Nowlive.eu

Registreren
 

Dierennieuws
gelezen 196582 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
april 23, 2017, 13:11:25
#53

Onderzoek naar 'dodelijk' middel tegen vlooien bij honden


Onderzoeksbureau EMA is begonnen om alle meldingen van overleden en zieke honden opnieuw tegen het licht te houden. De onderzoekers gaan op zoek naar een eventueel verband tussen gemelde bijwerkingen, dodelijke slachtoffers en het anti vlooien- en tekenmiddel Bravecto. De onrust onder hondeneigenaren lijkt steeds groter te worden, terwijl dierenartsen blijven zweren bij de kauwtablet.


Dieren die kerngezond zijn, maar uit het niets last krijgen van onder andere lusteloosheid, verminderde eetlust, huidproblemen, nierfalen, epileptische aanvallen, leverproblemen, spugen en bloederige diarree. Soms met de dood tot gevolg. De baasjes snappen er niets van. Hoe dan? ,,Bravecto!", meent Michaël van de Sande. Hij is er van overtuigd dat het populaire anti-vlooien- en tekenmiddel niet veilig is. Sterker nog, volgens hem is het dé doodsoorzaak van talloze honden wereldwijd.

Steeds meer mensen sluiten zich bij hem aan. Zijn petitie werd 3.500 keer getekend en zijn Facebookpagina ‘Is Bravecto Veilig?’ telt inmiddels ruim 12.000 leden. De Duitse versie heeft bijna 10.000 leden, in Frankrijk staat de teller op 4.740 en de internationale pagina 'Does Bravecto kill dogs?' wordt gevolgd door ruim 36.000 leden. Allemaal mensen met dezelfde conclusie: Bravecto is niet veilig. Veel van hen meldden zich bij de EMA (European Medicines Agency). Het bureau telde tot vorige maand 3988 klachten over bijwerkingen, waarvan 972 met de dood tot gevolg sinds de invoering van Bravecto.

Hype
Je zou denken dat de onrust in dierenpraktijken enorm is. Maar dierenartsen en -assistenten schetsen een heel ander beeld. Overal wordt het middel nog volop gebruikt en verkocht. 'Gewoon een online hype' zegt ook de branchevereniging (de KNMvD). ,,Voordat een middel überhaupt op de markt komt, moet het aan veel veiligheidseisen voldoen", legt de woordvoerder van de fabrikant MSD Animal Health uit. Dat Bravecto aan al die eisen voldeed, toont MSD door feiten te presenteren uit ruim 55 studies. ,,We hebben ook nog een onderzoek waarbij we honden een overdosis gaven."

Honden kregen in één maand net zoveel pillen als dat ze in bijna honderd jaar binnen zouden krijgen. ,,Geen enkele hond vertoonde daarna problemen", aldus de woordvoerder. Toch maakt dokter Inge van Geilswijk wel een kanttekening. Van Geilswijk is hoofd van de Apotheek Diergeneeskunde, de enige apotheek die is toegespitst op diergeneesmiddelen en fungeert als (inter)nationaal kenniscentrum op dit gebied.

Grotere testgroep
Volgens Van Geilswijk zit er namelijk een groot verschil in tussen een middel op de markt brengen, en het traject dat volgt. ,,Je hebt vanaf dat moment ineens te maken met een veel grotere testgroep. Een wereldwijde groep met meer verschillende rassen en verschillende achtergronden.” En niet al die rassen en achtergronden worden getest op het gebruik van Fluralaner (de werkzame stof in Bravecto). Dat is onmogelijk volgens Van Geilswijk.

Daarom beoordeelt de EMA, Bravecto elk half jaar. Zij onderzoekt de meldingen en adviseert MSD of het nodig is om de bijsluiter aan te passen of het middel terug te trekken uit de markt. Nog nooit werd er een negatief advies gegeven, tot de laatste check van vorige maand. Die toonde een zeer kleine kans op lethargie (sloomheid). Het is de eerste aanpassing in de bijsluiter die MSD moet doen sinds het middel op de markt is. Maar misschien niet de laatste, de EMA is namelijk op dit moment bezig om alle gegevens nogmaals te analyseren.

Meer onderzoek
Het bureau vroeg onlangs alle gegevens op vanaf het moment dat Bravecto op de markt kwam. Het laatste halfjaarlijkse rapport gaf te weinig data om een verband te leggen tussen Bravecto en de meldingen, laat de EMA desgevraagd weten. Het onderzoek moet over en uitgebreider. Hebben ze toch iets gemist? ,,We bekijken alle achtergronden van overleden honden (ook euthanasiegevallen), serieuze neurologische aandoeningen, huidproblemen, overgevoeligheid, auto-immuunziektes en leverziektes. Rekening houdend met het ras en andere achterliggende oorzaken voor bepaalde aandoeningen ”, aldus een woordvoerder van de EMA. Op zoek naar patronen dus. De uitslag van het nieuwe onderzoek wordt in juni dit jaar verwacht.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Dierennieuws
« Reactie #53 Gepost op: april 23, 2017, 13:11:25 »

april 12, 2017, 23:38:28
#52
Kijk live mee met de aankomst....


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/9VvjLWGkdJA[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2017, 23:38:16
#51
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ROWg5F1G8RQ[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2017, 23:33:51
#50
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/o5rWCQQKCnE[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2017, 23:32:10
#49
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/ec3BwVNc-Io[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2017, 20:09:58
#48
Panda's zijn geland op Schiphol

Vanavond zijn panda's Wu Wen en Xing Ya geland op Schiphol. Om 19.30 uur landde het vliegtuig op Schiphol. Daarna worden de dieren naar Rhenen gebracht. Volg alles hieronder in het liveblog.Het kan even duren voor het liveblog geladen is.


-->>   http://www.ad.nl/dossier-panda-s-naar-rhenen/live-panda-s-zijn-geland-op-schiphol~abfd7b55/
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 11, 2017, 19:05:49
#47

Reuzenpanda's onderweg naar Rhenen


Ze komen eraan!Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya zijn begonnen aan hun lange reis naar Nederland. Vandaag was de afscheidsceremonie in Gengda, een Chinees dorpje in de mistige bergen zo’n 100 kilometer van Chengdu, waarna de panda’s naar het vliegveld gereden werden.


,Wij zijn echt heel erg blij”, roept een uitgelaten dierentuineigenaar Marcel Boekhoorn als de vrachtwagen met Wu Wen en Xing Ya erin onder een regen van confetti de poort uit is gereden. Iedereen van Ouwehands valt elkaar in de armen. ‘Gefeliciteerd’ en ‘goed gedaan’, klinkt het. Er worden foto’s gemaakt, met gastheer Zhang Hemin, duimen omhoog. Ook een Chinese journalist springt er even bij. Zestien jaar werkte miljardair Boekhoorn naar dit moment toe en nu is het echt zover: na een formele afscheidsceremonie zijn de reuzenpanda’s in handen van het Rhenense dierenpark.

Uren daarvoor hebben panda’s Wu Wen en Xing Ya nog geen idee van de reis die ze te wachten staat. Vrouwtje Wu Wen zit dan nog rustig te knabbelen op een paar stevige stokken bamboe. Als de eerste journalisten arriveren, kijkt ze even over haar schouder om vervolgens onverstoorbaar door te eten. Enorme stengels gaan met een harde knak doormidden, waarna zij ze smakkend en snuivend naar binnen werkt.
Gele pandadrol

Xing Ya zit in een verblijf ernaast. Hij is wat onrustiger. De mannetjespanda loopt heen en weer, rolt over een grote steen, probeert tegen de muur op te klimmen om vervolgens te gaan liggen en een mooie, gele pandadrol te draaien.

,,Wu Wen is, als je haar vergelijkt met Xing Ya, schattiger. Ze is een aardige, lieve panda. Xing Ya eet heel snel, hij heeft echt honger. Hij heeft ook hele duidelijke gelaatstrekken, waaraan je kan zien dat hij geniet van het eten”, vertelt de Chinese pandaverzorger Hu Zhengquan. De Chinese dierenarts Deng Lingua voegt toe: ,,Ze houden vooral heel erg van eten. Van bamboescheuten, wortel en appel. Als wij hun naam roepen, komen ze naar ons toe. Ze herkennen ons als hun verzorgers, dus ze reageren op ons.” De afgelopen weken hebben de Ouwehands-pandaverzorgers, Brenda van Ekeren en Mike Sterken, Nederlands tegen ze gepraat, zodat ze daar straks naar luisteren.

Jazeker, ze gaan ze missen, zeggen beide Chinezen, hoewel de dierenarts nog meevliegt naar Nederland om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Pandaverzorger Hu: ,,Ik ga missen dat ik ze niet meer elke dag kan zien, eten kan geven, met ze bezig kan zijn. Ze zijn gewoon heel schattig.”
Troeteldieren

De Chinese troeteldieren worden in speciaal voor hen gemaakte transportkisten vervoerd. Daar hebben ze de afgelopen weken alvast aan kunnen wennen, zodat ze weten dat het een veilige plek is. Aan boord ontbreekt het hen aan niks: er is bamboe en er zijn verzorgers die tegen hen aan praten. Daarnaast gaat er een voorraad bamboe mee uit de Chinese provincie Sichuan, zodat ze langzaam aan de verandering van eten kunnen wennen.

Vanuit hun verblijf gaan de panda’s in twee kleine, stalen kooien. Zes man zijn er nodig om de zware dieren naar de transportkisten te dragen. Zorgvuldig wordt een kooi tegen een kist gezet, om ontsnappen onmogelijk te maken. Met een wortel en wat bamboe worden ze van de kooi naar de kist gelokt, waarna de schuifdeur met een zachte klap achter ze dichtvalt.

Ze ogen rustig. Xing Ya draait wat om zijn as, richt zich op om te zien hoe hoog hij kan gaan en snuffelt aan de randen van zijn tijdelijke onderkomen. Als schotten aan alle kanten het zicht op hem blokkeren, kijkt hij toch nog even nieuwsgierig door een klein luikje aan de onderkant. Camera’s, van Nederlandse maar vooral Chinese pers, klikken erop los.

,,Het mannetje is vrij kalm, maar het vrouwtje is wel wat nerveus”, verklaart panda-expert Li Desheng. ,,Er is veel geluid en beweging, maar ik hoop dat ze daar na verloop van tijd wel aan went.”

Het is precisiewerk om de kisten met een heftruck in de vrachtwagen te hijsen. De truck is versierd met afbeeldingen van Chinese bomen, een Hollandse molen, tulpen, en twee luchtballons. ‘Farewell to Xing Ya and Wu Wen to Netherlands’ staat erop. Maar als de vrachtwagen wegrijdt, lijkt het even mis te gaan. De terreinweg maakt een te scherpe bocht, waardoor de vrachtwagen dwars door de berm moet en lijkt te kantelen. Gelukkig, het gaat goed.

,,Vandaag is een grote dag voor ons allemaal. Wu Wen en Xing Ya gaan een 8.000 kilometer lange reis aan van de mistige bergen van Sichuan naar de groene weilanden van Holland”, speecht Boekhoorn, waarna hij pauzeert voor de Chinese vertaler. Grijnzend maakt hij zijn leesbril droog om het volgende stuk van zijn toespraak te kunnen lezen. ,,Voor ons is dit een dag waarop een droom uitkomt. We hopen natuurlijk ook dat Wu Wen en Xing Ya hun rol pakken en een baby produceren als ze in Nederland zijn. Wij doen onze best om ze daarin te laten slagen.” Weer een grijns.

Met alle afgevaardigden van Chinese kant wordt de Ouwehands delegatie vervolgens vriendelijk maar dringend naar de toegangsweg gedirigeerd. Onder luid gejuich komt de vrachtwagen de hoek om. Er is confetti, er is applaus, er wordt gezwaaid en dan zijn ze weg. Naar Chengdu Shuangliu International Airport, naar Schiphol, naar Rhenen.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 13, 2016, 13:38:39
#46
Katje gevonden op station Eindhoven: NS zoekt baasje

EINDHOVEN - Op het station van Eindhoven is donderdagmorgen een katje gevonden. Via Twitter vraagt de NS of het baasje van het ’skatje’ zich wil melden.


De zwarte kitten liep donderdagmorgen al vroeg rond in de stationshal van Eindhoven. Een medewerker van de NS vond het katje. Het beestje wordt tijdelijk verzorgd door een familielid van de medewerker.
’Uniek gevonden voorwerp’

Het webcareteam van de NS probeert met een oproep op Twitter de eigenaar van het ’uniek gevonden voorwerp’ op te sporen. Op Twitter hebben mensen al aangegeven wel voor het katje te willen zorgen, mocht de eigenaar zich niet melden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 12, 2016, 07:20:03
#45
Belachelijk je hond in zo,n strakke bodystocking laat een hond een hond zijn .
En als je geen haren op de bank of in huis wil hebben moet je geen dier nemen.

Gelogd


oktober 11, 2016, 21:22:44
#44
Strakke bodystocking rekent af met verharende honden

Een Amerikaanse ontwerper denkt dé ultieme oplossing te hebben gevonden voor verharende huisdieren: een superstrakke bodystocking die met de nodige moeite over de vacht van honden en katten kan worden geschoven. Volgens Tyson Walters, die de elastische outfitjes sinds enige tijd op de markt brengt, is zijn uitvinding ideaal voor mensen die haren uit hun interieur willen weren.


Walters kwam op het idee dankzij zijn hond Harvey die met zijn haren niet alleen zijn huis maar ook zijn auto vervuilde. ,,Ik ergerde me kapot aan al die haren en was de hele dag aan het borstelen, borstelen en nog eens borstelen'', vertelt hij aan Amerikaanse media. Nadat hij een vrouw had gezien in een nauwe bodystocking besloot hij zijn moeder te vragen zo'n ding voor zijn hond te naaien. ,,Het werkte perfect en ik kreeg uit mijn omgeving alleen maar positieve reacties.''

De vraag naar de 'tweede huid' voor huisdieren werd in korte tijd dermate groot dat hij een bedrijf moest zoeken om de Sheddefenders (vachtbeschermers) te produceren. Ze zijn inmiddels via zijn webshop te koop. Een felgekleurde bodystocking voor een kleine hond kost omgerekend 40 euro en die voor een groot ras rond de 55 euro. Volgens de bedenker is zijn product gemaakt van flinterdun, maar ijzersterk materiaal dat makkelijk kan worden gewassen. Of de honden en katten er blij mee zijn is niet bekend. ,,Harvey ging zich niet anders gedragen als hij de defender aan had, dus kennelijk zit het pakje erg comfortabel'', aldus Walters die benadrukt dat dieren die het stretchgeval dragen door 'slimme openingen' gewoon hun behoefte kunnen doen.
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 30, 2016, 21:33:50
#43

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 15, 2016, 14:13:07
#42
leuk nick en simon
Wat is klein grut toch altijd aandoenlijk , en de moeder zo beschermend    #smiley_teddybear  #smiley_teddybear

Gelogd
leef het leven


maart 15, 2016, 12:38:53
#41
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/VCU_wxBb_8Y[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* maart 04, 2016, 15:43:12
#40
Ja ik denk, dat @Diana daar wel een punt heeft.

Het oogt zielig en triest, dat is het ook wel waarschijnlijk...Maar ik zie er nog van komen (de eigenaar zal het gerust wel weten) dat door bemoeienissen het diertje nog komt te overlijden.
Laat het aan de eigenaar over, hij verzorgd het beestje uitstekend volgens de berichten.

Maar misschien iets erbij inderdaad @Johanna voor de eenzaamheid

Gelogd


maart 04, 2016, 15:31:33
#39
nu dat die andre aap dood is vind ik dat ze dat arme beest niet alleen kunnen laten ik vind dat dieren mishandeling er is heus wel 1 op lossing maar ja de eigenaar ligt dwars

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Dierennieuws
« Reactie #39 Gepost op: maart 04, 2016, 15:31:33 »