Nowlive.eu

Registreren
 

Paul Lenten
gelezen 47952 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 10, 2015, 18:54:36
#50
Zieke zoon Utopia’s Paul in Nederland

do 10 sep 2015, 14:05
Na spoedopname in Amerika
Zieke zoon Utopia’s Paul in Nederland

door Vanessa Bontje
Ruben Lenten, de zoon van voormalig Utopia-deelnemer Paul Lenten, is eindelijk in Nederland. Bij de professioneel kitesurfer werd eind augustus in de VS, waar hij voor werk in San Francisco was, vastgesteld dat hij bij zijn hart een agressieve tumor van negen bij negen centimeter heeft. Doordat de behandeling zo snel mogelijk moest worden gestart, kon hij niet eerst naar huis vliegen.
Vader Paul schrok zich rot toen hij vanuit Amerika werd gebeld door zijn ernstig zieke zoon. 'Voordat hij op reis ging, voelde Ruben zich ook al niet zo goed en hij had zich daarom laten onderzoeken. Maar de huisarts kon na wat routinechecks niets geks vinden en stuurde hem naar huis. Maar bij aankomst in San Francisco had Ruben het inmiddels zo benauwd dat hij ook daar een arts bezocht. Die stelde vast dat de tumor bij zijn keel en om de aorta zat, wat verklaarde waarom Ruben zo weinig lucht had.'
Onderzoek wees uit dat de 27-jarige Ruben lijdt aan een zeldzame vorm van kanker (type 2b mediastinal grey-zone lymphoma), die in Amerika volgens de artsen jaarlijks slecht bij twintig mensen wordt gediagnosticeerd. Omdat de verzekering niet alle kosten voor ziekte in het buitenland dekt, werd een inzamelingsactie gehouden in een poging de benodigde 1,3 miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen.
'Met de inzameling gaat goed, inmiddels is er 131.000 dollar gedoneerd', vertelt Paul. 'Duidelijk was wel dat de totale kosten van 1,3 miljoen om de behandeling in Amerika te ondergaan, niet gehaald ging worden. Ruben heeft nu een tussen oplossing gevonden. Hij is na z'n eerste chemo, naar Nederland gevlogen. Het AMC gaat z'n behandeling in samenwerking met het Stanford Health Care waar hij eerst was opgenomen, uitvoeren. Elke drie weken, vijf dagen chemo. Ze gaan vooralsnog uit van zes behandelingen.'
Update 18:00 UUR: Paul laat weten dat er ook in San Francisco een inzamelingsactie is gehouden voor Ruben. De opbrengst daarvan is maar liefst109.000 dollar. Ook in Kaapstad zal geld worden opgehaald op 14 november. Ruben is ontzettend dankbaar. Paul:  "Hij heeft de kitesport zoveel gegeven en hij beseft nu pas wat een impact het heeft bij al zijn fans en vrienden."bron: de telegraaf

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Paul Lenten
« Reactie #50 Gepost op: september 10, 2015, 18:54:36 »

september 04, 2015, 19:20:06
#49
Ernstige zieke kitesurfer Ruben Lenten


NOORDWIJK - Kitesurfer Ruben Lenten is getroffen door een soort van lymfklierkanker. De 27-jarige Noordwijker hoorde het nieuws vorig weekeinde, toen hij in de Verenigde Staten naar het ziekenhuis ging omdat hij dacht dat hij last had van de nasleep van een getrokken verstandskies.


Lenten bracht het nieuws zelf naar buiten via sociale media. In een uitgebreid bericht op Facebook en Twitter vertelt hij zijn volgers over de ziekte: 'Ik heb echt heel vreemd nieuws om met jullie te delen. Ik kan het zelf nauwelijks geloven. Ik heb kanker. Ik kan je niet uitleggen hoe het voelt om het te vertellen…'

De kitesurfer voelde twee weken geleden een vreemde pijn ter hoogte van zijn borst en keel. Maar een bezoek aan de dokter in Nederland leverde niets op. Zij vermoedde dat het de pijn werd veroorzaakt door stress en stuurde hem zonder verder onderzoek naar huis toe, schrijft Lenten.

Geen uitzaaiiingen

Lenten en zijn vriendin Nikki reisden twee dagen later naar San Francisco. Omdat de klachten toenamen en het niet goed voelde, ging hij in Gilroy (Californië) naar het ziekenhuis voor controle. Op een röntgenfoto en een CT-scan werd een grote tumor van 9 bij 9 centimeter in zijn borst ontdekt.

Nog diezelfde dag is hij opgenomen in het Stanford Hospital, dat gespecialiseerd is in het behandelen van lymfklierkanker. Uit een PET-scan is vorige week gebleken dat er geen uitzaaiingen zijn. Specialisten denken dat het gaat om een soort van lymfklierkanker, die goed te behandelen zou zijn.

Inzamelingsactie

Zelf is hij erg optimistisch over de behandeling: 'Zoals altijd ben ik super positief en 100 procent zeker dat ik dit overleef! Het is slechts een hobbel op de weg en ik ben terug op het water voor dat je het weet, sterker dan ooit!', schrijft de kitesurfer.

Hoewel Lenten verzekerd is, is het niet duidelijk of de behandeling - die kan oplopen tot zo'n één miljoen dollar - al dan niet helemaal vergoed zal worden. Vrienden zijn daarom een inzamelingsactie op internet gestuurd. Binnen een paar dagen tijd is er bijna 100.000 dollar opgehaald.

Uitslag biopsie

Afgelopen nacht twitterde Lenten dat hij donderdag en vrijdag veel pijn had na zijn operatie. De groter geworden tumor drukte op zijn spieren en zenuwen en veroorzaakte hoofd- en lokale pijn. Maar dankzij het inspuiten van steroïden is de tumor inmiddels gekrompen en is de pijn verdwenen.

Maandag belooft opnieuw een spannende dag te worden voor Ruben en zijn vriendin Nikki, want dan wordt de uitslag van de biopsie verwacht. Verder liet hij via Facebook en Twitter weten dat hij vandaag een afspraak heeft voor een second opinion heeft en dat hij een bezoek brengt aan de spermabank. Door de medicatie en de bestraling is er een kans dat hij verminderd vruchtbaar is.

'Zo snel mogelijk weer kitesurfen'

Ondanks alles blijft Lenten positief. Hij hoopt zo snel mogelijk te herstellen en weer op zijn kiteboard te stappen.Bron:omroepwest.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 04, 2015, 19:15:57
#48
Zoon ex-Utopiaan Paul ernstig ziek


Een groot drama heeft het gezin van oud-Utopia inwoner PAUL LENTEN getroffen. De aannemer, die het programma vorig jaar moest verlaten vanwege een chronische blaasverlamming, heeft vorige week gehoord dat zijn zoon RUBEN LENTEN (27) lijdt aan een zeer zeldzame vorm van kanker. Een mokerslag voor de Lentens, die Ruben, die in Amerika is opgenomen, bijstaan waar ze kunnen.


Meteen nadat het mis leek, belde Ruben zijn ouders in Noordwijk aan Zee. „Je zult begrijpen dat ik in totale shock was en eigenlijk nog”, vertelt Paul. „Die zaterdagnacht omstreeks een uur kreeg ik Ruben huilend aan de telefoon met de mededeling dat hij kanker had. Dat moment vergeet ik van m’n leven niet meer. Mijn kind in shock en ik was niet bij hem…”


Lees verder :  http://www.telegraaf.nl/prive/24441182/__Zoon_ex-Utopiaan_Paul_ernstig_ziek__.htmlBron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2015, 14:49:04
#47

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 01, 2014, 12:44:58
#46
Hoe is het nu met... Paul?

Utopia's allereerste aannemer vertrok op 28 maart richting de buitenwereld. Hij was namelijk ziek, had last van een blaasverlamming en zijn gezondheid liet het niet toe dat hij zou blijven. Hoe gaat het nu met Paul?


Wat was je beste moment in Utopia?

"Dat was de vriendschap die ik heb opgebouwd met Emil. We stonden eerst lijnrecht tegenover elkaar en werden daarna echt goede maten. En de vriendschap met Hakim natuurlijk ook. We hadden vanaf de eerste dag al een klik en konden echt op elkaar bouwen."

En je slechtste moment?
"Het missen van mijn gezin en mijn meissie. De eerste dag dat ik binnenkwam miste ik iedereen gelijk heel erg. Daar heb ik het echt heel moeilijk mee gehad."

Wat heb je van je verblijf binnen de poorten geleerd?
"Mijn belangrijkste les is dat is gebleken dat ik jaren slecht voor mezelf heb gezorgd. Dat ik mijn lijf niet genoeg rust heb gegeven. Je kunt daar wat meer rust pakken. En verder is het ook bijzonder om mee te maken dat je aan het begin zonder identiteit binnen de hekken wordt gepropt en je teruggaat naar je oerinstinct. Dat werkt gewoon niet in communicatie, je moet je aanpassen om met vijftien verschillende mensen te kunnen leven."

Wat doe je nu?
"Nadat ik Utopia verliet ben ik het revalidatietraject voor mijn blaasverlamming ingegaan. Dat duurde twee maanden, waarin ik me bijvoorbeeld leerde te katheteriseren. Dat moet ik vier keer per dag doen, de urine die overblijft uit mijn blaas halen. Ik voel me helemaal super, zeker geestelijk. Ik zie de toekomst helemaal rooskleurig in! Ook met de handicap met het katheteriseren vier keer per dag, daar kan ik wel mee leven."

Wat valt je op als je naar de streams kijkt?
"Dat het een groot zooitje ongeregeld is! Het gaat helemaal nergens over. Ze komen niet tot één lijn en ze presteren het iedere keer weer om de verkeerde binnen te halen. Dat begon al toen ik er nog was bij Joey en Amanda. Ik wilde kennis binnenhalen. Amanda had kennis, Wytze Pieter had kennis. Maar toch kiezen ze steeds de ander."

Op welke manier heeft Utopia jouw leven nu beïnvloed?
"Dat heeft alles te maken met mijn belangrijkste les: Utopia was een echte wake-up call. Ik weet nu dat ik beter voor mezelf moet zorgen en dat doe ik nu ook!"

Zie je nog andere ex-inwoners?
"Hakim zie ik zo vaak mogelijk, maar die zit nu in Griekenland. We hebben elke week contact. Verder spreek ik eigenlijk niemand meer. Dat is een bewuste keuze voor mezelf: ik moet door met mijn leven. Ik wil trouwens wel contact houden met Emil."

Wat wens je de inwoners toe voor het laatste half jaar?
"Ik wens ze veel wijsheid toe en hoop dat ze eindelijk een keer een goede structuur erin krijgen die ze blijven volgen als rode draad tot het eind aan toe."


Bron:utopiatv.nl


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 02, 2014, 18:43:29
#45
Sterkte Paul!  #icon_confused
Zonder Hakim vond ik je ook veel leuker.

Gelogd
Groetjes, Liessie.


* april 02, 2014, 18:01:22
#44
Het is precies zoals hij zelf zegt...
Na het vertrek van Hakim vond ik hem ook leuker...
werd hij relaxter en deed lekker zijn ding met de andere...

Paul het gaat je goed !!

Gelogd


maart 28, 2014, 21:36:09
#43Utopia Centraal met PaulGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 28, 2014, 21:19:19
#42
„Ik ga naar huis”

Paul roept iedereen bij elkaar in de huiskamer. Hij begint te vertellen over zijn pijnlijke medische periode in Utopia de afgelopen weken.


Paul voelde al wat eraan de hand was en dit werd bevestigd door de artsen: een blaasverlamming. Paul: „Het komt er op aan dat ik opnieuw moet leren plassen. En dat vier keer per dag. Of ik ooit nog kan plassen hangt ervan af hoe ik mijn bekkenbodemspieren kan trainen.” Het is vrij simpel. Hij moet zichzelf vijf keer per dag cateteren en aan een heel nieuw leven beginnen.

Paul vertrekt uit Utopia. „Ik pak mijn kist en ik ga naar huis.”

De Utopianen zijn duidelijk aangeslagen door dit verrassende nieuws. Emil is intens verdrietig en laat zijn tranen de vrije loop. Paul: „Ik ben er dankbaar voor dat ik jullie heb mogen leren kennen…”

Komt er wellicht een nieuwe inwoner voor Paul in de plaats?
Bron:utopia.tv

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 26, 2014, 19:24:01
#41
Lijkt mijn inderdaad geen goed plan om erin terug te komen. je moet niet met je gezondheid gaan spelen en dat doet hij daar dan wel. ik zeg paul blijf lekker bij je meissie en je kids ben je veel beter af

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


maart 26, 2014, 18:52:25
#40
sorry maar dit gaat er bij mij niet in dat hij terug komt

Alles moet zo hygiënisch mogelijk.....hij moet zelf leren te katherizeren ,dat vergt best behoorlijke tijd om dat onder de knie te krijgen......zou hij nou echt zo TV geil zijn  dat hij zijn gezondheid op het spel zet....als er infectie,s bij komt kan dat leiden tot stoma
Vind dat de mol hier ook n stuk verantwoordelijkheid draagt....en dan kan je wel n speciale ruimte maken ....maar door dit alles is zijn weerstand ook niet meer best, en we weten hoe het buiten zo,n speciale  ruimte er daar verder aan toegaat
goed voedsel , hygiëne ,rust ,is nu toch wel heel belangrijk 

Gelogd
leef het leven


maart 26, 2014, 17:20:59
#39
Als Paul verstandig is dan neemt hij vrijdag afscheid van Utopia!
Paul kan niet stil zitten en gaat dan meteen weer aan het werk en de rest kan dan op hun luie kont zitten!

Gelogd


maart 26, 2014, 16:57:24
#38
Paul vrijdag – even?- terug in Utopia!

Utopia-hoofdrolspeler Paul keert daar, tegen de verwachting van zijn vriend Hakim in, vrijdag terug van ziekteverlof. Hoelang hij dan weer bij de andere Utopianen zal bivakkeren weet niemand; ook hijzelf op dit moment nog niet.Paul heeft vanmiddag in het ziekenhuis te horen gekregen wat hij mankeert; eerder deze week werd al duidelijk dat het in elk geval om de redelijk onbekende aandoening ‘blaasverlamming’ zou gaan.

‘Hij laat de diagnose die hij net te horen heeft gekregen nu op zich inwerken en bespreekt op dit moment met zijn gezin de mogelijkheden en de consequenties,’ vertelt een bron rond het veelbesproken SBS-programma, ‘vrijdagmiddag keert Paul in elk geval terug binnen de grenzen van Utopia. Daar zal hij de anderen dan vertellen wat er precies met hem aan de hand is, en ook wat hij heeft besloten te gaan doen; blijven of afscheid nemen.’

Er is SBS6 en producent Talpa kennelijk veel aan gelegen Paul voor de tv-hit te bewaren. Onze bron zegt: ‘De makers van het programma hebben de aannemer al aangeboden hem zodanig te faciliteren dat de behandelingen die hij dient te ondergaan in Utopia zelf zouden kunnen plaatsvinden. Voor dat doel zou dan een speciale ruimte worden ingericht. Maar dat moet hij zelf ook willen. Eerder gaf hij het karwei graag af te maken, maar daar moet hij fysiek ook toe in staat zijn. Pauls gezondheid staat natuurlijk voorop.’

Wat Paul ook beslist; hij keert in elk geval even terug in het tv-programma. Zijn rentree is vrijdag live te volgen via de streams. En maandag zal op SBS6 weer een extra lange uitzending van een uur te zien zijn met alle verwikkelingen rond de populaire Paul.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 24, 2014, 13:17:02
#37
Nou, das een positieve binnenkomer  #smiley_fever

Ben net terug van een weekendje weg dus veel gemist, maar dit is wel triest nieuws voor Paul zeg. Dat gun je niemand.
Erg jammer dat hij niet meer terugkomt in Utopia, maar vooral heel erg voor hem dat zijn gezondheid hem zo in de steek laat.
Hopelijk mag hij nog wel afscheid komen nemen in Utopia en iedereen nog even een knuffel geven!

Gelogd


maart 24, 2014, 11:46:22
#36
o wat erg dit wat zielig zeg en dat op deze leeftijd.

wens paul heel heel veel sterkte toe

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


Nowlive.eu

Re: Paul Lenten
« Reactie #36 Gepost op: maart 24, 2014, 11:46:22 »