Nowlive.eu

Registreren
 

Rienk Kroese
gelezen 42831 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 21, 2018, 11:07:00
#35
De eerste ochtend van Rienk

Hoe heeft Rienk de nacht doorgebracht?

Rienk is gisteren het beloofde land binnen gefietst om de groep te vertellen dat hij voor een ideale samenleving wil strijden. Hij zal als gast in Utopia blijven en zal voor de finale weer vertrekken. Zijn eerste nacht zit erop en deze heeft hij, zoals hij zelf wilde, buiten doorgebracht.


Al vroeg in de ochtend wordt Rienk wakker en kruipt hij uit zijn slaapzak. Zijn eerste taak van vandaag is vuur maken. Met wat spulletjes van het terrein heeft hij binnen no-time een lekker warm vuurtje gecreëerd waarbij hij zijn blote voeten opwarmt.

Niet veel later ontwaken de twinst. Onderweg naar de loods zien ze Rienk bij zijn kampvuur zitten. "Hoe heb je geslapen?", vraagt Demi waarna ze geschrokken naar Rienk zijn voeten kijkt. "Je hebt bloed", roept ze uit. Rienk reageert nuchter. "Ik heb mijn teen gestoten", legt hij uit. Fay besluit op dat moment om Rienk een pleister te geven. Na een kort rondje door de loods gaat Rienk weer naast zijn kampvuur zitten. Madilia besluit bij hem te gaan zitten en samen bakken ze een eitje op Rienk's zelfgemaakte vuurtje.
Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Rienk Kroese
« Reactie #35 Gepost op: februari 21, 2018, 11:07:00 »

februari 21, 2018, 11:04:52
#34

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 21, 2018, 11:03:07
#33
Rienk fietst op blote voeten Utopia binnen! 

Een paar dagen geleden hebben Bas en Ivan samen besloten om oud-inwoner Rienk per mail uit te nodigen om terug te komen naar Utopia. Tot op heden hadden zij nog geen antwoord van hem ontvangen, maar daar komt vanmiddag verandering in. Als rond 15:00 uur de zwarte poorten van het beloofde land openen, komt niemand minder dan Rienk naar binnen fietsen.


Romy en Madilia, die buiten zitten te kletsen, zijn de eerste twee die hem zien binnenkomen. "Wat komt u doen?", vraagt Romy nieuwsgierig. Dan ineens herkent Madilia hem. "Het is Rienk!", schreeuwt ze enthousiast. Nadat de twee hem een dikke knuffel geven lopen ze met Rienk richting de loods. Al snel heeft ook Billy door wat er gaande is en huilend komt ze naar buiten, waar ze Rienk een dikke knuffel geeft.

Binnen no-time staat het grootste deel van de Utopianen om Rienk heen om hem te begroeten. Snel verzamelt iedereen zich in de loods om te horen wat de oude bekende komt doen. Rienk en Billy lopen samen naar buiten om ook José en Beau op te halen. "Komen jullie mee? Ik heb wat te vertellen", legt Rienk uit.

Als alle inwoners rond te tafel zitten steekt Rienk van wal. "Jullie kennen mij natuurlijk als Utopiaan van dag één. Ik ben Rienk, zwerver en loop op blote voeten", begint hij. Rienk vertelt dat hij is gemaild door Ivan, die hem schreef dat het idealisme op dit moment mist in Utopia. "Ik ben hier op zijn verzoek", gaat hij verder. "Maar ik ben hier maar met één doel. Ik kom niet voor het geld en niet om te winnen, maar ik wil dat hier aan het eind een Utopia staat", legt hij uit. Rienk vertelt dat hij het idealisme terug wil brengen in het beloofde land. "Een Utopia neerzetten, dat is mijn enige doel. Ik ben slechts een gast", besluit hij. "Je blijft?", vraagt Billy direct. "Ik blijf", antwoordt Rienk resoluut.Bron:Utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 08, 2015, 17:56:05
#32

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 16, 2014, 21:56:26
#31
Was niks...is niks...werd niks
rienk is er uit en heeft niks meer van doen met utopie
net zoals ruud nu niks meer van doen heeft met de koeien

Gelogd


oktober 16, 2014, 20:23:23
#30
Wat Rienk vind is on-interessant...ik vond het een irritante bedweter die voor het programma de zwerver werd genoemd.
Meer valt er over hem niet te vertellen  #smiley_chinrub

Gelogd


oktober 16, 2014, 19:42:25
#29
Wat vindt Rienk..


...Van dat het project van hem en zijn Nicoline zomaar gesloopt wordt?

Dat het goed gaat met Rienk en dat hij Nicoline mist, weten we al, maar wat vindt hij er eigenlijk van dat het earthship passé is? We dachten: laten we hem eens bellen. We vroegen hem naar zijn mening over de ondergang van het earthship.


"Voordat ik Utopia inging had ik al het idee om een earthship te bouwen. Van tevoren had ik dan ook allerlei informatie over het earthship opgezocht. En het had ook echt wel iets kunnen worden als ik nu nog in Utopia had gezeten. Zo inmiddels iedereen weet liep dit helaas iets anders af."

Vind je het jammer dat Nicoline nu niet verdergaat met jullie project? Het was toch een beetje jullie dingetje?

“Ja, aan de ene kant is het wel jammer, maar aan de andere kant waren we het toch nooit eens. Zij had een specifiek beeld van het earthship voor zich en wilde het niet anders. Ook wilde ze hiervoor ook graag informatie van experts inwinnen. Ik had nog hoop dat René het earthship zou afmaken, maar toen ook hij buiten de poort stond dacht ik: dat wordt niets meer.

Het dak wat René wilde maken, was ook niet echt een dak. Hij wilde het zo snel mogelijk bouwen. Ik had nog veel ideeën over het dak in petto. Zo wilde ik het dak van hout maken met stukken plexiglas waar je doorheen kunt kijken. Maar helaas. Op het moment dat ik naar huis moest, wist ik eigenlijk al dat er niets meer terecht zou komen van het earthship. Heel jammer, maar om zo’n groot project te realiseren heb je een gemotiveerde groep nodig en moeten er meer mensen zijn die er echt iets in zien. Helaas zagen alleen ik, Nicoline en ook later René het nut in van dit project."Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 11, 2014, 09:34:03
#28
Helaas kan ik dit filmpje niet zien omdat ik in het Buitenland woon.
De foto is in ieder geval mooi.

Gelogd


* september 11, 2014, 09:29:44
#27
leuke foto van Rienk,en zonder die baard, heel leuk,leuk gesprek in shownieuws.

Gelogd


september 11, 2014, 01:26:19
#26
« Laatst bewerkt op: september 11, 2014, 01:27:54 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2014, 22:46:46
#25
Vanaf 1 minuut

--->>>   http://www.kijk.nl/video/vmt91XLCyYTn

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 09, 2014, 17:17:07
#24
Ongelooflijk dat ik dit zeg, maar ik vind het jammer dat hij er uit is. Ben hem gaan waarderen, soms ergerde ik mij vreselijk aan hem, maar ook ik heb hem zien veranderen. Hij was zeker een groepsmens. Jammer dat de verkeerde eruit is, iemand anders had weg moeten gaan niet hij.

Gelogd


* september 09, 2014, 17:04:15
#23
mooi dat ik dit van Rienk kan lezen, hij verteld het en Bobbie schrijft het  alsof ik een boek lees.

ik heb hem op t scherm(de video's) gezien zoals hij schrijft, niet als een zwerver maar als een verliefde verwarde persoon ,niet dom en hij leek mij in de omgang niet onaardig als je heb wilde begrijpen.
Er moet iets heel ingrijpends gebeurd zijn tijdens  het leven van  Rienk dat hij zo vreemd ( voor mij dus) geworden is . ik denk en hoop voor hem ,dat hij met  nicoline op de goede  weg kan komen, als nicoline hem nooit zal laten vallen zodat hij niet in paniek kan raken , ik denk dat Nicoline daar wel het geduld voor heeft als hun leven gladjes v erloopt. dat wens ik hen beide van harte.

Dat Mark hem uitgewezen heeft, daarvoor zal Mark wel een heel goede reden gehad hebben .ik weet die niet en velen met mij ook niet;  waarschijnlijk was het  in opdracht van de regie.
Dat Mark die taak op zich genomen heeft vind ik heel erg moedig van hem, want  mij lijkt dat er 2 heel gevaarlijke
bewoners in de groep zitten.


Gelogd


september 09, 2014, 13:48:09
#22
Rienk

Hij had het zwaar. Heel zwaar. Hij wilde Nicoline niet loslaten. Maar hij moest wel. Rienk verliet Utopia met een zwaar hart. Hoe blikt hij terug op zijn tijd in de loods? En wat gaat hij nu doen?


Je kwam op 31 december met je kist het terrein op gelopen. Wat kun je je daar het beste van herinneren?
"Je staat te wachten met iedereen en je weet eigenlijk niet helemaal wat er gaat gebeuren. Je probeert iedereen op waarde te schatten en je ziet al die gezichtjes. En je ziet iedereen net zo verward en net zo min dat ze weten wat er gaat gebeuren. En dat schept meteen al een band, en dan ken je elkaar nog niet eens. Eigenlijk is dat iets heel moois. Het verbroedert direct."

Wat heb je in de afgelopen maanden geleerd? "Ik heb geleerd… dat ik zachter moet zijn.  Dat heeft Nicoline me geleerd. Verder ook over vooroordelen. Soms kloppen ze wel, soms kloppen ze niet. Bij Marcel had ik een vooroordeel en dat bleek niet te kloppen, dus toen dacht ik daarna: ik laat mijn vooroordelen vallen. En dat deed ik dus ook bij Mark. Maar dat vooroordeel bleek waar te zijn en ik kreeg een slap in the face."

Een slap in the face?
"Ik had met Mark gepraat en alles wees erop dat hij Isabel naar huis zou sturen. En dat de financiële redenen lang niet zo zwaar waren als de groepsredenen. Omdat hij zei van: een groep hoort bij elkaar te zijn en als die groep niet goed functioneert kun je ook geen geld verdienen. Hij gaf mij het gevoel dat hij mij niet naar huis zou sturen. Maar voor dat gesprek had ik altijd al het gevoel dat hij mij naar huis zou sturen. Want raad eens… Hij is een accountant, accountants doen geld. Ik niet, ik haat geld. Het is heel logisch wat hij heeft gedaan vanuit ZIJN perspectief. Maar het is oh zo dom, zo dom… Het is onbeschrijfelijk... Het moment dat hij mij aanwees... Ik kon het gewoon niet geloven! Maakt hij nou een grapje? Echt? Maar toen begon Nicoline te huilen en toen heb ik me gewoon daarop gefocust. Als hij paars was geworden had ik het niet gezien zeg maar. Ik doe mijn stinkende best om niet voor het geld te kiezen. Ik wil voor het goede kiezen. Dat wil ik. Deze man, echt werkelijk, hij weet niet wat hij gedaan heeft. Hij snapt er gewoon geen reet van. Maar hij heeft geen vrienden meer over in Utopia. En ik kan nu ook niets meer voor hem doen. Hij moet het nu zelf zien te rooien. De stemming was in ieder geval wel een van mijn dieptepunten in Utopia."

Wat waren de andere dieptepunten?
"De momenten dat mensen tegen mij logen. Want ik houd van eerlijkheid. Maar het grootste dieptepunt was voor mij wel mijn gedrag. Waarom ik de stemmen heb gekregen. Ik stelde mezelf teleur. En ik weet het: mijn relatie was niet echt makkelijk en mijn emoties waren heel heftig. Maar ik heb Colinda beledigd, ik heb René beledigd, ik heb onaardig gedaan tegen iedereen. Dat had ik niet moeten doen. Maarja, daarom kreeg ik ook stemmen. En daarom sta ik hier nu. Ik had nooit gedacht dat het zulke consequenties zou hebben, maar dat ik hier sta is wel terecht."

Wat was je absolute hoogtepunt?  "Mijn mooiste moment is Nicoline. Alles is Nicoline. Gewoon, op de akker. Stiekem kussen in het donker, de gesprekken die we voerden, het knuffelen… Het is sowieso alles en alles. Ik heb haar aangeraden om sterk te zijn en dat waar ze voor staat, om dat vast te houden. Want ze is een hele sterke vrouw. Ze mist haar maatje en dat wordt heel moeilijk voor haar, maar ik zie haar een beetje als de intellectuele eindverantwoordelijke nou. Zij is degene waarop alle dingen die ik waardig vind, waarop dat drijft. Zij ís nu Utopia." 

Hebben jullie iets afgesproken over jullie relatie?
"Ik heb geen idee hoe het verder gaat. Ik hou van haar, dus als ze eruit komt zal ik hier staan. Sowieso. We ontmoetten tijdens de Canto Ostinato mensen en die kwamen uit Portugal. En Nicoline wil naar Portugal. Daar wil ze heen om zelfvoorzienend te leven. Ze spreekt ook Portugees. Wij zeiden alletwee: oh, daar gaan we heen. Dus wellicht dat als ze hieruit komt dat dat kan. Ik heb niet het idee dat dit het einde van Utopia is voor mij, er zitten nog wat haken en ogen aan zeg maar!" 

Wat ben je nu van plan?
"Ik heb geen idee wat ik nu ga doen. Soms wist ik niet wat ik deed in Utopia, nu ben ik uit Utopia en nu weet ik het helemaal niet meer. Ik leef van dag tot dag. Ik ga nu eerst mijn familie opzoeken en kijken wat zij ervan vinden."

Ga je je bed in de loods en de warmte niet missen?
"Gewenning is dit niet voor mij. Ik zal de loods en de warmte niet missen, ik ben een zwerver. Maar qua vrienden... Dat krijg ik nooit meer zo."Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 09, 2014, 08:59:42
#21
Jammer had liever Ruud eruit gehad

Gelogd
Gij zult niet stelen. De overheid duld dit niet..


Nowlive.eu

Re: Rienk Kroese
« Reactie #21 Gepost op: september 09, 2014, 08:59:42 »