Nowlive.eu

Registreren
 

Dieren Live Webcam
gelezen 23337 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 28, 2015, 00:14:35
#21
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/dRk-iMEcJmo?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Dieren Live Webcam
« Reactie #21 Gepost op: augustus 28, 2015, 00:14:35 »

augustus 28, 2015, 00:13:04
#20
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/hk4LI_CO3rY?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 19, 2015, 17:18:37
#19
leuk omdat weer te mogen zien ...leuker dan utopia kijken

Gelogd
leef het leven


augustus 19, 2015, 13:55:17
#18
Babyolifant op komst

Olifant Bangka is hoogzwanger. Ze begint zichtbaar meer last van haar dracht te krijgen: ze ontlast haar benen regelmatig en ze gooit zand naar haar buik. Bangka is in principe eind augustus uitgerekend, maar het jong kan ook enkele weken eerder of later worden geboren. Bij een olifant is het handig om een flinke marge aan te houden. De lange draagtijd van circa 22 maanden maakt het lastig de datum van de bevalling precies te voorspellen. De verzorgers houden de olifanten om die reden nu al via de webcam dag en nacht in de gaten.


Ook zijn de laatste voorbereidingen getroffen in het verblijf. Alle gaten en openingen waar het kleintje door zou kunnen glippen zijn gedicht. Regelmatig wordt er nu bloed afgenomen van de aanstaande moeder om het progesterongehalte (zwangerschapshormoon) te kunnen meten. Als er namelijk een plotselinge daling optreedt van de hormoonwaarde, is dit het teken dat de bevalling zeer nabij is.

Als alles goed gaat, wordt het jong in de kudde geboren. De olifanten blijven dag en nacht buiten, zolang de temperatuur boven de 15 graden blijft. Bezoekers kunnen de olifantenfamilie live volgen vanuit huis via webcambeelden. Zo is het mogelijk om getuige te zijn van de bevalling zonder de olifanten te storen. Via social media wordt regelmatig door Blijdorp een update gegeven van de nieuwste ontwikkelingen en kan iedereen zijn eigen ervaringen delen.

Bangka is veertien jaar en een dochter van Irma en Alexander. Het is voor de tweede keer dat zij moeder wordt. In juli 2010 werd haar dochter Faya geboren. Olifanten zijn sociale dieren en bij het opvoeden van jongen spelen de tantes en oudere zussen een belangrijke rol. De Blijdorp-groep bestaat nu uit zes olifanten van drie generaties: Irma, Bangka, Faya, Throng Nhi, Nhi Linh en de enige volwassen bul, Timber. Er zijn in Blijdorp al vijftien olifantenjongen geboren. De eerste, Bernhardine, is geboren in 1984 en tevens het allereerste olifantje dat in een Nederlandse dierentuin is geboren. De Diergaarde coördineert al vele jaren het stamboek van de Aziatische olifant in Europa.

Blijdorp steunt de Asian Nature Conservation Foundation. Dit fonds doet onderzoek naar de beste manieren om conflicten tussen mensen en olifanten in hun oorspronkelijk leefgebied op te lossen en te voorkomen.

http://www.diergaardeblijdorp.nl/webcams/


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 19, 2015, 02:20:17
#17
Olifantenbevalling Blijdorp te volgen via webcamhttp://www.diergaardeblijdorp.nl/webcams/


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 18, 2015, 21:20:16
#16
Olifantenbevalling Blijdorp te volgen via webcam

http://www.diergaardeblijdorp.nl/webcams/


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 12, 2015, 23:01:32
#15
Olifantenbevalling Blijdorp te volgen via webcam

 De geboorte van een babyolifant in Diergaarde Blijdorp is live via de webcam volgen. Olifant Bangka (14) is voor eind deze maand uitgerekend. De verzorgers houden de olifanten nu al via de webcam dag en nacht in de gaten. Het is voor de tweede keer dat Bangka moeder wordt. In juli 2010 werd haar dochter Faya geboren.


Olifant Bangka uit Diergaarde Blijdorp is hoogzwanger. Ze begint zichtbaar meer last van haar dracht te krijgen: ze ontlast haar benen regelmatig en ze gooit zand naar haar buik. Bangka is in principe eind augustus uitgerekend, maar het jong kan ook enkele weken eerder of later worden geboren.

Bij een olifant is het handig om een flinke marge aan te houden. De lange draagtijd van circa 22 maanden maakt het lastig de datum van de bevalling precies te voorspellen. De verzorgers houden de olifanten om die reden nu al via de webcam dag en nacht in de gaten. 

Zwangerschapshormoon
De laatste voorbereidingen zijn getroffen in het verblijf. Alle gaten en openingen waar het kleintje door zou kunnen glippen zijn gedicht. Regelmatig wordt er nu bloed afgenomen van de aanstaande moeder om het progesterongehalte (zwangerschapshormoon) te kunnen meten. Als er namelijk een plotselinge daling optreedt van de hormoonwaarde, is dit het teken dat de bevalling zeer nabij is. 

Als alles goed gaat, wordt het jong in de kudde geboren. De olifanten blijven dag en nacht buiten, zolang de temperatuur boven de 15 graden blijft.Bron:AD----->>>    http://www.diergaardeblijdorp.nl/webcams/Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 12, 2015, 15:53:22
#14
Baby-ijsbeertjes nemen eerste horde

De kersverse ijsbeertjes in Diergaarde Blijdorp groeien als kool, en beginnen nieuwsgierig het kraamhol in pooldierenverblijf Arctica te verkennen. En de olijke poolpeuters laten zich daarbij niet door drempeltjes of andere obstakels weerhouden en klimmen er vrolijk overheen.


,,Het kostte enige moeite, maar uiteindelijk lukte het om deze mijlpaal te bereiken,'' aldus een woordvoerster.

Als ze zo blijven oefenen, kunnen ze over een paar weken hun eerste stapjes buiten zetten, legt ze uit. ,,Moeder Olinka zal zelf aangeven wanneer de tijd rijp is om naar buiten te gaan met haar kroost.''

IJsbeertweeling
Het is alweer 18 jaar geleden dat er in Blijdorp een ijsbeertweeling was te zien. ,,In 2010 werd ijsbeer Vicks geboren in het nieuwe en ruim opgezette ijsberenverblijf. Hij is een volle broer van de tweeling.''

De dappere pogingen van de guitige pluizenbolletjes om de eerste hobbel in hun nog jonge leventje te nemen zijn door Blijdorp vastgelegd met de webcam die de capriolen van het duo en Olinka continu volgt.


--->>   http://www.diergaardeblijdorp.nl/ijsbeer/ijsbeercams/


[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/q00lI50ZDnY[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* januari 31, 2015, 21:58:03
#13
ja, leuk om te kunnen zien, van piepklein zijn ze nu al goed gegroeid zie ik. #smiley_cheerleader

Gelogd


januari 31, 2015, 21:18:19
#12
Ze zijn zo lief  en leuk.... #smiley_womaninlove

---->>>  http://www.diergaardeblijdorp.nl/ijsbeer/ijsbeercams/Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 17, 2014, 16:20:36
#11
IJsbeertweeling geboren in Diergaarde Blijdorp


Kijk mee op 1 van de 2 webcams:


http://www.diergaardeblijdorp.nl/ijsbeer/ijsbeercams/[youtube=585,380]//www.youtube.com/embed/Docar7SIrIU[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 25, 2014, 17:42:33
#10
leuk om het te kunnen volgen

Gelogd
leef het leven


november 25, 2014, 15:40:54
#9
Drieling geboren

Op 22 november schonk ijsbeer Freedom in de kraamkamer van het ijsberenverblijf ‘Neus aan neus’ in Ouwehands Dierenpark Rhenen het leven aan drie ijsberen. De geboorte van een drieling is uniek en het grootbrengen ervan is zelfs zeer zeldzaam. De komende weken blijven dus spannend. Groei en ontwikkeling van de jongen worden op afstand nauwgezet gevolgd via camerabeelden.


Het ziet er allemaal goed uit. De jongen zijn levendig en drinken tot nu toe goed bij hun moeder. De komende maanden verblijft moeder Freedom met haar jongen in de kraamkamer waar ze via live beeld te volgen zijn via onze website. De verwachting is dat moeder met haar jongen in het voorjaar van 2015 voor het eerst naar buiten zullen gaan.

Momenteel leven in Ouwehands Dierenpark twee volwassen ijsberen. Freedom en haar moeder Huggies. Victor, de vader van de drieling is in augustus verhuisd naar Yorkshire Wildlife Park in Engeland. In de tijd dat Victor in Ouwehands Dierenpark verbleef, is hij erg belangrijk geweest voor het Europese fokprogramma. Hij heeft maar liefst 16 ( inclusief de huidige drieling) nakomelingen voortgebracht. Inmiddels hebben twee van zijn jongen ook voor nageslacht gezorgd.
Europees fokprogramma

Ouwehands Dierenpark is succesvol in het fokken van deze bedreigde diersoort. De ijsbeer is met name op de lijst van bedreigde diersoorten gekomen vanwege de gevolgen van de klimaatverandering. Het fokprogramma is zeer belangrijk voor het in stand houden van deze bedreigde diersoort.

Het dierenpark wil vanaf morgen een webcam in het verblijf hebben waarop de drieling en hun moeder live te zien zijn.Bron:ouwehand.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 25, 2014, 15:34:39
#8
Drie ijsbeertjes geboren

 In Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn zaterdag drie ijsbeertjes geboren. Zelfs in de natuur komt het zelden voor dat drie jongen de eerste maanden allemaal overleven, maar vooralsnog ziet het er voor de drieling van moeder Freedom goed uit.

De jongen zijn levendig en drinken tot nu toe goed bij hun moeder. Pas over een maand of drie kan bekeken worden van welk geslacht de jongen zijn. Tot die tijd blijft de moeder met de jongen in de kraamkamer en blijft het personeel van het dierenpark er weg.

In 2006 werd in Ouwehands ook een drieling geboren die het goed maakt. Bij woordvoerder Dirk-Jan van der Kolk is daarnaast nog één geval ekend van een drieling onde ijsberen in gevangeschap en dat was in dierentuin in Moskou.

Momenteel leven in Ouwehands Dierenpark twee volwassen ijsberen. De kersverse moeder Freedom en háár moeder Huggies. Victor, de vader van de drieling,  is in augustus verhuisd naar Yorkshire Wildlife Park in Engeland.

Het dierenpark wil vanaf morgen een webcam in het verblijf hebben waarop de drieling en hun moeder live te zien zijn.


[youtube=585,385]//www.youtube.com/embed/SZb4MT0tw0U[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 29, 2014, 21:32:39
#7
ja, k heb de dieren nu gezien, en wat hebben de oliefanten een mooi verblijf,prachtig.
leuk en lekker zonnetje.

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Dieren Live Webcam
« Reactie #7 Gepost op: september 29, 2014, 21:32:39 »