Nowlive.eu

Registreren
 

Vluchtelingen
gelezen 92030 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 15, 2016, 12:31:47
Eerste migranten naar Nederland overgeplaatst

Nederland ontvangt deze vrijdag de eerste groep asielzoekers die uit een ander EU-land wordt overgeplaatst. Het gaat om vijftig Eritreeërs die in Italië toevlucht zochten.


Om hun privacy te waarborgen, wil het ministerie van Veiligheid en Justitie verder niets kwijt over de vluchtelingen. Hun komst was maandag al aangekondigd door staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel).

De overplaatsing vloeit voort uit afspraken die de EU-lidstaten vorig jaar maakten. Om landen als Italië en Griekenland te ontlasten, is het de bedoeling om in totaal 160.000 asielzoekers te verdelen. Nederland beloofde 9000 van die 160.000 migranten op te nemen.

Nauwelijks
Maar deze herverdeling komt nauwelijks op gang. Een aantal, met name Oost-Europese landen, weigert vluchtelingen op te nemen. ,,Ik accepteer dit niet'', zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU, vrijdag in Brussel tijdens een persconferentie over de uitdagingen van Europa voor 2016. Hij wil dat in 2016 de landen gaan uitvoeren wat ze hebben afgesproken.

Juncker benadrukte nogmaals dat alle Europese landen vluchtelingen moeten opnemen. Geen enkel EU-land kan de deur gesloten houden.  ,,Ik ben de kritiek op de commissie beu. Wij doen genoeg. Het probleem ligt hem bij de uitvoering van de afspraken door een aantal landen'', zei Juncker.

Schengengebied
De komst van grote groepen migranten heeft ook het Schengengebied, de 26 landen waartussen zonder paspoort gereisd kan worden, flink onder druk gezet. Een aantal landen, waaronder Duitsland en Denemarken, hebben weer grenscontroles ingesteld.

Het einde van 'Schengen' zou ook het einde betekenen van de Europese interne markt met hogere werkloosheid en minder economische groei, waarschuwde Juncker. Ook de euro zou dan ,,geen zin'' meer hebben. Juncker noemde 'Schengen' de grootste prestatie van de EU.

Juncker erkende dat Europa ,,moeilijke tijden'' kent. ,,Ik heb geen illusies over dit jaar, dat wordt moeilijk'', zei hij. Hij waarschuwde dat de geloofwaardigheid van Europa en de EU op het spel staat, als Europa niet doet wat het belooft.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vluchtelingen crisis!
« Reactie #180 Gepost op: januari 15, 2016, 12:31:47 »

januari 12, 2016, 22:15:01
Denemarken gaat kostbaarheden vluchtelingen innemen

KOPENHAGEN - Er is inmiddels een meerderheid in het Deense parlement die wil instemmen met het kabinetsvoorstel om kostbaarheden van vluchtelingen in te nemen. Het kabinet had dit vorige maand voorgesteld.


Volgens het voorstel zouden immigranten maximaal 10.000 Deense kronen (1.340 euro) aan bezittingen mogen houden; de rest wordt ingenomen om te betalen voor hun verblijf. Uitzonderingen worden gemaakt voor spullen met een sentimentele waarde en basisgoederen zoals mobiele telefoons.

De regel is wel iets aangepast. Het Deense kabinet had aanvankelijk voorgesteld om de limiet op 3.000 Deense kronen (402 euro) te zetten.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 09, 2016, 15:56:52
natuurlijk prachtig zo,n cursus , en dat moet ook , maar degene die hier betrokken waren bij deze aanrandingen , heel goed straffen , en geen asiel geven
dat zal n heel duidelijk signaal afgeven dat wij zulke taferelen hier niet dulden

Gelogd
leef het leven


januari 09, 2016, 15:32:52
Cursus vrouwen respecteren voor asielzoekers in België

 België gaat migranten in opvangcentra een cursus geven hoe er met respect met vrouwen moet worden omgegaan. De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil zo toestanden zoals in Keulen rond Nieuwjaar voorkomen. ,,Sommige opvangcentra zetten hier al op in, maar we zullen dit de komende weken uitbreiden", zegt hij vandaag in kranten van Mediahuis.


Francken volgt zo het voorbeeld van Noorwegen waar migranten al langer dergelijke cursussen krijgen. Ze krijgen er les over hoe ze vrouwen moeten behandelen. ,,We zullen het Noorse model kopiëren en de komende weken en maanden invoeren in alle Belgische centra.''

In het asielcentrum in het Vlaamse Kapellen worden al zulke cursussen gegeven. Volgens de plaatsvervangend directeur Britt de Herdt zijn er onder de asielzoekers ,,veel jonge viriele mannen'' die in het land van herkomst strikt gescheiden zijn gehouden van vrouwen. In de westerse samenleving is die scheiding er niet en sommigen denken dan dat hier alles mag. Daarom is er de cursus die duidelijk maakt wat mag en wat niet door de beugel kan, aldus De Herdt.

Betast en bestolen
In en voor het centraal station van Keulen zijn rond oud en nieuw meer dan honderd vrouwen en meisjes betast en bestolen door groepen beschonken aanranders met een volgens getuigen Noord-Afrikaans uiterlijk. De burgemeester van de stad heeft tegengesproken dat de daders uit asielcentra komen, maar de massale aanranding heeft de discussie over vluchtelingen uit islamitische landen verhevigd.

Vrouwen die werden belaagd spreken van een zeer angstige en vernederende ervaring waar met geen mogelijkheid aan te ontkomen was. Eén van de slachtoffers deed haar verhaal tegenover Duitse media. Ze werd naar eigen zeggen samen met een vriendin aangevallen op het plein.

,,Wij werden vrijwel meteen door mannen beetgepakt, bij de borsten en in het kruis. Die mannen begonnen ons gewoon uit te lachen, pakten ons bij de haren en behandelden ons als aangeschoten wild. We sloegen om ons heen, huilden en waren in grote paniek. Het was horror.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 01, 2016, 21:41:28
Van der Laan: Opvang vluchtelingen in heel NL

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam vindt dat elke gemeente in ons land vluchtelingen moet opvangen. Daarvoor is ,,een stevige nationale aanpak'' nodig, zei de burgemeester vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amsterdam in het Scheepvaartmuseum.


,Omdat de opvang van vijfhonderd vluchtelingen een dorp van duizend inwoners helemaal verandert of ontwricht, moeten we vluchtelingen zoveel mogelijk verspreiden'', vertelde Van der Laan in zijn toespraak. ,,Niet alleen over álle Europese landen, maar ook over álle Nederlandse gemeenten.''

Daarbij moeten we volgens de burgemeester ,,voor lief nemen'' dat kleinschalige opvang meer kost. ,,Want geld is niet ons grootste probleem. Kleinschaligheid verlicht de lasten voor de omliggende scholen, huizen, banen en zorg en dus voor omwonenden.''

Tijdelijk
Opvang moet tijdelijk kunnen zijn en er moet waar nodig kunnen worden gerouleerd, stelt Van der Laan. Hij noemde de opvang van de ontheemden het grootste probleem waar we op dit moment mee worden geconfronteerd. ,,Nationaal lijkt de opvang van vluchtelingen soms meer op het leuren met vluchtelingen.''

Ook vindt hij dat we in Nederland ,,niet echt in gesprek zijn'' met elkaar. ,,Een raadsvergadering verstoren in Purmerend. Stenen gooien in Steenbergen. Een gemeentehuis bestormen in Geldermalsen. Het is op geen enkele manier goed te praten en het moet altijd worden veroordeeld. Maar daarmee ben je er niet. Je moet je ook afvragen: waaróm raken burgers zo van hun pad? Omdat er nog geen perspectief is op een oplossing, wat mensen onzeker en dus eerder boos maakt.''

Amsterdam zelf heeft 1500 opvangplekken voor vluchtelingen. Met de nieuwe aanpak is de hoofdstad bereid dat ,,ruimhartig'' uit te breiden. Voor de nieuwjaarsreceptie waren vijfhonderd vrijwilligers uitgenodigd die hebben geholpen met de opvang van vluchtelingen.

Borrel
Uit een rondgang van het AD bleek onlangs dat Amsterdam van alle gemeenten de duurste nieuwjaarsborrel organiseert. De receptie kost 100.000 euro, waarvan de gemeente de helft bijdraagt.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 28, 2015, 15:33:39
Duitsland stelt ruim 8 duizend docenten aan voor vluchtelingen

Duitsland heeft 8.264 docenten aangesteld om jonge vluchtelingen Duits te leren. Zo'n 196 duizend leerplichtige kinderen krijgen al les, blijkt uit een inventarisatie van de Duitse krant Die Welt. Toch is er nog een fors tekort.


Dat aantal is echt lang niet voldoende om alle leerplichtige kinderen onderwijs te kunnen bieden, reageert woordvoerder Heinz-Peter Meidinger van de lerarenvakbond. Om alle leerplichtige kinderen onderwijs te kunnen bieden, zijn zo'n 20 duizend docenten nodig: 'Komende zomer gaat dit pijnlijk duidelijk worden, wanneer alle kinderen volgens de wet aan de leerplicht moeten worden gehouden.'

Duitsland verwelkomde in 2015 meer dan een miljoen migranten onder wie 325 duizend kinderen. Het is moeilijk te voorspellen wat er in 2016 gaat gebeuren, 'maar we moeten accepteren dat deze uitzonderlijke situatie voor een lange tijd normaal zal zijn', stelt de verantwoordelijke minister Brunhild Kurth.

Het aantal vluchtelingen dat Duitsland binnenkomt halveerde deze maand ten opzichte van november, blijkt uit maandag gepubliceerde statistieken van de politie. De scherpe daling is waarschijnlijk veroorzaakt door het slechte weer op de Middellandse Zee.

Onderwijsdiscussie in Nederland

Ook in Nederland hebben gevluchte kinderen recht op onderwijs. In de praktijk zijn zij aangewezen op lokale initiatieven; de verantwoordeiljkheid ligt bij scholen en gemeenten. Als noodopvang worden onderdak en maaltijden aangeboden, maar geen onderwijs, zegt het Cetraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Volgens Unicef moet dit vrijblijvende karakter zo snel mogelijk veranderen: 'Als ze geen problematisch gedrag vertonen, wordt er verder niet naar ze gekeken. Maar soms kampen ze met zware trauma's. Het gaat hier niet om 'luxeproblemen', kinderen kunnen hier hun hele leven last van hebben', zei woordvoerder Karin Kloosterboer vorige maand in een reactie op de problematiek.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 21, 2015, 17:55:28
Politie 'extra alert' op rellen bij bijeenkomst azc Kaatsheuvel

ME-busjes, camera's, lampen en extra politie-inzet moeten maandagavond voorkomen dat een informatiebijeenkomst over de noodopvang van 1200 asielzoekers in Kaatsheuvel uit de hand loopt. Burgemeester Wim Luijendijk is 'extra alert', na de rellen in Geldermalsen. ,,Het politieteam is in opperste staat van paraatheid, één telefoontje is genoeg."


In vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel, op steenworp afstand van attractiepark De Efteling, worden vanaf maandag 28 december 1200 asielzoekers opgevangen. Het gaat om een tijdelijke opvang die duurt van eind december tot 1 april. ,,We zijn een gastvrije gemeente en de nood is op dit moment in Nederland zo hoog, dat de gemeente hiermee heeft ingestemd", zo liet de gemeente eerder weten.

Dat niet iedereen op de komst van de asielzoekers zit te wachten, bleek dit weekend. Via sociale media werden mensen opgeroepen om te demonstreren. Ook werden er spandoeken opgehangen met de teksten 'AZC Nee!' en 'Geen jihad in onze straat'.

Opruiing
De politie heeft de spandoeken kort daarna verwijderd. ,,Per spandoek bekijken we of het om discriminatie of opruiing gaat. Het kan zijn dat we dit weekend wat strenger zijn geweest", aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. ,,We respecteren de vrijheid van meningsuiting, maar soms komen de reacties in het grijze gebied."

Vrijdag was er al een besloten bijeenkomst voor de directe omwonenden en die verliep rustig, maandag zijn alle inwoners van de gemeente Loon op Zand vanaf ongeveer 17.00 uur welkom.

Politie en gemeente hopen ook dat het ook bij de informatiebijeenkomst rustig blijft. Om die reden is het niet mogelijk om in te spreken, maar wordt het een avond met kraampjes en tafels.

Vooralsnog verloopt de informatieavond probleemloos, zo constateren verslaggevers. ,,Tegenstanders blijven weg of houden zich gedeisd."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 20, 2015, 12:50:36
Is ook n manier om n stop te krijgen op je toestroom van vluchtelingen , je zegt niet ze zijn hier niet welkom , maar ze zeggen we pakken alles af
Krijg er n hele vieze smaak bij ....gaan ze ook nog vragen hoeveel gouden vullingen heeft u   #smiley_sick

Gelogd
leef het leven


december 20, 2015, 11:49:52
Denemarken wil juwelen en geld asielzoekers innemen

 De Deense regering is van plan om asielzoekers mee te laten betalen voor hun opvang. In een nieuw omstreden wetsvoorstel staat dat de asielzoekers hun waardevolle spullen, zoals juwelen en contant geld, moeten inleveren bij binnenkomst in Denemarken.


De regels gaan, als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd, ook gelden voor asielzoekers die op dit moment al in Denemarken wonen, meldt het ministerie van Immigratie. Bij binnenkomst worden de spullen van de asielzoekers doorzocht door de doane. Alle juwelen worden in beslag genomen, dat geldt ook voor contact geld boven de 400 euro.

Persoonlijke bezittingen als trouwringen, horloges en telefoons worden niet ingenomen tenzij het 'onbehoorlijk zou zijn de spullen niet in beslag te nemen', aldus het wetsvoorstel. In de praktijk betekent het dat alleen persoonlijke spullen met een waarde van ver boven de 400 euro in beslag worden genomen.

Te duur
Volgens de Deense regering is de maatregel noodzakelijk om de opvang van asielzoekers betaalbaar te houden. De grote hoeveelheden vluchtelingen leveren volgens de regering problemen op voor het integratieproces. Daarom is besloten de wetgeving aan te scherpen, aldus de regering.

Het wetsvoorstel wordt in januari besproken in het Deense parlement. Mocht de wet worden aangenomen, dan zal die vanaf februari van kracht worden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 17, 2015, 02:38:41
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/9yWDXIJeksg?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 16, 2015, 22:39:20
Geldermalsen: debat over mega-azc afgelast na rellen

Demonstranten tegen de komst van een groot asielzoekerscentrum in de Gelderse plaats Geldermalsen hebben woensdagavond tijdens een debat over dat onderwerp het gemeentehuis bestormd. De politie moest schoten lossen om de circa 2000 aanwezigen en relschoppers op afstand te houden en de vergadering werd per direct afgebroken terwijl de politici in paniek naar de eerste verdieping van het pand moesten vluchten. Gedurende de avond is een nog onbekend aantal actievoerders aangehouden.


Volgens omstanders, zo meldt De Gelderlander, was de sfeer aan het begin van de avond uitermate grimmig en was veel politie en ME op de been. Vuurwerk en rookbommen werden afgestoken en er is groot vuurwerk ontploft in de mensenmassa. Onduidelijk is of daardoor mensen gewond raakten. De politie voerde volgens ooggetuigen charges uit met stokken en honden, omdat de relschoppers met lampen en andere projectielen gooiden. Ook zouden schoten zijn gelost en leden van de ME klappen hebben gekregen. In het gemeentehuis werd een arrestatie verricht. Een man werd door agenten meegenomen. Het is onduidelijk waarom hij werd opgepakt.

Vuurwerk
Aanvankelijk beperkten de protesten zich tot wat spandoeken, auto's met knipperlichten, getoeter, veel geschreeuw en af en toe knalvuurwerk. Maar toen de vergadering begon, sloeg vrijwel direct de spreekwoordelijke vlam in de pan. Burgemeester De Vries, kort na de ontruiming van de vergaderzaal: ,,Verschrikkelijk dat wij niet vrij het woord kunnen voeren, maar dat er ME voor nodig is om fatsoenlijk te kunnen vergaderen.''

Tijdens de eerste momenten van de vergadering kwam er zo veel vuurwerkdamp het pand in dat het ventilatiesysteem moest worden uitgezet. Kort voor negen uur woensdagavond werd duidelijk dat er niet meer verder zou worden vergaderd. Rond half tien in de avond was het plein met de actievoerders grotendeels door de ME ontruimd en was sprake van een rustigere sfeer. Wel werd nog hier en daar vuurwerk afgestoken en bleef het gemeentehuis omsingeld door politie. Het terrein rondom het raadhuis bleek te zijn veranderd in een slagveld. Buurtbewoners uitten daarover hun ongenoegen en noemden de ontstane situatie verschrikkelijk.

Gerard Verweij stond met tranen in zijn ogen op de eerste verdieping van het gemeentehuis in Geldermalsen. Hierheen werd hij geëvacueerd, samen met de gemeenteraad én zestig insprekers die van zich wilden laten horen. Een boze menigte, vuurwerk, omvergeworpen hekken, de ME en waarschuwingsschoten maakten aan het debat een keihard einde. Vanaf de plek des onheils: ,,Het gaat hier helemaal los. Rook kwam binnen door het ventilatiekanaal op de plek waar we vergaderden, het stond hier helemaal blauw. En de politie had het niet meer onder controle. Die hadden één hondje bij zich, om die mensen die hierheen zijn gekomen tegen te houden.'' Het raakt hem diep. ,,Ik ben 27, kwam hier wonen om rust te zoeken. Nu dit.''

Reactie staatssecretaris
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) heeft woensdagavond gereageerd op de ongeregeldheden in de Gelderse plaats. ,,Het zoeken van opvang voor asielzoekers is een moeilijke kwestie. Maar er is wel een grens. Het houdt op als je al bij voorbaat schreeuwend en rellend binnenkomt. Dat past niet bij een discussie'', aldus de bewindsman.

Dijkhoff wil niet over een verharding van het maatschappelijk debat spreken. ,,Het is een manier van je opstellen die niet past bij hoe we in Nederland met elkaar omgaan. Dit hoort gewoon niet. Mensen die met vuurwerk naar anderen gooien overtreden de wet. Die moeten we zien op te pakken.''

De Geldermalsense gemeenteraad vergaderde woensdagavond over de plannen voor een azc op bedrijventerrein Hondsgemet met 1.500 bedden. Een raadsmeerderheid heeft al eerder aangegeven het besluit te willen uitstellen.

In Geldermalsen hebben tegenstanders in de afgelopen dagen vele spandoeken opgehangen. Voorafgaand aan de vergadering liepen bewoners van nieuwbouwwijk De Plantage, die naast het plangebied ligt, een protestmars. In het gemeentehuis was plaats voor ongeveer 200 mensen. Voor de overige inwoners zou de vergadering te volgen zijn via een live-verbinding op internet.

.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/tqK_kZdpMVI?rel=0[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 14, 2015, 13:37:39
Gevlucht uit Syrië, en nu bespuugd in de asielopvang

 Hij gaat de deur alleen nog uit als hij medicijnen moet halen. En dan wordt hij uitgejoeld. Voor ‘faggot’ of ‘queer’. Medebewoners proberen hem te laten struikelen. De Syriër Mohamed Aris (20), homoseksueel, verblijft in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Hij overweegt aangifte te doen en hoopt snel overgeplaatst te worden naar een andere opvang. Aris: „Ik heb vertrouwen in Nederland. Ik heb jarenlang met het geheim geleefd dat ik op mannen val. Ik weet dat dit land goed voor mij zal zijn.”


In oktober luidde belangenorganisatie COC Nederland de noodklok over de veiligheid van LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) in asielzoekerscentra. Bij het COC hadden zich in twee weken tijd tien bedreigde, homoseksuele asielzoekers gemeld. Ze werden bespuugd, gepest, uitgescholden, bedreigd, mishandeld. Sommigen durfden hun kamer niet meer uit.

En twee weken geleden werd bekend dat homo’s die in de reguliere Amsterdamse opvangcentra werden gediscrimineerd, sinds september onderdak krijgen in aparte woningen. Het gaat om circa tien personen.

Mohamed Aris en acht andere LHBT’ers voelen zich in de Alphense noodopvang, een oude gevangenis waar plaats is voor elfhonderd mensen, niet veilig. De ogen van medebewoners prikken in hun rug. Passeren Aris en zijn vrienden, dan klinken er obscene geluiden. Uuuuuuuuh uuuh. Allah zal je straffen, roepen ze hen na in het Arabisch. „Ze schelden met een glimlach op hun gezicht”, zegt Aris, „zodat het personeel in de opvang niets vermoedt.”

Volgens COC-woordvoerder Philip Tijsma zijn deze incidenten het topje van de ijsberg. Ook Emir Belatoui, oprichter van Secret Garden, een stichting die opkomt voor de belangen van met name islamitische LHBT’ers, is stellig. In de meeste Nederlandse asielzoekerscentra is homohaat een issue, zegt hij. Dat komt, volgens Belatoui, „doordat in de vluchtelingencultuur vaak geen plek is voor homoseksualiteit.” Vele homoseksuele vluchtelingen belden hem, meer dan honderdtwintig in getal zegt hij, om te zeggen dat ze zich in hun opvang niet prettig voelen. „Sommigen huilden.” Volgens Belatoui hebben minstens twee LHBT’ers bij de politie aangifte gedaan. De politie bevestigt noch ontkent: „De aangiftes zijn niet uit het systeem te halen.”

Aangifte doen ligt gevoelig bij LHBT-vluchtelingen, zegt Erik Hagenaars, advocaat in het vreemdelingen- en asielrecht. Hij stond afgelopen twee jaar vluchtelingen bij in het „aannemelijk maken van hun homoseksualiteit”, in het kader van hun asielprocedure. De meeste belaagde vluchtelingen, zegt hij, willen niets met de politie te maken hebben. Ze zijn bang voor revanche van de dader of diens familie of vrienden.
Potenrammers

Aangifte doen biedt ook geen garantie op directe verbetering van de situatie, zegt de advocaat. Vorige maand deden drie homoseksuelen en één transgender, allen Syriërs uit de asielopvang van Amersfoort, aangifte tegen potenrammers. Vervolgens zette het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hen op een apart gedeelte van het opvangterrein, zegt Hagenaars. „Dat is hartstikke stigmatiserend.”

Hij is geen voorstander van het gescheiden opvangen, zoals ook in Amsterdam geschiedt: „Je drukt een stempel op die groep en zegt dat ze anders zijn. Daarmee speel je incidenten in de kaart.” Een andere oplossing? „Ja, goeie vraag.”

Een woordvoerder van het COA wil niet ingaan op „individuele gevallen” zoals in Alphen aan den Rijn en Amersfoort. „Wij moeten de leefbaarheid garanderen in de opvang. Onze medewerkers daar zijn de ogen en oren. Bij ordeverstoring wordt de politie gebeld. En we zullen erop aandringen om aangifte te doen.” Om daaraan toe te voegen: „We vangen 58.000 personen op, dan raken mensen sneller geïrriteerd.”

De situatie rondom de groep van Mohamed Aris is de afgelopen dagen verslechterd, zegt Allison van Rijn (24), vrijwilligster in de Alphense opvang. „De groep ontvangt het eten nu in hun kamer. Ze hebben het gevoel in een gevangenis te zitten.”Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 10, 2015, 02:08:31
'Tbc en schurft onder vluchtelingen Heumensoord'

 Een bewoner van de noodopvang op Heumensoord bij Nijmegen ligt in het ziekenhuis, omdat hij tuberculose (tbc) heeft. Vier anderen zouden schurft hebben. Dat hebben bewoners bevestigd tegen Omroep Gelderland.


Het zou om een variant van tbc gaan die doorgaans niet besmettelijk is. Uit voorzorg worden ook enkele mensen met wie de man direct contact had op tbc onderzocht.

Volgens vluchtelingen hebben vier bewoners op Heumensoord schurft opgelopen. Dit is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt.

Slechte omstandigheden
Ook zou onder de bewoners van het kamp een opstand zijn uitgebroken, zo meldt Omroep Gelderland. De asielzoekers protesteren tegen de lange procedures en de in hun ogen slechte omstandigheden op Heumensoord. Een aantal ging demonstratief buiten op de grond slapen.

Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat het om twintig vluchtelingen. Het COA probeerde de actievoerders aan het begin van de nacht te bewegen hun protest te beëindigen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2015, 15:50:22
Vang ICT'ers op bij bedrijven die extra handen nodig hebben, zet muzikanten bij muzikanten. Er wordt ontzettend met de vluchtelingen gesleept. Er staan veel kantoren leeg in Amsterdam, vang ze daar op. Creatieve mensen moeten met oplossingen komen. Dé oplossing heb ik niet, anders was ik wel de politiek in gegaan.''

N mooi gebaar van angela , ook is men nu bezig om toch gebruik te gaan maken van vluchtelingen , vooral op elektro gebied waar n enorm tekort is ,en niemand die het wil doen
En ze moet zeker de politiek niet ingaan , daar zitten geen creatieve mensen ,alleen maar starre en wereldvreemde mensen
 

Gelogd
leef het leven


december 09, 2015, 13:43:32
Angela Groothuizen neemt vluchteling in huis

Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen (56) neemt woensdagavond voor één nacht een vluchteling in huis. Zij is een van de bekende Nederlanders en politici die meedoen aan de 'Nacht van de Vervanging', een initiatief van het Amsterdamse Steunpunt Vluchtelingen om de situatie van uitgeprocedeerde asielzoekers onder de aandacht te brengen.


,,Het is hartverscheurend'', zegt Groothuizen over de stroom vluchtelingen die landen als Syrië en Afghanistan ontvluchten. ,,Het is dit jaar zó groot geworden en het is zo lang voorpaginanieuws. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om huis en haard achter te laten. Het kost me niet veel moeite om mezelf ook zo te zien. Dat je in Frankrijk aan het wandelen bent en je aan mensen vraagt of ze je willen opvangen.''

Door één nacht een vluchteling in huis te nemen, wil de zangeres haar eigen steentje bijdragen. Ook in haar tweets en in haar theaterprogramma besteedt ze aandacht aan de vluchtelingen. Nederland moet ze met open armen verwelkomen, meent Groothuizen.

Veel ruimte
,,Mensen roepen 'het is vol', maar ik rij elke dag door Nederland en zie dat er echt nog heel veel ruimte is. Nederland kent een geschiedenis van open grenzen. En op een gegeven moment keren mensen wel terug naar Syrië, als de jongens van IS de mond is gesnoerd en terug in hun hok zitten.''

Wat haar betreft, mag de opvang van vluchtelingen wel wat structureler. ,,Het gaat echt niet werken als je ze alleen maar in een tent zet. Kijk of je iets kunt doen met de tijd dat al die mensen zitten te wachten. Vang ICT'ers op bij bedrijven die extra handen nodig hebben, zet muzikanten bij muzikanten. Er wordt ontzettend met de vluchtelingen gesleept. Er staan veel kantoren leeg in Amsterdam, vang ze daar op. Creatieve mensen moeten met oplossingen komen. Dé oplossing heb ik niet, anders was ik wel de politiek in gegaan.''

Eritrea
Na een bijeenkomst in het Amsterdamse Verzetsmuseum woensdagavond met BN'ers en vluchtelingen neemt iedereen een gast mee naar huis. Groothuizen krijgt waarschijnlijk iemand uit Eritrea te logeren. ,,Ik ben nu druk aan het stofzuigen, het moet er wel een beetje gezellig uitzien. De gast kan in de kamer van mijn oudste dochter slapen, die nu buiten de deur is voor filmopnames.''

In de toekomst hoopt ze nog wat kleine dingen te kunnen doen voor haar logé. ,,In noodsituaties is er altijd ruimte. Er is eten en we hebben heel veel matrassen.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vluchtelingen crisis!
« Reactie #166 Gepost op: december 09, 2015, 13:43:32 »