Nowlive.eu

Registreren
 

A.O.W./Pensioenen
gelezen 27466 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juni 26, 2012, 22:31:43
#29
scarlett troelstra!!!!    #bravo #bravo #bravo #bravo #bravo

hier heb ik niet meer dan lof voor over een echte socialiste  #yes

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Pensioenen
« Reactie #29 Gepost op: juni 26, 2012, 22:31:43 »

* juni 26, 2012, 22:07:31
#28
Laten ze eerst maar is zorgen dat al die miljarden van het ABP terugkomen,waar eelco Brinkman zo fijn mee heeft gespeeld en verloren,stelletje dieven,en nu zeggen versneld aflossen en sparen!!! de 50 plusser die werkloos wordt en in de bijstand terechtkomt,al die anderen die de boot ingaan,waar kunnen die van sparen,en straks het pensioenstelsel ook in Brussel stallen??? Er zou een nieuwe troelstra moeten opstaan om de hele boel plat te gooien van die manupilators en dat er is koppen gaan rollen van al die graaiers  #smiley_guillotine

Gelogd


juni 26, 2012, 21:44:37
#27
DE NB verteld er niet bij dat onze regering zo diep in onze pensioenen hebben gezetten dat het moeilijk wordt om dat op enkele jaren terug te doen.
Het spelletje van 10 euro van uit de kontzak naar de borstzak kennen we toch nog wel???
Verder hebben ze het nog steeds niet over die vervloekte vila-tax  die 30 miljard wat dit kost moeten ook de huurders op hoesten .
die hele NB zijn gewoon bedriegers en zakken vullers , maar ook wij zitten op internet ook wij kunnen lezen , wij ;leven niet meer in de jaren 30 van vorige eeuw  #smiley_badmood

Gelogd


* juni 26, 2012, 09:49:15
#26


DNB waarschuwt: meer sparen en aflossen

AMSTERDAM - Mensen moeten als dat kan flink gaan sparen of versneld hun hypotheek aflossen. Dat zegt Joanne Kellermann, directeur bij De Nederlandsche Bank, in een interview in het AD dinsdag. Onder meer de ontwikkelingen rond de pensioenen en de zorgkosten vormen de aanleiding voor haar waarschuwing.

,,Het Nederlands pensioenstelsel is en blijft één van de beste ter wereld, ook onder de huidige omstandigheden. Maar er zijn heel wat veranderingen gaande en we kunnen er zeker van zijn, dat het er de komende jaren niet makkelijker op wordt. Dat is de realiteit. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich bewust wordt van die risico’s en nu gaat nadenken over zijn eigen oudedagvoorziening'', benadrukt Kellermann.

Bron: De Stentor.

Gelogd


juni 24, 2012, 14:25:20
#25
Ja Witch ik ben bang dat je gelijk heb.....we zijn op pensioen gebied zo rijk,en  hebben dat met zn alle bij elkaar gebracht ...en wie zal er direct van profiteren ???

Gelogd
leef het leven


juni 24, 2012, 13:44:53
#24
Ik heb al in verschillende topics hier over gehad nog lang voordat men er ook maar aandacht aan wou schenken.
Ze zijn er op uit om de flinke pot met goud dus onze pensioenen in te pikken , want hier kan je bijna heel Europa mee redden zo groot is die pot bij elkaar.
En als je verkeerd stemt dan ben je niet alleen nederland kwijt maar ook de pensioenen ect ect we worden momenteel door rutte en de jager TOTAAL uit gekleed

Gelogd


juni 24, 2012, 13:05:47
#23
Pensioenrapporteur Omtzigt bezorgd om Brussels plan

Pensioenrapporteur voor de Tweede Kamer, CDA'er Pieter Omtzigt, wil zo snel mogelijk weten wat precies de plannen zijn van EU-voorzitter Herman van Rompuy met de hervormingen van het pensioenstelsel. 'Ik ga snel naar Brussel en ik wil antwoorden van minister Kamp', aldus de parlementariër vandaag.

 
Van Rompuy stelde plannen te hebben voor de pensioenstelsels, die eind deze maand in Brussel zullen worden besproken. Het opvallende aan het plan is dat het gaat om een verplichting en niet om een vrijblijvend voorstel.

'Daar heb ik dan nog wel wat vragen over', stelde Omtzigt, die het beter vindt om eerst een discussie te voeren voordat Van Rompuy een uitgewerkt plan op tafel legt. Hij stelt dat Europa alleen mag ingrijpen als landen een pensioenstelsel hebben dat financieel onhoudbaar is. 'Anders niet', aldus Omtzigt.

Kamerbreed leven er al tijden zorgen over de plannen die in Brussel worden gesmeed om pensioenfondsen te onderwerpen aan strengere regels. Omtzigt is door de Kamer aangesteld om uit te zoeken wat de Brusselse plannen precies inhouden. Daarnaast moet hij zich in Europa sterk maken voor de Nederlandse fondsen en de Brusselse bemoeienis zoveel mogelijk af te houden.

PVV-leider Geert Wilders uitte op Twitter al zijn ongenoegen over de Europese plannen. 'Nu wil het Brusselse monster onze soevereiniteit over de pensioenen afpakken. Genoeg is genoeg!', schreef hij.
 


Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 16, 2012, 15:37:48
#22
Pensioenleeftijd al in 2023 naar 67

De pensioenleeftijd gaat de komende jaren jaarlijks met een paar weken omhoog. In 2019 wordt de pensioenleeftijd dan 66 jaar en in 2023 67 jaar.

 
Dit is vastgelegd in het zogeheten Lente-akkoord over de begroting voor 2013 van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie.
Vannacht hebben de partijen definitieve overeenstemming bereikt.

Met 12 miljard euro bezuinigingen, beleidsaanpassingen en lastenverzwaringen wordt het voorziene begrotingstekort teruggebracht van 4,6 procent naar 3 procent in 2013. Het Centraal Planbureau gaat het pakket doorrekenen. Daarna willen de partijen alle maatregelen publiceren.

De pensioenleeftijd gaat de komende drie jaar - 2013, 2014, 2015 -  jaarlijks met een maand omhoog. De drie jaren daarna stijgt de pensioenleeftijd jaarlijks twee maanden en in 2019 wordt die met drie maanden verhoogd. Daarmee komt de pensioenleeftijd in dat jaar op 66 jaar. Van 2020 tot en met 2023 gaat de pensioenleeftijd jaarlijks met drie maanden omhoog. Dat brengt de pensioenleeftijd in 2023 op 67 jaar. Met de verhoging van de pensioenleeftijd gaan de vijf partijen verder dan het eerdere pensioenakkoord van vakbeweging en werkgevers dat VVD, CDA en PvdA in de Tweede Kamer overnamen. Dat akkoord voorzag in verhoging van de pensioenleeftijd in 2020 naar 66 jaar en 67 jaar in 2025.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 20, 2012, 11:20:44
#21
DNB: 103 pensioenfondsen moeten korten

Van de Nederlandse pensioenfondsen moeten er 103 gaan korten op de pensioenen. Toezichthouder De Nederlandsche Bank meldt vandaag dat zij dit hebben aangegeven in een rapportage. De voorgenomen korting is noodzakelijk om de pensioenfondsen volgend jaar voldoende financieel te laten herstellen.


 De kortingsmaatregel heeft gevolgen voor miljoenen Nederlanders, zowel gepensioneerden als werknemers. De totale pensioenverplichtingen van de fondsen die moeten korten, bedragen 390 miljard euro.

Gemiddeld komt de korting uit op 2,3 procent, maar 34 fondsen hebben aangegeven meer dan 7 procent te moeten korten. Van die 34 fondsen willen 15 fondsen gebruikmaken van de mogelijkheid om de korting te maximaliseren op 7 procent.

De meeste fondsen die moeten korten, doen dat per 1 april volgend jaar.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 14, 2012, 20:10:34
#20
Geen WW-korting meer op deeltijdpensioen

DEN HAAG -  Ouderen die in deeltijd doorwerken en alvast deeltijdpensioen opnemen, hoeven niet meer te vrezen dat bij ontslag hun pensioeninkomsten in mindering worden gebracht op de WW-uitkering. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil dat per 1 maart regelen voor „lopende en nieuwe gevallen”.


Kamp kondigde dinsdag in de Tweede Kamer aan te regelen dat oudere deeltijdwerkers recht blijven houden op de werkloosheidsuitkering voor het deel dat ze werkten, ook al hebben ze inkomen uit pensioen. Daarbij wees hij erop dat het kabinet met de vergrijzing juist mensen wil stimuleren zo veel mogelijk door te werken.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 06, 2012, 20:32:32
#19
'70 procent heeft geen idee van eigen pensioen'

Het pensioen is voor veel mensen het belangrijkste financiële product waar ze mee te maken krijgen, toch is maar liefst 69 procent van de mensen 'volledig pensioenonbewust'. Dat meldde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vandaag. Om die reden moeten mensen beter en actiever worden geïnformeerd over hun oudedagsvoorziening, vindt de AFM.

 Consumenten kunnen via mijnpensioenoverzicht.nl inzage krijgen in hun AOW en aanvullend pensioen. 'Op dit moment ontbreekt echter het overzicht voor de consument van zijn totale inkomen en vermogen bij pensioen en de vergelijking met zijn uitgavepatroon', aldus de AFM. En als de consument dan eenmaal dat inzicht heeft, moet die indien nodig vooral in beweging komen.

Volgens de AFM zijn er nu wel goede initiatieven om mensen te informeren, maar bereiken die maar een beperkte groep. Om meer mensen te bereiken, zou volgens de AFM bijvoorbeeld gebruik gemaakt kunnen worden van het Geldloket van Wijzer in geldzaken, dat komend najaar op proef gaat. 'Dit loket heeft als doel voorlichting te geven over geldzaken en kan daarmee bevorderen dat een consument pensioenbewust wordt'.

Ook een uitbreiding van mijnpensioenoverzicht.nl kan volgens de AFM een bijdrage leveren aan het pensioenbewustzijn van mensen.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 02, 2012, 12:50:59
#18
Inderdaad Witch zou best ns kunnen .....zou niet de eerste keer zijn......onder lubbers is dat ook gebeurd ,,,gek dat je ze daar niet over hoort.....en toen dachten ze niet  aan de jongeren of  er dan nog wel genoeg voor ze zou  zijn

Gelogd
leef het leven


februari 02, 2012, 00:06:31
#17
Irene O de bezuinigingen zijn er nog niet hoor , volgend jaar beroven ze ons pas  #huilen #huilen

en het ergste ze houden elk jaar 35 miljard over van wat ze binnen krijgen.
maar ons vermoeden is dat de regering in de pensioenen heeft zitten te graaien (rutten) gaf ff 50 miljard weg en wij gaan weer geld kwijt schelden aan Griekenland)
« Laatst bewerkt op: februari 02, 2012, 00:09:04 door witch11 »

Gelogd


* februari 01, 2012, 23:26:59
#16
ik heb ook pensioen ( van mijn overleden man)
ik heb wel 4 hele euro s meer  vette hap

Gelogd


februari 01, 2012, 18:18:06
#15
Kamp blijft bij korten pensioenen

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft tijdens een debat in de Tweede Kamer nog eens herhaald dat pensioenen moeten worden gekort als het pensioenfonds te weinig geld in kas heeft. Onder andere het pensioenfonds voor de metaal wil de pensioenen met 6 à 7 procent verlagen als gevolg van de lage rente.


De Tweede Kamer is verdeeld over een mogelijke korting met maximaal 7 procent. De PVV en de SP zijn fel tegen een mogelijke verlaging van de huidige pensioenuitkeringen. Andere partijen en minister Kamp denken positiever over de maatregel.

Jongere generaties

De Nederlandsche Bank (DNB), die toezicht houdt op de pensioenfondsen, maakte onlangs bekend dat de pensioenen mogelijk vanaf april 2013 met maximaal 7 procent gekort moeten worden.

De pensioenfondsen kampen met grote tekorten en om te voorkomen dat er voor jongere generaties nauwelijks meer geld over is, moet er nu al worden ingegrepen.

Minister Kamp vindt het voorstel van DNB verstandig. "We moeten de problemen niet voor ons uitschuiven", zei hij.

Nationaal herstelplan

De PVV noemde het "onnodig en dom" om te korten, omdat de pensioenfondsen een buffer zouden hebben van 850 miljard euro.

Volgens de SP is het een "schande" om te korten, omdat gepensioneerden dan onterecht gestraft worden voor de economische crisis. "Gepensioneerden kunnen straks geen kant op", aldus SP-Kamerlid Ulenbelt.

GroenLinks pleit voor een nationaal herstelplan voor de pensioenfondsen en wil daarvoor de wet aanpassen. GroenLinks wil het collectieve verplichte nabestaandenpensioen geleidelijk afschaffen, vanaf mensen die na 1972 geboren zijn. "De keuze is niets doen, zodat er een slecht pensioen overblijft voor jong en oud, of sociaal hervormen. Ik roep minister Kamp op om in te grijpen en de pensioenen te moderniseren", zei GroenLinks-Kamerlid Klaver.

Andere oplossingen

Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW is tegen de mogelijke korting. "Door de economische crisis is het consumentenvertrouwen al laag", zegt VNO-NCW-voorzitter Wientjes.

De belangenorganisatie van gepensioneerden NVOG vindt een korting op de pensioenuitkeringen voorbarig. De pensioenfondsen die van plan zijn te korten, hebben onvoldoende duidelijk gemaakt dat alles in het werk is gesteld om andere oplossingen te vinden, stelt voorzitter Van Rooijen in een brief aan de Tweede Kamer.

De vereniging zegt dat er mogelijkheden zijn om verlaging van de pensioenen te voorkomen en denkt onder meer aan een snellere verhoging van de pensioenleeftijd.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Pensioenen
« Reactie #15 Gepost op: februari 01, 2012, 18:18:06 »