Nowlive.eu

Registreren
 

Vluchtelingen
gelezen 91944 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
april 26, 2017, 18:46:58
Tientallen asielzoekerscentra dicht door forse afname vluchtelingen

Deze verlaging heeft ook gevolgen voor het personeel van het COA. Ongeveer 550 arbeidsplaatsen zullen de komende tijd verdwijnen. Tussen juli 2016 en vorige maand zijn al 1300 arbeidsplaatsen geschrapt.


Er blijven nog 61 opvanglocaties open. 45 andere locaties verspreid over het hele land gaan dicht of zijn al gesloten; een lijst van die locaties is hier te vinden. Het COA heeft vandaag de gemeenten en de medewerkers ingelicht.
Uitstroom

De organisatie verwacht dat de daling van het aantal asielzoekers blijft doorzetten. De asielinstroom bestaat momenteel grotendeels uit familie van asielzoekers die niet of korter gebruik maken van opvang. Ook is de uitstroom van asielzoekers die mogen blijven naar gemeenten toegenomen.

In 2015 kwamen vooral door de oorlog in Syrië 95.000 asielzoekers naar Nederland. Het COA moest toen duizend mensen extra in dienst nemen en 45 opvanglocaties opzetten.
Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vluchtelingen
« Reactie #210 Gepost op: april 26, 2017, 18:46:58 »

maart 01, 2017, 15:08:00
UPDATE:

De vader van vluchtelingkind Jean uit The Voice Kids leeft inderdaad nog. Dat bevestigt de familie aan deze krant. Het jongetje wist volgens zijn moeder echter tot de dag van uitzending niet dat de man in leven was. ,,Hij mishandelde de kinderen en toen hij was vertrokken, heb ik gezegd dat hij dood was.''

AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 01, 2017, 11:30:35
mooi dat dit naar buiten komt , heb het gezien en had meteen al n vervelend gevoel er over .....dit noem ik vals sentiment oproepen bij evt stemmingen later  #smiley_nono

Gelogd
leef het leven


maart 01, 2017, 00:50:57
Doodgewaande vader meldt zich

Vorige week zong en sprak het vluchtelingenkind Jean in de Voice Kids en raakte Nederland. Hij zong van diamanten aan de hemel en vertelde over zijn vlucht uit Syrië en zijn overleden vader. Aan zijn zang valt niets af te dingen, aan zijn verhaal helaas wel.


ean Gharibian (13) werd vorige week in één klap een tieneridool nadat juryleden Ali B., Marco Borsato en Ilse de Lange alle drie vielen voor zijn stem. Het jongetje met de grote bril vertelde dat hij moest vluchten voor het oorlogsgeweld nadat zijn huis was gebombardeerd en zijn vader was overleden.

Moeder en kinderen blijken echter niet gevlucht voor de oorlog in Syrië, maar vertrokken uit Libanon, zeggen een neef en Jeans vader, die nog leeft. Ze gingen weg voor een oorlog binnen de familie.

Jean en zijn zusje zijn ingeschreven in het Libanese paspoort van hun moeder. Het paspoort is achtergebleven in Syrië, zegt de neef Hampig Megurdichian van Jeans vader telefonisch vanuit Libanon waar hij woont. Hij heeft contact gezocht met dagblad Tubantia, nadat hij van kennissen in Nederland via Facebook een clipje uit The Voice Kids kreeg toegestuurd.
Bewijs

Als bewijs stuurt hij een foto van het paspoort van Jean. Moeder is wel geboren in het Syrische Aleppo, maar zou al jaren in Libanon hebben gewoond voor ze naar Europa vertrok. Ze reisden volgens hem vanuit Libanon naar Turkije en daarna naar Griekenland, met een gammel bootje, zoals Jean in de Voice vertelde. Hij weet dat ze ieder 3.000 dollar betaalden aan een mensensmokkelaar.

Hampig ziet ook dat ze veel risico namen, maar dan vooral omdat ze graag in West Europa wilden leven. De naam Gharabian die Jean in Nederland gebruikt, is volgens de neef verzonnen. Volgens hem reisden ze zonder paspoort en lieten ze de Nederlandse overheid in de waan dat ze die niet hadden.

Neef Hampig Megurdichian vindt het liegen niet acceptabel. In de eerste plaats voor zijn oom, de vader van Jean, maar ook omdat hij weet hoe er in Europa over vluchtelingen wordt gedacht. ,,Leugens verzieken de situatie voor echte vluchtelingen’’, zegt hij in het Engels.

Als Hampig de beelden van een huis en een kerk in puin in de uitzending van de Voice Kids ziet, stuurt hij drie grote emoticons die bulderen van het lachen en daarna foto’s van het huis van de familie in Libanon. In Bourj Hammoud. Het staat er volgens hem nog altijd. Ongeschonden.
Tieneridool Jean (R)
Tieneridool Jean (R) © Screencap


De foto in Voice Kids, van Jean en zijn zus op jonge leeftijd, met op de achtergrond een christelijke kerk, is volgens Hampig wel in Aleppo genomen. Dat is het huis van oma, waar ze op bezoek gingen. ,,Just a visit”, zegt hij. Alleen een bezoek en daarna weer terug naar Libanon.

Familievete

Er speelt duidelijk een familievete op de achtergrond. Hampig geeft toe dat de familie de moeder van Jean niet mag. Alles draait volgens hem om een relationeel conflict. Vier jaar geleden gingen vader en moeder uit elkaar. Ruim anderhalf jaar geleden trok vader Mher Sarkissian naar Armenië waar hij opnieuw trouwde. Hij woont er in Mergashen bij Kotayk marz en reageert vanuit Armenië telefonisch op het succes van zijn zoon in het RTL-programma.

,,Please, help me with my son”, herhaalt Mher keer op keer haast smekend. Help het hem mogelijk te maken zijn zoon in ‘Hollanda’ te bezoeken. ,,Ik ben niet dood”, zegt hij. ,,Ik ben niet dood”. Mher is zanger. ,,Kijk maar naar mijn Facebook”. Overal treedt hij op, niet alleen in Armenië waar hij nu woont. Ook in Duitsland is hij al geweest. Hij stuurt oude foto’s van hem en zijn kinderen.

Mher realiseert zich dat er gevolgen kunnen zijn voor zijn zoon en dochter als blijkt dat vader leeft en als het waar is dat ze helemaal geen vluchtelingen uit Syrië zijn. ,,I understand”, zegt hij. Hij begrijpt ook dat hij met een journalist praat. ,,Maar ik ben niet dood”. Vluchtelingen uit Syrië krijgen bijna altijd een verblijfsvergunning voor Nederland. Voor mensen met een Libanees paspoort is de kans kleiner. Wel is de moeder van Jean geboren in Aleppo en is de familie christelijk, een minderheidsgroepering in Libanon, maar niet een die acuut gevaar loopt, zoals in sommige andere landen in het Midden-Oosten.
'Wie is dat?'

We bellen Jean. Op de opmerking dat we hebben gesproken met Mher Sarkissian, zegt Jean: ,,Ja, wie is dat?”. Meteen na het antwoord: ,,Dat is je vader”, verbreekt hij de verbinding om ook daarna niet meer te reageren.

De neef zegt dat Jean nooit heeft gedacht dat zijn vader dood was. Vader is ooit tussendoor zijn kinderen komen opzoeken. Het was geen succes. Jean verzette zich en gooide met schoenen; dochter Patil huilde. Mher heeft contact met zijn zoon via Facebook, al is het niet vriendelijk. Zijn zoon zegt ook daar dat hij voor hem dood is, blijkt uit screenshots van chats die vader opstuurt. ,,Je bent mijn vader niet”, bijt Jean hem toe in een Facebook-chat, in het Armeens. Mher antwoordt: ,,Je bent mijn zoon, je bent mijn zoon”. Hij krijgt afwerende antwoorden terug, waarop vader ook een duit in het zakje doet.

Volgens Mher is Jean gehersenspoeld door zijn moeder. Vier jaar geleden gingen ze uit elkaar. Zij doet zo lelijk tegen hem. Mher wil graag naar Nederland komen, maar haar zal hij dan niet willen zien. Hij wil z’n zoon en dochter ontmoeten.
Ingewikkeld

Woordvoerder Alet Bouwmeester van COA vertelt dat vorig jaar afspraken met RTL zijn gemaakt over deelname aan het programma. Jean heeft een contract met de omroep. Voor het COA betekent het dat ze geen begeleidingstaak meer heeft als het The Voice Kids betreft. Ze verwijst naar RTL voor de woordvoering. Bouwmeester noemt de situatie ‘ingewikkeld’. Ze zegt dat er ook bij RTL mensen zijn die de deelnemers begeleiden en weet niet hoe ver de familie in de procedure zit van de verblijfsaanvraag zit. RTL kon dinsdag niet reageren.


---->>>   
Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 06, 2017, 18:47:33

Recordaantal vluchtelingen stierf bij overtocht


In drie jaar tijd zijn ruim 18.000 vluchtelingen om het leven gekomen tijdens hun reis naar Europa. In 2016 waren dit bijna 7500 migranten. De internationale organisatie voor migratie (IOM) stelde vandaag dat de officiële cijfers vermoedelijk het 'topje van de ijsberg' vormen.


Het overgrote deel van de vluchtelingen stierf tijdens de overtocht van de Middellandse Zee. Het aantal doden ligt fors hoger dan in 2014 en 2015. In die jaren kwamen er zo'n 6000 migranten om het leven. Volgens de IOM is de stijging vooral terug te voeren op betere informatie over sterfgevallen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 06, 2016, 00:29:59

Italië pikt opnieuw duizenden migranten op


Meer dan 4600 migranten zijn gisteren voor de kust van Libië van zee gehaald. Dat meldde
de Italiaanse kustwacht vandaag, die meer dan dertig reddingsmissies uitvoerde. Daarbij
werden ook 28 doden geborgen.


De afgelopen twee dagen zijn meer dan 10.000 vluchtelingen opgepikt.  Mensensmokkelaars maakten gebruik
 van het rustige weer om zoveel mogelijk boten de zee op te sturen. Ondanks het goede weer kwamen deze week
zeker vijftig mensen om.Drie vrouwen die maandag werden gered bevielen de afgelopen 24 uur van een kind aan boord van een boot
 van de Italiaanse kustwacht. De vrouwen en kinderen maken het goed, aldus de autoriteiten.Sinds het begin van 2016 hebben zijn 142.000 migranten in Italië aangekomen.
Naar schatting 3100 mensen overleefden de oversteek niet.Vorig jaar kwamen naar schatting 154.000 mensen per boot naar Italië.
Een kleine 3000 mensen kwamen om.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 03, 2016, 01:56:11
600 kinderen stierven op Middellandse Zee'

DEN HAAG - Minstens zeshonderd kinderen zijn afgelopen negen maanden gestorven tijdens hun vlucht over de Middellandse Zee, zegt Save the Children. De hulporganisatie noemt de Middellandse Zee vaak een naamloos graf voor kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede.


Sinds begin dit jaar kwamen ruim 20.000 kinderen aan in Italië, van wie er ruim 18.000 reisden zonder de begeleiding van een volwassene. Naar schatting stierven dit jaar 3500 mensen tijdens de overtocht. Onder de doden waren zeshonderd kinderen.

,,De internationale gemeenschap kan deze tragedies niet blijven negeren. We hebben de morele plicht kinderen te beschermen, hier in Europa of tijdens hun levensgevaarlijke overtocht'', zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children in Nederland.

Save the Childeren komt met de cijfers omdat het maandag drie jaar geleden is dat een boot met illegale migranten uit Afrika voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa zonk. Meer dan driehonderd vluchtelingen kwamen toen om het leven.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 30, 2016, 21:11:34
'300 lijken aan boord geborgen asielschip'

ROME - In het wrak van het asielschip dat deze week in de Middellandse Zee werd geborgen, zitten vermoedelijk zo'n driehonderd lichamen. Dat hebben Italiaanse deskundigen donderdag verklaard tijdens een bijeenkomst van de Italiaanse marine.


Het schip verging april vorig jaar voor de kust van Libië. Volgens schattingen op basis van ooggetuigen waren vermoedelijk ruim zevenhonderd migranten aan boord. Na de ramp werden ongeveer 170 lijken geborgen. 28 mensen overleefden de ramp. Het wrak is naar Sicilië gebracht.

Volgens de experts zal het precieze dodental moeilijk zijn vast te stellen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 24, 2016, 22:06:19
Italianen redden 7100 vluchtelingen op zee

ROME - De Italiaanse kustwacht heeft donderdag en vrijdag in totaal 7100 vluchtelingen uit bootjes op de Middellandse Zee gered. De kustwacht zegt dat twee opeenvolgende dagen goed weer de mensensmokkelaars meteen massaal de zee op heeft gedreven.


De meeste mensen die werden gered, waren in Libië in boten gestapt. Hun afkomst was vrijdag nog niet duidelijk.

In dit derde jaar van de migratiecrisis is er volgens de Italianen nog geen enkel teken dat de stroom mensen die vanuit Noord-Afrika de Europese kusten probeert te bereiken, kleiner wordt. Alleen al dit jaar hebben hulpverleners 60.000 vluchtelingen veilig aan land weten te brengen.

Organisaties als de Italiaanse kustwacht en marine, Artsen zonder Grenzen en het Europees agentschap Frontex dat de buitengrenzen controleert, wisten vrijdag negen vaartuigen met migranten te onderscheppen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 19:28:57
‘Dertig doden Syrisch vluchtelingenkamp na luchtaanval’

Wie er achter de aanval zit is onbekend. De aanval komt een dag nadat in het verderop gelegen Aleppo een wapenstilstand begon.


Bij een luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Noord-Syrië zouden tientallen mensen zijn omgekomen. Dat meldt de BBC op basis van ooggetuigen. Het vluchtelingenkamp bevindt zich in Sarmada, in de provincie Idlib, nabij de Turkse grens.

Wie de aanval heeft gepleegd, is nog niet bekend. Sommige onbevestigde berichten van Syrische oppositiepartijen spreken over gevechtsvliegtuigen van het Syrische regime of Rusland. De aanval komt een dag nadat een wapenstilstand zich ook heeft uitgebreid naar de stad Aleppo, waar de afgelopen weken hevig om gevochten werd.

Op de Facebookpagina van het Local Coordinating Committees of Syria, een koepelorganisatie van plaatselijke burgerbewegingen, staat een foto waarop te zien is dat er tientallen tenten zijn afgebrand. Volgens de organisatie zijn er meer dan dertig mensen gedood.Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 01, 2016, 12:31:37
100.000 vluchtelingen naar EU via Libië'

BERLIJN - Speciale VN-gezant Martin Kobler verwacht dat zeker 100.000 vluchtelingen dit jaar via Libië naar Europa komen. Dat zei de VN-gezant tegen de Duitse krant Welt am Sonntag. In het eerste kwartaal hebben 24.000 mensen de oversteek vanuit het Noord-Afrikaanse land gewaagd.


,,Als je dat doortrekt, zullen dit jaar zeker 100.000 migranten de Middellandse Zee oversteken'', zegt Kobler die verder meldt dat zolang er in dat land geen functionerende overheid is, niemand het probleem effectief aan kan pakken.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 02, 2016, 12:15:06
Athene vreest verzet bij terugsturen migranten

ATHENE - De terugzending van migranten van Griekenland naar Turkije, die maandag begint, gaat gepaard met draconische veiligheidsmaatregelen. De Griekse politie zet voor elke asielzoeker die wordt teruggestuurd een agent in, meldt het Griekse persbureau ANA-MPA op gezag van bronnen bij de regering.


De eerste drie dagen brengen volgens ANA-MPA twee Turkse schepen ongeveer 750 asielzoekers van Mitilini, op het Griekse eiland Lesbos, over naar de Turkse havenstad Dikili. De migranten worden met bussen van het asielzoekerscentrum in Moria naar de haven van Mitilini vervoerd. Omdat velen van hen niets voelen voor uitwijzing naar Turkije, houden de autoriteiten rekening met verzet.

De Griekse regering heeft intussen steeds meer te stellen met de asielzoekers die in een provisorisch kamp aan de Macedonische grens zijn neergestreken. Minister Nikos Toskas van Burgerbescherming sluit niet langer uit dat de politie geweld zal moeten toepassen, liet hij aan de Atheense krant Kathimerini weten.

De autoriteiten willen de naar schatting 12.000 migranten die in Idomeni bivakkeren overbrengen naar asielzoekerscentra elders in het land, maar die verzetten zich daartegen, in de hoop dat de Macedonische grens binnenkort weer opengaat en ze kunnen doorreizen naar West-Europa.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 31, 2016, 01:34:32
Taakstraf voor asielzoekers’

LELYSTAD - De officier van justitie heeft woensdag voor de rechtbank in Lelystad werkstraffen geëist tegen twee jonge Eritrese mannen uit het asielzoekerscentrum in Almere. Ze worden ervan verdacht dat ze op 27 september 2015 drie vrouwen onzedelijk hebben betast in een donkere steeg.


De jonge mannen vroegen de vrouwen in de steeg eerst om een sigaret. Vervolgens werden de slachtoffers bij hun borsten en billen gegrepen. De twee werden dezelfde avond nog opgepakt.

De oudste van het duo, een man van 21, hoorde een werkstraf van 120 uur tegen zich eisen. De ander, een jongen van 18, moet als het aan het OM ligt 140 uur werkstraf uitvoeren en hij moet een Respect Limits-cursus volgen, waarin hij leert seksuele grenzen te herkennen en te respecteren.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 28, 2016, 11:18:25
Meeste asielaanvragen in Nederland van Albanezen

 Het grootste aantal asielaanvragen in Nederland is momenteel afkomstig van Albanezen. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft verstrekt aan de NOS.


Albanezen zijn goed voor zo'n 250 aanvragen per maand. Dat aantal is sinds vorige zomer explosief toegenomen. Albanezen maken in Nederland echter nauwelijks kans op asiel. Sinds begin vorig jaar kregen slechts vier Albanezen een verblijfsvergunning, terwijl die voor 795 anderen werd afgewezen.

Beter leven
Hoewel Albanië op de lijst met veilige landen staat, lijken inwoners massaal hun land te ontvluchten. Enerzijds zou dat worden aangemoedigd door mensensmokkelaars die grof geld verdienen aan de reis. Anderzijds zouden veel Albanzen hun land ontvluchten op zoek naar een beter leven. Albanië is momenteel een van de armste landen van Europa.

Albanezen vallen sinds 1 maart onder de versnelde procedure voor uitzetting. Met die procedure wil het kabinet voorkomen dat asielzoekers uit veilige landen onnodig plekken bezet houden in de opvangcentra.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2016, 12:42:05
Gaat de stroom nu stoppen?

Vrijdag is er een akkoord bereikt tussen de EU en Turkije dat de vluchtelingenstroom moet indammen. Maar iedereen weet dat de uitvoering ervan niet makkelijk zal zijn. Als de deal niet werkt, is de EU weer terug bij af.


Een schoonheidsprijs zal de ‘vluchtelingendeal’ niet snel verdienen. De overeenkomst die EU-leiders vrijdag sloten met Turkije roept nog genoeg juridische en praktische vragen op, waarover in de komende weken duidelijkheid zal moeten komen. Toch kan het akkoord, als het uitpakt als gepland, zorgen voor een cruciale omslag in een vluchtelingencrisis die de al wankele EU en vrijreizenzone Schengen compleet dreigde te ondermijnen. De doodlopende, met ruzie en mislukte experimenten bezaaide weg die Europa bijna een jaar bewandelde, kan worden verlaten.

De deal is ook een belangrijke opsteker voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de warmste pleitbezorger voor vergaande afspraken met Turkije. Zij werd verguisd omdat ze weigerde zich snoeihard op te stellen in de crisis en gruwelde van de vele grenssluitingen in de EU. Het idee om de illegale, chaotische migratie naar Griekenland en de EU af te remmen door meer legale, ordelijke migratie vanuit Turkije mogelijk te maken, vormt niet alleen de kern van deze deal, maar ook van het zogeheten Merkel-plan, waarmee de bondskanselier sinds het najaar 2015 loopt te leuren. In Nederland maakte PvdA-leider Diederik Samsom zich er sterk voor, evenals premier Rutte. Die bedankte Samsom vrijdag per sms „voor de goede samenwerking”.

De deal gaat zondag in: iedereen die dan nog ‘irregulier’ naar Griekenland komt, wordt na een korte procedure teruggestuurd naar Turkije. Vluchtelingen moeten zo worden ontmoedigd om hun leven te riskeren op de Egeïsche Zee en smokkelaars te betalen. Als extra aansporing om dit niet te doen, opent de EU echter ook een legaal ‘migratiekanaal’ vanuit Turkije. Voor elke Syriër die Turkije terugneemt uit Griekenland, zal er één worden opgenomen door de EU. Het staat landen vrij om meer mensen op te nemen – Merkel heeft al aangegeven dat Duitsland dat wil. Nederland maakt deel uit van een ‘coalitie van welwillenden’ die dit overweegt.

Zulke rechtstreekse, actieve herhuisvesting is in landen als de VS en Canada al langer gemeengoed, maar voor de EU is het een relatief nieuw concept. Het zou in ieder geval een radicale breuk zijn met de Europese praktijk tot nu toe, waarbij wordt afgewacht totdat mensen in een gammel bootje stappen en vervolgens binnen de EU zelf wordt gekeken hoe ze verdeeld moeten worden. Een gecompliceerde, bureaucratische exercitie die het afgelopen jaar leidde tot hooglopende ruzies over de vraag wie te veel en wie te weinig doet.

Die discussie is nog niet voorbij: Hongarije en Slowakije, die het radicaal sluiten van buitengrenzen propageren, willen vooralsnog niet meedoen aan de met Turkije overeengekomen ‘uitruil’, maar ze gingen er vrijdag ook niet voor liggen. Sterker nog: niet eerder waren de 28 EU-leiders zo eensgezind in dit dossier. Merkel noemde de deal na de top dan ook „een teken dat Europa deze uitdagingen te boven kan komen”. „Ik verwacht dat dit de doorbraak zal zijn”, zei ook premier Rutte. Maar bij iedereen was er ook het besef dat de uitvoering van de deal nog flink wat voeten in de aarde zal hebben. Commissievoorzitter Juncker sprak van een „Herculische opgave” en „de grootste logistieke operatie waar we ooit voor hebben gestaan”.

Veel zal afhangen van Griekenland. Dat land moet vluchtelingen opvangen, terugsturen, en dat allemaal in overeenstemming met Europese en internationale verdragen. Dat lukt niet voor zondag. Daarom krijgen de Grieken twee weken om het administratieve apparaat op orde te krijgen, samen met EU-landen die duizenden rechters, tolken, migratieambtenaren en ander personeel naar de Griekse eilanden zullen sturen. Het daadwerkelijk terugsturen van vluchtelingen zal niet eerder beginnen dan 4 april. De Europese Commissie stelde vrijdag een speciale coördinator aan voor de hele operatie, de Nederlandse EU-topambtenaar Maarten Verwey.

Griekenland en Turkije zullen de komende weken ook hun regelgeving moeten aanpassen om het terugsturen juridisch sluitend te maken. Syriërs hebben in Turkije meer rechten dan niet-Syriërs en genieten een (tijdelijke) beschermde status. Dat moet, zo is afgesproken, worden aangepast, zodat ook Irakezen en Afghanen kunnen worden teruggestuurd.

Genoeg hordes kortom. Maar de belangrijkste vraag is of dit allemaal gaat werken volgens plan. Zal de vluchtelingenstroom inderdaad opdrogen? Commissieambtenaren toonden zich vrijdag enthousiast. In de aanloop naar de deal, waarvan het signaal vluchtelingen begint te bereiken, zouden er al minder vluchtelingen naar Griekenland komen. „Donderdag waren het er 180”, zegt een van hen. Het daggemiddelde in de afgelopen maanden was tweeduizend. Als de deal niet werkt, is de EU terug bij af.Bron:NRC.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vluchtelingen crisis!
« Reactie #196 Gepost op: maart 20, 2016, 12:42:05 »