Nowlive.eu

Registreren
 

Vluchtelingen
gelezen 92031 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 03, 2015, 23:21:57
#15
Turkse barman vond Aylan: Ik deed zijn oogjes zachtjes toe

Het was Adil Demirtas, een 18-jarige Turkse barman, die de lijkjes van Aylan Kurdi (3) en van een meisje met roze broek uit de zee op het strand bij het Turkse Bodrum trok. De oogjes van de aangespoelde kindjes waren nog open, zegt Demirtas tegen Mail Online. "Ik sloot ze zachtjes."


 Het Syrische peutertje Aylan waagde woensdagochtend samen met zijn ouders en broertje in een rubberbootje de oversteek van het Turkse vakantieoord Bodrum naar het Griekse eiland Kos. Vlak na het vertrek ging het mis: de boot kapseisde en Aylan kwam samen met moeder en vijfjarige broertje om het leven. Zijn vader overleefde het drama.

'Alsof ze sliepen'
Toen Adil Demirtas 's morgens aankwam op zijn werk in hotel Woxxie, waar hij barman en kok is, zag hij de kindjes in het water. Met een vriend haalde hij de lichaampjes uit het water en legde ze op het strand. ,,Het leek wel alsof ze nog leefden, alsof ze aan het slapen waren, met een kleine glimlach", zegt Demirtas.

,,Hun oogjes waren open, ik sloot ze zachtjes", zegt de tiener, die zwaar onder de indruk van de dramatische vondst. ,,Ik krijg geen eten binnen. Ik kon gisteren niet slapen. Ik bleef maar denken aan die twee kindjes. Zelf heb ik geen kinderen, maar mijn broer heeft er twee van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik heb een goede band met hen. Hier zal ik nog lang aan blijven denken."

Gevaarlijk
Demirtas is het inmiddels gewend om bootjes met wanhopige gezinnen te zien vertrekken. Elke avond sturen mensensmokkelaars drie of vier bootjes met tot tien opvarenden per boot de zee op.

,,Maar het is heel gevaarlijk", weet de Turkse barman. ,,Ik probeer de mensen te waarschuwen voor de stromingen. Maar ze luisteren niet naar mij, zelfs niet als ze met kinderen reizen." Met de toename van het aantal mensen dat de oversteek waagt, neemt ook het aantal dodelijke slachtoffers toe. De mensensmokkelaars laten vaak het dubbele van het veilige aantal opvarenden toe, in hun gulzigheid naar geld. Wie met de boot van Aylan overgezet wilde worden, betaalde daar naar verluidt ruim 2.000 euro per persoon voor.

Niet de eerste keer
Vorige week was Demirtas nog getuige een bootje met tien opvarenden dat zonk. ,,Ze waren bijna een kilometer ver en ik kon hen niet helpen. Ik hoorde het geroep en het geschreeuw maar ik kon niks doen."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Vluchtelingen crisis!
« Reactie #15 Gepost op: september 03, 2015, 23:21:57 »

september 03, 2015, 18:49:05
#14
Vluchtende moeders bevallen in chaos station Boedapest

 Midden in de chaos van het treinstation in Boedapest waar zich duizenden vluchtelingen verzamelen, liggen twee kleine pasgeboren baby's in de armen van hun moeders, zich niet bewust zijnde van het drama dat zich om hen heen ontvouwt. De baby's zijn woensdag geboren te midden van de roerigheid.


Een klein meisje, vermoedelijk genaamd Sadan - wat 'schuilplaats' betekent - werd geboren in de onderdoorgang naast het station, waar haar vader en moeder wanhopig wachtten om aan boord van een trein naar een nieuw, veilig leven in Europa te vinden.

Hoop
Een andere vrouw bracht in de chaos van de metro in Boedapest een meisje ter wereld, omdat Hongaarse ambulanciers de moeder weigerden naar het ziekenhuis te brengen. Ze noemde haar dochtertje Shems, wat 'Hoop' betekent.

,,Het was een prachtig moment maar het brak mijn hart dat het op zo'n ellendige plek moest gebeuren'', getuigt een vrijwilliger die hielp bij de bevalling van Shems. ,,Het kind is hier geboren omdat de ziekenwagen haar moeder niet naar het hospitaal wilde brengen.''

Woensdagavond mocht de moeder van Shems, een weduwe, samen met haar baby de trein nemen naar Duitsland, waar ze medische verzorging zal krijgen.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 14:54:48
#13
Massaal handen uit de mouwen voor vluchtelingen

Na de schrijnende foto van het verdronken jongetje in de branding bij Bodrum, springen Nederlanders massaal op de bres voor vluchtelingen in ons land. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kan de drukte nauwelijks aan. En zo heeft de oproep van het Apeldoornse echtpaar Jurrien en Janet ten Brinke al meer dan 4000 mensen opgeleverd die de vluchtelingen willen steunen.


Spullen, een plek om te slapen, kleding, geld. Vluchtelingen kunnen eigenlijk alles gebruiken, maar volgens Jurrien ten Brink is het vooral liefde en aandacht wat ze nodig hebben. ,,De vluchtelingen zitten met hun tasje in de noodopvang, met z'n achten in hokjes met schermen ertussen. Daar wordt niemand gelukkig van. Nu krijgen ze toch het gevoel 'hé, ze staan voor me klaar'."

Jurrien zette samen met zijn vrouw Janet de facebookpagina Ik ben een gastgezin voor een vluchteling op, omdat zowel Europa als Nederland worden overspoeld door vluchtelingen. Nog eens 11.000 Syriërs wachten in ons land tot ze de opvangkampen uitkunnen om hun leven weer op te pakken. Het stel vond dat ze niet langer toe kon blijven kijken, maar iets moest doen. ,,We wilden een statement maken en mensen overtuigen hun deur open te zetten, zodat de vluchtelingen niet op straat blijven staan."

Verstand
Via het echtpaar worden vluchtelingen aan inwoners gekoppeld, die bereid zijn te helpen. Zij nemen niet meteen een vluchteling in huis, maar nodigen een vluchteling bijvoorbeeld uit om te komen eten of nemen hen mee op pad. ,,Instanties die er verstand van hebben, zoals het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, koppelen mensen die in aanmerking komen straks aan vluchtelingen", verklaart Ten Brinke.

Momenteel zijn er nog geen koppelingen gemaakt. ,,Daar is het nog te vroeg  voor", stelt de Apeldoorner, die vanmiddag overlegt met het COA. ,,We willen de mensen dat bieden wat ze nodig hebben. Een tas met oude schoenen is lief bedoeld, maar dat is niet waar de vluchtelingen op zitten te wachten."

Hard nodig
In de politiek wordt ondertussen gepleit voor een vergoeding voor mensen die een vluchteling in huis willen nemen, een zogenoemde 'Airbnb for a refugee'. Voorstanders hopen daarmee nog meer mensen aan te moedigen om hun deur open te zetten. Binnen een maand moet het besluit vallen, omdat een dergelijke actie nu harder nodig is dan ooit. Sinds de jaren '90 zijn er niet meer zoveel vluchtelingen geweest.

Het CAO is ondertussen aan het opschalen om de telefoontjes en reacties allemaal aan te horen. ,,Mensen zijn vaak geneigd om met spullen te komen. Op sommige locaties is daar geen behoefte aan. Zo kwam op een van de opvangcentra een man met twee zakken vol speelgoed en maar liefst tien paar schaatsen aanzetten'', aldus Jan-Willem Anholts, een woordvoerder van het COA.

Het CAO adviseert mensen die spullen willen afleveren eerst contact op te nemen met het opvangcentrum bij hen in de buurt. Ook is er grote behoefte aan vrijwilligers. Het COA is bezig met het inrichten van nieuwe locaties, in hallen bijvoorbeeld, omdat de bestaande opvangcentra nagenoeg vol zitten. ,,Ook alle andere initiatieven worden enorm op prijs gesteld. We zijn enorm verrast, dit is een heel positief signaal. We zoeken zo snel mogelijk contact met alle mensen die zich bij ons melden.''

Opschroeven
Het initiatief van Jurrien en Janet begon lokaal in hun woonplaats, omdat daar 400 vluchtelingen naartoe komen. ,,Maar aan dat aantal aanmeldingen van bereidwillige mensen zaten we zo snel, dat we het doel naar 4000 mensen opschroefden. Daar zitten we nu ook al aan. Nu gaan we voor de 40.000 aanmeldingen", zegt Ten Brinke vol overtuiging.

Het gezin wordt naar eigen zeggen gedreven door hun liefde voor god. ,,Eén van de kernwaarden van ons geloof is 'heb je naasten lief'. Ik geloof echt dat dit door God voorbereid is."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 14:43:50
#12
Vluchtelingentrein rijdt niet verder: 'Geen kamp, geen kamp'

De trein vol vluchtelingen die donderdagochtend vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest vertrok naar Sopron, aan de Oostenrijkse grens, is op ruim 170 kilometer van de grens tot stilstand gebracht.


De politie beval de trein te stoppen in de Hongaarse plaats Bicske, waar ook een vluchtelingenkamp is gevestigd. De vluchtelingen bonsden op de ramen van de trein, terwijl ze scandeerden: ,,Geen kamp, geen kamp!''. De vluchtelingen moesten van de politie uitstappen en op het station blijven, andere passagiers uit de trein konden overstappen op een vervangende trein. De Hongaarse mobiele eenheid is met vijftig agenten aanwezig.

Enkele vluchtelingen hebben uit protest het spoor geblokkeerd. De mobiele eenheid probeert de mensen van het spoor te halen. Een aantal vluchtelingen had de bui kennelijk al zien hangen en is van de trein gesprongen toen die het station in Boedapest uitreed.

Chaos
De trein was vertrokken van het station Keleti, waar duizenden migranten tevergeefs stonden te wachten op treinen naar West-Europa. In en rond het station Keleti was het donderdagochtend een chaos van talloze mensen die zich in treinen propten nadat de politie zich onverwacht van het station had teruggetrokken.

Op borden op het perron staat dat er geen treinen naar West-Europa vertrekken.

Het Hongaarse parlement buigt zich donderdagmiddag in een speciale zitting over aanscherping van de immigratiewetten. Hongarije voelt zich opgescheept met een stroom mensen waarmee het klaarblijkelijk geen raad weet. Alles draait momenteel om het vervoer per trein. Hongarije liet donderdag in elk geval één, en mogelijk nog een tweede trein richting Oostenrijk rijden. Oostenrijk had direct verklaard geen treinverkeer met vluchtelingen tegen te houden. Anderzijds zeggen Slowakije en Tsjechië dat zij uit Boedapest te horen hebben gekregen dat er geen internationale treinen aankomen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 14:40:59
#11
Europa worstelt met onmacht en angst

In de 28 landen die de Europese Unie vormen, leven ontelbare burgers mee met de trieste lotgevallen van ontheemde Syriërs, Irakezen, Afghanen en anderen. Wie zou er niet op de vlucht slaan voor moorddadige jiadisten, rebellen en net zo wrede regimes? Wie stuurt zijn kinderen naar school temidden van zelfmoordaanslagen, onthoofdingen, inslaande gifgas- en vatbommen?


Eerst vlucht je naar het buurland, maar als dat overvol raakt, de oorlog thuis eindeloos lijkt en beloofde opvanggelden van de internationale gemeenschap achterwege blijven, ga je op weg naar veiliger en kansrijker oorden. Naar West-Europa.

Zouden wij niet de omgekeerde route volgen als hier de hel losbrak en daar vrede en welvaart wachtten? Weg! Desnoods op een drijvende doodskist over de Middellandse Zee. Of als vee over de Oostenrijkse autobahn, zoals de onbekende ouders met hun vier kinderen wier lijken vorige week achterin een vrachtwagen werden gevonden. Hun identiteit kwam aan het licht nadat een andere Syrische familie bij een Hongaarse hulporganisatie meldde dat ze nu al dagen wachtten op hun vrienden die met vier kinderen in een vrachtwagen onderweg waren. De signalementen kwamen pijnlijk overeen.

Peuters die in de heksenketel hun ouders kwijt zijn, vrouwen die aanspoelen, vaders die op een Grieks strand hun kroost aan zich vastklampen voor een hartverscheurende selfie aan het ongeruste thuisfront. Het aanzien van al die wanhopige pogingen van mensen om de ellende in hun land te ontvluchten, gaat door merg en been, verwoordde PvdA-leider Diederik Samsom ons gevoel van onmacht deze week. In ons hart zouden we iedereen een veilig heenkomen willen bieden. Maar, zei Samsom, 'tegelijk zie je de enorme omvang en ga je je zorgen maken om de vraag: als ze allemaal hierheen komen, hebben we voor allemaal dan een woning en een baan?'

Formulering
Politici in heel Europa worstelen inmiddels met de formulering van onze onmacht en angst. In elk land klinkt dat anders. De gedoodverfde Franse presidentskandidaat Alain Juppé zei met een schuin oog naar de extreemrechtse Marine Le Pen dat 'Frankrijk niet het leed der wereld kon ontvangen'.

Hij werd meteen gecorrigeerd door het Hoog Commissariaat van Vluchtelingen (UNHCR) van de VN. Want het leed der wereld gaat helemaal niet naar Frankrijk. In 2014 ontving Libanon - bijna vier keer kleiner dan Nederland wat weer veertien keer kleiner is dan Frankrijk - liefst 100.000 vluchtelingen meer dan héél Europa tezamen. Turkije bood onderdak aan een half miljoen mensen meer dan de EU kon opbrengen. Als je dat jaar wereldwijd alle vluchtelingen optelde, kwam de hele EU nog niet aan 10 procent van het leed der wereld. En Frankrijk ontving nog niet eens 15 procent van dat beetje leed.

In Oost-Europa - dat heel wat eigen burgers naar het westen liet vertrekken op zoek naar een beter leven - wist de Slowaakse premier Robert Fico dat '95 procent van de vluchtelingen' economische migranten waren. ,,Wij doen niet mee aan het idiote idee iedereen maar te accepteren,'' klonk het keihard. Zijn achterban klapte. Net als de Hongaren, die hoge hekken bouwen.

De Europese Commissie heeft inmiddels tien lidstaten een officiële waarschuwing gegeven, omdat ze een evenredige verdeling van de vluchtelingenstroom saboteren. Namen van landen werden nog niet genoemd, maar dat het oude Oostblok hoog scoort, staat vast. Mededogen en compassie zouden zijn afgeleerd ten tijde van het communisme. Er viel toen vaak niks te delen.

Hart
Maar dan Duitsland. Duitse politici kennen het gewicht van de geschiedenis en durven spreken vanuit het hart. De rechtse krant Bild zet lezers in het zonnetje die ontheemden helpen. De vergrijzende Bondsrepubliek zit te springen om jonge, gemotiveerde, goed opgeleide Syriërs.

Nederlandse migratiedeskundigen hebben het een paar jaar terug al aangetoond: hoe lager het gemiddelde inkomen in een bepaald land is, hoe groter de weerstand tegen de komst van migranten. Grieken, Hongaren, Portugezen: ze zien migranten liever gaan dan komen. ,,We ervaren vluchtelingen als een bedreiging van onze welvaart: onze sociale zekerheid, onze werkgelegenheid, ons onderwijs,'' stelt Peer Scheepers, hoogleraar migratie en sociologie in Nijmegen. Tegelijk constateert hij dat wij wel een stuk vriendelijker staan tegenover asielzoekers dan economische vluchtelingen.

Dat weerhoudt Europese leiders er niet van elkaar de tent uit te vechten over de vraag welk land hoeveel mensen moet opnemen. Uit angst voor een schrikreactie van het eigen electoraat worden treinen vol migranten snel doorgestuurd of juist tegengehouden. Het lijkt de willekeur van paniek.

En het zal niet ophouden, want welk quotumsysteem de Europese leiders ook verzinnen, het is een illusie te denken dat de migrant zich daarnaar schikt. Wie in een rubberboot over de Middellandse Zee is gekomen en zijn toekomst in Nederland denkt te vinden, laat zich niet naar Litouwen sturen. De grote meute wachtende vluchtelingen buiten het station van Boedapest scandeerde deze week: 'Duitsland! Duitsland!' ,,Neem het ze maar eens kwalijk,'' schreef een Duitse commentator. Wie spreekt hem tegen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 11:52:38
#10

Kamer: vluchteling in container, kantoor of portacabin


Leegstaande kantoorpanden, meer mensen per woning, onderbrengen bij particulieren. Minister Blok van Wonen is bereid onorthodoxe alternatieven te onderzoeken om ex-asielzoekers te huisvesten. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer pleit voor maatregelen om de druk van de 'statushouders' op de sociale woningvoorraad te verminderen.

Van de circa 30 duizend inwoners van asielzoekerscentra hebben zo'n 13 duizend een verblijfsvergunning. Deze mensen worden naar rato door minister Blok over gemeenten verdeeld. Vervolgens hebben 'statushouders' een streepje voor op reguliere woningzoekenden. Dankzij de Huisvestingswet vallen ze automatisch in de categorie 'urgent', samen met bijvoorbeeld mensen met een medische indicatie.

De Tweede Kamer debatteerde vandaag met minister Blok. Van links tot rechts uitten de Kamerleden zorgen over de krapte in de sociale woningvoorraad. Volgens brancheorganisatie Aedes gaat circa 6 procent van vrijkomende sociale woningen naar ex-asielzoekers. De vereniging van woningcorporaties verwacht dat het oploopt tot 10 procent. Vrijwel alle partijen willen een ander beleid voor de huisvesting van vergunninghouders.

De rechterflank opperde om de voorrangsregel geheel af te schaffen. Het is ronduit oneerlijk en onwenselijk, vinden de PVV en de fractie van ex-PVV'ers Bontes en Van Klaveren.

De VVD hintte ook op schrappen van de urgentiestatus, maar beet niet door: Kamerlid Roald van der Linde wilde geen 'gratuite motie' indienen die het toch niet zou halen. Hij liet het bij het verzoek aan de minister om herziening van de regel te onderzoeken.

De minister liet meteen weten dat hij de wet niet wil aanpassen. Niet alleen de vergunninghouder is gebaat bij een eigen woning, ook de samenleving vaart er wel bij als ex-asielzoekers snel een leven opbouwen en geen beroep meer doen op sociale voorzieningen, stelde hij. Vanuit een azc zal een vergunninghouder niet snel een baan vinden en bovendien: ook de asielzoekersopvang kost geld. 

Kansrijker is de suggestie van Van der Linde om mensen 'op andere en soberder wijze' te huisvesten. 'Leegstaande kantoren, portacabins, het hoeven geen paleisjes te zijn.' Ook coalitiegenoot PvdA pleit voor alternatieve huisvesting: in containerwoningen en sloopwoningen. 'Het kan niet zo zijn dat mensen die jaren op een woning wachten nog langer moeten wachten.'

Plaats dan meer mensen samen in één woning, stelde het CDA voor. Nu komt het vaak voor dat een alleenstaande vergunninghouder een eigen woning krijgt. Waarom niet drie mensen in één pand? Stimuleer huisvesting bij particulieren, adviseerde Joël Voordewind van de ChristenUnie. 'Airbnb for a refugee', noemde hij het. De overheid zou dergelijke goedwillendheid kunnen aanmoedigen met een fiscale stimulans zoals in Duitsland, waar het in huis nemen van asielzoekers aftrekbaar is van de belasting.

De SP pleitte voor een andere verdeelsleutel. Grote steden worstelen met hun taakstelling terwijl kleinere gemeenten kampen met leegstand. Zou het niet slimmer zijn als gemeenten vergunninghouders onderling konden ruilen?

Blok gaf toe dat het systeem 'piept en knarst' en zei samen met gemeenten en woningcorporaties te zullen spreken over alternatieve mogelijkheden. Hij laat al onderzoeken of leegstaand vastgoed van het Rijk is om te bouwen naar tijdelijke woningen. Ruilen staat gemeenten al vrij, zei hij, maar de praktijk wijst uit dat gemeenten het onderling niet eens worden.

Voor 1 november brengt Blok opnieuw verslag uit aan de Kamer.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 11:21:44
#9
Gooi alle grenzen open


Als alle grenzen opengaan is alle ellende voorbij. Dat zeggen voorstanders van het openen van grenzen wereldwijd. Als vluchtelingen overal naartoe kunnen gaan, verspreiden ze zich vanzelf.

Dit jaar alleen al zijn er meer dan 300.000 vluchtelingen naar Europa gekomen. De buurlanden van Syrië zorgen voor 3,5 miljoen vluchtelingen. En dat terwijl een groot land als de Verenigde staten tot nu toe nog geen duizend Syriërs heeft opgevangen.

Waar belanden de meeste vluchtelingen nu?Wat is er goed aan het idee?

"Wereldwijde open grenzen? Dat gaat echt niet gebeuren", zegt Alexander Betts. "Maar ik vind wel dat Europa alle vluchtelingen toe moet laten. We zijn het ethisch en wettelijk verplicht om ze op te vangen."

Betts vindt dat Europese landen met een gezamenlijk positief plan moeten komen. "Nu worden vluchtelingen vaak als last gezien, maar ze kunnen ook veel bijdragen. Het probleem is dat ze nu vaak niet kunnen werken. Dan maak je slachtoffers van ze, maar dat hoeft helemaal niet."

Volgens Han Entzinger hebben open grenzen één groot voordeel. "Als migranten vrij kunnen bewegen, keren ze ook sneller weer terug. Ze moeten nu zoveel over hebben om naar Europa te komen, dan ga je niet zomaar weer terug."

    Ken jij een land dat dit serieus wil? Ik niet. Absoluut onhaalbaar dus.
    Demetrios G. PapademetriouWat is er niet goed?

“Ken jij een land dat dit serieus wil? Ik niet. Absoluut onhaalbaar dus", zegt Papadementriou. "Geen enkele politicus kan dit aan het thuisfront verkopen. Ik denk juist dat de grenzen de komende jaren alleen nog maar strenger bewaakt gaan worden.”

Papadementriou gelooft dat de vluchtelingenstroom enorm gaat groeien, onder andere met vluchtelingen uit Jemen en Egypte. "We moeten alle mogelijke diplomatieke en financiële middelen nu gaan inzetten om te voorkomen dat we een tweede Syrië krijgen. Als dat gebeurt, hebben we een groot probleem."

    Wat gaat er in arme landen gebeuren als alle grenzen opengaan? Die lopen dan helemaal leeg.
    Han Entzinger

Han Entzinger zou het "prachtig" vinden om de grenzen te openen, maar denkt dat de wereld dan op z'n kop komt te staan. "Wat gaat er in arme landen gebeuren als alle grenzen opengaan? Die lopen dan helemaal leeg. Je krijgt dan een enorme migratiestroom van arme naar rijke landen. Dit werkt alleen als er meer economische gelijkheid in de wereld is."

Open grenzen betekenen ook het einde van de verzorgingsstaat, zegt Entzinger. "Je kan niet alle nieuwelingen een uitkering geven. Dat kan het systeem niet aan."

 Is het haalbaar?

Alle grenzen openen gaat nooit gebeuren, zeggen de experts. Maar er zijn wel andere opties om vluchtelingen vrijer te laten reizen, waardoor er meer spreiding komt, zegt Betts. "Je kunt vluchtelingen ook een humanitair visum geven waarmee ze naar elk land kunnen gaan. Dan gaan ze echt niet allemaal naar Europa toe."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 11:03:16
#8
Station Boedapest stroomt vol, geen trein naar het Westen

Zo'n 3.000 migranten in Boedapest wachten op het station Keleti waar de politie zich donderdag heeft teruggetrokken. De reis naar een betere toekomst kan alleen niet worden voortgezet. Er rijden namelijk geen treinen naar het Westen, de gewenste eindbestemming.


Hoewel op de borden in het station nadrukkelijk staat dat er geen treinen naar West-Europa vertrekken, proppen veel vluchtelingen zichzelf en hun kinderen in een trein, die ze via deuren en ramen binnendringen.

Het spoorwegbedrijf staakte de treinen vanwege veiligheidsredenen op het spoor. De politie blokkeerde sinds dinsdag vluchtelingen met een geldig ticket, maar zonder reisdocumenten bij de vertrekterminal. Zij mochten niet met de trein naar Oostenrijk en Duitsland. Dit was woensdag voor veel migranten een reden om 170 kilometer naar de Oostenrijkse grens te voet af te leggen.

Er is geen eenduidige verklaring waarom de politie de blokkade heeft opgeheven. De beslissing werd een uur gemaakt voordat de Hongaarse premier Viktor Orban bijeenkwam met leiders van de Europese Unie voor een crisisberaad in Brussel.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 10:54:59
#7
--->>   http://home.nowlive.eu/nieuws/46923


--->>   http://home.nowlive.eu/nieuws/46922

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 10:53:39
#6
we zien heel veel ellende op de TV ,in de krant, op de pc.....huilen doe ik dus niet zo gauw meer..... maar nu heb ik echt gehuild

Gelogd
leef het leven


september 03, 2015, 01:08:29
#5
Korte leven van peuter Aylan was vol angst

Het jongetje dat woensdag aanspoelde op het strand van het Turkse Bodrum, vluchtte met zijn ouders voor een verwoestende oorlog in zijn thuisland Syrië. Maar in plaats van veiligheid vond hij de dood.


Volgens Turkse media gaat het om de 3-jarige Aylan Kurdi. Het jongetje zou uit Kobani komen, de stad in Noord-Syrië tegen de Turkse grens aan. Ook zijn broertje Galip (5) en hun 35-jarige moeder zouden zijn omgekomen, nadat de boot waarin ze zaten was gekapseisd. Vader Abdullah zou wel levend de kust hebben bereikt.

De foto's van het aangespoelde lichaampje van de peuter schokten de wereld. Het jongetje in het felrode T-shirt is in één dag het symbool geworden van het leed van alle vluchtelingen die op weg naar een beter en vooral veiliger bestaan hun doodvonnis tekenden.

Emotionele reacties
Twitteraars regaeerden emotioneel op de beelden. ,,Ooit zwom ik hier, nu spoelt er een verdronken Syrisch jongetje aan op vlucht voor krankzinnige oorlog'', klonk het.

,,Als deze foto's je niet raken, dan heb je geen hart'', concludeerde een andere twitteraar. Anderen richten hun pijlen over de criminelen achter de overtocht.: ,,Die verdomde smokkelaars. Geef ze in godsnaam een zwemvest voor al die duizenden euro's die deze vluchtelingen betalen.''


De broertjes Aylan (3) en Galip (5)

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 01:03:22
#4
Eva: "Zelfs een predikant wil het in de kerk voorlezen"

Elke dag lezen we in de krant over de duizenden vluchtelingen die met bootjes een beter leven proberen te bereiken, én we lezen over de vluchtelingen die de overkant niet hebben gehaald. Eva Siebelink kon de gedachte ‘wat nu als ík degene was die moest vluchten?’ niet loslaten. Haar aangrijpende Facebook-reactie op de vluchtelingencrisis ging viraal. "Zelfs een predikant heeft gevraagd of hij mijn verhaal in de kerk mocht voorlezen."Bron:Telegraaf.nl/vrouw/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 00:46:07
#3
Ook deze foto's van kinderen in nood schokten de wereld

 Een dood jongetje is vandaag het gezicht geworden van alle bootvluchtelingen die Europa proberen te bereiken. Een fotograaf zag de peuter liggen in de branding bij Bodrum in Turkije. Eerst op zijn buik, gekleed in een rood T-shirt en korte broek. Daarna in de armen van een hulpverlener.


De foto's gaan de wereld rond en lokken onmacht, hartzeer, maar ook woede uit. Boosheid omwille van de gruwelijke en mensonterende omstandigheden waaraan vluchtelingen, en dus ook jonge kinderen, worden blootgesteld. Kinderen zijn vaker het gezicht van leed, oorlog, honger en geweld in deze wereld. Dat bewijzen andere zielroerende foto's van kleintjes die in het verleden wereldwijd naar de keel grepen.
Soedan

Het aangespoelde jongetje doet denken aan een peuter uit Soedan, die in 1993 een icoon werd. Het kind ligt uitgemergeld op de grond, het gezicht naar beneden, de ribben zichtbaar. Naast het kindje staat een gier. Het werd een symbool voor de hongersnood in Afrika. De fotograaf, Kevin Carter, pleegde een jaar na de foto zelfmoord. Hij kon al het leed dat hij gezien had niet meer aan.
Bron:HLN.be


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 00:42:30
#2
Het beeld dat de wereld moet wakker schudden:  Aylan (3)

kwam uit Kobani en heeft in zijn leven enkel oorlog gezien


Volgens Turkse media is het slachtoffertje de 3-jarige Aylan Kurdi, afkomstig uit Kobani, vlak bij de grens met Turkije. Koerdische strijders en aanhangers van de terreurgroep Islamitische Staat leverden een aantal maanden geleden nog een zware strijd in de Syrische stad. Ook het broertje van de peuter, de 5-jarige Galip, zou de oversteek niet overleefd hebben.


De jongen behoorde tot een groep van elf Syrische oorlogsvluchtelingen die voor de kust van het Turkse Bodrum in de problemen raakte. Volgens het Turkse persagentschap Dogan verdronken drie kinderen en een vrouw die in hetzelfde bootje zaten. Twee mensen overleefden het door terug naar de Turkse kust te zwemmen.

De groep oorlogsvluchtelingen was met een rubberbootje op weg naar het Griekse eiland Kos, op 5 kilometer van Bodrum. Op de beelden is te zien hoe een Turkse agent het lijkje wegdraagt.

Hier hebben we na overleg besloten deze beelden te tonen, hoe schokkend ze ook mogen zijn. Omdat ze de gruwel van de aanhoudende vluchtelingencrisis zo verdomd pijnlijk samenvatten.


Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 03, 2015, 00:38:18
#1Deze beelden van een verdronken Syrisch jongetje,

aangespoeld op het strand van het Turkse Bodrum,

laten niemand onberoerd.

Ze zorgen voor een krop in de keel van iedereen die

ook maar een greintje medemenselijkheid in zich draagt.

« Laatst bewerkt op: maart 01, 2017, 00:45:29 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Vluchtelingen
« Reactie #1 Gepost op: september 03, 2015, 00:38:18 »