Nowlive.eu

Registreren
 

Rienk Kroese
gelezen 42913 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 11, 2014, 18:50:34
#5
Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben door Rienk! In het begin leek hij me niet zo interessant, maar hij ontpopt zich toch wel als een eerlijke, rustige sociale jongen die dicht bij zichzelf blijft. Daar hou ik van!

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Rienk Kroese
« Reactie #5 Gepost op: januari 11, 2014, 18:50:34 »

januari 09, 2014, 17:32:15
#4
Utopia's Rienk 'werd zwerver op zijn verjaardag'


AMSTERDAM -
Veel mensen kunnen niet geloven dat Utopia's dakloze Rienk écht van de straat komt. "Hij werd zwerver op zijn verjaardag", vertellen verschillende bronnen.

 

De daklozen die hem kennen, noemen hem 'Boeddha', omdat hij veel weet over het boeddhisme en dagelijks mediteert, schrijft het AD. Door zijn ontspannen en vriendelijke houding zit het hem vaak mee, vertelt een bron aan de krant. "Door zijn superpositieve inslag ontmoet hij keer op keer de juiste mensen die hem op de een of andere manier helpen. Zo kreeg hij regelmatig eten, kleding, schoenen, een douche of slaapplek aangeboden."
Voordat Rienk uit vrije keuze op straat ging leven, studeerde hij aan de PABO in Groningen. "Rienk kon het uitstekend vinden met kinderen, maar kwam door zijn andere kijk op de wereld en weigering om alles volgens het boekje te doen voortdurend in botsing met docenten." Hij hing zijn studie en al zijn bezittingen aan de wilgen en ging de straat op.
De mensen die hem kennen, vragen zich af hoelang hij het in Utopia gaat redden, want: "Rienk weet alles van overleven maar heeft nog nooit zoveel regelmaat in zijn leven gehad als nu."

Bron: AD

Gelogd


januari 09, 2014, 14:40:30
#3
Aanvaringen met docenten op de lerarenopleiding die hij volgde, waren  voor Rienk Kroese uit de SBS-realitysoap Utopia de spreekwoordelijke  druppel om te kiezen voor het zwerversbestaan. Dat verklaren bronnen uit  zijn omgeving tegenover het AD. De Groninger is volgens hen zeer  bedreven in het zogenoemde 'skippen', weggegooid eten uit  supermarktcontainers vissen.

'Boeddha' Rienk zoals daklozen in Groningen hem noemen vanwege zijn voorliefde voor het bhoeddisme en mediteren,  leeft al zo'n zes jaar op straat. 'Hij werd zwerver op zijn  verjaardag,' zeggen de bronnen lachend. De ouders van Kroese, met wie  hij volgens hen goed contact heeft, waren een paar maanden eerder  gescheiden.

De Groninger, die een grote weerstand heeft tegen de  westerse maatschappij en sinds anderhalf jaar op blote voeten loopt,  wilde volgens hen al geruime tijd een ander leven beginnen.

Conflicten  op de lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo) in Groningen deden hem  besluiten de knoop door te hakken. 'Rienk kon het uitstekend vinden met  kinderen maar kwam door zijn andere kijk op de wereld en weigering om  alles volgens het boekje te doen voortdurend in botsing met docenten,'  weten de ingewijden.Lees verder--->>  http://home.nowlive.eu/nieuws/40669

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 08, 2014, 17:56:23
#2
Kijkers van het SBS-programma Utopia mogen hem dan irritant vinden, bij de daklozenopvang in Groningen kennen ze Rienk Kroese (29) als een sympathieke, oprechte en uiterst behulpzame klant. 'Ondanks dat hij hier geen echte vrienden heeft, is iedereen apetrots op hem,' klinkt het enthousiast.Lees verder: http://home.nowlive.eu/nieuws/40658

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* december 31, 2013, 17:12:54
#1
Naam: Rienk Kroese
Leeftijd29 Jaar
BeroepZwerver

Alles over Rienk

Rienk is een dakloze Groninger. Vier jaar geleden koos hij ervoor om op straat en zonder inkomsten te leven. Omdat hij genoeg had van de voortdurende zoektocht naar schone sokken, besloot hij ruim 1,5 jaar geleden om op blote voeten door het leven te gaan. Een stuk rustiger volgens Rienk en na een tijdje wen je aan de kou.
Hij mediteert veel, is spiritueel ingesteld en leest veel over Boeddha en Jezus. Hij heeft een rotsvast geloof in God en vindt dat het geestelijke element in je leven belangrijker moet zijn dan het lichamelijke.
Hij vindt dat er in Utopia geen leider moet komen. Die geeft alleen maar het plafond van de groep aan en dan kan je niet groeien. Liever ziet Rienk een dienaar. Die geeft de bodem van de groep aan en vandaar uit kan je bouwen.
Rienk is opgegroeid op een boerderij en is goed met dieren. Hij weet hoe hij een koe moet melken. Ook heeft hij ervaring met het bewerken van een moestuin. Hij weet welke groenten wel en niet naast elkaar geplant kunnen worden. Hij vindt niet dat er geld verdiend moet worden in Utopia, maar begrijpt best dat de anderen dat wel belangrijk vinden. Rienk wil daarom Utopia schaakspellen gaan maken van hout.
Rienk heeft ervaring met buiten leven en kan de groep tips en trucs geven om warm te blijven.

Bron: Utopia TV

Gelogd
Met vriendelijke groet
Puty


Nowlive.eu

Rienk Kroese
« Reactie #1 Gepost op: december 31, 2013, 17:12:54 »