Nowlive.eu

Registreren
 

Armoede?!
gelezen 11341 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* augustus 18, 2013, 21:21:52
#7
Ohh wat erg @AWBelt, dus mensen willen elkaar helpen én dan worden ze op zo'n manier tegengewerkt...hier kan ik zo kwaad om worden hé.  #smiley_badmood #smiley_badmood

Arme stumper, die eten vraagt uit de koelkast  #huilen

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Armoede?!
« Reactie #7 Gepost op: augustus 18, 2013, 21:21:52 »

* augustus 18, 2013, 19:51:01
#6
Er is inderdaad wel armoede in Nederland ik kijk nog wel eens op weggeefhoek 038 op facebook daar worden artikelen gevraagd en weggegeven. maar het wordt voor mensen die in armoede leven er niet makkelijker op .

Vorige week vroeg iemand of iemand nog eten over had in zijn of haar koelkast. Aan de hand daarvan is men een aktie begonnen om in tezamelen en het ingezamelde onder mensen die zich er voor aanmelden te verdelen.
Maar nu komt het de mensen die geven worden met naam  geregistreerd en
 wat ze gegeven hebben ( kan dus ook geld zijn). De mensen die ontvangen worden ook geregistreerd en bedenken zich nu of ze wel wat willen aannemen van deze aktie

Gelukkig heeft het team van weggeefhoek haar leden wel geinformeerd waar sommige weggeefhoeken dat achtwege laten.
Hier copie van stukje tekst.

Lieven mensen van de weggeefhoek, zouden jullie aub even de tijd willen nemen dit te lezen.

 Tot vandaag was er enige samenwerking tussen het weggeefhuis en ons om de armoede te bestrijden door middel van voedselpakketten.
 Vandaag zijn wij echter tot de conclusie gekomen dat elk artikel dat na een hulpbehoevende gaat bij hun geregistreerd staat op naam en adres van de persoon die het krijgt.
 Daar een stichting toch ook aan controles onderheven zijn, zullen de namen dus niet anoniem zijn en bekend worden bij bv belasting en gemeentelijke instanties.
 Uitkeringsgerechtigden zijn verplicht om te melden als zijn ondersteuning krijgen in hun dagelijks onderhoud, daar er dan een korting plaatsvind op hun uitkering.
 Lees onderstaande link hierover.
 Daar de mensen bij ons anoniem zijn en BLIJVEN en wij dit ook graag zo willen houden, hebben wij deze keuze gemaakt.
 Deze add is om onze leden die aldaar ook lid zijn en artikelen namens het huis aannemen erop te attenderen dat zij hierdoor hinder kunnen ondervinden, en dat lijkt mij niet de bedoeling.
http://www.rechtopbijstand.nl/?pid=43


 Met vriendelijke groet,
 Het team van de weggeefhoek 038


bron: weggeefhoek 038
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2013, 20:07:39 door AWBelt »

Gelogd


* augustus 18, 2013, 09:55:32
#5
Een mooi initiatief , laten we hopen dat heeeeel veeeeeel mensen zich aansluiten en dat er dan eindelijk eens  geluisterd wordt !

Het is toch te gek voor woorden dat er in dit land armoede geleden wordt !

Gelogd


* augustus 17, 2013, 21:53:52
#4
 #thglitt43 KLAZIENAVEEN - 19 mensen hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd in het centrum van Klazienaveen.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/stil-protest-tegen-bezuinigingen-kabinet

Precies @Diana..klote tijden, voor een héle boel mensen..ook stille armoe

Gelogd


augustus 17, 2013, 13:43:25
#3
Ik geloof zeker dat er armoede in Nederland is....
Armoede is voor mij :dat je niet n paar keer per week n warme maaltijd voor je gezin kan bereiden
dat je kinderen niet minimaal op 1 club kunnen gaan
geen goeie gezondheids-of tandartse zorg kan krijgen
Dat je voordurend snachts wakker ligt hoe je rekeningen te betalen ....en daar bedoel ik mee je huur ,gas, licht,water,en zorgverzekering....niet je dure auto
En het allerergste is vaak het uitzichtloze....maand na maand...jaar na jaar
Boven mij woont n stelletje met 1 kind ,waarvan ik zeker weet dat ze echt moeten sabbelen....roken niet , hebben n oude fiets,en zijn blij als je wat leuks voor ze hebt.....maar zijn wel happy en proberen er uit te komen   

Gelogd
leef het leven


augustus 17, 2013, 11:43:05
#2
Veel mensen zien geen uitweg uit armoede

AMSTERDAM - Veel arme mensen in Nederland zien geen uitweg meer uit de armoede. Bijna de helft (44%) van hen verwacht de rest van hun leven arm te blijven. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag naar armoedebeleving onder ruim 2000 mensen die aangeven arm te zijn.

De helft (51%) van de ondervraagden schaamt zich voor zijn armoede. Veel van deze mensen proberen hun armoede te verbergen door de schijn op te houden. Het ergst vinden ze dat ze niet kunnen meedoen aan het sociale leven. Ook vinden ze het vreselijk dat ze hun kinderen vaak moeten teleurstellen. Een deelnemer schrijft: “Ik veins ziekte om niet mee te hoeven naar de bios en feestjes. Ook de kinderen weten al dat ze feestjes moeten afzeggen omdat er geen geld is voor een cadeautje.”

Crisis belangrijke factor

De overgrote meerderheid (89%) vindt dat de oorzaak van hun armoede grotendeels buiten henzelf ligt. De economische crisis is voor een groot deel van de mensen een belangrijke factor: 45 procent denkt zonder de crisis niet arm te zijn geweest, 40 procent denkt van wel.

Armoede serieus probleem

EenVandaag ondervroeg in totaal 28.000 mensen, van wie er 2000 aangeven arm te zijn. Van alle ondervraagden vindt tweederde (68%) armoede in Nederland een serieus probleem. De meerderheid (60%) vindt dat iemand die in zijn eerste levensbehoeften kan voorzien, nog steeds arm kan zijn. Ruim een derde (37%) vindt juist dat iemand die een woning, kleding en eten heeft per definitie niet arm is.

Kabinet doet te weinig; hulp Cordaid gewenst

Zeven op de tien mensen (71%) vinden het een goede zaak dat Cordaid armoede in Nederland gaat bestrijden. ‘Alle hulp voor armen is welkom’, zo stellen zij. Volgens 61 procent doet het kabinet te weinig aan armoedebeleid. Een deelnemer zegt: “Het kabinet doet niet genoeg, dus moet een hulporganisatie wel helpen. Zoiets zou in Nederland toch niet nodig hoeven zijn?”

Vanavond in EenVandaag presenteert Mariëlle Koekenbier de uitslagen van dit onderzoek.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 17, 2013, 11:39:28
#1
Armoede is een economisch, maatschappelijk, sociaal en ook politiek probleem.

Armoede is volgens de definitie van de Verenigde Naties het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Zij ontstaat wanneer een persoon of een groep mensen onvoldoende betaal- en/of ruilmiddelen heeft om in de primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. De bestaansmiddelen hiervoor zijn wel aanwezig, maar ze kunnen als gevolg van schaarste onbetaalbaar worden. Primaire levensbehoeften omvatten zaken als schoon en drinkbaar water, voedsel, kleding, huisvesting en gezondheidszorg. Zij gelden als noodzakelijk om een menswaardig leven te kunnen leiden. Deelnemen aan het sociale leven, degelijk onderwijs en ontspanning kunnen als secundaire levensbehoeften beschouwd worden.

Oorzaken van individuele armoede zijn divers. Mensen kunnen bijvoorbeeld door langdurige werkloosheid of ziekte vrij onverwacht vanuit welstand tot armoede vervallen. Een gevolg is dat ze daardoor in een maatschappelijk isolement terecht kunnen komen. Deelname aan allerlei activiteiten wordt uit financieel oogpunt onmogelijk, het betalen van communicatie- en transportmiddelen wordt een probleem. Kleding en middelen voor lichaamsverzorging eveneens, waardoor men zich niet meer representabel voelt. De woonsituatie verslechtert en daarmee krijgt men een ander (minder) sociaal aanzien. Psychische gevolgen van een vervallen tot armoede kunnen schuld en schaamte zijn. Soms versterken mensen daardoor zelf hun sociale isolement.

Behalve langdurige werkloosheid en ziekte kan armoede worden veroorzaakt door een geldverslindende verslaving als gokken. Ook alcoholisme en verslaving aan drugs kan leiden tot armoede.

Een fenomeen van de laatste decennia in vooral westerse landen is het kopen op afbetaling (live now, pay later). Dit kan tot torenhoge financiële schulden leiden, die de omgeving, gemeentelijke en/of overheidsinstanties dwingen de persoon onder financiële curatele te stellen. Ook bezuinigingen op de sociale zekerheid, huurtoeslag en op de zorg kunnen tot armoede leiden.

Bron:WIKIWat vind jij van armoede?
Is er wel armoede in Nederland?
Of denk je dat het wel meevalt.

Wat versta jij onder armoede?
Wat weet je van armoede en/of in je omgeving?
Plaats hier het nieuws over armoede.

Praat mee en laat je mening weten....thnx

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Armoede?!
« Reactie #1 Gepost op: augustus 17, 2013, 11:39:28 »