Nowlive.eu

Registreren
 

Baby's
gelezen 17717 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 12, 2016, 19:10:12
#34

Vondelingenkamer in Juliana Kinderziekenhuis


Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag opent volgende week woensdag een vondelingenkamer. Dit moet een veilige plek worden voor pasgeboren baby's die door hun moeders in radeloosheid worden afgestaan.


De vondelingenkamer is een kamer van 1,5 bij 3 meter, waar de moeder ongezien en anoniem naar binnen kan gaan en haar baby in een ledikantje kan leggen. Daar kan ze afscheid nemen of om hulp vragen.

Puzzel
Bovendien kan de moeder een daar neergelegde envelop met een uniek puzzelstukje meenemen. Mocht ze zich bedenken, dan kan ze daarmee aantonen dat zij de moeder is. Als ze dat binnen drie maanden doet, kan zij alsnog met haar baby verenigd worden, omdat die dan nog niet officieel is afgestaan ter adoptie.

Een baby die in de vondelingenkamer wordt gelegd, krijgt medische verzorging van een kinderarts en een kinderverpleegkundige van het JKZ. Daarna wordt de baby overgedragen aan de kinderbescherming en jeugdzorg.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Baby's
« Reactie #34 Gepost op: december 12, 2016, 19:10:12 »

november 17, 2016, 15:36:07
#33'Weg roze wolk'


prematuren dag -  Wie zich afvraagt waarom veel bekende gebouwen en ziekenhuizen vandaag een paarse gloed hebben: het is Wereld Prematuren Dag (WPD). Het hele land geeft gehoor aan de oproep van de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen om met paarse verlichting te vroeg geboren kleintjes en hun ouders in de spotlights te zetten.


Onder meer de Rotterdamse Hofpleinfontein, de Jaarbeurs in Utrecht, Ziggo Dome in Amsterdam en het Provinciehuis in Maastricht kleuren vandaag paars; een mengvorm van de babykleuren roze en blauw. Zelfs het Empire State Building in New York doet mee om zo bewustzijn voor vroeggeboorte te creeŽren.

En dat is nodig, want in Nederland worden jaarlijks nog altijd meer dan 15.000 baby's te vroeg geboren. Volgens de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen een sterftecijfer dat onderkend is. ,,De oorzaken van een vroeggeboorte zijn in de meeste gevallen onbekend, ondanks dat er meer onderzoek naar wordt gedaan'', legt directeur Gertjan van Steenbrugge uit. Hij spreekt uit ervaring met een premature zoon en dochter.

Pittig
Premature kindjes liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een verhoogd risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Op jaarbasis halen 1.000 van hen het niet.

Volgens Van Steenbrugge is juist die nazorg zo belangrijk. ,,Veel mensen hebben het idee dat het zorgen voorbij is als een te vroeg geboren baby het ziekenhuis uit is. Maar de ouders staan voor een pittige nasleep. Soms direct, soms iets later en vaak de jaren daarna. Je komt in een emotionele rollercoaster terecht.''

Jenny van Tilburg, teamleider Neonatologie van het Amsterdamse stadsziekenhuis OLVG onderstreept dat. ,,Een geboorte is voor de ouders en hun omgeving vaak een happy periode. Ze zitten op een grote roze wolk. Maar daar val je vanaf als je plotseling in een andere situatie terecht komt. De omgeving van het gezin leeft even mee en gaat er vanuit dat als het kindje thuis is, alles goed komt. Maar dan pas begint het verwerken en heeft grote impact op de ouders.''

Volgens Van Tilburg - met 25 jaar ervaring in de zorg - blijkt het vooral voor de ouders van een prematuur een heftige gebeurtenis waar ze ook later nog veel aan terug denken. ,,Ik heb laatst op de afdeling bezoek gehad van een vrouw die hier 24 jaar geleden lag. In die tijd mochten de baby's de couveuse nog niet uit en dat is voor vaders en moeders heel moeilijk.''

Van Tilburg legt uit dat hechting nu een hoge prioriteit heeft. ,,Het kindje mag tegenwoordig de couveuse uit en buidelen bij de ouders. Huid-op-huidcontact en veel liefde is heel belangrijk.''

Het verhaal van de 24-jarige vrouw kreeg een happy end; ze studeert voor kinderarts en haar moeder is ontzettend trots op haar.


Kijk onderstaand filmpje en helemaal uit...thnx

[video=580,385]//www.youtube.com/embed/wteG7xpOuhU?rel=0[/video]


[video=580,385]//www.youtube.com/embed/iAwQh5PHggQ?rel=0[/video]


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 10, 2016, 16:13:00
#32
Moeder vijfling: Soms zit ik te huilen op het toilet

Herinnert u zich Kim Tucci nog, de zwangere dame met een enorme buik? In januari zette de 26-jarige Australische in een paar minuten een vijfling op de wereld. Zoon Keith en dochters Ali, Penelope, Tiffany en Beatrix hebben hun eerste professionele fotoshoot achter de rug.


Voor moeder Kim moet het een zeldzaam moment van rust geweest zijn. De 26-jarige Australische heeft nog twee jonge dochters met haar echtgenoot ťn een negenjarige zoon uit een vorig huwelijk. Die dagelijkse routine eist soms wel zijn tol, liet ze in het nieuwsprogramma 60 Minutes weten.

,,Soms sluit ik mezelf op op het toilet en huil ik op de grond", vertelt ze. ,,We verschonen wekelijks 350 luiers en voeden elk kind dagelijks acht keer. Daar gaat heel wat tijd in zitten. Maar het is het allemaal waard, we zijn nooit gelukkiger geweest. Niemand dacht dat ik het zou aankunnen, maar het is me gelukt. Dit is de eerste keer dat ik echt trots ben op mezelf."

Kleine kans
De kans dat alle baby's het zouden overleven, was klein. Na hun geboorte brachten ze nog zes weken op intensive care door, nu krijgt het koppel hulp van familieleden en vrijwilligers. ,,Je moet het gewoon doen, we hebben nooit de keuze gehad."

Tijdens haar zwangerschap hield Kim haar tienduizenden fans op de hoogte van haar wonderlijke avontuur via de facebookpagina 'Verrast Door Vijf'. Toen ze rond de elf weken zwanger was, had haar middel volgens artsen al de omvang van een vrouw die op het punt van bevallen staat.

 Moeite
,,Ik moest dagelijks 6.000 calorieŽn eten om mezelf en de kindjes in mijn buik voldoende voeding te geven: drie keer de hoeveelheid die onder normale omstandigheden wordt aanbevolen voor een vrouw. Zůveel eten is niks voor me. Ik heb er van nature ontzettend veel moeite mee. Het gevolg was dat ik dagelijks meerdere keren moest overgeven en het ontstane tekort moest aanvullen met vieze eiwitdrankjes.''

Haar zwangerschapsweken stonden in het teken van pijn, regelmatige bloedingen, misselijkheid, haar veranderende lichaam, eten en minstens twaalf keer per dag naar het toilet gaan. ,,De huid op mijn buik stond extreem strak en dat deed veel pijn. Ik slikte voortdurend pijnstillers en smeerde met crŤme om de uitgerekte huid wat soepeler te maken, maar dat was zinloos. Mijn man masseerde mijn buik dagelijks."

Ontmoeten
Ze vervolgt: ,,Dat je lichaam dit kan bereiken is bijzonder, drukte hij me voortdurend op het hart. En dat ik onder de zwangerschapsstrepen zit vindt hij niet erg. Het zijn volgens hem juist mooie herinneringen."

Na 24 weken pronkte een nochtans vermoeide Kim met haar zwangere buik voor de lens van Erin Elizabeth, bijna heel AustraliŽ leefde vervolgens met haar mee naar de bevalling. Via GoFundMe probeert ze nu genoeg geld in te zamelen om een wagen voor negen personen te kunnen kopen. Bijna de helft van de beoogde 40.000 dollar (35.000 euro) is inmiddels ingezameld.

 

Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* maart 28, 2016, 00:44:29
#31
WAUW!!!!


dank je!  dat waardeer ik zeer.
heb er ff een traantje om gelaten.

hebben een leuke verjaardag gehad, met een klein clubje dit jaar. Vallon dik verwend.

ze word idd snel groot, en deze week weer aardig wat nieuwe woorden uit dr mondje gehoord.

leuk om te vermelden:  `papa is bouwvakker!` hihi.


dikke kus van ons

Gelogd


maart 27, 2016, 23:29:43
#30
SillySil en Rutje....mama en papa van Vallon   #smiley_swing #smiley_swinging  #smiley_happy_birthday

Hartelijk Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter Vallon

Citaat:  maar met ons meisje is alles perfect en word over 13 dagen alweer 2 jaar!!

ondanks mn situatie lees ik elke dag vlug te topics door, en volg ik utopia nog steeds maar in mindere mate.Had het echt opgeschreven 26 maart Vallon  2 jaar...

Taart gemaakt ( plaatje dan ;-))

Maar gisteren zo druk gehad , was me even ontschoten, sorry ;-)

Hopelijk nu goed gemaakt, ben jullie in ieder geval niet vergeten...


Heel veel plezier jullie allemaal samen ,

geniet van zo een mooi meisje, ze is toch al zo snel groot...  #friends

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 30, 2015, 13:37:55
#29
Kijk is wat een skattie  #smiley_cloudnine 4 dagen oud #smiley_womaninlove


Gelogd
Friendship is like a glass,handle it with care once itís broken, its hard to repair!!!


oktober 29, 2015, 11:11:07
#28
van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter

Gelogd


* oktober 29, 2015, 01:29:18
#27
Fayenne 2535 gram en 48 cm.
Gelogd
Friendship is like a glass,handle it with care once itís broken, its hard to repair!!!


oktober 26, 2015, 13:01:58
#26
Biancatjuh van harte gefeliciteerd met je dochter

                              Fayennen

Gelogd
leef het leven


oktober 26, 2015, 12:17:46
#25
    Biancatjuh, gefeliciteerd met de geboorte van je dochter...

Hele mooie naam ook.... #smiley_cloudnine

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 26, 2015, 12:14:29
#24

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 09, 2014, 12:37:53
#23
Altijd leuk om te lezen hoe het met je gaat silly .....en ook met vallon en rutje
heb het goed    #kus

Gelogd
leef het leven


juni 09, 2014, 08:09:57
#22
Leuk Silly  dat je ons een verslagje geeft over hoe het met je dochtertje gaat.
geniet   samen met Rutje van je dochtertje .

Gelogd


juni 09, 2014, 00:14:27
#21
Wow, Silly, gezellig om weer even iets van je te lezen.

Fijn dat het nu beter gaat,en dat je meer kan genieten van je dochter.

Je doet het goed samen met Rutje en blijf lekker genieten en zeker van de mooie momenten.

Voor dat je het weet loopt ze aan jullie handje mee, want echt hoor, het gaat zo snel !

Klein knuffie voor je moppie en ik kijk al weer uit naar de volgende up-date  #div_s06

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* juni 08, 2014, 23:24:31
#20
ja gevonden!!


halloooooooooo allemaal!

hier ff een update!
wat gaat de tijd toch snel.... Vallon is alweer over de 2 maanden oud!

ze groeit en eet goed..... huilen word minder (gelukkig)
maar huilt nog best wel veel....ze kan al wel lekker de oren van mn kop af brabbelen -- zo leuk!!!
het is echt een moppie....en heeft echt de mooie ogen van papa!

ben zeer trots op hoe het gaat, tis zwaar zo hele dagen grotendeels alleen, maar ik red me wel.
oma heeft 2 dagen opgepast. en dat vond ik wel erg moeilijk ineens zolang bij dr weg!

xxxx
« Laatst bewerkt op: juni 08, 2014, 23:28:51 door Silly Syl »

Gelogd


Nowlive.eu

Re: baby's
« Reactie #20 Gepost op: juni 08, 2014, 23:24:31 »