Nowlive.eu

Registreren
 

De tandarts
gelezen 30109 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 25, 2012, 10:34:05
#60
Laatste waarschuwing Schippers aan tandartsen over tarieven

Tandartsen moeten hun tarieven voor het einde van het jaar echt laten dalen, anders grijpt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in. Een proef sinds begin dit jaar waarbij tandartsen zelf hun tarieven mogen bepalen, wordt in dat geval gestopt.

 
Schippers heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gevraagd voorbereidingen te treffen om de proef te stoppen. Het doel van het experiment was om patiënten meer keuze te geven en dat de kwaliteit van de behandelingen zou toenemen, maar vooralsnog is er bij de minister vooral onvrede over gestegen tarieven gedurende de eerste 3 maanden van dit jaar. Ook blijken patiënten niet of nauwelijks bij andere tandartsen terecht te kunnen voor deelbehandelingen.

De Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde laat weten niet blij te zijn met de stappen van Schippers. 'We zijn er heilig van overtuigd dat tandartsen goed bezig zijn, er worden resultaten geboekt', aldus een woordvoerster. 'Er is nu nog onvoldoende zicht op de kosten, omdat het volume aan behandelingen nog te klein in. Dit experiment kreeg niet voor niets de duur van 3 jaar. Laten we het nu gewoon een kans geven.'

Eerder steekproeven gaven volgens Schippers nog de indruk dat de prijzen zich redelijk gunstig ontwikkelden. Maar de prijsstijging blijkt in het eerste kwartaal 6,1 procent te zijn. Het overstapgedrag is beperkt tot 2 tot 6 procent.

Toch ziet de NMT positieve resultaten voortkomen uit het experiment. 'Er is variatie, dat was het doel. Sommige tandartsen verlenen een betere kwaliteit of meer service tegen iets hogere prijzen. De consument heeft wat te kiezen en bovendien wordt de markt steeds transparanter', reageerde de woordvoerster. 'Bovendien, als je kijkt naar de gemiddelde kosten per consument, liggen die volgens ons gewoon in lijn met de voorgaande jaren.'Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: De tandarts
« Reactie #60 Gepost op: juni 25, 2012, 10:34:05 »

mei 24, 2012, 15:54:56
#59
Tandartsen willen niet concurreren

AMSTERDAM - Tandartsen zitten niet te wachten op klanten die een eenmalige behandeling willen. Voor mensen die vaste klant willen worden hebben ze plaats, maar voor zogenoemde 'shoppers' niet.


Zo had driekwart van de tandartsen geen zin om eenmalig op korte termijn een kroon te plaatsen. Tandartsen gaven volgens de bond aan het te druk te hebben of geen trek te hebben in 'shoppers'. Als iemand echter vaste klant wilde worden, kon in bijna de helft van de gevallen de behandeling wel plaatsvinden.

„Marktwerking kan alleen succesvol zijn met voldoende aanbieders die willen concurreren en consumenten die op zoek gaan naar betere of goedkopere zorg. Ons onderzoek laat zien dat we daar nog lang niet zijn”, aldus directeur Bart Combée. Om de marktwerking aan te zwengelen, begint de Consumentenbond de campagne 'Betaalbare Zorg'.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* maart 15, 2012, 10:25:09
#58
'Ook orthodontist schroeft prijzen op'

AMSTERDAM - Ook orthodontisten hebben het experiment met vrije prijzen in de mondzorg aangegrepen om hun tarieven te verhogen.

Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag op basis van eigen onderzoek.

Eerder bleek uit onderzoek van zorgverzekeraar VGZ al dat tandartsen hun tarieven flink hebben opgeschroefd.


De kosten van een vaste beugel liggen sinds 1 januari twaalf procent hoger dan eind 2011, toen de overheid nog de tarieven van orthodontisten bepaalde.

Verschillen
Volgens de krant zijn de verschillen groot. Zo vraagt de duurste orthodontist 2320 euro voor een vaste beugel terwijl zijn collega er 1534 voor rekent. Gemiddeld kost een vaste beugel nu 1967 euro, dat was 1762 euro.

Ook zijn er volgens de krant extreme prijsverschillen tussen verschillende onderdelen van de beugelbehandeling. Zo kost het verwijderen van een vaste beugel bij de ene orthodontist vijftig euro en vraagt de duurste er zeven keer zoveel voor.

De kosten voor de maandelijkse controle stegen van 43,42 euro naar gemiddeld 47 euro.

Opmerkelijk
De krant noemt de tariefstijgingen opmerkelijk, omdat orthodontisten hun prijzen juist moesten verlagen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalde in 2010 dat de tarieven met 33 procent moesten dalen omdat orthodontisten gemiddeld ver boven het norminkomen van 140 duizend euro verdienden.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil door het vrijgeven van de tarieven de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de tandartszorg verbeteren. Ze zet het experiment stop als de prijzen te fors worden verhoogd.

Bron: Nu.nl

Gelogd


januari 31, 2012, 15:42:26
#57
Niet bijbetalen voor tandartsbezoek kind

Jongeren en gehandicapten gaan niet bijbetalen voor een behandeling bij de tandarts. Verzekeraars en tandartsen hebben daar afspraken over gemaakt, meldt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vandaag.


 Ze schrijft de Tweede Kamer dat de verzekeraars en tandartsen een akkoord hebben bereikt over deze bijbetalingen en dat ook afspraken zijn gemaakt om duidelijker te maken welke tarieven een tandarts hanteert.

Sinds 1 januari mogen de tandartsen bij wijze van proef zelf de prijzen bepalen, maar sindsdien zijn er signalen dat de tarieven omhoog gaan. Schippers en de Kamer volgen de ontwikkelingen rond het experiment op de voet. De minister waarschuwde herhaaldelijk dat ze stopt met deze proef stopt als de prijzen zonder goede reden sterk blijken te stijgen.

Er is afgesproken dat tandartsen voorafgaand aan een behandeling duidelijk aangeven als moet worden bijbetaald. Verzekeraars kunnen, als de patiënt dat wil, helpen zoeken naar een tandarts die dezelfde behandeling doet, zonder dat er hoeft worden bijbetaald. Ook moeten tandartsen op internet en in de wachtkamer hun tarieven bekendmaken.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 27, 2012, 19:28:42
#56
Roep om vergelijkingssite tandartsen

AMSTERDAM -  Om het eenvoudiger te maken om tandartsen in de buurt te vergelijken, ontwikkelt de Nationale Patiënten Consumenten Federatie (NPFC) een online overzicht van alle tarieven. Dit moet leiden tot volledig inzage in de kosten voor een behandeling, zo maakte de organisatie vandaag bekend.


Binnen een maand wil de NPFC de website in de lucht hebben, vertelt algemeen directeur Wilna Wind. „We gaan de site zelf maken en voegen hier prijslijsten van tandartsen aan toe, voor zover aanwezig.” Lang niet alle mondzorgspecialisten hebben deze al gepubliceerd. „We hopen dat de beroepsgroep zelf wil meewerken aan het helpen vullen van de website.”

Volgende week praat de NPCF met de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT), de beroepsvereniging van tandartsen in Nederland. Deze reageert voorzichtig. Een woordvoerster zegt: „We zijn niet tegen een overzicht van tandartstarieven. We vragen ons wel af hoe de vergelijking gemaakt wordt. Het is bijvoorbeeld relevant om te weten waarom een tandarts duurder is.”

Het vergelijken op kwaliteit van de zorg is ook een heikel punt voor de Consumentenbond, vertelt een woordvoerster. „De belangrijkste klacht voordat het experiment met vrije prijzen voor tandartsen begon, was dat de kwaliteit inzichtelijk gemaakt moest worden.” De bond wil ook dat consumenten kunnen zien waarom een prijs hoger is. „Dat kun je niet alleen aan de prijslijst zien.”

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) noemt de informatie vrijgeven over de tarieven een „belangrijke eerste stap”, aldus een zegsman. De koepel van verzekeraars in de zorg ondersteunt het „prima initiatief” van de NPCF. De organisatie wil zich echter niet branden aan de discussie over wanneer een tandarts goed is. „Dat is iets wat de zorgprofessionals zelf onderling moeten bepalen.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 17, 2012, 23:33:57
#55
Ja, precies Girly-do....je kan de euro's ook maar 1 x uitgeven...

Gevolg is dat je je gebit niet zo kan onderhouden als je wel zou willen of nodig is....

Volgens mevr. Schippers gaat het experiment goed..... #icon_rolleyesNu maar hopen dat de tandartsen niet tussentijds de prijzen weer verhogen, want ook dat is toegestaan....

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 17, 2012, 23:26:24
#54
In die categorie val ik dus, Bobbie. Mensen die het gewoon niet meer kunnen betalen.
En ik denk dat er velen met mij zijn!

Ik heb bij mijn verzekering de 1 na duurste aanvullende verzekering, ik betaal bijna 140 euro per maand, en toch wordt er maar 80% van de tandartskosten vergoed met allerlei vage uitzonderingen/toeslagen/vrijlatingen enz. enz. Zie soms door de bomen het bos niet meer.

Weet wel dat er van de uiteindelijke nota niet veel vergoed wordt. Vorige keer was ik iets van 200 euro kwijt. Dat soort uitgaven kan ik niet zomaar doen, dus het gevolg??? Dan maar niet naar de tandarts..


Gelogd


* januari 17, 2012, 22:17:02
#53
Is toch triest hé, even zo goed. En het gaat maar door en ze gaan steeds harder worden hoor, reken daar maar op.

Alles wat zo mooi opgebouwd was, wordt met harde hand weer afgebroken.

Gelogd


januari 17, 2012, 22:07:56
#52
Word er even in het vorige berich niet bijgezegd dat Mevrouw Schippers (vanwege de onrust) al een quikscan heeft laten doen, volgende week weer 1 en alles in de gaten hoiud wat betreft de prijslijst van tandartsen en of er snel gewisseld kan worden van tandarts.

Er is nu al gebleken dat er grote prijsverschillen zijn met eenvoudige ingrepen, die kunnen wel een verschil van 60 euro hebben. Sommige artsen verhogen bepaalde behandelingen waar de 'collega's" een prijsvermindering hebben ingezet....

Er is bevestigd door Mevr.Schipppers dat voor iedereen een tandarts is en bereikbaar is binnen een kwartier... ook als je een andere arts wil vanwege de kosten.

Er werd nog opgemerkt, me even ontgaan hoe de meneer zn naam was, dat er beslist geen tweedeling mag komen. De rijken die overal terecht kunnen en een groot aantal die vanwege de hoge kosten hun gebit niet meer kunnen onderhouden.

Verzekeringen die aangepast zijn of afgesloten zijn in december en vóór de prijsverhogingen van de tandartsen, kunnen niet aangepast worden. Mevrouw Schippers kan hier niets mee, is aan de verzekeraaar en de tandarts.... Quikscan wijst uit, dat het goed gaat en ze blijft het goed volgen. Tot 1 april blijft dit zo....

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 17, 2012, 21:53:57
#51
Kamer kijkt 't nog even aan met de tandartsen

DEN HAAG -  Een kritische Tweede Kamer volgt de ontwikkelingen met het experiment met de vrije prijzen voor tandartsen op de voet. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) kreeg dinsdag steun van VVD, CDA, PVV en D66 om door te gaan met het project waar PvdA, GroenLinks en SP liefst nu al, 2 weken na de start, mee zouden stoppen.


Schippers benadrukte dat zij het onacceptabel vindt dat ouders voor hun kind moeten bijbetalen bij de tandarts. Zij vertrouwt er echter op dat verzekeraars en tandartsen daar mogelijk volgende week al een oplossing voor hebben. „Het lijkt me dat we dat voor elkaar moeten kunnen krijgen nu tandartsen en verzekeraars hebben aangegeven dat zij deze bijbetalingen ook onacceptabel vinden.” Ze vindt de onduidelijkheid geen reden om het experiment nu te stoppen.

Net als Schippers willen ook CDA, PvdA, GroenLinks en SP niet dat er wordt bijbetaald voor mondzorg voor de jeugd. Voor de PVV is het experiment over als blijkt dat de patiënt de dupe is. Dat is het geval wanneer duidelijk wordt dat „patiënten een hogere premie betalen en moeten bijbetalen omdat er minder wordt vergoed”.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 17, 2012, 20:11:04
#50
Op poltiek 24 een kamerdebat  met mevr Schippers over de tandarts tarieven....

Stop met dit experiment !  is de wens van velen...--->  http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/wmv/


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 12, 2012, 18:21:52
#49
CZ gaat bij minister klagen over tandartsen

 DEN HAAG -  Zorgverzekeraar CZ gaat volgende week zich volgende week beklagen bij minister Edith Schippers van Volksgezondheid over het gedrag van tandartsen. CZ heeft dat donderdag gezegd.


Tandartsen mogen sinds het begin van het jaar bij wijze van experiment zelf hun prijzen bepalen. Volgens CZ worden er bij veelvoorkomende behandelingen forse prijsstijgingen in rekening gebracht, die in sommige gevallen oplopen tot 70 procent. Dat is slecht voor de betaalbaarheid van de zorg. De tandartsrekeningen worden via de ziektekostenpolissen immers betaald door alle Nederlanders.

Het experiment met vrije prijzen is bedoeld om de tandartsen aan te moedigen om betere kwaliteit te leveren tegen een scherpe prijs. Minister Schippers heeft eerder gedreigd het experiment meteen stop te zetten als de tandartsen het experiment gebruiken om de prijzen fors op te drijven.

Volgens CZ zijn weinig tandartsen weinig bereid om contracten af te sluiten met de zorgverzekeraars over de prijzen die ze hun klanten in rekening brengen.

Om te voorkomen dat CZ-verzekerden onverwacht extra moeten bijbetalen, heeft CZ besloten een groot deel van de tandartsrekeningen toch te betalen. „Maar dat maakt de zorg wel duurder. Immers: de prijzen zijn vaak omhoog gegaan. De premiebetaler moet daarvoor opdraaien.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 03, 2012, 18:54:01
#48
Ten eerste mevr schippers heb ik geen 3 dagen nodig om te experimenteren ,kon bij voorbaat al vertellen wat er zou gebeuren ......belachelijk om in deze tijd van crisis met zulke dingen te experimentere.......geef het vrij en de prijzen gaan omhoog ,wat hebben ze haar allemaal beloofd ......welke goeie baan hangt hier aan, na dit kabinet

Gelogd
leef het leven


* januari 03, 2012, 17:49:45
#47
Vind het te triest,maar ik blijf toch echt wel naar de tandarts gaan ,is het  eerste gezicht en belangrijk ook als je dagelijks onder de mensen komt  zou mezelf niet meer aan durven kijken  met een slecht gebit  dan maar ten koste van iets anders!
vind  niets erger dan een slecht gebit ,lelijke bruine tanden ,.. #smiley_nuts
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2012, 17:53:54 door Mirna »

Gelogd


* januari 03, 2012, 17:22:45
#46
ik ga nog maar 1 xper jaar naar de tandarts

een paar jaar geleden had hij het  over een gebit  #smiley_blablabla #smiley_

september over begonnen maar hij vondt het nu nog niet nodig

nee meneer denkt ook ping ping #smiley_wtf

Gelogd


Nowlive.eu

Re: De tandarts
« Reactie #46 Gepost op: januari 03, 2012, 17:22:45 »