Nowlive.eu

Registreren
 

A.O.W./Pensioenen
gelezen 27465 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* januari 19, 2012, 09:08:52
#14
 #smiley_badmood #smiley_wtf
mijn man heeft zich vanaf zijn 14e kapot gewerkt, 1 jaartje van zijn vroegpensioen kunnen genieten en ik krijg een aalmoes iedere maand en nou wordt het nog minder  #smiley_devil #smiley_devil

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Pensioenen
« Reactie #14 Gepost op: januari 19, 2012, 09:08:52 »

januari 18, 2012, 17:38:34
#13
Pensioenfonds verlaagt vanaf april uitkering

Het pensioenfonds van de glas- en verfindustrie, BPFV, verlaagt per 1 april de pensioenen met ZES procent. Het fonds sluit niet uit dat het later dit jaar nogmaals de pensioenen moet verlagen. Dat meldt de NOS woensdag.


Andere fondsen
ĎDeze maatregel is helaas onvermijdelijk en heeft niet alleen consequenties voor onze gepensioneerden, maar ook voor de actieve deelnemers,í schrijft het fonds. BPFV heeft 25.000 deelnemers, van wie 3.310 gepensioneerd zijn.

Het is niet het eerste fonds dat kort de pensioenuitkeringen. Stichting Notarieel Pensioenfonds heeft vorig jaar al een korting doorgevoerd.

De Nederlandsche Bank (DNB) maakte begin dit jaar bekend dat ongeveer 125 Nederlandse pensioenfondsen dit jaar hun pensioenen moeten verlagen. Fondsen zoals Zorg en Welzijn en metaal PME zijn al bezig de pensioenopbouw te verlagen.
Bron:Elsevier

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 18, 2012, 14:34:43
#12
Dekkingsgraden pensioenfondsen dalen verder

AMSTELVEEN -  De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen zal de komende maanden bij een gelijkblijvende rentestand verder dalen tot 93 procent. Dat geldt bij zowel de oude als de nieuwe rekenmethode, meldde pensioenadviseur Mercer woensdag.


De Nederlandsche Bank (DNB) heeft onlangs bij hoge uitzondering de rekenrente, waartegen de pensioenfondsen hun verplichtingen moeten waarderen, aangepast. DNB gaat normaal gesproken uit van de rentestand aan het eind van het jaar, maar gezien de uitzonderlijke omstandigheden op de markt werd besloten een gemiddelde van de afgelopen 3 maanden te hanteren.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 11, 2012, 19:25:08
#11
Pensioenfondsen luiden noodklok

RIJSWIJK (AFN) - De pensioenfondsen maken zich zorgen over de belasting op financiŽle transacties (FTT), zoals die door de Europese Commissie is voorgesteld. Ze vrezen dat dit de fondsen jaarlijks 3 miljard euro gaat kosten en dat de pensioenuitkering met 10 procent omlaag zou kunnen gaan.


Directeur Gerard Riemen van de Pensioenfederatie zei woensdag dat de laatste hand wordt gelegd aan een brief aan minister Jan Kees de Jager van FinanciŽn.

De alarmerende cijfers over de pensioenfondsen worden genoemd in een brief die VNO-NCW vorige maand schreef aan de Tweede Kamer. Daarin wordt gesteld dat de invoering van de FTT zal leiden tot een blijvende krimp in de economie van de Europese Unie en dat de Nederlandse economie er extra onder zal lijden.

Gevolgen

Volgens Riemen bevestigen berekeningen van grote pensioenuitvoerders het beeld over de fondsen zoals dat geschetst is door VNO-NCW. Het argument dat pensioenfondsen de gevolgen kunnen beperken door het aantal financiŽle transacties te verminderen bij hun langjarige beleggingen, gaat volgens hem niet op. Risico's in de beleggingsportefeuilles moeten worden afgedekt en daarvoor zijn transacties nodig.

Het Centraal Planbureau (CPB) liet vorige maand weten weinig te zien in een belasting op financiŽle transacties. Als zo'n belasting in de hele Europese Unie zou worden ingevoerd, zullen volgens het CPB op lange termijn uiteindelijk spaarders en bedrijven voor de kosten opdraaien, bijvoorbeeld door lagere spaarrentes en hogere investeringskosten

Het kabinet is niet tegen een FTT, mits de heffing in veel landen tegelijk wordt ingevoerd. Volgens het CPB biedt een transactiebelasting geen oplossing voor grote risico's die in de financiŽle sector worden genomen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* januari 07, 2012, 15:26:40
#10
De overheid tracht zich aan de bevolking te verkopen als een solide en betrouwbare partner. Dat zij echter de meest onbetrouwbare partner is in de Nederlandse samenleving, is aan de gemiddelde Nederlander niet bekend en de overheid zelf doet er het zwijgen toe.

Momenteel is er veel heisa rond de pensioenen. De pensioenfondsen blijken zo weinig in kas te hebben dat met ingang van april 2013 de pensioenuitkeringen flink zullen moeten worden verlaagd.

Hoe komt het eigenlijk dat de pensioenfondsen zo slecht bij kas zitten?

http://www.gewoon-nieuws.nl/2012/01/overheid-oorzaak-van-problemen-pensioenfondsen/#.TwdARWVlR6Y.nujij

Gelogd


januari 06, 2012, 15:35:43
#9
vergokt en belegd en gespeculeert met mijn en mijn man zijn pensioen .....schurken, bestolen worden we ,waarom kunnen ze dat zooitje niet aanpakken ,als ik steel pakken ze mij ook op ..!!!!Dieven zijn het !! #smiley_badmood

Gelogd
Ik kijk naar de zon en laat de schaduw achter me!!


januari 06, 2012, 12:55:12
#8
Mijn man gaat met pensioen in....april 2013.
Valt hij er gelijk in. #2boos

Gelogd
Be the change you wish to see in the world.....Mahatma Gandhi


januari 06, 2012, 12:33:04
#7
Over een krappe twee jaar ben ik aan de beurt, ben benieuwd iof er nog wat over is.

Gelogd


* januari 06, 2012, 12:06:20
#6
wij hebben al bericht gehad dat we minder gaan krijgen
mijn man wordt in oktober 65 jaar
daar heb je dan al die jaren voor betaalt

leuk voor uitzicht #smiley_wtf

Gelogd


januari 06, 2012, 11:59:55
#5
Waarom helpt de regering nu niet ?...nu gaat het om de burgers .....banken zijn wel geholpen ......soms denk ik wel ns dat alles onder de noemer crisis gaat , verhogingen .....verlagingen .....en zeker zou de regering de wet moeten veranderen op het moment dat het weer goed gaat moet het weer terug gedraaid worden, en gewoon met terug werkende kracht terug.....De pensioenfondsen zijn gigantis rijk ,maar wel met het geld van de gewone burger,en dan nu zeggen sorry maar nu even niet ......ben je voor brand verzekerd sorry nu even niet we hebben crisis

Gelogd
leef het leven


januari 06, 2012, 11:43:07
#4

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2012, 11:41:44
#3
DNB: veel fondsen moeten pensioen in 2013 verlagen

Van de 450 Nederlandse pensioenfondsen moet volgend jaar mogelijk ruim een kwart de pensioenen verlagen, zo maakt De Nederlandsche Bank vandaag bekend. Deze kortingen zouden 40 procent van alle Nederlanders met opgebouwde pensioenrechten raken.


De Nederlandsche Bank (DNB), toezichthouder van de pensioenfondsen, heeft berekend dat 125 pensioenfondsen zo ver achterliggen op hun herstelplan dat ze extra maatregelen moeten nemen. Vůůr 31 december 2013 moeten alle fondsen een dekkingsgraad van 105 procent bereiken, de wettelijke ondergrens.

DNB is van mening dat een deel van de fondsen dit doel niet meer kan halen zonder 'af te stempelen', tenzij dit jaar zowel de rente als de beurskoersen een spectaculaire stijging laten zien. Gemiddeld moeten de probleemfondsen de pensioenen met 2,5 procent verlagen, maar er zijn er die de uitkeringen en opgebouwde rechten met 10 tot 20 procent moeten korten.

'Misschien kan een aantal fondsen een korting nog voorkomen door de premie verder te verhogen', licht DNB-directeur Joanne Kellermann toe in een interview met de Volkskrant. 'Sommige fondsen hebben een rijke sponsor, die misschien bereid is bij te storten. Maar de fondsen hebben de laatste jaren al aan heel veel knoppen gedraaid. Voor een deel zijn de mogelijkheden uitgeput en is afstempelen dus onvermijdelijk.'

De berekening van DNB is voorlopig. In mei zullen de pensioenfondsen bekendmaken of en hoeveel ze de pensioenen gaan verlagen. De korting gaat dan in op 1 april 2013. Om de pijn te verzachten mogen de pensioenfondsen de korting in april beperken tot 7 procent, ook als zij eigenlijk meer zouden moeten korten.

Het uitgestelde kortingsdeel zouden de fondsen dan per 1 januari 2014 aan hun deelnemers moeten opleggen. De schok kan zo over negen maanden gespreid worden. Kellermann, bij DNB verantwoordelijk voor de pensioenfondsen: 'Degenen die zo'n grote verlaging te wachten staat, moeten tijd krijgen om zich daarop voor te bereiden. Daarom hebben we besloten nu al te waarschuwen.'

DNB mag niet bekendmaken welke fondsen in de gevarenzone zitten, maar het staat vast dat daar enkele van de grootste fondsen in Nederland bij zijn. Van de honderd grootste pensioenfondsen zitten er 32 in grote problemen, zo blijkt uit aanvullend onderzoek van de Volkskrant. Deze fondsen hebben een dekkingsgraad lager dan 93.

Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2012, 11:40:20
#2
ABP: Nog geen sprake van verlagen pensioenen

Waar het voor veel pensioenfondsen onvermijdelijk lijkt om vanaf april 2013 te snijden in de pensioenuitkeringen, vindt pensioenfonds ABP het te vroeg om over een eventuele verlaging van de uitkeringen te speculeren.  Volgens het grootste pensioenfonds van Nederland zullen eerst de cijfers definitief bekend moeten worden alvorens er van 'afstempeling' kan worden gesproken.


Het ABP reageert daarmee op uitlatingen van Martin van Rooijen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG) in Het Financieele Dagblad vandaag. (29-12-11)

Volgens hem moet zelfs de wet worden aangepast zodat pensioenfondsen een eventuele verlaging van de pensioenuitkering in financieel betere tijden weer ongedaan moeten maken. Hij vindt afstempelen waartoe veel fondsen mogelijk gedwongen zijn een 'uiterst middel' en ziet liever dat de premies worden verhoogd. Bij het ABP is mogelijk verhogen van pensioenbetalingen in betere tijden nog helemaal niet besproken.

Medio februari hoopt het ABP meer duidelijkheid te geven over mogelijke maatregelen die moeten worden genomen om de financiŽle situatie te verbeteren.

Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2012, 11:39:27
#1
Pensioenfondsen  in grote problemen

De pensioenfondsen staan er weer net zo slecht voor als twee jaar geleden; dat was een jaar na het uitbreken van de kredietcrisis. Door alle ellende van dit jaar is de financiŽle positie van de fondsen opnieuw allerbelabberdst te noemen.
Dit blijkt uit onderzoek van de NOS bij de 35 grootste pensioenfondsen.


Door de nieuwe problemen worden mogelijk zeven miljoen werkenden en gepensioneerden komend jaar gekort op hun pensioen. De fondsen moeten binnen de komende drie maanden beslissen of de pensioenen inderdaad omlaag gaan. De korting zou dan ingaan op 1 april 2013.

Tijdens de vorige crisis kregen de pensioenfondsen van de minister extra tijd om hun financiŽle positie te verbeteren. Die tijd is nu bijna om. De fondsen hebben de nieuwe problemen vooral te danken aan de huidige lage rentestand.

Vandaag (28-12-11) maakte het Financieele Dagblad bekend dat de grootste pensioenfondsen begin 2013 de pensioenen zeer waarschijnlijk met 5 ŗ 10 procent zullen verlagen. Ook de krant deed onderzoek naar de situatie bij tientallen grote fondsen.

Bron:VK
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2016, 01:38:56 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

A.O.W./Pensioenen
« Reactie #1 Gepost op: januari 06, 2012, 11:39:27 »