Nowlive.eu

Registreren
 

Ebola - virus
gelezen 40901 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 18, 2014, 00:19:41
#72
Oranje doneert in strijd tegen ebola

   De spelers van het Nederlands elftal doneren 50.000 euro op giro 555 voor de strijd tegen de ziekte ebola. De donatie is onderdeel van een actie van het Nederlands elftal, dat in samenwerking met de wereldvoetbalbond FIFA campagne voert om geld in te zamelen voor de bestrijding van de epidemie.


Op 22 november gaat in Nederland een giro 555-actie van start met als doel geld in te zamelen voor de strijd tegen ebola. Onder anderen Arjen Robben en Robin van Persie zijn te zien in een spotje dat gemaakt is ten behoeve van de actie.
Wereldwijde aandacht

Internationaal werken onder anderen Cristiano Ronaldo, Neymar, Gareth Bale, Philipp Lahm en Gerard Piquť mee aan de reclamecampagne waarmee aandacht gevraagd wordt voor de strijd tegen de dodelijke ziekte.

"Dankzij de populariteit van het voetbal hebben wij de unieke kans alle mensen te bereiken", zei FIFA-baas Joseph Blatter bij de start van de campagne die '11 tegen ebola' is genoemd.
Elf boodschappen

Met elf boodschappen zoals 'ongewoon ziektebeeld melden' en 'vlees goed gaar koken' worden met name via social media tips verspreid om verdere verspreiding van de dodelijke ziekte te voorkomen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #72 Gepost op: november 18, 2014, 00:19:41 »

november 14, 2014, 18:52:26
#71
Giro 555 haalt 2,5 miljoen op voor ebola

 De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben voor de strijd tegen ebola ruim 2,5 miljoen euro opgehaald. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.


De nationale actie van Giro 555,  'Stop de ebola-ramp!', begon op 5 november. Actievoorzitter Henri van Eeghen is blij met het bedrag dat in negen dagen is binnengekomen. 'Gisteren werd de noodtoestand in Liberia gedeeltelijk opgeheven en nu deze mooie nieuwe tussenstand. Eindelijk goede berichten in de stroom van slechte berichten uit het rampgebied.'

De deelnemende organisaties van de SHO, waaronder Oxfam Novib, Unicef en het Nederlandse Rode Kruis, hebben in het verleden vaker met publiekscampagnes miljoenen euro's opgehaald voor hulp bij rampen en oorlogen. Vorig jaar werd voor de slachtoffers van orkaan Haiyan in de Filipijnen ruim 36 miljoen euro opgehaald.
Televisieavond

De hulporganisaties twijfelden langer over de mogelijkheid om voor ebola een soortgelijk initiatief te starten, omdat niet zeker was of de noodsituatie voldoende leeft onder Nederlanders om veel geld op te halen. Er werd ook geen televisieavond worden georganiseerd, zoals bij eerdere initiatieven wel gebeurde.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2014, 10:38:36
#70
Arts met ebola van Sierra Leone naar VS

 Een Amerikaanse arts is in Sierra Leone besmet geraakt met ebola. Hij wordt voor behandeling overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in Omaha, in de staat Nebraska. Daar komt hij waarschijnlijk morgen aan, zei een regeringsfunctionaris vandaag tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.


Het ziekenhuis zegt 'in staat van paraatheid' te zijn voor de behandeling van ebolapatiŽnten. Eerder werden hulpverleners Rick Sara en cameraman voor NBC News Ashoka Mukpo genezen in het Nebraska Medisch Centrum.

De medicus die nu is getroffen, is geboren in Sierra Leone, maar is inwoner van de Verenigde Staten. Het is niet bekend of hij in een ebolakliniek werkzaam was of in een ander ziekenhuis. Een woordvoerder van het Nebraska Medical Center zei donderdagavond (lokale tijd) nog steeds op officiŽle bevestiging te wachten dat de patiŽnt komt. Medici bekijken in Sierra Leone of de toestand van de patiŽnt stabiel genoeg is voor de reis. 

Meer dan 5.000 mensen zijn inmiddels aan ebola gestorven. In de Verenigde Staten zijn zeven patiŽnten met succes behandeld. Een is overleden: Thomas Eric Duncan, een Liberiaan die begin vorige maand aan het virus bezweek. 

Grote zorgen
Veel mensen in de Verenigde Staten maken zich grote zorgen over het dodelijke virus. Woensdag gingen tienduizenden verpleegkundigen de straat op. Ze eisten betere bescherming voor gezondheidswerkers die patiŽnten behandelen die mogelijk zijn besmet met ebola. Eerder liepen twee verpleegkundigen in Dallas ebola op toen ze Duncan behandelden. Ebola heeft de meeste slachtoffers geŽist in het West-Afrikaanse Liberia, Sierra Leone en Guinee.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 06, 2014, 01:23:02
#69
Trainen voor ebola-aanpak in Amsterdam

Artsen zonder Grenzen is vandaag in een nagebouwd veldhospitaal in Amsterdam begonnen met het opleiden van de eerste twintig artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers die binnenkort in West-Afrika de ebola-epidemie gaan bestrijden.


Artsen zonder Grenzen heeft in het speciale opleidingscentrum de werkomstandigheden in de zwaar getroffen landen Liberia, Guinee en Sierra Leone zo natuurgetrouw mogelijk nagebootst. Het trainingshospitaal blijft mogelijk zes maanden staan.

'Het ziet er heel realistisch en waarheidsgetrouw uit', oordeelt cursusleider Karla Bil. Ze is bij Artsen zonder Grenzen werkzaam als verpleegkundige en is net terug uit Sierra Leone, waar ze 5 weken werkte in erbarmelijke omstandigheden.

Voetbaden
Net als in Sierra Leone bestaat het nagebouwde veldhospitaal in Amsterdam uit verschillende tenten waarin de patiŽnten al naargelang hun ziektebeeld worden ondergebracht. Alle tenten zijn afgeschermd van elkaar. Tussen alle tenten in bevinden zich voetbaden met ontsmettingsmiddel.

De eerste tent is voor verdachte patiŽnten met de eerste ziekteverschijnselen. In de tweede tent liggen de patiŽnten - in Amsterdam zijn dat poppen - die vrijwel zeker met ebola zijn geÔnfecteerd. De derde zone is voor patiŽnten die positief zijn getest. 'In de praktijk hebben we zes tenten waarin zo'n zes tot acht patiŽnten met ebola liggen', vertelt Bil.

Zorgvuldig
Aan het einde van het tentenkamp krijgen de cursisten uit binnen- en buitenland les hoe ze lichamen in bodybags moeten stoppen en naar het mortuarium brengen, het eindpunt van het veldhospitaal. Cursisten leren tijdens twee intensieve cursusdagen onder meer hoe ze de beschermende kleding moeten dragen en gebruikte materialen constant moeten ontsmetten.

Bil: 'Het allerbelangrijkste is dat we onze cursisten leren hoe ze veilig kunnen werken tussen patiŽnten met de allergrootste risicofactor. Een zogenoemde dresser en undresser helpen je bij het aan- en veilig uittrekken van het pak. Het is in de praktijk zo heet, dat je het pak na een uur zo snel mogelijk wilt uitrukken. Een undresser herinnert je er dan aan zorgvuldig alle stappen te doorlopen, omdat dit een moment is dat je jezelf kunt besmetten.'

Bil omschrijft haar verblijf in Sierra Leone als leerzaam, zwaar, moeilijk en frustrerend. 'Het was tegelijk mooi dat je toch nog iets voor de mensen kunt betekenen door ze met respect te verzorgen, op te frissen en te wassen in een omgeving waar ze normaliter verstoten zijn. Gelukkig zijn er ook mensen die de ziekte overleven. Zij willen hun leven weer terug en dat is geweldig om te zien.'Bron:AD
« Laatst bewerkt op: november 06, 2014, 01:30:37 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 27, 2014, 11:55:08
#68
AustraliŽ sluit grenzen voor ebola

   AustraliŽ sluit voorlopig de grenzen voor mensen uit de West-Afrikaanse landen waar ebola heerst. Dat heeft de Australische minister van Immigratie bekendgemaakt.


Alle visumaanvragen uit Liberia, Guinee en Sierra Leone worden afgewezen. AustraliŽ zal voorlopig ook geen vluchtelingen uit die landen opnemen.

West-Afrikanen die al in het bezit zijn van een permanent visum voor AustraliŽ mogen nog wel komen, maar zij moeten voor hun vertrek 21 dagen in quarantaine.
Griep

Negentien West-Afrikanen die onlangs arriveerden in AustraliŽ zijn in quarantaine gezet. Een van hen had griep, maar uit een bloedtest bleek later dat hij geen ebola had.

AustraliŽ verscherpt de ebola-controles op de vliegvelden. Tot nu toe zijn 830 mensen die in het ebola-gebied zijn geweest, onderzocht op de ziekte. Geen van hen bleek besmet.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 24, 2014, 15:53:18
#67
Vloer aangepakt na ebola-alarm

 Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft de vloerbedekking op haar eerste hulp onder handen genomen, na de recente ebola-verdenkingen. De vloerbedekking van textiel maakte plaats voor zeil dat gemakkelijker schoon te maken is met chloor.


In de gezamenlijke hal van de spoedeisende hulp en de huisartsenpost kwam al twee keer iemand binnen die het ebola-alarm deed rinkelen. De ruimte werd intensief gereinigd, ook al bleek het in beide gevallen loos alarm.

De structuur van de oude vloerbedekking bemoeilijkte het schoonmaken met een chlooroplossing. 'Vandaar nu toch de keus voor een gladde ondergrond.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 24, 2014, 11:43:56
#66
EU schroeft hulp ebola op tot 1 miljard

BRUSSEL - De Europese Unie schroeft haar financiŽle hulp voor de strijd tegen ebola op tot 1 miljard euro. Dat maakte de voorzitter van het overleg tussen alle staatshoofden en regeringsleiders van de 28 EU-landen, Herman Van Rompuy, vrijdag via Twitter bekend.


Nederland had al ruim 30 miljoen euro toegezegd en premier Mark Rutte beloofde in de nacht van donderdag op vrijdag nog eens 5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor medische hulpgoederen.

Eerder deze week pleitte de Britse premier David Cameron dat de EU gezamenlijk 1 miljard euro vrij te maken voor maatregelen tegen ebola in met name West-Afrika.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 24, 2014, 01:11:12
#65
Eerste ebola-geval in Mali

BAMAKO - In Mali is voor het eerst een geval van ebola geconstateerd. Dit heeft minister van Volksgezondheid Ousmane Kone donderdag gezegd op de staatstelevisie van het West-Afrikaanse land.


De patiŽnt is een 2-jarig meisje dat onlangs uit buurland Guinee is overgekomen, dat naast Liberia en Sierra Leone het zwaarst is getroffen door de meest recente uitbraak van de infectieziekte.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 24, 2014, 01:06:07
#64
Mogelijk ebola-geval in New York

NEW YORK - Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, vertoont symptomen die lijken op ebola. Hij wordt momenteel in een ziekenhuis onderzocht. De uitslagen van de tests kunnen enkele uren op zich laten wachten. Ondertussen wordt overwogen het gebouw in Harlem waar hij woont, te evacueren, zo is donderdag van bronnen bij de gemeente vernomen.


De arts, Craig Spencer, werkte voor hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Hij heeft last van onder meer koorts. De gemeentelijke gezondheidsdienst probeert na te gaan met wie hij de afgelopen tijd contact heeft gehad.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 21, 2014, 14:55:37
#63
CDA wil ebolacontrole bij aankomst op Schiphol

 In de strijd tegen ebola moet ook Nederland reizigers uit risicolanden bij aankomst op Schiphol controleren op verschijnselen. Dat stelt het CDA in het Europees Parlement.


'Nu gaat ieder land zijn eigen gang. Dat werkt natuurlijk niet. Dat vergroot de onzekerheid onder burgers', stelt CDA-EuroparlementariŽr Annie Schreijer-Pierik vandaag. Groot-BrittanniŽ, Frankrijk en BelgiŽ besloten risicopassagiers bij aankomst te onderzoeken, andere landen zoals Nederland, vinden dat niet nodig.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelt onder meer dat er geen directe vluchten zijn met de risicolanden. De CDA-politica benadrukt dat passagiers uit Sierra Leone, Guinee en Liberia via een overstap op een ander Europees vliegveld ook op Schiphol kunnen aankomen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 18, 2014, 21:57:27
#62
Ploumen: meer geld tegen ebola

 Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) steunt de oproep van de Britse premier David Cameron aan de lidstaten van de Europese Unie om meer geld vrij te maken voor de bestrijding van ebola.


Cameron vroeg de EU-landen vandaag om gezamenlijk 1 miljard euro te geven voor maatregelen tegen de ziekte. Hij stelt dat dit geld onder meer nodig is om 2000 gezondheidsmedewerkers en andere hulpverleners naar het zwaar door ebola getroffen West-Afrika te sturen.

Ploumen sluit zich hierbij aan. 'Het kan niet zo zijn dat met name een aantal grote landen nauwelijks geld of middelen ter beschikking stellen. Ieder land hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen bij de bestrijding van ebola.'

30 miljoen al vrijgemaakt
Nederland heeft al 30 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van ebola en een transportschip beschikbaar gesteld voor het vervoer van hulpgoederen van Europa naar West-Afrika.

Komende week wil Cameron over een pakket maatregelen tegen ebola praten tijdens een EU-top in Brussel. Hij vindt onder meer dat de Europese landen de controle op ebola op vliegvelden en in havens beter op elkaar moeten afstemmen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 17, 2014, 01:19:50
#61
Ebola-telefoonlijn voor vragen over ziekte

BRUSSEL - In Nederland wordt een telefoonnummer geopend voor informatie over ebola. Dat kondigde minister Edith Schippers van Volksgezondheid donderdagmiddag aan in Brussel na overleg met haar collega's over de ebolacrisis.


Mensen thuis vragen zich bijvoorbeeld af wat er op hen afkomt en hoe ernstig het allemaal is, aldus Schippers. De informatielijn wordt verzorgd door het overheidsinstituut voor gezondheid RIVM. Schippers volgt het voorbeeld van haar Spaanse collega, die al een telefoonnummer instelde voor bezorgde burgers.

Schippers en haar Europese ambtgenoten toonden zich bereid tot samenwerking met de Verenigde Staten bij de eventuele evacuatie en repatriatie van medische hulpverleners die in een van de getroffen West-Afrikaanse landen ziek raken door het ebolavirus. Met die stap willen de bewindslieden de drempel verlagen voor belangstellenden om te gaan helpen.

In tegenstelling tot Groot-BrittanniŽ en Frankrijk voelt Schippers er niets voor om reizigers uit ebolagebieden bij aankomst in Nederland te controleren op symptomen. Volgens haar biedt een dergelijke screening weinig meerwaarde. Ook zijn er geen directe vluchten uit de crisisregio naar Nederland. Europa gaat wel bekijken hoe de vertrekcontroles (exitscreenings) in de getroffen landen verbeterd kunnen worden omdat er nu zwakke plekken zijn, aldus Schippers.

De minister benadrukte dat Ąwe ervoor moeten zorgen het hoofd koel te houdenĒ omdat de risico's in Europa beperkt zijn: ĄEen crisis met de omvang van die in West-Afrika zie ik hier niet. We moeten niet panikeren.Ē
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 17, 2014, 00:24:25
#60
Mogelijke ebolapatiŽnt moet zelf naar ziekenhuis rijden

 Adam Griffiths vreesde na zijn trip naar Afrika dat hij aan ebola leed. Toen de Brit het noodnummer belde, werd hem doodleuk gevraagd om zelf naar het ziekenhuis te rijden.


Griffiths kreeg na zijn reis door Afrika last van koorts, buikpijn, pijn in de borststreek en blaren op zijn handen. Omdat hij vreesde dat hij het ebolavirus had opgelopen, belde hij het noodnummer van de National Health Service.

Ondanks het gevaar, werd de man gevraagd om zijn auto te nemen en zelf naar het ziekenhuis te rijden. 'Ik vond het nogal vreemd dat ze me zelf naar buiten lieten gaan', aldus Griffiths. 'Toen ik bij het ziekenhuis aankwam, raakten ze daar meteen in paniek. Ik moest in mijn auto blijven zitten, ook al had ik heel veel pijn.'

Uiteindelijk werd Griffiths uit zijn wagen geholpen door mannen in veiligheidspakken en in quarantaine geplaatst. Na enkele testen werd duidelijk dat de man geen ebola heeft, maar waarschijnlijk aan malaria lijdt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2014, 15:47:51
#59
Vliegtuig geÔsoleerd om symptomen ebola passagier

 Een vliegtuig van Air France is vandaag op de luchthaven Madrid-Barajas in quarantaine geplaatst omdat een passagier ziekteverschijnselen vertoont die lijken op die van ebola. Dat melden verschillende Spaanse media. Aan boord zijn 183 passagiers.


Een van de passagiers zou zich ziek voelen, hoofdpijn hebben en rillen, maar geen koorts hebben. Hij was eerder vanuit de Nigeriaanse hoofdstad Lagos naar Parijs gevlogen en daarna overgestapt.
De man wordt later naar het ziekenhuis Carlos III vervoerd. Het vliegtuig wordt volgens Air France gedesinfecteerd.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 16, 2014, 11:18:04
#58
Haven Rotterdam in geweer tegen ebola

 Reders in de Rotterdamse haven wapenen zich op alle fronten tegen het dodelijke ebolavirus. Beschermingsmiddelen om de besmettelijke ziekte buitenboord te houden, zijn niet aan te slepen.


Het gaat daarbij vooral om maskers, speciale pakken en ontsmettingsalcohol. Grote afnemers zijn de schepen die aanleggen in de havens van de risicolanden Guinee, Liberia, Nigeria en Sierra Leone, en de offshorebedrijven die daar voor de kust werken. De bedrijven willen alles doen om hun werknemers tegen het virus te wapenen.

Het bedrijf Seafarma, een maritieme apotheker, heeft al duizend 'ebolapakketten' afgeleverd aan de reders en offshorebedrijven. 'De voorraden raken op,' zegt ook Aad Bak van Neko Ship Supply, een van de grote scheepsbevoorraders in de haven van Rotterdam.

In West-Afrikaanse landen is het gebruik dat buitenlandse schepen niet alleen douaniers aan boord krijgen, maar ook veel lokale bewoners, in de jacht op bijvoorbeeld een T-shirt of een fles drank. Kapiteins wapenen zich dan ook met speciale thermometers, die op afstand de temperatuur van lokale bewoners kunnen meten. Hoge koorts is een belangrijk symptoom van ebola.

Het Leidse offshorebedrijf Heerema, dat twee grote werkschepen met driehonderd bemanningsleden onderweg heeft naar de Afrikaanse westkust, laat al het personeel na aankomst direct naar zijn werkeilanden gaan. 'Daar zijn alle beschermingsmiddelen aanwezig,' zegt manager Peter Landsweers. 'We streven naar 0 procent ebolarisico.'

Aan boord gaat 5000 kilo diepgevroren vlees mee, om besmetting via lokaal voedsel te voorkomen. Mocht het virus de 'beschermingsmuur' toch nog doorbreken, dan gaat de besmette werknemer de hut in, met de deur op slot.

Seafarma adviseert het personeel om direct contact met de bewoners van risicolanden te vermijden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Ebola - virus
« Reactie #58 Gepost op: oktober 16, 2014, 11:18:04 »