreeg van de rechter toestemming de hond tegen de zin van het baasje Romero te doden. De dienst stelt dat de hond 'langdurig en nauw contact heeft onderhouden met de ebolapatiŽnte'. Volgens de dienst zijn er aanwijzingen dat honden het virus kunnen dragen en vormt ExcŠlibur daarom een risico. Romero bestreed dat en stelt dat honden en mensen elkaar geen ziektes overdragen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 22:24:52
#47
WHO: ebola nog niet onder controle

GENEVE - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet nog geen tekenen dat de uitbraak van ebola in het westen van Afrika onder controle is. De organisatie verklaarde dat woensdag bij het bekendmaken van de jongste sterftecijfers.


Tot en met 5 oktober zijn 3879 mensen aan het virus overleden. In totaal werd de ziekte bij 8033 mensen vastgesteld. Vooral de landen Liberia, Sierra Leone en Guinee zijn getroffen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 19:13:55
#46
Marineschip Karel Doornman ingezet tegen ebola

Het Nederlandse marineschip Karel Doornman wordt ingezet bij de bestrijding tegen ebola.Het schip wordt aan de Europese Unie en de Verenigde Naties aangeboden voor vervoer van hulpgoederen van Europa naar West-Afrika.


Dat heeft minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) woensdag aan de Tweede Kamer laten weten.ĄHulporganisaties hebben behoefte aan medische spullen en voertuigen. Het blijkt lastig deze op de juiste plek te krijgen. Daarom bieden wij extra transportcapaciteit aanĒ, aldus Ploumen. Eerder gaf het kabinet al 18,5 miljoen euro voor de bestrijding van de epidemie. De Tweede Kamer drong eerder woensdag nog bij Ploumen aan om meer te doen tegen de ziekte.

FinanciŽle plaatje

De Europese Commissie neemt 55 procent van de transportkosten voor haar rekening. Het andere deel wordt betaald door minister Ploumen. Het kost 13,8 miljoen euro om het schip 3 maanden te laten varen. Eerder trok het kabinet al 18,5 miljoen uit voor de bestrijding van de epidemie, die al aan ruim 3500 mensen het leven heeft gekost.

Het bijna 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip ofwel Joint Support Ship heeft onder meer helikopterdecks, grote laadvloeren en logistieke middelen. Het is het grootste schip van de Nederlandse marine.

In verband met bezuinigingen van Prinsjesdag 2013 zou het schip worden verkocht voor het in dienst zou worden gesteld. Dat werd een maand later echter teruggedraaid. Het schip begon op 22 juni 2014 met de proefvaart.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 18:24:19
#45
Ebola-patÔent VS overleden

Dallas - De Liberiaanse ebolapatiŽnt Thomas Eric Duncan, die in Texas werd opgenomen met het virus, is daar woensdag aan overleden. Dit meldde het ziekenhuis in Dallas waar hij werd verpleegd.


Duncan was de eerste patiŽnt bij wie in de Verenigde Staten ebola werd vastgesteld. De diagnose werd 30 september gesteld nadat hij uit het West-Afrikaanse Liberia was gekomen voor zijn huwelijk. De beoogde bruid, Louise Troh, ligt ter observatie nog steeds in quarantaine.

Duncan arriveerde 20 september in Texas en kreeg de 24e buikpijnen. Dat werd 26 september in het Texas Health Presbyterian Hospital niet in verband gebracht met ebola. Hij werd naar huis gestuurd, maar keerde 2 dagen later met een ambulance ernstig ziek terug naar het ziekenhuis.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 12:53:51
#44
Zeven vrijwilligers om ebola te bestrijden

DEN HAAG - Zeven vrijwilligers hebben zich de afgelopen tijd gemeld om in West-Afrika ebola te bestrijden. Ziekenhuizen en GGD's hebben intussen elf ambulances aangeboden, zei minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) woensdag in een debat met de Tweede Kamer.


Het ministerie van Defensie heeft geen medisch personeel beschikbaar voor de bestrijding van ebola. Wel wordt gekeken of de krijgsmacht materieel en logistiek kan bijdragen, aldus Ploumen.

Volgens de bewindsvrouw is het militair medisch personeel te druk met buitenlandse missies. De Kamer wil dat het kabinet meer doet aan de bestrijding van de epidemie. Er is volgens de Kamerleden te lang getreuzeld met ingrijpen door internationale organisaties.

Het gaat de laatste weken veel beter met de bestrijding, aldus Ploumen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 08, 2014, 11:00:09
#43
Kamer: meer doen tegen ebola

DEN HAAG - De Kamer vindt dat het kabinet meer moet doen aan de bestrijding van ebola. ĄNederland kan nog meer bijdragenĒ, zei Roelof van Laar van regeringspartij PvdA woensdag tijdens een debat met minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) over de epidemie.


Het kabinet heeft tot dusver 18 miljoen euro beschikbaar gesteld. Volgens de partijen kan er op praktisch vlak meer gedaan worden. Defensie kan helpen met noodhospitalen en logistiek, menen PvdA en D66. Aan de ziekte zijn circa 3500 mensen gestorven.

De internationale gemeenschap heeft gefaald en Ąveel te traag gereageerdĒ, aldus Sjoerd Sjoerdsma (D66). De partijen zijn kritisch over het optreden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).Bron:Telegraaf


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #43 Gepost op: oktober 08, 2014, 11:00:09 »