Nowlive.eu

Registreren
 

A.O.W./Pensioenen
gelezen 27446 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 24, 2016, 10:57:15
#59

Nederland opnieuw op één na beste pensioenstelsel ter wereld


Nederland is nog steeds de nummer twee van de wereld op het gebied van pensioenen. Het Nederlandse stelsel presteerde iets minder dan een jaar eerder


Dat blijkt uit een onderzoek van Mercer. Het adviesbureau legt elk jaar de pensioenstelsels van een kleine dertig landen langs de meetlat met vijftig indicatoren.

Het Nederlandse pensioenstelsel blinkt vooral uit in toekomstbestendigheid. Ook in de garantie dat een stelsel een leefbaar minimuminkomen kan garanderen, staat Nederland op één. Wel viel de score op dat onderdeel iets lager uit dan een jaar eerder.

Ook qua bestuur, deelnemersbescherming en de regulering van particuliere pensioenaanbieders presteerde Nederland iets minder dan een jaar eerder.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: A.O.W./Pensioenen
« Reactie #59 Gepost op: oktober 24, 2016, 10:57:15 »

augustus 26, 2016, 01:46:02
#58
Waarom moet ik als AOW'er telkens belasting bijbetalen?


Als gepensioneerd ambtenaar krijg ik iedere zomer een belastingaanslag van duizenden euro's. Klopt dat?


Ja, dat kan kloppen. Iedere AOW'er kan hiermee geconfronteerd raken. Daar hoeft u geen ambtenaar voor te zijn. Als iemand inkomen krijgt van een werkgever of uitkeringsinstantie, dan houdt die precies de loonbelasting in die hoort bij dat inkomen. Dat gaat fout als u meerdere inkomsten heeft (zoals AOW en pensioen).

In het progressieve Nederlandse belastingstelsel wordt u zwaarder belast naarmate het inkomen hoger is. De AOW is vaak zo laag dat er niet veel loonbelasting ingehouden wordt. Over het arbeidspensioen of de lijfrentes betaalt u vaak ook niet veel. U betaalt hierdoor te weinig belasting als u uitgaat van alle inkomens samen. Dat doet de Belastingdienst bij het beoordelen van de aangifte.

Ook met het berekenen van de algemene heffingskorting gaat het fout. Dat is een korting van maximaal 1.145 euro op de belastingen. De korting is inkomensafhankelijk en wordt steeds lager vanaf een inkomen van ongeveer 20 duizend euro.

Bij een inkomen van meer dan 20 mille krijgt u dus te veel heffingskorting. Dat moet u later terugbetalen. De korting is naar 0 gedaald bij een inkomen van 50 duizend euro. In 2016 daalt de algemene heffingskorting sneller dan voorheen. U zal dus volgend jaar nog meer moeten terugbetalen dan dit jaar.

Vraag bij de Belastingdienst zo vroeg mogelijk in het jaar een voorlopige aanslag aan. Dat kan op uw persoonlijke pagina op Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon (0800-0543). U gaat de belasting dan gespreid over het jaar betalen en krijgt geen onverwachte aanslag meer in het jaar daarop.

De Belastingdienst corrigeert niet automatisch het inkomen als u eenmaal AOW krijgt. U moet er dus zelf achteraan. U kunt de Sociale Verzekeringsbank (svb.nl) en het pensioenfonds ook vragen rekening te houden met uw andere inkomen.

Let ook op de ouderenkorting. Zodra uw inkomen hoger is dan 35.949 euro, daalt de ouderenkorting in een klap van 1.187 naar 70 euro. U kunt dan beter voor het einde van het jaar een schenking aan een goed doel doen, want de Belastingdienst verlaagt het inkomen met deze aftrekpost.

Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2016, 13:33:21
#57
Er gaat gekort worden op pensioen en dat is terecht!

In november schreef ik al: Moeten we ons weer zorgen maken over ons pensioen? Eh, ja! Inmiddels lijkt het al bijna zeker dat – vooral ook bij de grootste 5 pensioenfondsen – pensioenen in 2017 verlaagd worden. Dat kan zomaar de komende 10 jaar ieder jaar zo’n 0,5 tot 1% per jaar zijn. Dat tikt dus behoorlijk aan en door. Ook zal er de komende jaren niet gecorrigeerd kunnen worden voor inflatie.


Is dat terecht? Helaas wel. Terecht is wat anders dan 'eerlijk’. Eigenlijk is het namelijk niet eerlijk gezien de beloftes die altijd zijn gedaan, met name aan (bijna) gepensioneerden. De pensioentoezeggingen zijn niet zo goudgerand als we dachten.
Eerlijk

Toch zal het moeten. Doen we het niet, dan zijn we pensioen aan het uitkeren ten koste van het pensioen van iedereen die nog met pensioen moeten gaan. Ook dat is niet eerlijk. Het is dus een kwestie van kiezen. Als 'jurist’ kun je dan niet anders dan de regels toepassen zoals we die hebben afgesproken. Het is niet anders.

In mijn januari-column schreef ik vervolgens: het moet anders! Dat was gebaseerd op de nieuwjaarspeech van – en later ook interviews met – Gerard Riemen, de topman van de Pensioenfederatie.

Ook dat klopt. Iedereen voelt zich nu 'benadeeld'. De gepensioneerden, want ze moeten inleveren, de bijna gepensioneerden want die kunnen nauwelijks nog bijsturen (ja, langer werken natuurlijk) en de jongeren, want die snappen ook wel dat het niet leuk is voor de anderen, maar ja, om nu je 'eigen pensioengeld’ zomaar weg te geven, dat is ook zo wat.
Marktrente

Kortom, het moet anders. Of we houden het systeem zoals het nu is, dat betekent dus korten als het volgens de regels moet, met als gevolg dat het achteraf niet nodig blijkt te zijn geweest (dat noemen we dan ook solidariteit overigens). En accepteren dat, en 'zeuren’ niet dat de marktrente 'oneerlijk’ laag is. De marktrente is nu eenmaal zoals die is en de regels zijn de regels, die passen we dus toe.

Of we stappen af van solidariteit (en collectiviteit) en iedereen krijgt z’n eigen pensioenpot. Dat betekent voor de gepensioneerden dat ze het 'risico’ kunnen nemen om niet te korten, maar dat heeft dan wel als gevolg dat als er minder rendement wordt gemaakt dan verwacht er niet 1 tot 3% maar misschien wel 10 tot 30% gekort moet worden (op termijn). Dat is de keus, nu meer met het risico van later minder. Het kan ook goed gaan natuurlijk. Als 'we’ de komende jaren (lees 10-30 jaar) minimaal 5 á 6% rendement blijven maken en we niet heel veel ouder worden, gaat het gewoon goed.

We moeten dan nog wel een 'rekening’ van zo’n € 100 miljard verdelen tussen 'jong en oud’. Dat wordt nog een klus. Want ook dat betekent dat de 'ouderen’ moeten inleveren ten faveure van de jongeren. Dat zie ik ze nog niet snel doen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 17, 2015, 00:44:26
#56
Opsteker voor wie binnenkort met pensioen gaat

 Een opsteker voor mensen die binnenkort met pensioen gaan en dan nadeel ondervinden van de huidige, zeer lage rente. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) gaat de zogenoemde 'pensioenknip' tijdelijk opnieuw invoeren. Die regeling biedt mensen de mogelijkheid om hun pensioen niet verplicht in één keer te laten uitkeren. Dat moet nu nog wel.


Nu moeten mensen die bij een verzekeraar een premieregeling hebben hun pensioen in één keer laten uitkeren op de dag dat ze met pensioen gaan, tegen de dan geldende rente en voor een levenslange periode. Door de lage rente is dat op het moment zeer onaantrekkelijk, omdat het leidt tot lagere uitkeringen.

Klijnsma maakt nu op aandringen van onder meer de VVD en D66 tijdelijk mogelijk dat het pensioen voor twee jaar kan worden uitgekeerd en over twee jaar de rest van het pensioen. Daarmee wordt de kans op een hoger pensioen vergroot, omdat de rente tussentijds gestegen kan zijn. Klijnsma wees in een Kamerdebat wel op de risico's: de knip is geen garantie op een hogere uitkering.

VVD-Kamerlid Helma Lodders: ,,Het is een eerste goede stap, omdat de afhankelijkheid van een dagkoers hiermee verminderd wordt. Het is goed dat mensen de keuze krijgen om te kiezen voor een levenslang pensioen, of een pensioen dat je eerst voor twee jaar aankoopt en later de rest.''

De 'pensioenknipregeling' is tijdelijk. Per 1 juli volgend jaar moet er een definitieve oplossing zijn. Ook Steven van Weyenberg van D66 is blij. De pensioenknip geeft mensen keuze, als noodoplossing tot de nieuwe wet er is of het probleem is ondervangen door een initiatiefwet van de VVD.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 02, 2015, 19:14:38
#55
AOW-leeftijd definitief versneld omhoog

 De snellere verhoging van de AOW-leeftijd gaat definitief door. Nadat het wetsvoorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) in maart al een ruime meerderheid in de Tweede Kamer had gekregen, volgde dinsdag de Eerste Kamer.


Volgens Klijnsma's voorstel wordt de AOW-leeftijd vanaf volgend jaar in stappen van drie maanden verhoogd om zo in 2018 op 66 jaar uit te komen. Vanaf 2018 gaat het in stappen van vier maanden, zodat de AOW-leeftijd in 2021 op 67 jaar ligt.

Schatkist
In het oorspronkelijke tempo zou de AOW-leeftijd pas in 2023 op 67 uitkomen. Vanaf 2022 stijgt het verder en wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de gemiddelde levensverwachting. Het plan was aangekondigd in het regeerakkoord en moet de schatkist in de periode tot 2024 in totaal 3,6 miljard euro opleveren.

Klijnsma had in de Tweede Kamer een overbruggingsregeling beloofd voor mensen die tussen 1 januari 2013 en 1 juli van dit jaar met VUT of prepensioen gaan of zijn gegaan. Ook beloofde ze de regeling te verlengen tot 1 januari 2023.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 02, 2015, 19:12:57
#54
AOW-leeftijd vanaf 2016 sneller omhoog

17-11-14- De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog, naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. In het huidige tempo zou de AOW-leeftijd pas in 2023 op 67 haar uitkomen. Vanaf 2023 wordt jaarlijks bekeken of de AOW-leeftijd verder omhoog moet. Daarbij wordt gekeken naar de gemiddelde levensverwachting.


Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft het wetsvoorstel hiervoor vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het plan was al aangekondigd in het regeerakkoord.

D66 drong eerdere deze maand nog aan op snelle duidelijkheid over de AOW-plannen van het kabinet. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg zei tijdens een debat met Klijnsma dat het wel erg lang duurde voor het wetsvoorstel af was en maande haar tot haast.

Van Weyenberg reageerde maandag verheugd dat het wetsontwerp nu is ingediend. Hij is blij dat mensen hierdoor ruim de tijd krijgen zich op de nieuwe situatie voor te bereiden.

Voor mensen met lage inkomens die door de snelle verhoging van de AOW-leeftijd in financiële problemen komen, is er een tijdelijke overbruggingsuitkering. Die wordt nog wat verruimd, zoals het kabinet eerder heeft afgesproken met vakbonden en werkgevers in het sociaal akkoord.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2013, 17:06:20
#53
Getrouwde vrouw verliest zaak AOW-verlaging

Een getrouwde vrouw die een proces aanspande tegen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) omdat ze werd gekort op haar AOW, heeft woensdag van de rechtbank in Amsterdam geen gelijk gekregen.


De 67-jarige vrouw uit Amsterdam is sinds september 2012 getrouwd met een man in Friesland, maar ze wonen niet samen. Wegens het huwelijk verlaagde de SVB echter wel haar AOW-uitkering met maandelijks ongeveer 290 euro naar de norm van gehuwden.

De vrouw vindt dat zij recht heeft op AOW voor alleenstaanden, omdat zij duurzaam gescheiden leeft van haar echtgenoot en ook nooit met hem heeft samengewoond. Ze zien elkaar alleen in de weekenden.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* augustus 30, 2013, 14:34:43
#52
nou ja zeg , hebben die mensen daar voor gespaard?
het grote graaien gaat maar door.
eigenlijk worden de ouderen van nu gestraft omdat ze hun gezinnen klein hebben gehouden, want meer kinderen , meer inkomens om voor de ouderen te zorgen.
misschien zeg ik onterechte dingen , maar zo zie ik het.

Gelogd


augustus 30, 2013, 11:33:15
#51
Rijkere gepensioneerde levert in op AOW

DEN HAAG - In 2015 gaan de rijkere gepensioneerden in Nederland 25 euro per maand inleveren op hun AOW-uitkering. Dat meldden bronnen rond het kabinet naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.


De zogenoemde Wet Mogelijkheid Koopkrachttegemoetkoming Oudere Belastingplichtigen (MKOB) wordt in dat jaar voor alle ruim 3 miljoen gepensioneerden in Nederland afgeschaft. Mensen tot een bepaalde grens van inkomen en vermogen krijgen via de nieuwe huishoudentoeslag vervolgens toch weer een tegemoetkoming, maar die blijft voor de rijkere 65-plussers buiten bereik.

Het afschaffen van de MKOB levert de schatkist in 2015 netto 750 miljoen euro op. Voor de begroting van 2014 doet het niets.

Op de kabinetsplannen werd meteen verontwaardigd gereageerd door verschillende oppositiepartijen. Geert Wilders (PVV) twitterde: „Nu ook forse bezuiniging op AOW? Rutte2-bende is dan alle schaamte voorbij. Onacceptabel!” Het CDA eist bij monde van Kamerlid Pieter Omtzigt opheldering over de plannen, net als Henk Krol (50PLUS). Hij noemt de plannen schandalig. „Ouderen zijn geen melkkoe!” SP-leider Emile Roemer twitterde: „Plan om AOW met 25 euro per maand te verlagen, is krankzinnig. Kabinet moet alle maatregelen nu openbaar maken. Deze onrust is funest.”

Ook de gevolgen voor de koopkracht van groepen Nederlanders worden nu duidelijk. De minima gaan er volgens bronnen rond het kabinet volgend jaar ongeveer 1 procent op achteruit, maar krijgen vervolgens wel een tegemoetkoming van 100 euro. De middeninkomens verliezen 0,7 procent aan koopkracht en de hogere inkomens 1 procent.

Afgelopen dinsdag werd de regeringscoalitie van VVD en PvdA het eens over het bezuinigingspakket van 6 miljard euro voor volgend jaar. Dat leidt voor iedereen tot koopkrachtverlies, maar voor sommige groepen mensen zitten er ook meevallers in het pakket. Zo werd woensdag duideljik dat de arbeidskorting voor werkenden wordt verhoogd met 250 euro. Die maatregel kost het kabinet volgend jaar 785 miljoen euro.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 10, 2013, 08:47:55
#50
Miljardenbezuiniging in gevaar

Het kabinet wil bijna drie miljard bezuinigen op de pensioenen, maar dat is onhaalbaar als de nieuwe pensioenregels worden uitgevoerd. Dat melden betrokkenen aan de NOS.


Volgens de nieuwe regels wordt de premie die werknemers en werkgevers betalen voor het pensioen op een nieuwe manier berekend. In de praktijk betekent dit voor veel fondsen dat de premie omhoog gaat. Om de bezuinigingen van het kabinet te halen, moet die premie juist omlaag.

Afgelopen vrijdag zouden de pensioenvoorstellen van staatssecretaris Klijnsma worden besproken en goedgekeurd, maar het kabinet stelde dat besluit op het allerlaatste moment uit. Vrijdag zei premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat het logisch is "dat over een complex onderwerp als pensioenen nog langer wordt gesproken".
Honderden miljoenen meer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vervolgens maandag het ABP gevraagd uit te rekenen wat de financiële gevolgen van Klijnsma's plannen zijn voor de overheid. Het ABP, het pensioenfonds waarbij bijna drie miljoen ambtenaren zijn aangesloten, heeft die berekening af. Volgens betrokkenen komt het erop neer dat de overheid als werkgever honderden miljoenen meer moet betalen, terwijl het kabinet juist wil bezuinigen. De overheid is immers werkgever van alle ambtenaren en werknemers bij onderwijsinstellingen. Ook andere fondsen verwachten dat de premie fors kan oplopen.

Uit het vertrouwelijke voorstel van staatssecretaris Klijnsma blijkt dat zij verwacht dat de nieuwe maatregelen geen enkel effect hebben op de rijksbegroting. Sociale Zaken houdt zelfs rekening met een meevaller. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat over de ambtenarenpensioenen gaat, is bij de voorbereiding helemaal niet betrokken geweest.
Duurder

De stijgende premies staan haaks op het voornemen van het kabinet om te bezuinigen op de pensioenpremie. Het kabinet wil op termijn 2,9 miljard bezuinigingen door de pensioenopbouw en de premie te verlagen. Door de nieuwe pensioenregels wordt die bezuiniging weer teniet gedaan. "De bezuinigingen die het kabinet wil realiseren worden door de nieuwe regels weer ongedaan gemaakt", zegt een betrokkene. "Sterker, het nieuwe systeem is dan duurder."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 27, 2013, 10:12:55
#49
Vraag & antwoord pensioendiscussie

De staatssecretarissen Weekers en Klijnsma gingen gisteravond om tafel met de vakbonden en de werkgevers om over de plannen voor de pensioenen te praten. De bonden vinden die plannen niets. Ook veel oppositiepartijen in de Tweede Kamer zijn het er niet mee eens. Daarover ging vandaag het debat. Maar waar gaat deze ingewikkelde discussie simpel gezegd over?
Wat heeft de politiek met de opbouw van de pensioenen te maken?


De politiek heeft in het verleden regelingen bedacht waardoor burgers over het pensioen dat ze tijdens hun werkende leven opbouwen minder belasting hoeven te betalen. Het idee erachter was om burgers te belonen voor het sparen voor hun pensioen en meer burgers aan het pensioensparen te krijgen.
Waaruit bestaat het belastingvoordeel op de opbouw van een pensioen?

Het belastingvoordeel bestaat uit twee delen: een werknemer betaalt geen belasting over de pensioenpremie die hij elk jaar inlegt. En de werknemer betaalt gedurende al die jaren geen 'vermogensbelasting' over de opgebouwde 'pensioenpot'. De belastingdienst brengt pas voor het eerst een belastingheffing in rekening als het pensioen wordt uitgekeerd.
Wat is het 'Witteveenkader'?

Mr D. Witteveen heeft in de jaren 90 voor PvdA-staatssecretaris Vermeend en VVD-staatssecretaris Linschoten onderzocht hoe de overheid met pensioenopbouw van werknemers zou moeten omgaan en hoe daar belasting over geheven moet worden. Bij het opbouwen van een gemiddeld pensioen gaat men uit van 40 werkjaren en een pensioen van 70 procent van het loon. Nu mag je ongeveer 2 procent per jaar belastingvrij sparen voor je pensioen. Na 40 jaar zit je dan ongeveer op 80 procent van je loon. Het Witteveenkader is de naam geworden van de wet die bepaalt hoe groot jaarlijks het belastingvoordeel is.
Wat hebben VVD en PvdA afgesproken in het regeerakkoord over de pensioenen?

Door het belastingvoordeel bij de opbouw van pensioenen loopt de overheid belastinginkomsten mis: tientallen miljarden euro's per jaar. VVD en PvdA willen een streep halen door een deel van het belastingvoordeel, zodat er meer belasting in de schatkist terechtkomt. Ze willen naar een percentage van 1,75 procent belastingvrij sparen voor werknemers met een middelloonpensioen. En mensen die meer dan 100.000 euro gaan verdienen kunnen niet meer belastingvrij voor hun pensioen sparen. Dit moet 3 miljard euro opleveren.
Waarom vinden de vakbonden deze plannen slecht?

Volgens de vakbonden kloppen de berekeningen van het kabinet niet. Ze zijn bang dat de pensioenen in de toekomst te laag zullen zijn zodat mensen er niet goed van rondkomen.

Daarom stuurden ze bij het sluiten van het Sociaal Akkoord aan op een verzachting van de kabinetsplannen. In het sociaal akkoord spraken de bonden, de werkgevers en het kabinet af dat werknemers 1,85 procent belastingvrij mogen sparen, in plaats van 1,75 procent.
De Raad van State vindt deze aanpassing van de plannen slecht, waarom?

De wijzigingen die het kabinet voorstelt moeten steeds uitgevoerd en gecontroleerd worden door ambtenaren en pensioenfondsen. Dat werk kost een hoop geld en daarmee zou het kabinet zijn doel deels voorbij kunnen schieten.

De Raad van State vindt ook dat het kabinet de gevolgen van plannen niet goed heeft uitgewerkt. Het is helemaal niet duidelijk hoeveel pensioen mensen van verschillende leeftijden en met verschillende inkomens in de loop van tientallen jaren zullen opbouwen.

De conclusie is dat het rendement van de plannen volgens de Raad van State zeer klein is. En omdat het betalen van de pensioenpremies verplicht is en werknemers afhankelijk zijn van de overheid en pensioenfondsen , vindt de Raad van State het niet verantwoord "uit een oogpunt van goed vermogensbeheer".
Waarom wil het kabinet toch door ondanks deze kritiek?

Het kabinet houdt rekening met een opbrengst van 3 miljard euro. De pensioenplannen schrappen betekent dus het zoeken naar andere inkomsten of het vinden van een nieuwe bezuiniging. Elke 0,1 procent extra op de belastingvrije pensioenopbouw van 1,75 procent scheelt de Belastingdienst 600 miljoen euro aan inkomsten.
Waarom gaat het kabinet er van uit dat de pensioenpremies omlaag gaan?

Dat is niet duidelijk en volgens critici als de Raad van State is die aanname nergens op gebaseerd. Het kabinet gaat uit van de redenatie: als je spaart voor minder pensioen (1,75% per jaar in plaats van 2,15%), dan kan de pensioenpremie ook omlaag.

Maar niet het kabinet maar de pensioenfondsen gaan over de hoogte van de premie. En dat kan per pensioenfonds verschillen. Sommige fondsen hebben de premie hard nodig, andere fondsen beleggen met risico en kunnen de premie laag houden. Weer andere fondsen houden het liever veilig, maar halen een laag beleggingsrendement. Dan is er meer premie nodig.
Rekenvoorbeeld

Je verdient 33.000 euro per jaar. Bij het oude percentage van 2,15% mag je dan maximaal 425 euro aan pensioen sparen. (Loonbedrag 33.000 euro minus franchisebedrag van 13.227 maal 2,15%.) 425 euro is het bedrag dat je vanaf het moment dat je met pensioen gaat elke maand krijgt naast de AOW. Bij de plannen uit het regeerakkoord met een percentage van 1,75% is dat 346 euro.

De vraag is hoeveel premie je de komende jaren moet inleggen om op je pensioenleeftijd 346 euro te krijgen. Daar gaan de individuele pensioenfondsbesturen in overleg met de vakbonden over. De afspraken over de hoogte van de pensioenpremie kunnen dus per bedrijf, sector en pensioenfonds verschillen.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 03, 2013, 20:53:33
#48
Na allen frauderende ellende vertrouw ik de pensioenfondsen ook voor geen meter......wie zegt mij dat het niet kunstmatig onder de dekkingsgraad word gehouden ?

Gelogd
leef het leven


* juni 03, 2013, 19:53:09
#47
Dekkingsgraad pensioenfondsen weer te laag

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen kwam eind mei uit op 104 procent.

Hiermee is de dekkingsgraad met drie procentpunten gedaald ten opzichte van eind april. Bovendien komen de pensioenfondsen nu niet meer boven de minimaal vereiste dekkingsgraad van 105 procent uit.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt.

Pensioenfondsen moeten volgens de wet minimaal een dekkingsgraad van 105 procent hebben, omdat anders het risico bestaat dat in de toekomst niet meer alle pensioenen kunnen worden uitgekeerd.

Eind april was de gemiddelde dekkingsgraad nog 107 procent. De afname is het gevolg van een lagere rekenrente. De marktrente was in mei hoger dan in april, maar het driemaandse gemiddelde ging omlaag omdat februari niet meer werd meegerekend. In die maand was de marktrente hoger dan in mei.

Aan de hand van de rekenrente wordt de waarde van de toekomstige verplichtingen van de pensioenfondsen bepaald. Die stijgt naarmate de rente lager staat.

Bron: Nu.nl

Gelogd


* februari 19, 2013, 18:33:23
#46
ook wij hebben vorig week bericht gehad,
6 en een half procent.  #smiley_angrygirl

Gelogd


* februari 19, 2013, 17:51:59
#45
ook wij hebben bericht gehad wij worden niet gekort per 1 april #smiley_thnx

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Pensioenen
« Reactie #45 Gepost op: februari 19, 2013, 17:51:59 »