Nowlive.eu

Registreren
 

Schoonheidsweetjes
gelezen 8787 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 28, 2015, 12:23:26
#10
Deze beautymiddeltjes vind je in je keukenkast

Een droge huid? Gespleten haarpunten? Broze nagels? Er zijn een hoop producten op de markt die deze problemen in een wip kunnen verhelpen. Maar wist je ook dat je al een heleboel beautymiddeltjes in huis hebt die net hetzelfde doen als die dure crŤmes en potjes? Het doorsnee keukenkastje zit er vol mee.Olijfolie


Olijfolie is een ware redder in nood wanneer je er na een avondje uit plots achterkomt dat je geen make-upremover meer in huis hebt. In plaats van met de hele laag te gaan slapen en 's ochtends met een gezicht vol acne wakker te worden, gris je voor het slapengaan gewoon de bus olijfolie mee. Een beetje olie op een watje en je make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Wel zeker reinigen met water achteraf, vooral wanneer je al een iets vettere huid hebt.


Honing


Niets zo effectief tegen een droge huid als honing. Last van droge velletjes in de winter? Met een klein beetje honing zijn die droge plekken zo verholpen. Wanneer er wat zwaarder geschut nodig is, zijn er ook tal van recepten voor zelfgemaakte gezichtsmaskers met honing.


Kokosolie


Waar honing je in een mum van tijd een zacht babyhuidje geeft, doet kokosolie hetzelfde voor je haren. Bij kamertemperatuur is het een vaste substantie, maar wanneer je wat kokosolie tussen je vingers verwarmt, wordt het vloeibaar. Breng het aan in de haarpunten, even laten inwerken, uitwassen en die droge puntjes zijn verleden tijd.

Eieren

Dat anti-rimpelcrŤmes doorgaans een serieuze hap uit je budget betekenen, is algemeen geweten. Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven. Zoals een eiermasker bijvoorbeeld. Neem het eiwit van twee eieren, klopt het een tiental seconden met een vork op en spreid het goedje vervolgens uit over het gezicht. Laat de eieren een halfuurtje inwerken (of totdat alles volledig is opgedroogd) en was je huid dan met warm water. Het resultaat? Een strakkere en stevigere huid.

Zeezout

Last van acne? Dan biedt zeezout wellicht de oplossing. Meng wat zeezout met een klein beetje warm water zodat je een smeerbare pasta krijgt. Breng het vervolgens plaatselijk aan op de probleemzones en laat het een kwartier tot een halfuurtje intrekken. Het zeezout zal de de puistjes uitdrogen waardoor je er sneller vanaf bent. Heb je al een erg droge huid? Meng het zeezout dan met wat honing in plaats van water. Dat zorgt ervoor dat je huid niet tť hard uitdroogt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Schoonheidsweetjes
« Reactie #10 Gepost op: februari 28, 2015, 12:23:26 »

februari 09, 2015, 16:35:37
#9
'Vrouwen worden mooier oud met dagelijkse scheerbeurt'

 Het klinkt gek, maar beauty-experts zeggen dat iedere vrouw eigenlijk dagelijks haar gezicht zou moeten scheren. Waarom? Volgens de deskundigen is dat gescheer de reden waarom de meeste mannen op leeftijd er goed uitzien en het werkt ook voor vrouwen.


De wekker van de Angela Garvin gaat elke morgen om 6.30 uur af. Als juridisch adviseur moet de Britse vroeg opstaan, maar ze houdt er ook een streng ochtendritueel op na.

Ze begint met het reinigen van haar gezicht om vervolgens scheerschuim over haar kin, bovenlip en een klein gebied van haar nek te smeren. Met behulp van een wegwerpmesje scheert ze zorgvuldig haar gezicht. Daarna spoelt ze haar gezicht af met warm water.

Volgens beautyliefhebbers begaat Angela een doodzonde. Het scheren van benen stimuleert haar om terug te groeien. Dikker, donkerder en sterker. Het scheren van het gezicht zou dan ook op een ramp uitlopen.


De 46-jarige Angela zweert er echter bij. De afgelopen acht jaar schoor ze haar gezicht drie keer per week en ze is dolgelukkig met het resultaat. ,,Het is goedkoop, binnen enkele seconden klaar en mijn huid raakt niet geÔrriteerd", vertelt Angela aan de Britse krant Daily Mail. ,,De bewering dat gezichtshaar dikker en donkerder terug groeit is een mythe."

Volgens Angela verbetert het scheren haar teint. ,,Make-up aanbrengen gaat gelijkmatiger en gemakkelijker. De producten absorberen beter en mijn huid is in goede conditie", zegt ze.

Veroudering
Ze is niet de enige. Dermatologen omarmen het idee en brengen producten om de markt om vrouwen die hun gezicht scheren te voorzien. Dr Michael Prager, een arts met een praktijk in Londen, zegt: ,,Scheren heeft wel degelijk effect op de veroudering van de huid. Het is net als een behandeling om dode huidcellen te verwijderen, dat stimuleert de productie van collageen. Daardoor verminderen rimpels en wordt celvernieuwing gestimuleerd."

Dermatoloog dr Neal Schultz beweert zelfs dat scheren de reden is waarom mannen er op latere leeftijd beter uitzien dan vrouwen. ,,De meeste mannen scheren tweederde van hun gezicht al jaren."

Angela begon met scheren om van haar snorharen af te komen, maar wil inmiddels niet anders meer: ,,Ik weet dat scheren niet bepaald vrouwelijk is, maar eigenlijk verplaats je je scheermes maar een paar centimeter van je oksel naar je kin. Wat is het probleem?"Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:35:16
#8
'Grijs kan waanzinnig sexy zijn'

Weinig vrouwen staan te juichen als de eerste grijze haren zich aandienen, zeker als dat al vroeg gebeurt. Hele volksstammen verven hun haar, bang om op hun 40ste voor oma te worden versleten. Maar de wilde meiden van de jaren '80 gooien de kont tegen de krib. 'Grijs kan waanzinnig sexy zijn.


How dare you! De kapper van Monique Lindeboom (50) uit Amsterdam was not amused toen ze hem op een dag vertelde dat de driewekelijkse verfbeurt voortaan achterwege kon blijven. Dat ze haar grijze tooi in het vervolg niet langer wenste te verhullen. Niet dat hij haar inkomsten zou missen - ze zou haar frequente kappersbezoek toch wel voortzetten omdat ze nu eenmaal graag experimenteert - maar als maakster van de populaire online krant beautyjournaal.nl zou Monique andere vrouwen weleens op een idee kunnen brengen.

,,En dat was inderdaad precies mijn bedoeling," zegt Monique, een jaar of vijf na die daad van verzet. ,,Bij menig kapper word je bijna standaard in de verf gepraat, hoewel er gelukkig ook kappers zijn die begrijpen dat je geen zin meer hebt in dat strenge onderhoudsregime. Grijs kan hartstikke mooi zijn, ook bij wat jongere mensen. Ik vind dat het taboe eraf moet. Het is fantastisch dat we de meest geweldige dingen kunnen doen met ons haar en de rest van ons uiterlijk, maar we moeten ophouden te doen of grijs haar per se ongewenst is, alsof je er automatisch een ouwe muts van wordt.''

Rebels bloed
,,Het tegendeel is het geval. Grijs haar kan echt prachtig zijn. Ik wil dat iedere vrouw haar eigen keuze moet kunnen maken. Dat dit echt een item is, bleek uit de reacties op mijn website toen ik uit de kast kwam. De lezers vonden het geweldig! Veel vrouwen willen eigenlijk ook wel, maar durven niet uit angst voor omaatje te worden uitgemaakt. Dat is volkomen onterecht, we hebben het ons laten aanpraten. In onze door jeugdigheid geobsedeerde cultuur is een vrouw vaak vanaf haar 40ste al melaats. Volkomen belachelijk natuurlijk, zeker aangezien straks de helft van alle Nederlanders 50 of ouder is."

Monique was halverwege de 40 toen ze grijze plekken zag ontstaan. Niet bepaald iets waarop ze zat te wachten. ,,Van nature ben ik peper en zout-blond, maar ik verf mijn haar al sinds mijn 16de," vertelt ze. ,,In eerste instantie veranderde er dus niks, behalve dat ik vaker verfde om te voorkomen dat er grijze uitgroei zichtbaar werd. Een tip voor wie wel wil verven, wat ook prima is: met lichte highlights wist ik het grijs heel mooi te maskeren. Maar ik merkte dat de kwaliteit van mijn haar door al het verven duidelijk achteruit ging.

,,Op een gegeven moment moest ik beroepsmatig een nieuwe haarconditioner testen. Om de werking van het product goed te kunnen beoordelen, was het beter dat ik mijn haar gedurende die testperiode niet verfde. Eigenlijk was ik ook heel nieuwsgierig hoe het er uit zou zien. Dus ik stopte. Tot mijn opgetogenheid werd mijn haar met de dag mooier! Ik bleek een kleur grijs te hebben die heel mooi bij mijn huid past. Op dat moment dacht ik: bekijk het maar, ik laat het staan. Ik ben een meid van de jaren '80, van top tot teen geŽmancipeerd en voelde ineens het rebelse bloed weer stromen. Kerels kunnen een grijze kop hebben en er toch heel sexy en jongensachtig uitzien, dus ik dacht waarom zij wel en wij niet?"

Monique liet haar haar geleidelijk uitgroeien. Ze is nog niet helemaal grijs en speelt vaak met haarkleurtjes, zij het uitdrukkelijk niet om het grijs te maskeren.

De grijscarriŤre van Nelleke Strijkers (53), eigenares van kledingzaak Sprmrkt in Amsterdam, verliep anders. ,,Ik was een jaar of 28 toen ik grijs begon te worden," vertelt ze. ,,Ik had er niks mee, maar omdat ik mijn haar altijd heb geverfd en zo'n beetje alle kleuren van de regenboog heb gedragen, speelde het niet echt een rol. Ik verfde gewoon door. Op mijn 33ste werd ik die voortdurende verfbeurten om uitgroei te voorkomen beu. Toen heb ik de schaar erin gezet en sindsdien ben ik helemaal grijs."

Korte pony
Ook voor Nelleke was dat een puur positieve ervaring. ,,Ik heb er nooit negatieve opmerkingen over gekregen," zegt ze. ,,Mensen reageerden hoe dan ook altijd al op mijn verschijning, omdat ik er graag een tikje extravagant bij loop. Zo heb ik een heel korte pony en verder heel lang haar. Ik krijg voornamelijk complimenten. Vrouwen vragen me zelfs weleens of ze een foto van me mogen maken, om te laten zien aan hun kapper.

,,Een vriendinnetje van mijn dochter vroeg ooit of ik nou de oma of de moeder van haar kameraadje was, maar dat is volkomen normaal. Ik werd laat moeder, op mijn 41ste, dus ik had inderdaad mijn dochters oma kunnen zijn. Het grappige is dat mijn moeder, die mij juist heel jong kreeg, uiteindelijk door mij is gestopt met verven. Zij heeft zulk prachtig spierwit haar, het was echt zonde dat ze dat jarenlang niet heeft durven laten zien."

Een paar jaar nadat Nelleke zich had kortgeknipt - ze knipt altijd zichzelf - verfde ze haar haar in een opwelling nog een keer donker. Ze vond het helemaal niks. ,,Ik zag er plotseling zo akelig gewoon uit," zegt ze lachend. ,,Ik ben een poos model geweest en ik die periode moest ik er ook uitzien volgens wat de normen voorschreven. Toen had ik altijd een beetje het gevoel alsof ik niet mezelf was. Te gewoon. Hetzelfde gevoel bekroop me toen ik mijn haar weer verfde. Ik merkte heel sterk dat mijn grijze haar bij mij hoort. Dat ik dat ben en dat ik me er gelukkig mee voel."
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:31:07
#7
Vijf natuurlijke scrubs


AMSTERDAM - Dat stormachtig herfstweer een aanslag kan zijn op je huid, zal niemand ontkennen. Om je perzikhuidje te behouden, zul je regelmatig moeten scrubben. En daar hoef je niet eens voor naar de winkel! Trek je keukenkastjes open; daar vind je gegarandeerd een van deze 5 natuurlijke scrubs voor een superzachte huid.

Zout


Niet alleen onmisbaar in de keuken, maar ook in je badkamer! Zeezout is namelijk een ideaal scrubmiddel: het verwijdert alle dode huidcellen, verbetert de bloedsomloop en geeft je een superzachte huid.

Scrub met zout:

Vermeng een kop zeezout met een kop olijfolie. Voeg vijf druppels etherische olie toe, bijvoorbeeld sinaasappel of abrikozen olie. Is je scrub een beetje waterig? Voeg dan nog wat zout toe, totdat de substantie stevig is.   
Walnoten

Ga op zoek naar gemalen walnoten of maal je eigen walnoten. De gemalen walnoten, een goed scrubmiddel, vermeng je met yoghurt, voor de anti-bacteriŽle werking. Dit mengsel geeft je huid een fris gevoel en stralende teint. Bovendien bevat yoghurt veel melkzuren die de strijd aangaan met rimpels en droge huid behandelen.   

Scrub met walnoten

Vermeng ľ kop walnoten met ľ gewone yoghurt. Masseer het mengsel in en laat het gedurende 15 minuten intrekken. Spoel af met koud water. 
Havermout

Havermout is een prima ingrediŽnt voor een natuurlijke scrub. Kan je geen havermout in je keukenkastje liggen, dan kun je eventueel ook maÔsmeel gebruiken. 

Scrub met havermout:

Meng 3 theelepels havermout met een theelepel honing of azijn van appelcider. Voeg extra honing toe als het nodig is.

Breng het goedje in een ronddraaiende beweging aan op je gezicht en laat het circa 15 minuten goed intrekken voordat je het met warm water afspoelt.
Suiker

Suiker is, naast zout, misschien de beste natuurlijke scrub. Het verwijdert dode huidcellen en laat een heerlijk zachte, effen huid tevoorschijn komen.

Scrub van suiker:

Meng een half kopje rietsuiker met een half kopje glycerine of andere olie. Voeg eventueel wat aloŽ vera toe Ė voor die boterzachte huid Ė en etherische olie Ė voor de geur. Meng de ingrediŽnten tot een substantie en smeer dit zachtjes op je huid. Laat het goedje vijf minuten zitten en spoel het af met water.

Dit mengsel kun je over je hele lichaam gebruiken.

Groene thee

Inmiddels kennen we de kracht van groene thee wel, maar dat je het ook kunt gebruiken in een scrub is misschien wat minder gebruikelijk. Door de hoge hoeveelheid antioxidanten werkt groene thee beschermend en voedend.

Scrub van groene thee:

Voeg wat groene thee toe aan een van bovenstaande scrubs.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:30:16
#6
Haarmaskers uit eigen keuken

AMSTERDAM - Je haar heeft het in de zomermaanden zwaar te voorduren. Helaas sluipt dat beetje extra verzorging er juist dan vaak bij in. Hoog tijd om je haardos op te peppen met een masker. En die zijn heel gemakkelijk zelf te maken. VROUW zet er een aantal van deze zelfmaak maskertjes voor je op een rij.

1. Droog haar
IngrediŽnten:


    2 avocado's
    Scheutje honing

Bereiding

De bereiding van dit masker is zo gepiept. Prak de rijpe avocadoís fijn, net zo lang tot er een gladde massa ontstaat. Giet er vervolgens een scheutje honing bij in en roer het geheel goed door elkaar. Verdeel dit sausje over je haar en wikkel het goed in. Laat het dertig minuten intrekken en jouw droge haar is als sneeuw voor de zon verdwenen.

2. Normaal haar
IngrediŽnten


    2 eieren
    2 eetlepels mayonaise
    3 eetlepels olijfolie
     

Bereiding

Dit maskertje is geschikt voor iedere coupe. Giet de olijfolie in een kom en roer hier de mayonaise doorheen. Voeg twee eieren toe en roer de ingrediŽnten goed door. Verdeel het masker vervolgens over je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Was de olie uit met shampoo en viola je haar is heerlijk gevoed.

3. Futloos haar
IngrediŽnten


    1 ei
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels mayonaise
     

Bereidingswijze

Last van futloos haar? Probeer dan dit maskertje. Klop het ei los in een kom en voeg vervolgens de mayonaise en olijfolie toe. Roer het eimengsel goed door totdat er een glad mengsel ontstaat. Verdeel het goedje over je haar en laat het dertig minuten intrekken. Was je haren daarna uit met lauwwarm water en je futloze haar is levendiger dan ooit.

4. Vet haar
IngrediŽnten


    60 gram yoghurt
    1 ei

Bereidingswijze

Giet de yoghurt in een kom en klop het ei los. Roer dit goed door elkaar en verdeel het masker vervolgens over je haardos. Laat het een half uurtje inwerken en zeg maar dag tegen je vette haren.

5. Beschadigd haar
IngrediŽnten


    1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel kokosolie
    1 theelepel honing
    1 ei
    1 banaan

Bereidingswijze

Beschadigde plukken? Geef je haar dan wat extra verzorging. Mix in een kom het ei, de olijfolie en kokosolie. Voeg vervolgens de honing toe en mix nog een minuut op de laagste stand. Doe de geprakte banaan in de kom en blijf mixen tot alle klontjes verdwenen zijn. Verdeel dit masker ruimschoots over je haren en laat het een kwartiertje inwerken. Was het daarna met shampoo en je haar is als herboren.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:28:56
#5
Oma's beautytips

Wie zei dat je al die dure lotions en crŤmes nodig hebt? Je kunt namelijk al een heel eind komen met de tips van oma. Je hoeft alleen maar in je eigen keuken te zoeken en je hebt zo je eigen beautyproducten bij elkaar. Handig toch?

 
Haar
Voor glanzende lokken kun je je haar insmeren met wat olijfolie. Laat dit een minuut of vijf intrekken en spoel het daarna goed uit met water. Bier of ei werkt ook als je glanzend haar wilt.
 
Wil je graag krullen, maar heb je geen krulspelden of een krultang? Maak papillotten in je haar! Je hebt stof nodig, dus gebruik bijvoorbeeld oude kleding. Scheur of knip een aantal repen, rol die in je haar en strik ze vast. Als je dit doet voordat je gaat slapen, word je wakker met een mooie slag in je haar.
 
Ook voor vette haren zijn er tips: ga eens flink met een ruwe handdoek door je haar heen, je zult zien dat je lokken er daarna niet meer zo vet uitzien. Talkpoeder doet ook wonderen.
 
Gezicht
Heb je vaak last van een glimmende neus? Masseer je neus met een rauw aardappelschijfje. Deppen met aardappelsap werkt ook.
 
Natuurlijk wil jij ook zulke zwoele lippen als Angelina Jolie. Wie droomt daar nu niet van? Pak je tandenborstel en masseer je lippen ermee. Zo scrub je de huid van je lippen en krijgen ze ook nog eens een gezond kleurtje.
 
Hoe kom je van mee-eters af? Vol een teiltje met heet water en ga daar boven hangen, met een handdoek over je hoofd. Na vijf minuten zijn de poriŽn open en daarna kun je gemakkelijk de mee-eters uitknijpen met een wattenstaafje.
 
Lichaam
Voor een perzikzacht huidje smeer je je lichaam gewoon in met olijfolie of boter. Daarna wel even douchen.
 
Je kent het wel: je wilt je nagels graag wat langer laten groeien, maar ze breken of scheuren steeds. Voor wat stevigere nagels, kun je met een schijfje knoflook over je nagels heen wrijven.
 
Last van putjes in je benen? Maak je eigen koffiescrub van koffieprut en een beetje olijfolie. Smeren maar!
 
Welke beautytip heb jij meegekregen van je oma?
 


Bron:vrouwonline

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:28:16
#4
De 10 grootste ontharingsfouten

Heb jij ook het gevoel dat de haartjes op je benen steeds sneller terugkomen? Misschien maak je dan wel ťťn van de tien meest voorkomende ontharingsfouten. Hoog tijd om ze even op een rijtje te zetten!

 Fout 1: Niet peelen

Je huid peelen is de beste bescherming tegen ingegroeide haartjes, welke ontharingsmethode je ook kiest. Je kan het ingroeien ook voorkomen door dagelijks een bodylotion met hydroxyzuren aan te brengen. Die zorgt ervoor dat de dode huid loskomt, waardoor de haartjes niet onder de huid kunnen vastzitten.

Fout 2: Je gezicht samentrekken als je je wenkbrauwen bijwerkt
Probeer je gezicht in een natuurlijke plooi te houden als je je wenkbrauwen bijwerkt. "Het optrekken van je wenkbrauwen verstoort hun natuurlijke vorm, waardoor je asymmetrische wenkbrauwen krijgt", weet experte Maribeth Madron. Probeer je gezicht zo veel mogelijk te ontspannen terwijl je de haartjes uittrekt. Als je bang bent voor de pijn kan je de huid verdoven met een ijsblokje.

Fout 3: 's Morgens vroeg ontharen
Door te ontharen na je ochtendlijke douche bespaar je tijd, maar verkrijg je geen optimaal resultaat. Aangezien je benen 's nachts lichtjes zwellen, kan een deel van de haartjes verstopt zijn. Scheer je benen 's avonds voor een gladder resultaat.

Fout 4: Ontharen tijdens een warm bad
Ook weken in een warm bad doet je benen opzwellen. Als je toch absoluut wil ontharen in bad, doe het dan eerst. Langer dan tien minuten wachten zorgt voor heel wat stoppels.

Fout 5: Ontharen met een bot scheermesje
"Veel mensen laten hetzelfde scheermesje dagen, weken en zelfs maanden in de badkamer liggen", zegt dermatologe Kathy Fields. "Om echt goed te scheren heb je nochtans een nieuw mesje nodig." De specialiste raadt dan ook aan om elk mesje slechts ťťn keer te gebruiken, maar volgens anderen kan je ťťn mesje tot vier keer hergebruiken. Wat wel zeker is: een nieuw mesje zorgt voor een gladder resultaat ťn voorkomt rode bultjes.

Fout 6: Geen scheerschuim gebruiken
"Scheerschuim beschermt je huid niet alleen tegen irritaties, maar zorgt ook voor een gladder resultaat", weet Fields. "Breng het scheerschuim tegen de richting van de haargroei aan, zodat je haartjes rechtop staan", raadt Claire Girdler van Gilette Venus aan.

Fout 7: Kwetsbare huid ontharen
Als je Roaccutane gebruikt, een middel tegen acne op basis van isotretinoÔne, moet je daarmee stoppen voor je je benen laat waxen. "Stop een week voor je afspraak met het geneesmiddel, want het maakt je huid ontzettend kwetsbaar", raadt specialiste Cindy Barshop aan.

Fout 8: Te vaak waxen
Je hebt misschien de neiging om naar een scheermesje te grijpen of je benen te waxen zodra je een stoppeltje ziet verschijnen. Niet doen!  Je moet minstens vier weken wachten tussen elke waxbeurt, want de haartjes moeten lang genoeg zijn.

Fout 9: Op een verkeerde manier waxen
Als je je benen laat waxen in een schoonheidssalon, lijkt het ontzettend simpel: breng wax aan, leg er een strip over en trek! Veel vrouwen die het thuis zelf doen, vergeten echter ťťn ding: hou je huid strak gespannen in de omgekeerde richting dan de richting van je trekbeweging. "Als je dat niet doet, kan je eindigen met een heleboel blauwe plekken", weet dermatologe Leslie Baumann.

Fout 10: Waxen tijdens de verkeerde periode van de maand
Het is geen goed idee om je benen te waxen tijdens je menstruatie. "Door de hormonale schommelingen en de extra doorbloeding is (bijna) iedereen gevoeliger voor pijn vlak voor, tijdens en na de menstruatie", zegt specialiste Jodi Shays. "De beste periode om te waxen is in het midden van je cyclus, ongeveer tegelijkertijd met je ovulatie."Bron:HLN

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:27:39
#3
Maak je eigen masker

AMSTERDAM -  De temperaturen zakken en onze huid krijgt in deze koude herfst - en winter maanden veel te verduren. Smeerseltjes zijn echter niet goedkoop. Wil jij toch beautyproof de koude maanden door? VROUW.nl zet een aantal maskertjes op een rij om thuis te maken .

 Worteltjes masker


Geschikt voor: De onzuivere huid
IngrediŽnten: 3 wortels en 3 eetlepels honing
Hoe te bereiden: Kook de wortels gaar en pureer ze vervolgens met een staafmixer. Meng de eetlepels honing erdoorheen en laat het prutje even afkoelen. Reinig ondertussen je huid met lauwwarm water. Breng het oranje goedje aan op je huid en laat het ongeveer een kwartiertje inwerken. Verwijder het masker met een warme, vochtige washand. En viola, zeg maar dag tegen de onzuivere huid.

Suiker maskertje

Geschikt voor: De rijpe huid
IngrediŽnten: 2 theelepels suiker en drie theelepels water
Hoe te bereiden: Meng de suiker in lauwwarm water en wacht tot de suiker volledig is opgelost. Er mogen geen klontjes in het water zitten. Breng het zoete maskertje aan op een gereinigde huid en masseer het met cirkelende bewegingen zachtjes in. Spoel daarna je gezicht met warm water.

Bananen masker

Geschikt voor: De vette huid
IngrediŽnten: 1 banaan, 1 theelepel honing en 1 limoen
Hoe te bereiden: Mix de banaan met de honing en voeg een aantal limoendruppeltjes toe. Reinig eerst je huid en breng daarna het masker aan op je gezicht. Een kwartiertje relaxen, afspoelen en je voelt je als herboren.

Fruit masker

Geschikt voor: De droge huid
IngrediŽnten: 1 banaan en een schaaltje kwark
Hoe te bereiden: Prak de banaan in een schaaltje en meng de kwark erdoorheen. Reinig je huid en breng het goedje aan op je gezicht. Laat het een kwartiertje intrekken, spoel het af en je droge huid heeft plaatsgemaakt voor een mooie, stralende huid.

Yoghurt Masker

Geschikt voor: De gevoelige huid
IngrediŽnten: Bakje koude yoghurt en een kopje havermout
Hoe te bereiden: Lepel de havermout door het bakje yoghurt en laat het mengseltje even intrekken. Reinig ondertussen je huid en breng vervolgens de yoghurt aan op je gezicht. Laat het twintig minuutjes intrekken en verwijder het met een warme washand.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:25:33
#2
"Natuurlijke cosmetica is vaak gevaarlijk"
 
Veel verschillende beautymerken lanceren natuurlijke producten om mee te zijn met de groene trend. Maar een Nederlandse onderzoekster beweert dat deze crŤmes gevaarlijk kunnen zijn.

Gevaarlijk

Veel merken pakken uit met producten op basis van natuurlijke ingrediŽnten, dat meldt nu.nl. Maar volgens een Nederlandse onderzoekster doen ze dit enkel om meer te verkopen, omdat groen momenteel de trend is. "Van heel wat planten, bloemen en kruiden is hun heilzame werking nog niet bewezen, dat is bij minder dan 20 procent het geval. En sommige van deze producten zijn gevaarlijk, in de natuur zitten namelijk ook stoffen die je huid irriteren of beschadigen. Zo kan lavendel irriterend werken bij sommige huidtypen. Ook heb ik mijn vragen bij bestanddelen als rozemarijn, pepermunt, munt, eucalyptus en stoffen uit citrusvruchten", aldus de onderzoekster.

Natuurlijk niet altijd beter
Directeur Wouter Pfeifer van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) bevestigt dat er nog heel wat onzekerheid bestaat over het gebruik van bepaalde stoffen in make-up. "Als meerdere experts zeggen dat een bepaald ingrediŽnt schadelijk is, dan gebruiken fabrikanten dit niet langer. Het is een misverstand dat natuurlijk altijd beter is, sommige synthetische stoffen zijn betrouwbaarder.

Bron:HLN

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2014, 15:24:09
#1
Alle ditjes, datjes, weetjes en tip's over schoonheid


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Schoonheidsweetjes
« Reactie #1 Gepost op: december 15, 2014, 15:24:09 »