Nowlive.eu

Registreren
 

Vulkaanuitbarstingen
gelezen 21002 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
* mei 27, 2013, 22:25:37
#17


Vulkaan in Chili op uitbarsten

De Chileense autoriteiten hebben maandag gewaarschuwd dat de vulkaan Copahue aan de grens met ArgentiniŽ op uitbarsten staat. Minister voor binnenlandse zaken en veiligheid Andres Chadwick heeft de gedwongen evacuatie aangekondigd van iedereen binnen een straal van 25 kilometer, in totaal 460 gezinnen of 2240 mensen. 'De evacuatie is verplicht; het is niet vrijwillig', zei de minister.

De Chileense rampendienst zegt dat zware regenval de evacuatie kan bemoeilijken.

De 2965 meter hoge vulkaan ligt in de Andes. De autoriteiten in ArgentiniŽ hebben ook alarm geslagen, maar gaan nog niet over tot een evacuatie.
De Copahue begon in december as en gas uit te spuwen. De laatste grote eruptie van de vulkaan deed zich voor in 1992. In 2002 was de vulkaan ook zeer actief.

Bron: AD

Gelogd


Nowlive.eu

Re: Vulkaanuitbarstingen
« Reactie #17 Gepost op: mei 27, 2013, 22:25:37 »

maart 26, 2013, 19:35:56
#16
IJslandse vulkaan Hekla wordt wakker

 Op de IJslandse vulkaan Hekla is de afgelopen uren seismische activiteit waargenomen. Dat heeft de autoriteiten ertoe aangezet de 'onzekerheidsfase' af te kondigen, de laagste alarmfase. De Hekla is een van de actiefste vulkanen op het eiland.


Het IJslandse meteorologische en vulkanische instituut heeft op zijn website laten weten dat er een verhoogde activiteit waargenomen is, 'hoger dan het niveau van de laatste weken'. De politie adviseert de mensen om niet in de buurt van de vulkaan te gaan wandelen, maar een verbod is niet uitgevaardigd.

De 'ongewone activiteit' van de vulkaan zorgt voor verhoogde waakzaamheid. Het alarmniveau voor de luchtvaart werd aangepast van 'groen' naar 'geel'.

'De waarschuwing is een gevolg van een reeks aardbevingen', zegt Vidir Reynisson van de IJslandse politie. 'Maar dat betekent niet dat er daarom een uitbarsting op stapel staat.' Toch maken wetenschappers zich zorgen: de Hekla barst gemiddeld om de tien jaar uit en de laatste uitbarsting dateert van 2000.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 23, 2012, 11:16:33
#15
Code oranje voor Chileens-Argentijnse vulkaan


BUENOS AIRES - De Copahue-vulkaan op de grens van ArgentiniŽ en Chili spuwt rook en as. In beide landen geldt daarom code oranje, de op een na hoogste waarschuwing voor vulkanische activiteit.

Zaterdagmorgen lokale tijd vond er al een kleine uitbarsting plaats, die zorgde voor een rook- en aswolk van 800 meter hoog. Vooral aan de Chileense kant van de grens regent het sindsdien asdeeltjes. Door het slechte zicht zijn enkele vluchten van en naar de toeristische Argentijnse regio Bariloche geannuleerd.

Momenteel is de situatie nog onder controle, melden lokale autoriteiten. Toch hebben veel mensen het gebied uit voorzorg verlaten. Wie tot nu toe is gebleven, moet rekening houden met een mogelijke latere evacuatie.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 05, 2012, 11:14:57
#14
Vulkaan Etna barst uit

De vulkaan Etna op SiciliŽ is vandaag opnieuw uitgebarsten. Lava stroomt richting de regio Valle del Bove, waar geen mensen wonen, en er hangt een aswolk tot een hoogte van 5000 meter. Dat melden Italiaanse media.


 De top van de Etna is op bijna 3300 meter en de vulkaan is daarmee de hoogste actieve vulkaan in Europa. De laatste uitbarsting had plaats in juli. Toen moest de luchthaven van Catania enige tijd worden gesloten.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2011, 22:50:43
#13
Spectaculaire beelden van vulkaanuitbarsting Congo

http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1105747

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 15, 2011, 23:44:52
#12


Canarische vulkaan staat op uitbarsten

MADRID - De Spaanse autoriteiten autoriteiten hebben schepen en vliegtuigen zaterdag opgedragen uit de buurt te blijven van La Restinga op het Canarische eiland El Hierro.

Toegenomen seismische activiteit wijst er op dat een onder water gelegen vulkaan op uitbarsten staat.

El Hierro is het meest zuidwestelijke van de Canarische eilanden. De ongeveer zeshonderd inwoners van het havenstadje La Restinga zijn afgelopen week geŽvacueerd.

De regionale regering van de Canarische eilanden zegt dat in de lucht boven de zee bij La Restinga vulkanische deeltjes zijn aangetroffen.

Een onderzoeksschip dat monsters verzamelde is teruggeroepen. Ook journalisten die zich in het gebied hebben verzameld, is verteld dat ze moeten vertrekken, meldt de televisiezender La Sexta.

Bron: Nu.Nl

Gelogd


* juli 15, 2011, 14:37:52
#11
schitterende fotos bobby..thanks

Gelogd


juli 15, 2011, 12:49:32
#10
Op het Indonesische eiland Sulawesi is Mount Lokon in alle hevigheid uitgebarsten. De vulkaan spuwt massa's lava en hete gas kilometers hoog de lucht in. Dat leverde wel spectaculaire beelden op, maar veroorzaakte ook de evacuatie van duizenden omwonenden.


Kijk voor meer foto's :

http://www.hln.be/hln/nl/8000/planet-watch/photoalbum/detail/1292975/996586/0/Spectaculaire-foto-s-uitbarsting-Lokon-op-Sulawesi.dhtml
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* juli 15, 2011, 08:56:18
#9
Vulkaan op Sulawesi barst uit

JAKARTA - Een vulkaan op het Indonesische eiland Sulawesi is vrijdag uitgebarsten.


As, lava, zand en stenen werden door het natuurgeweld zeker 1500 meter de lucht in geslingerd, meldde een vulkanoloog van de overheid. Grasvelden en struiken die binnen 500 meter rond de vulkaan staan, zijn in brand gevlogen.

De uitbarsting werd al enige dagen verwacht, omdat Mount Lokon steeds actiever werd. De afgelopen dagen zijn dan ook al 4400 mensen geŽvacueerd, die in de buurt van de vulkaan wonen.

In de evacuatiezone rond de vuurspuwende berg zijn nog duizenden mensen achtergebleven, maar volgens de vulcanoloog is er geen paniek uitgebroken.


Maskers

De evacuťs zijn opgevangen in schoolgebouwen. De overheid gaat maskers verstrekken en tenten voor mensen die nog niet terug kunnen naar huis.

De 1580 meter hoge Mount Lokon is een van de meest actieve vulkanen in IndonesiŽ. Het land telt het hoogste aantal vulkanen ter wereld, meer dan vierhonderd, waarvan er 129 actief zijn.

IndonesiŽ ligt op de zogenoemde Ring van Vuur, waar continentale platen rond de Grote Oceaan op elkaar botsen. Hierdoor wordt het land geregeld getroffen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Bron: Nu.nl

Gelogd


* juli 09, 2011, 20:47:07
#8

Foto:  NU.nl/Reinder van Zaanen

Etna stuurt vliegverkeer Catania in de war

ROME - As die is uitgestoten door de Siciliaanse vulkaan de Etna heeft de luchthaven van de stad Catania doen sluiten.

Catania ligt slechts 25 kilometer ten zuiden van de vulkaan. De autoriteiten verwachten dat het vliegveld na een grote schoonmaak zondagmorgen weer open is.

De top van de Etna is op bijna 3300 meter en de vulkaan is daarmee de hoogste actieve vulkaan in Europa. De laatste uitbarsting was in mei.

Bron: Nu.NL

Gelogd


* juli 06, 2011, 12:33:39
#7

Foto:  NU.nl/Chris Heijmans

Gevreesde IJslandse vulkaan staat op uitbarsten


REYKJAVIK - Een van de gevreesde vulkanen van IJsland staat op uitbarsten. Metingen rond de Hekla duiden op beweging van het magma, zei geoloog Pall Einarsson van de Universiteit van IJsland woensdag.


''De beweging rond de Hekla de laatste 2 ŗ 3 dagen is ongebruikelijk'', zei Einarsson. ''Ze zijn gemeten met vijf erg nauwkeurige meters rond de vulkaan.''

Hij voegt eraan toe dat de uitbarsting niet onmiddellijk hoeft plaats te vinden, maar wel dat de vulkaan klaar is om uit te barsten.

Bron: Nu.nl

Gelogd


* februari 01, 2011, 11:11:26
#6


Bron: Nu.nl

Gelogd


januari 29, 2011, 19:50:51
#5
 #div_s15 je zal er wonen

Gelogd


* januari 29, 2011, 12:00:10
#4
ongelofelijk dit ..mooie beelden hoor..

Gelogd


januari 29, 2011, 11:52:45
#3
Heftig...Je zal er maar weer wonen

Maar het ziet er wel mooi uit

vraag me af hoever de camerapersoon ervandaan stond..
waren wel hele duidelijke beelden

Gelogd
Eerlijkheid duurt het langst!


Nowlive.eu

Re: Vulkaanuitbarstingen
« Reactie #3 Gepost op: januari 29, 2011, 11:52:45 »