Nowlive.eu

Registreren
 

Dierennieuws
gelezen 196624 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
december 18, 2014, 12:54:40
#23
Gourmetten levensgevaarlijk voor vogels

Nederlanders halen de komende tijd weer massaal de gourmetpan uit de kast voor de feestdagen, maar eigenaars van parkieten, papegaaien of andere vogels moeten oppassen dat ze daarmee niet hun huisdier op gruwelijke wijze om het leven brengen...


Jaarlijks vinden namelijk honderden kerngezonde vogels de dood na een gezellig avondje gourmetten voor het gezin. De oorzaak is teflon, oftewel de antiaanbaklaag van de gourmetpannetjes, meldt dierenwinkel en adviescentrum Pets Place.

Op het moment dat een pan leeg op het vuur staat, wat bij gourmetten vaak gebeurt, wordt teflon te heet waardoor het giftig wordt. Het gas wat hierbij vrijkomt, is bijna altijd dodelijk voor vogels. Omdat de dieren een heel kwetsbaar ademhalingssysteem hebben, zijn ze zeer gevoelig voor deze giftige dampen.

Vogels die teflon binnenkrijgen sterven meestal vrij acuut. Zelfs een gespecialiseerde vogelarts kan de dieren dan vaak niet meer redden. Er wordt dan ook dringend geadviseerd om niet uitgebreid te gaan gourmetten in een ruimte waar vogels aanwezig zijn.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Dierennieuws
« Reactie #23 Gepost op: december 18, 2014, 12:54:40 »

november 27, 2014, 14:30:26
#22
'Het roer moet om in de hondenfokkerij'

Niet de mooiste, maar de gezondste hond zou prijzen moeten winnen, zegt internist Tjerk Bosje van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam. Bij de kliniek hebben ze veel ervaring met de gezondheidsproblemen bij rashonden. "De afgelopen 100 jaar is het steeds extremer geworden."

In Nederland leven meer dan 1,5 miljoen honden. Daaronder zijn 500.000 rashonden, verdeeld over 300 erkende rassen. Veel rashonden hebben ernstige gezondheidsproblemen. Er zijn allerlei erfelijke afwijkingen in rassen ontstaan met alle gevolgen van dien.

Over tien jaar moeten rashonden gezond en sociaal zijn en geen last meer hebben van extreme uiterlijke kenmerken. Dat is de ambitie van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied, de overkoepelende organisatie van rashondenfokkers. Vandaag presenteren zij hun plan van aanpak (Fairfok) aan staatssecretaris Dijksma (PvdA) van Economische Zaken.

Tjerk Bosje: "Vroeger moesten honden een taak uitoefenen en daarop werden ze gefokt. Tegenwoordig gaat het alleen nog maar om het uiterlijk en daardoor zijn ernstige gezondheidsproblemen ontstaan. De kampioen van het ras is niet de gezondste hond, maar de mooiste. Dat moet veranderen. We moeten af van dat schoonheidsideaal en terug naar de gezonde honden die zich prettig voelen in hun eigen vel."

Volgens de stichting Dier en Recht komen de plannen van de hondenfokkers te laat. "Er is sinds 1 juli een wet die verbiedt om met zieke of gemankeerde honden te fokken", zegt Hans Baaij van de stichting.

Dit is geen plan van aanpak, maar een poging om wéér uitstel te krijgen. De fokkers geven geen enkele garantie dat ze hun gedrag verbeteren. Wij accepteren deze gang van zaken niet, we gaan naar de rechter om af te dwingen dat de wet wordt nageleefd."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2014, 00:15:15
#21
Vuurwerk verboden rond Amsterdamse dierenasiels

 In opdracht van burgemeester Eberhard van der Laan gaat de Amsterdamse politie met de najaarswisseling het vuurwerkverbod in de omgeving van dierenasiels streng handhaven. Voorheen controleerde de politie nauwelijks op het afsteken van vuurwerk rond diereninstellingen.


Het is in Amsterdam verboden rond dierenasiels vuurwerk af te steken, maar volgens Van der Laan was het voorgaande jaren geen prioriteit van de politie om overtreders van dit verbod aan te pakken. Dat gaat dit jaar voor het eerst wel gebeuren, vertelde hij donderdag in de gemeenteraad.

Van der Laan heeft ook de mogelijkheid om vuurwerkvrije zones in de omgeving van ziekenhuizen en verzorgingshuizen aan te wijzen. De burgemeester wil eerst onderzoeken of het vuurwerkverbod bij dierenasiels helpt voordat hij nog meer gebieden in de stad aanwijst waar niet geknald mag worden.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2014, 16:13:10
#20
Doos met drie puppy's gedumpt in Den Haag

 Een voorbijganger heeft dinsdagavond in Den Haag drie puppy's gevonden in een doos naast een container. De puppy's zijn ongeveer 6 tot 8 weken. Dat meldt de Dierenambulance Den Haag.


Dat meldt de Dierenambulance Den Haag op Facebook. De voorbijganger heeft de dierenambulance ingeschakeld. De diertjes hadden puppyschurft en zijn naar een dierenarts gebracht. Inmiddels zijn in het lokale dierenhospitaal opgenomen, hier kunnen ze opknappen. De dierenpolitie heeft de dumping in onderzoek.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 19, 2014, 20:39:41
#19
Bijzondere beelden van geboorte dolfijn

SeaWorld in San Diego heeft er een kleine attractie bij. Gisteren is daar immers een dolfijntje geboren en daar zijn wonderlijke beelden van.


Na een zwangerschap van twaalf maanden kon moeder Sadie eindelijk rondjes zwemmen met haar 18 kilogram zware 'baby'. Volgens de trainers en dierenverzorgers verkeren ze allebei in goede gezondheid.

Het is al de tachtigste keer dat een dolfijn geboren wordt sinds het waterpark in 1964 de deuren opende. Voor Sadie is het haar tweede jong, na de komst van Kailani Koa in 2009. Het geslacht van de nieuwste aanwinst zal pas binnen enkele weken bekend zijn.


http://www.youtube.com/v/wtomFNHl74A?hl=nl_NL&version=3&rel=0&controls=0&showinfo=0

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 29, 2014, 15:33:12
#18
Schotse Hooglander krijgt pijl in nek geschoten

Een Schotse Hooglander is gisteren in het bosgebied bij het Brabantse Rijen gewond geraakt door een pijl die vermoedelijk werd afgevuurd met een handboog. Het minstens 70 centimeter lange projectiel raakte het dier in zijn nek. Een veearts verwijderde het onder verdoving en behandelde het rund met antibiotica. De politie vraagt getuigen zich te melden.


Een wandelaarster zag de Schotse Hooglander met de pijl in zijn nek gistermorgen in de buurt van een horecazaak in boswachterij Dorst. Ze belde de dierenpolitie, die de boswachter en een veearts alarmeerde. Laatstgenoemde verdoofde het rund en verwijderde de pijl. Die zat aan de rechterzijde net onder het oor van het dier.

Speciale pijlpunt
Het verwijderen bleek lastiger dan gedacht, meldt de politie. De veearts moest volgens haar een stuk huid wegsnijden omdat de pijl een aantal centimeters diep in het runderlijf zat. 'De punt van de pijl was kennelijk afgeketst op de nekwervel en zodanig gemaakt dat hij met een draaiende beweging de huid binnen kon dringen,' zo luidt het in een persbericht. 

De pijl is volgens de politie veiliggesteld en onderzocht op vingerafdrukken. Ze vermoedt dat het projectiel werd afgeschoten met een zogenoemde longbow, een lange smalle handboog die ook bij het handvat buigt.

Zondagmorgen
Afgaande op verklaringen van wandelaars moet de Schotse Hooglander gistermorgen zijn beschoten. Een wandelaarster die de kudde runderen zaterdagavond omstreeks half acht nog passeerde, zag geen van de dieren met een pijl in zijn nek. Op foto's die zij van de dieren maakte, was evenmin een gewond dier te zien.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2014, 15:33:17
#17
Sint-Bernardshond knuffelt baasje plat

Sint-Bernardshonden zijn bekend om hun hulp bij nood. Soms hebben ze echter ook een knuffel nodig. De hond in het filmpje besloot zijn baasje te trakteren op een stevige knuffel toen hij thuis kwam van zijn werk.


Terwijl de man na verloop van tijd tevergeefs probeert te ontsnappen en de hond zelfs smeekt hem te laten gaan, maakt zijn huisdier het zich comfortabel op het bed geniet de hond, genaamd Sully, volledig zijn knuffeluurtje.

"Sully is aan de kleine kant voor een Sint-Bernard en weegt ongeveer 72 kilogram, een andere Sint-Bernard van dezelfde vader weegt zo'n 100 kilogram!", schrijft de eigenaar op Youtube.

http://www.youtube.com/v/kUf-4VNeF2A?version=3&hl=nl_NL&rel=0

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2014, 14:29:15
#16
'Kapper' knipt manen en staart van pony

 Een pony van de familie Geurtsen in het buitengebied van Renswoude is een deel van zijn staart en manen kwijt. Die haren zijn eraf geknipt. De familie heeft geen idee wie het heeft gedaan en waarvoor de haren worden gebruikt.


De anderhalf jaar oude pony, een Welsh, raakte onlangs zijn haren kwijt. Het beest is volgens eigenaar Gert Geurtsen heel mak en daardoor gemakkelijk te benaderen. 'We vonden het heel erg bijzonder, maar hij is niet verwond. Als dat wel was gebeurd, had ik werk van gemaakt. Nu doe ik het niet, maar vreemd blijft het wel.'

Zijn vader verzorgde de pony toen de familie een paar dagen weg was. 'Het was mijn vader al opgevallen dat de pony zo'n korte staart had, maar hij veronderstelde dat wij dat hadden gedaan. Toen we thuis kwamen, zagen we het direct. Niemand heeft gezien wat er is gebeurd.'

Vermoeden
Geurtsen vermoedt dat de haren worden gebruikt voor het maken van armbanden. 'Onlangs is het ook in Woudenberg gebeurd. Ik weet het niet zeker, maar misschien zijn de haren heel geschikt voor het maken van armbanden. Ik heb geen eerlijk gezegd geen idee. Wat moet iemand nou met haren van een pony?'

De dader wist wel wat hij deed, meent Geurtsen. 'De manen en de staart hebben spieren. Daarmee kunnen ze de vliegen wegjagen. De haren zijn net boven de spieren weggeknipt. Het moet iemand zijn geweest die verstand heeft van paarden en pony's.'

De kinderen waren wel een beetje geschrokken, vertelt Geurtsen. 'Ze mogen hem graag verzorgen, de haren kammen, een paardenstaart maken. Daar zijn ze nu erg snel klaar mee...'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2014, 17:40:23
#15
Verrassing: kameeltje geboren

Amersfoort - DierenPark Amersfoort is aangenaam verrast met de geboorte van een kameel afgelopen zondag. Het park wist niet dat haar moeder drachtig was. Het jong loopt nu, onder de hoede van moeder Freja, al zichtbaar voor het publiek rond in het kamelenverblijf. Het kameeltje heeft nog geen naam.


De moeder van het jong, Freja, verhuisde vorig jaar van Denemarken naar DierenPark Amersfoort. “Voor haar komst was zij blijkbaar al drachtig. De dierenverzorgers wisten dit niet. Of een kameel in verwachting is, is namelijk niet altijd goed te zien ”, zegt bioloog Nils Dijkgraaf.

De pasgeboren kameel trok het afgelopen weekend veel bekijks. Bezoekers stonden in rijen te kijken om een glimp van het kameeltje op te vangen. De jonge kameel is één van de vele lentebaby’s die dit jaar al in het dierenpark zijn geboren. Er zijn ook al jonge mara’s, ringstaartmaki’s, bavianen, een doeroecoeli en een votsotsa geboren.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* december 01, 2013, 15:22:56
#14


Ook zeldzame vogel in Kamperhoek bij Ketelbrug
 


Vogelspotters kunnen zich in de handen wrijven: niet alleen is er een sperweruil in Zwolle te zien, vogelliefhebbers kunnen in het natuurgebied Kamperhoek bij de Ketelbrug in Flevoland genieten van de Swinhoes Boszanger, meldt Omroep Flevoland.

Volgens de omroep waren zondag ruim tweehonderd vogelaars op zoek naar het diertje. Dat is lastig, omdat het kleine vogeltje zich niet snel laat zien, in tegenstelling tot de sperweruil in Zwolle.


Volgens Dutchbirding.nl is de Swinhoes boszanger veel zeldzamer dan de sperweruil. Het zangvogeltje broedt in Siberië en overwintert in Zuid-Oost Azië. Het is pas de derde keer dat hij in Nederland is gezien. Eerdere waarnemingen dateren uit de jaren negentig.

RTVoost.nl

Gelogd


* november 29, 2013, 09:41:20
#13
Ja, ja de hele horde fotograven zijn er nog steeds en verplaatsen steeds met de sperweruil mee.Opwinding bij vogelspotters in Zwolle als sperweruil een muis eet

Grote opwinding gisteren bij de vogelspotters die zich in Zwolle hadden verzameld bij de sperweruil. De uil had een muis gevangen en at hem op.

Natuurfotograaf Henk Schuurman filmde de etende sperweruil. Te zien is hoe de uil zijn prooi binnen een minuut naar binnen werkt. Bij elke 'hap' die de uil neemt, klinkt het geklik van tientallen fotocamera's. Als het laatste stukje van de muis is verorberd, is er zelfs een voorzichtig applaus te horen.RTVoost.nl

Gelogd


november 24, 2013, 17:09:02
#12
Robotcamera tussen leeuwen levert prachtige beelden op

Wat gebeurt er als je een robotcamera richting een troep leeuwen stuurt? De Nieuw-Zeelandse fotograaf Chris McLennan nam de proef op de som en installeerde een Nikon D800E op een vanop afstand bestuurde 4x4 buggy.


'Car L' werd daarop de savanne van Botswana ingestuurd wat meteen de interesse van de leeuwen wekte. Het leverde prachtige beelden op.

Klik en kijk -->> 

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 28, 2013, 20:39:28
#11
BONFIRE IS DOOD


Bonfire, het paard waarmee Anky van Grunsven vele olympische successen behaalde, is overleden. Dat maakte van Grunsven maandagavond via twitter bekend.


"Mijn hart is gebroken. Bonfire is overleden", laat Van Grunsven weten. Bonfire is 30 jaar geworden.

Van Grunsven won vele dressuurprijzen met Gestion Bonfire, zoals het paard voluit heette. Op de Olympische Spelen van 2000 won Bonfire individueel goud en zilver in de landenwedstrijd.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 22, 2013, 10:57:35
#10
Verwarde vleermuizen duiken op in slaapkamers

Zie je de afgelopen dagen iets rondvliegen in je slaapkamer dat te groot is om een insect te zijn? Dan is de kans groot dat het een vleermuis is.


De afgelopen dagen duiken veel vleermuizen op in Nederlandse slaap- en woonkamers, meldt de zoogdierenvereniging op de site natuurbericht.nl.

De zoogdierenvereniging kreeg flink wat telefoontjes over de onverwachte bezoeken van de dieren. "Dit komt deels doordat de jongen zijn uitgevlogen, die niet altijd de ingang van hun woonplek, bijvoorbeeld in de spouw, even goed kunnen vinden", verklaart de vereniging. "En in deze tijden van warm weer staan veel ramen open en is een foutje snel gemaakt."

Ook volwassen vleermuizen gaan nog wel eens de mist in, als zij een koeler stukje spouw zoeken en via een kier ineens in een woonvertrek belanden. 

Als een vleermuis niet uit zichzelf vertrekt, kunnen mensen altijd nog bellen met de Vleermuiswerkgroep Nederland. Zelf op jacht gaan is geen goed idee: "Probeer de vleermuizen niet te vangen, de kans is groot dat ze daarbij gewond raken."

Je moet ook voorkomen dat je wordt gebeten door de dieren, want ze kunnen het virus dat hondsdolheid bij zich dragen. Nederlandse vleermuizen dragen wel een minder besmettelijke variant van rabiës bij zich.

Wat moet je weten als je een vleermuis in je slaapkamer vindt?

    De dieren zijn beschermd, je mag ze niet doden
    Vleermuizen vliegen je niet in je haren
    Ze bijten alleen als je ze probeert vast te pakken
    Doe het raam open, doe het licht uit en verlaat de kamer
    De vleermuis zal dan zelf naar buiten vliegen...Bron:RTL Nieuws

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 29, 2013, 18:21:26
#9
Eend krijgt 3D-geprint pootje

Dankzij 3D-technologie kan een invalide eend in de VS binnenkort voor het eerst normaal waggelen en zwemmen.

De eend Buttercup werd vorig jaar in een biologielab op een middelbare school in Arlington, Tennessee geboren. Zijn linkerpootje zit achterstevoren, waardoor hij alleen maar een beetje kan rondhobbelen.

Buttercup is naar een vogelcentrum gebracht. Daar is zijn poot geamputeerd.
Laagje voor laagje

Een 3D-printbedrijf bood gratis zijn diensten aan. Met foto's van de linkerpoot van Minnie, het zusje van Buttercup, is laagje voor laagje een mal in 3D geprint. Daarmee is een siliconen prothese gemaakt die flexibel is, zodat de invalide eend erop kan lopen.

Over twee weken wordt het nieuwe pootje aan Buttercup vastgemaakt. Op deze pagina kan het herstel van de eend gevolgd worden.

https://www.facebook.com/pages/Buttercup-Gets-a-New-High-Tech-Foot/249819438489067

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Dierennieuws
« Reactie #9 Gepost op: juni 29, 2013, 18:21:26 »