Nowlive.eu

Registreren
 

Noah
gelezen 2733 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 10, 2017, 22:26:36
#7
De Transgender AcademieVandaag is het zover! Het is tijd voor de Transgender Academie van Noah. Yvo Manuel vas Dias, Noah Zaborszky en Lousia & Rosanna zijn naar Utopia gekomen om te praten over transgenders. Tijdens het avondeten heeft de groep hem al een hart onder de riem gestoken. "We zijn trots op je!" sprak Romy de jonge Utopiaan toe. Hij heeft de aanwezigen van vanavond vrolijk ontvangen. Het kan beginnen!

Nerveus heet Noah de groep welkom en stelt zich voor aan de bezoekers. "Welkom bij de allereerste Transgender Academie van Utopia!" Hij is hiermee begonnen om Nederland te laten zien dat het niet raar is om transgender te zijn. "Het wordt tijd dat het geaccepteerd wordt" vindt de jonge Utopiaan. Hierna geeft hij het woord aan de sprekers.

Louisa & Rosanna
Louisa en Rosanna mogen als eerst spreken. Het stel dat al zeventien jaar bij elkaar is, kennen we van hun reality-programma op TLC. Beide transgenders hebben heftige dingen meegemaakt om te komen tot waar ze nu zijn. Rosanna is nog niet begonnen aan haar transformatie, omdat zij momenteel in verwachting is van hun eerste kindje.

Het stel vertelt over de nare ervaringen die zij hebben meegemaakt. Zo is er tijdens carnaval eens een liedje gemaakt over Louisa, dat zij geen echte man is en geen kinderen kon krijgen. Het stel wilde toen heel graag een kindje, dus dit kwam als een klap aan. De Utopianen schrikken van deze verhalen en vooral Romy verbaasd zich over hoe mensen kunnen zijn. De groep stelt vragen over de zwangerschap en het idee van 'genderneutraal' opvoeden.

Noah Zaborszky
De volgende spreker is Noah Zaborszky. Noah is geen man of vrouw, maar non-binair. Geboren als meisje, maar na de puberteit hierover gaan nadenken en Noah identificeert zich meer als man, dan als vrouw. Noah geeft aan dat het spannend is, maar gaat zich toch openstellen voor de groep. Noah vertelt dat 'ie zich niet volledig jongen of meisje voelt en dat nooit gedaan heeft. Tijdens de puberteit is hij erachter gekomen dat de rol van 'vrouw' niet bij Noah paste. Noah legt aan de groep Utopianen en bezoekers uit hoe dit in elkaar steekt. De groep vindt het erg interessant en heeft veel vragen. 

Yvo Manuel vas Dias
De laatste spreker van de avond is Yvo Manuel vas Dias. Hij begint met het bedanken van Noah voor het organiseren van de transgender-avond. Yvo begint met vertellen over zijn organisatie en wat deze voor transgenders doet en vertelt over zijn transformatie van vrouw naar man. Uitgebreid krijgt de groep het levensverhaal van Yvo te horen, de reizen en de keuzes die hij heeft gemaakt.

Yvo vertelt ook een heftig verhaal over een transgender-vrouw uit Istanbul, die is overleden. Met dit verhaal wil hij aandacht vragen voor de mensen die niet mogen zijn wie ze willen zijn. In het speciaal voor transgender-mannen, omdat het woord 'transgender' nog teveel doelt op transgender-vrouwen.

Als afsluiter is er met zijn alle een vlag gehesen die jongens, meisjes en alles er tussenin of erbuiten representeert. Nu hebben de Utopianen nog tijd om de sprekers beter te leren kennen.Bron:Utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Noah
« Reactie #7 Gepost op: augustus 10, 2017, 22:26:36 »

juli 26, 2017, 14:03:06
#6
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2017, 22:46:21
#5
Noah's wens en ambities

Beau en Noah praten over de medicatie die Noah neemt voor zijn hormonen. Iedere twee weken wordt er een spuit gezet in de bil van Noah. Deze kan hij natuurlijk niet zelf zetten. Hij heeft met Beau afgesproken dat Beau dit zal gaan doen, maar dat vindt Beau stiekem best wel spannend.


Noah legt uit dat het inbrengen van de spuit niet zoveel voorstelt. “Het lijkt eigenlijk op darten”, grapt hij. Noah vertelt ook dat hij het aan zichzelf merkt als het tijd is voor een nieuwe spuit. “Ik word dan zo chagrijnig, net alsof ik ongesteld moet worden.” Beau vraagt zich af wat er gebeurt wanneer Noah stopt met zijn hormonen. Hij legt uit dat hij eigenlijk niet weet wat de gevolgen zijn. “Ik denk dat mijn baardgroei stopt en dat mijn stem weer hoger wordt.”

Grootste wens
Toch is het zijn grootste wens om uiteindelijk ook een geslachtsoperatie te ondergaan. Beau vraagt of dit zijn doel in Utopia is, aangezien hij hier een podium heeft. “Stel, de slagingskans zou 80% zijn, in plaats van 50%, dan zou ik dat zeker doen.” Het lijkt Noah prachtig om Utopia te verlaten als volledig man. “Het eerste wat ik zou doen is staand plassen uit het raam. Waarom? Omdat het kan!”

Noah zou graag een lezing organiseren over het traject dat een transgender volgt. Beau gaat er helemaal in mee. Het lijkt haar goed om mensen met een vooroordeel hierover te informeren. “Ik ben helemaal enthousiast, laten we het doen!”, zegt Noah.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2017, 19:53:39
#4

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2017, 15:57:52
#3


De heren hebben een goed gesprek.


Noah ploft bij Bas op de bank. De nieuwe inwoner zit vol met nieuwe ideeën en kan niet wachten tot hij ze kan uitvoeren. Bas laat weten dat René bezig is om de kas om te toveren tot een huisje. Noah denkt dat het een beter idee is om de kas te laten zoals hij is. Dan kan hij zijn zaadbollen gaan planten, het is nu namelijk de ideale tijd.


Bas geeft het gesprek ineens een andere wending en vraagt of Noah een goede jeugd heeft gehad. "Wat is een goede jeugd", kaatst Noah de bal terug. Hij geeft toe dat het niet altijd makkelijk is geweest, maar ondanks alles vindt de nieuwe inwoner dat hij een leuke jeugd heeft gehad. "Anderen bestempelen het als zwaar, maar ik zie alles liever positief." Noah vertelt dat hij veel is gepest omdat iedereen op school merkte dat hij anders was dan andere kindjes. Dat is ook een reden dat hij in Utopia zit, hij wil strijden voor een andere kijk op het transgender zijn. "Het is niet apart of raar, ik ben niet meer of minder dan een ander."

Bas spreekt uit dat hij blij is dat Noah er is. "Een beetje pit en nieuwe energie in Utopia", vindt de koeienknuffelaar. De nieuwe inwoner wil graag een sixpack, maar daar moet hij wel veel moeite voor doen. Goed en lekker eten is namelijk wel aan hem besteed, vertelt hij. De langstzittende en de nieuwste Utopiaan kunnen het goed vinden samen, ze babbelen nog flink door.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2017, 12:26:51
#2
Noah


Noah is 25 jaar, single en woont in Den Helder. Noah heeft niet altijd Noah geheten. Zes jaar geleden heette hij nog Annet. Noah is namelijk transgender. Hij heeft altijd al het gevoel gehad dat er iets niet klopte en in 2008 wist hij het zeker; hij was geboren in het verkeerde lichaam.


In het dagelijks leven werkt Noah als marktkoopman en verkoopt hij bloembollen. In Utopia wil hij zijn kennis en groene vingers graag gebruiken om de akker te verbouwen. Zijn grote wens is om een ‘Utopia-bloembol’ te creëren en te verkopen. Ook wil hij verschillende groenten en fruit gaan verbouwen voor eigen consumptie en om te verkopen op de Utopia markt.

In zijn ideale samenleving kan iedereen zichzelf zijn, ongeacht zijn of haar geslacht, huidskleur of afkomst. In Utopia wil hij daarom ook een voorbeeld zijn voor andere transgenders. Hij hoopt het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken door openlijk te praten over problemen en lastige situaties waar transgenders tegenaan lopen. Zoals bijvoorbeeld het dragen van een penisprothese tijdens een dagje naar het zwembad.

Zijn Utopia is geslaagd wanneer hij zijn zelf-verbouwde groenten, fruit en Utopia-bloembollen heeft verkocht, hij het taboe rondom transgenders doorbroken heeft en het onderwerp bespreekbaar heeft gemaakt. 

http://www.utopiatv.nl/participant/detail/165/noah

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2017, 12:24:24
#1
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Noah
« Reactie #1 Gepost op: juli 19, 2017, 12:24:24 »