Nowlive.eu

Registreren
 

Schietpartijen Parijs
gelezen 41996 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
november 24, 2015, 17:16:53
Daily Mail kocht beelden aanslag

De Britse krant ĎThe Daily Mailí heeft 50.000 euro betaald voor de bewakingsbeelden van pizzeria Casa Nostra, waar ťťn van de aanslagen in Parijs plaatsvond. Dat heeft een Franse freelance journalist onthuld in het Franse televisieprogramma ĎLe Petit Journalí op Canal Plus. De man kon via verborgen camera vastleggen hoe een journalist van ĎThe Daily Mailí onderhandelde met de eigenaar van het restaurant en uiteindelijk een enveloppe met 50.000 euro cash aan hem overhandigde.

De bewakingsbeelden uit de pizzeria gingen vorige week de wereld rond. Op de beelden is te zien hoe ťťn van de terroristen de pizzeria onder vuur neemt. Nu onthult de Franse freelance journalist Djaffer Ait Aoudia in een undercoverreportage dat ĎThe Daily Mailí de beelden kocht voor 50.000 euro.

Bewakingsbeelden gehackt

In de reportage in ĎLe Petit Journalí is te zien hoe de Britse journalist, vergezeld van een tolk, onderhandelt met de eigenaar van pizzeria Casa Nostra. De eigenaar toont de bewakingsbeelden op zijn smartphone en vertelt over de aanslag. Hij zegt ook dat de bewakingsbeelden na de aanslag zijn geblokkeerd door de politie, maar dat een vriend de beelden kan hacken.

Uiteindelijk bereiken de journalist van ĎThe Daily Mailí en de eigenaar van het restaurant een akkoord voor de som van 50.000 euro. Op de verborgen camerabeelden is te zien hoe hij een enveloppe met het geld in ontvangt. Om de exclusiviteit aan ĎThe Daily Mailí te kunnen waarborgen, heeft de eigenaar van de pizzeria de harde schijf waarop de beelden stonden nadien vernietigd.


http://nieuws.vtm.be/buitenland/167253-bewakingsbeeld-toont-aanslag-op-pizzeria

http://nieuws.vtm.be/buitenland/168068-daily-mail-kocht-beelden-aanslagBron:VTM.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Schietpartijen Parijs
« Reactie #102 Gepost op: november 24, 2015, 17:16:53 »

november 24, 2015, 15:55:38
"Grondplan Bataclan gevonden op telefoon terroristen"

 De daders van de aanslagen in Parijs waren in het bezit van een grondplan van de concertzaal Bataclan. Dat meldt CNN op basis van een verslag van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Het plan werd teruggevonden op een telefoon van de terroristen.


Na de aanslag in de Bataclan werd in een vuilnisbak in de omgeving een smartphone gevonden. Vermoedelijk was die van een van de daders. Op die telefoon vonden de onderzoekers niet alleen een grondplan van de concertzaal, maar ook tekstberichten die bewijzen dat het om gecoŲrdineerde aanvallen ging.

Het feit dat de terroristen hun doelwitten vooraf verkenden en hun aanvallen tactisch planden, wijst erop dat ze militair getraind waren, stellen de inlichtingendiensten.

De FBI, het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het Nationaal Centrum voor Counterterrorisme adviseren de veiligheidsdiensten in de VS zich aan te passen aan een nieuw soort dreiging en hun trainingen toe te spitsen op schutters op openbare plaatsen.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 20:06:43
Liet Salah Abdeslam zijn bomgordel achter in Parijs?

De politie zou momenteel een bomgordel onderzoeken die is achtergelaten in een vuilnisbak in een voorstad van Parijs. Daar maken Franse media gewag van. Het explosief zou lijken op de bomgordels die bij de aanslagen in de Franse hoofdstad werden gebruikt.

De bomgordel werd aangetroffen door een medewerker van de reinigingsdiensten in Montrouge, dat vernam persbureau AP van een bron bij de Franse politie. De ontsteker van de explosievengordel ontbrak. Er is een veiligheidsperimeter ingesteld. De politiediensten verrichten momenteel forensisch onderzoek.

Volgens de speurders is ook het gsm-signaal van Salah Abdeslam, die nog steeds voortvluchtig is, gelokaliseerd in Ch‚tillon op de avond van de aanslagen in Parijs. Dat is trouwens niet ver van Montrouge.

Het is een denkpiste van de speurders dat de terrorist op het laatste moment op zijn stappen is teruggekeerd en zijn opdracht niet tot het einde heeft volbracht. Zo liet hij zijn bomgordel niet ontploffen.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 20:01:22
#99
Straatveger ziet bomgordel in prullenbak in voorstad Parijs

 In een vuilnisbak in Montrouge, een voorstad van Parijs, is door een straatveger een bomgordel gevonden. Dat meldt de Franse politie. De bomgordel zou vergelijkbaar zijn met de explosieven die werden gebruikt bij de aanslagen in Parijs, op 13 november.


Aan de voor- en achterkant van de riem zaten explosieven, maar een ontsteker ontbrak. De politie heeft het gebied afgezet en doet onderzoek.

Meer info volgt...


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 14:27:27
#98
Bataclan-slachtoffer geeft postuum 200 rozen

PARIJS - Parisienne Marianne kreeg vorige week 200 rozen voor haar verjaardag van haar vriend Gilles. Ze had niet gerekend op een cadeau, omdat Gilles om het leven was gekomen bij de aanslag op de Bataclan tijdens de aanslagen in Parijs. Hij stierf terwijl hij zijn lijf gebruikte als menselijk schild en zo Marianne beschermde tegen de kogels.


Gilles, een bloemist, had de bloemengift al ruim voor de aanslagen geregeld, zo zegt zijn zus tegen CNN: "Helaas was hem de tijd niet gegund om de bloemen zelf te geven, omdat hij inmiddels was overleden. Wij waren de bezorgers van Gilles' laatste cadeau. Marianne zei: 'Zelfs nu hij er niet meer is, weet hij me te verrassen'."

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 23, 2015, 00:57:30
#97
Europese Raad verhoogt alarm van 'geel' naar 'oranje'

 De Europese Raad verhoogt zijn alarmniveau van 'geel' naar 'oranje'. Dat gebeurt naar aanleiding van de verlenging van dreigingsniveau 4 in het Brussels gewest vanavond.


Die beslissing brengt een reeks extra maatregelen met zich mee, bovenop de maatregelen die al van kracht waren sinds 16 november. Dat meldt het secretariaat van de Raad, zonder meer details te geven.

Als gevolg van de verhoging zijn de niet-essentiŽle vergaderingen in Brussel afgelast. De bijeenkomst van ministers van FinanciŽn van de eurozone gaat wel door, net als de vergadering van de Europese ministers van Onderwijs.

 #idee ---->>>   http://home.nowlive.eu/nieuws/47683Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 22, 2015, 23:55:15
#96

Broer van Abdeslam: 'Ik zie hem liever in de gevangenis dan op het kerkhof'


Mohamed Abdeslam heeft zijn broer, de voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam, gemaand om zichzelf aan te geven 'zodat hij de antwoorden kan geven waar we op wachten'. 'We hebben liever dat Salah in de gevangenis zit, dan dat hij op een kerkhof ligt', verklaarde Mohamed zondag voor de Belgische televisie.


Hij gelooft bovendien dat zijn broer niemand heeft gedood in Parijs. Volgens Mohamed veranderde Salah op het laatste moment van gedachten en 'besloot hij terug te keren'.

In het Turkse Antalya werd zaterdagmiddag een vriend van Abdeslam gearresteerd, de Belgische Ahmed Dahmani. De Turkse politie onderzoekt of de man met twee SyriŽrs naar Antalya was gestuurd om Abdeslam naar SyriŽ te loodsen. Op 4 augustus zou Dahmani samen met Abdeslam de veerboot van Griekenland naar het Italiaanse Bari hebben genomen.

Ondertussen is meer duidelijk geworden over de rol van Abdeslam bij de aanslagen van 13 november. Aanvankelijk werd verondersteld dat hij de aanslagen op terrassen had gepleegd met zijn broer Brahim en een derde terrorist. Volgens een nieuwe hypothese bestond dit team uit Abdelhamid Abaaoud, Brahim Abdeslam en de man die zichzelf opblies bij de politie-inval in Saint-Denis, afgelopen woensdag. Deze laatste is nog steeds niet geÔdentificeerd, omdat hij niet in de databank van de politie voorkomt.

Abaaoud wordt gezien als het brein achter de aanslagen en hij kwam tijdens de politieinval om het leven door een kogel. Vingerafdrukken van Abaaoud werden gevonden op de kalasjnikovs die waren achtergelaten in de Seat die zaterdagnacht in Montreuil werd teruggevonden. Dat versterkt de gedachte dat hij zelf heeft deelgenomen aan de actie.

Zichzelf niet opgeblazen

Salah Abdeslam heeft de zelfmoordterroristen naar het Stade de France gereden. Daarna liet hij een gehuurde Renault Clio achter in het 18de arrondissement van Parijs, niet zo ver van het stadion. Mogelijk was het de bedoeling dat hij daar een zelfmoordaanslag zou plegen. In het communiquť waarin Islamitische Staat de terreurdaden opeiste, werd gesproken over 'doelen in het 10, 11 en 18de arrondissement'. In dat laatste stadsdeel is echter niets gebeurd.

Volgens een woordvoerder van de Belgische politie zijn er twee mogelijkheden. Of zijn aanslag in Parijs is mislukt en is hij nu op zoek naar een nieuw doelwit. Of 'hij is bang geworden in Parijs en IS vindt dat helemaal niet grappig'.

In elk geval heeft Abdeslam zichzelf niet opgeblazen. Zijn telefoon werd later die avond gepeild in Montrouge, een voorstad direct ten zuiden van Parijs. Die nacht werd hij opgehaald door twee vrienden uit BelgiŽ. Een van de vrienden zei tegen zijn advocaat dat hij 'een dik vest, misschien een bomvest' aanhad.

De Amerikaanse tv-zender ABC sprak met vrienden die zeggen Abdeslam dinsdag nog gesproken te hebben. Hij zou terug willen naar SyriŽ, maar ook bang zijn voor lokale leden van IS die wraak zouden kunnen nemen omdat hij zijn zelfmoordopdracht niet heeft uitgevoerd. 'Als hij is teruggedeinsd, is hij doelwit voor IS', zei Nathalie Galant, advocaat van de familie Abdeslam.
Populariteit Hollande

Na de aanslagen is de populariteit van president Hollande gestegen. Volgens een peiling heeft 27 procent van de Fransen vertrouwen in de president, tegenover 20 procent voor de aanslagen. Volgens een andere peiling steunt meer dan 90 procent van de bevolking de strenge veiligheidsmaatregelen die de regering sindsdien heeft genomen, zoals het uitroepen van de noodtoestand.
Dit is de broer van Salah AbdeslamBron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 22, 2015, 21:18:31
#95
Franse politie: deze man blies zich op bij stadion

 De Franse politie heeft zondag een foto vrijgegeven van een van de drie mannen die zich vorige week vrijdag opbliezen bij het Stade de France in Parijs. ,,Deze persoon is de derde aanvaller die in het Stade de France omkwam", aldus de oproep op de Twitterpagina van de nationale politie van Frankrijk.


Tot nu toe is een van de drie zelfmoordterroristen die aanslagen pleegden bij het Stade de France geÔdentificeerd. Van de anderen zijn in oktober in Griekenland vingerafdrukken afgenomen nadat ze daar als vluchtelingen waren aangekomen. Bij een van de twee was na de aanslagen in Parijs een Syrische paspoort gevonden, maar het is onduidelijk of dat een echt paspoort is.

Mensen die informatie hebben over de identiteit van de dader, worden opgeroepen zich te melden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 21, 2015, 18:23:23
#94
Salah Abdeslam "droeg bomvest"

 De aanslagpleger die nog altijd op de vlucht is, Salah Abdeslam, droeg tijdens zijn vlucht een bomvest en heeft die mogelijk nog steeds om. Dat zei de advocaat van een van de mannen die Abdeslam na de aanslagen in Parijs op 13 november oppikten en naar BelgiŽ brachten, waar hij mogelijk nog steeds is.


Hamza Attou sprak volgens zijn advocaat Carine Couquelet over een "dikke vest'' dat Abdeslam aanhad, "misschien een bomvest of zoiets", citeert The Telegraph.

De drie mannen, Abdeslam, Attou en Mohammed Amri, zouden onderweg in de auto erg weinig hebben gesproken en Attou heeft tegen zijn advocaat gezegd dat hij bang was. Abdeslam zou "extreem angstig'' zijn geweest en "klaar om zichzelf op te blazen".

De mannen werden in Noord-Frankrijk aangehouden tijdens een routinecontrole, maar de politie had niet door dat Abdeslam te maken had met de aanslagen en liet ze doorrijden. Amri en Attou werden later aangehouden, maar van Abdeslam ontbreekt nog steeds ieder spoor.Bron:HLN>be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 20, 2015, 01:44:05
#93
« Laatst bewerkt op: november 20, 2015, 01:45:45 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 20, 2015, 01:11:48
#92

Live - Verdachte auto in Rotterdam, drie arrestaties verricht


liveHet is dag zes na de aanslagen in Parijs. In BelgiŽ sprak de premier het Belgische volk toe en in Den Haag debatteerde de Kamer over onze veiligheid. Abdelhamid Abaaoud, het veronderstelde brein achter de aanslagen, bleek gisteren echt gedood in Parijs. In Rotterdam werd een Rotterdamse straat afgezet wegens een verdachte auto, waarop drie arrestaties volgden. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.


Intussen zou de nog voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam rondlopen in Brussel, meldt de Belgische krant HLN. Alle politiemensen kregen bericht om op hun post te blijven, want inlichtingendiensten hadden informatie gekregen over Abdeslam, die te voet zou rondlopen door Brussel. Het dreigingsniveau is daarom opgetrokken naar 4, het hoogste niveau.

Sluipschutters namen op verschillende plaatsen positie in en zwaarbewapende agenten patrouilleerden door de stad. Ook werden congresgebouwen gecontroleerd. Hoe de situatie nu is in Brussel, is nog niet bekend.

23:26
Verdachte auto Rotterdam

De politie heeft de Westersingel in Rotterdam afgezet omdat er een verdachte Belgische auto gesignaleerd zou zijn. Dat meldt ANP. Er vloog een politiehelikopter boven het gebied. Het gaat om een lege witte Mercedes.

Burgemeester Aboutaleb zat in een restaurant een eindje verderop en is inmiddels uit voorzorg weggevoerd door de politie, bevestigt Dorrien Karremans, woordvoerder bij de politie Rotterdam.

De NOS meldt 'op basis van bronnen' ook dat de auto als verdacht gesignaleerd stond en tweemaal herkend is door een automatisch camerasysteem, zowel bij de grensovergang Hazeldonk (bij Breda) en later in Rotterdam.

De politie heeft drie mensen gearresteerd die gelinkt worden aan de auto. De auto werd staande gehouden omdat politie auto verdacht vond. Toen stapten er drie personen uit, liepen richting een park en zijn daar aangehouden.

De straat is inmiddels niet meer afgezet, bevestigt de politie aan de Volkskrant.19 november 2015, 22:45
Zweden pakt terreurverdachte op

De Zweedse politie heeft donderdag een man opgepakt van wie werd vermoed dat hij een terroristische aanslag in het land wilde plegen. Dat meldden Zweedse media.

De arrestatie vond plaats in de plaats Boliden. Het gaat om de 25-jarige Mutar Muthanna Majid, van oorsprong een Irakees.

Woensdag werd bekend dat de Zweedse autoriteiten op jacht waren naar een terreurverdachte. Het dreigingsniveau was verhoogd naar het hoogste ooit in het land. De beveiliging van openbare gebouwen zoals treinstations en het parlement was opgevoerd.Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 20, 2015, 01:02:43
#91
Abdeslam gezocht in Nederland'

AMSTERDAM - De zoektocht naar Salah Abdeslam is uitgebreid naar Nederland.

Dat meldt CNN.


Ook in BelgiŽ gaat de jacht op Abdeslam door. In Brussel werd donderdagavond groot alarm geslagen, omdat inlichtingendiensten informatie hebben dat de terrorist te voet door de Belgische hoofdstad dwaalt, meldt Het Laatste Nieuws.

Abdeslam (26) wordt gezocht voor de terreuraanslagen in Parijs van vorige week vrijdag.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: november 20, 2015, 02:05:34 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 19, 2015, 17:55:39
#90

LIVE: Abaaoud betrokken bij 4 tot 6 verijdelde aanslagen17:34
Solidariteitsdemonstratie bij oudste moskee van Parijs afgelast


Een solidariteitsdemonstratie bij de oudste moskee van Parijs die tijdens komende vrijdag had moeten plaatsvinden, is afgelast, meldt AP. Volgens een verklaring van imam Dalil Boubakeur van de Grote Moskee zouden er problemen zijn met de veiligheid. Honderden, waaronder de Parijse burgemeester Anne Hidalgo, zouden aanwezig zijn.

In Nederland staan veel moskeeŽn vrijdag wel stil bij de aanslagen. Het Contactorgaan Moslims en Overheid, waarbij 382 moskeeŽn zijn aangesloten, meldt dat volgens het ANP.


17:27
Abaaoud ronselde in Spanje vrouwen om te vechten voor IS


De doodgeschoten terrorist Abdelhamid Abaaoud heeft lange tijd geprobeerd in Spanje mensen te overtuigen om te vechten voor Islamitische Staat (IS). Dat zei de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernandez Diaz donderdag, zo schrijft persbureau AP.

Volgens de Spaanse minister had Abaaoud het vooral gemunt op vrouwen. Via sociale netwerksites probeerde hij hen te ronselen om te vechten voor IS en het kalifaat te bevolken in Irak en SyriŽ.


16:44
'Islamitische Staat bezig met ontwikkeling van chemische wapens'


Terreurgroep Islamitische Staat (IS) is bezig met het opzetten van een divisie dat zich richt op de ontwikkeling van chemische wapens. Dat zeggen anonieme Irakese en Amerikaanse bronnen bij inlichtingendiensten tegen persbureau AP. De speciale tak zou met de hulp van wetenschappers uit Irak, SyriŽ en omliggende gebieden onderzoek en experimenten uitvoeren.

Volgens de Amerikaanse bronnen is IS niet in staat om geavanceerde wapens te ontwikkelen, zoals zenuwgas. Tot nu toe wordt wel aangenomen dat IS mosterdgas gebruikt in SyriŽ en Irak. Vanochtend waarschuwde de Franse premier Manuel Valls al voor een potentiŽle aanval met chemische of biologische wapens.


16:37
'Veelkoppig monster dat niet met een toverstokje is te verslaan'


Het Kamerdebat over de aanslagen in Parijs is voorbij, maar ook bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling Buitenlandse Zaken staat de strijd tegen IS alweer centraal. Minister Koenders zegt in dat debat dat Nederland en zijn bondgenoten "koelbloedig en effectief", maar wel "bezonnen" moeten reageren.

Koenders noemt IS een "veelkoppig monster dat niet met een toverstokje is te verslaan". Op de vraag van CDA-Kamerlid Knops of Nederland in oorlog is zegt Koenders dat ons land inderdaad bombardementen op IS uitvoert in Irak en dat in die zin gesteld kan worden dat Nederland in oorlog is met IS.

16:01
Band trekt documentaire terug van IDFA


De documentaire over Eagles of Death Metal is teruggetrokken van IDFA. Dat hebben de band en de filmmakers besloten. De band stond tijdens de aanslagen van vrijdag op het podium in Bataclan. Alle optredens, waaronder een vraaggesprek met de frontman in Amsterdam, worden tot nader order afgeblazen.

Jesse Hughes zou zaterdag aanwezig zijn bij de vertoning van de film in de Melkweg in Amsterdam. De concertzaal had op zijn website al laten weten dat hij verstek moest laten gaan.

Bij de aanslag op Bataclan kwam een van de crewleden, merchandisemanager Nick Alexander, om het leven. De band kondigde op Facebook aan voorlopig alle optredens te schrappen, ook een optreden op het Eindhovense Speedfest van zaterdag.

15:51
'Parijs ontving geen informatie over aanwezigheid van Abaaoud in Europa'


Andere Europese landen hebben Frankrijk niet gewaarschuwd voor de aanwezigheid van het 'brein' achter de Parijse aanslagen Abdelhamid Abaaoud in Europa. Dat zei de Franse minister van Binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve donderdag tijdens een persconferentie.

Abaaoud werd woensdag tijdens een antiterreuractie in Parijs gedood. Pas op maandag 16 november, drie dagen na de aanslagen, bleek dat de aanwezigheid van Abaaoud in Griekenland eerder al bekend was bij een inlichtingendienst buiten Europa. Tot dan toe werd aangenomen dat Abaaoud in SyriŽ was.

15:39
'Abaaoud betrokken bij 4 tot 6 verijdelde aanslagen'


De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, heeft vandaag laten weten dat de gedode terrorist Abdelhamid Abaaoud een rol speelde bij meer aanslagen. Volgens Cazeneuve was Abaaoud betrokken bij vier van de zes aanslagen die Frankrijk heeft weten te voorkomen.

Abaaoud was onder meer betrokken bij de mislukte aanslag op een Thalystrein in augustus en de eveneens mislukte aanslag op een kerk in het Franse Villejuif in april.

14:52
Kamerdebat: Wilders zegt vertrouwen in kabinet op


PVV-leider Wilders doet het vaker, maar "zelden met zoveel overtuiging": een motie van wantrouwen indienen tegen het kabinet. Volgens Wilders spreekt Rutte grote woorden over oorlog, maar is er bij het kabinet een groot gebrek aan daadkracht. "Nul komma nul maatregelen, met zo'n premier gaan we de oorlog niet winnen."


14:51
Kamerdebat: Asscher vindt ook dat het oorlog is


In het slot van zijn betoog benadrukte Asscher dat premier Rutte afgelopen zaterdag ook namens hem heeft gesproken toen hij sprak over een 'oorlog' tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Wel voegde Asscher eraan toe dat hij zelf doorgaans "zuinig" is met het gebruik van het woord oorlog.

CDA-leider Buma vindt dat het kabinet "verwarrend" communiceert over het woord oorlog en zo geen moreel leiderschap toont. Buma wil binnen een week een brief van het kabinet over wat het precies betekent dat Nederland in oorlog is met IS.


14:27
Vingerafdrukken


Op basis van vingerafdrukken is de woensdag omgekomen man uiteindelijk geÔdentificeerd als Abaaoud. Dat melden verschillende persbureaus.

De vrouw die woensdag is overleden tijdens de inval bij het appartement in Saint-Denis, is het nichtje van de omgekomen IS-strijder Abdelhamid Abaaoud. Dat schrijft persbureau AP op basis van bronnen bij de politie.

De vrouw had het bomvest dat ze droeg laten ontploffen toen de politie bij het appartement arriveerde.


14:17
Franse premier verwelkomt dood Abaaoud


De Franse premier Manuel Valls verwelkomt zijn dood, schrijft AFP.

    Twitter avatar
    AFP Agence France-Presse #BREAKING French PM welcomes death of 'one of masterminds' of Paris attacks 3 uur geleden


13:35

De 28-jarige Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Parijs, is gedood tijdens de antiterreuractie woensdag in Saint-Denis. Dat heeft de Franse openbaar aanklager donderdag gezegd.

Gisteren ging al het gerucht rond dat hij was overleden. De autoriteiten konden het nieuws toen nog niet bevestigen.Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 19, 2015, 00:10:38
#89
Franse openbaar aanklager kan dood Abaaoud niet bevestigen

Wat weten we tot nu toe:

- Abdelhamid Abaaoud, vermoedelijk brein achter de aanslagen,
zou zijn omgekomen bij politieactie. Dood is nog niet bevestigd (VTM Nieuws)

- Man in postkantoor Parijs met paspoort Salah Abdeslam

- Twee mensen gedood en acht gearresteerd tijdens een grote
politieoperatie in de Parijse voorstad Saint-Denis

- Vrouw blies zichzelf op met bomgordel in Saint-Denis, nog niet geÔdentificeerd

- Doelwit politieactie: de Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud
23.55: Zweden heeft concrete aanwijzingen dat er een terroristische aanslag dreigt en jaagt op een verdachte. Het land heeft het dreigingsniveau verhoogd naar het hoogste ooit. De Zweedse veiligheidspolitie SAPO heeft volgens de chef van de organisatie ,,concrete informatie'' ontvangen over een terreurdreiging. Die dreiging heeft niets met de aanslagen in Parijs te maken, aldus Anders Thornberg.

Volgens lokale media hebben de autoriteiten informatie over een in SyriŽ getrainde Irakees die woensdag Zweden binnenkwam en een aanslag wil uitvoeren.

23.31: Bij de terreurdreiging rond de voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland in Hannover ging het over meerdere terroristen die explosieven tot ontploffing wilden brengen in het stadion. Dat blijkt uit geheime documenten over de dreiging die het blad Bild in handen heeft.

De explosieven zouden in een ambulance het stadion binnengesmokkeld worden. Verder zou er een bom ontploffen in Hannover en was een aanslag op het centraal station in de stad gepland. De informatie over de aanslagen zou afkomstig zijn van een buitenlandse veiligheidsdienst. Nadat de wedstrijd was afgelast werd het stadion doorzocht. Er werden geen explosieven gevonden.

22.15: Amerika looft 5 miljoen dollar uit voor de informatie die leidt naar IS-leider Abu-Muhammad al-Shimali. Dat meldt persbureau Reuters.

21.35: Een Joodse leraar is in het Franse Marseille neergestoken door drie aanhangers van Islamitische Staat (IS). Dat heeft justitie in de havenstad in het zuiden van Frankrijk woensdag bekendgemaakt.
De leraar verkeert niet in levensgevaar, aldus justitie. De drie reden op twee scooters toen ze de leraar op straat aanvielen. Een van de aanvallers droeg een T-shirt met het logo van IS. Ze staken de man in een arm en been. Volgens de politie sloegen ze op de vlucht toen er een auto aankwam.
Eerder op de dag werd bij de uitgang van een metrostation in het centrum van de stad een jonge, gesluierde moslima aangevallen door een man van rond de twintig. Hij verkondigde dat de vrouw ,,een terroriste'' was en gaf haar een vuistslag. Mogelijk heeft hij haar ook met een klein mes bewerkt. De vrouw raakte lichtgewond..

21.15: De online berichtendienst Telegram heeft deze week 78 kanalen gesloten. Dat meldt het bedrijf in eens statement die online is verschenen. De gesloten kanalen werden naar alle waarschijnlijkheid gebruikt door terroristen van Islamitische Staat. Er werd onder meer IS-propaganda verspreid.

21.00: De vrouw die zichzelf opblies, deed dit midden in het appartement waar zij zich schuilhield. Dat heeft een woordvoerder van de Franse politie gezegd tegen de BBC en de Franse krant Le Figaro. De identiteit van de vrouw is nog niet vastgesteld.
Op de tweede verdieping van het appartement zou het levenloze lichaam van een terrorist zijn gevonden. Hij is door de ontploffing van de derde naar de tweede verdieping gevallen. Zijn lichaam zou ernstig verminkt zijn, en de man zou onder een ingestorte steunbalk liggen. Het appartement is zwaar beschadigd, maar er is geen gevaar voor instorting. Dat vertelt een voorlichter in een interview met de Franse krant Le Figaro.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 18, 2015, 19:40:03
#88
gelukkig gedood.....hoewel in de gevangenis had ik hem ook graag gezien .....nu kan het zijn dat dat ze hem als martelaar gaan zien

Hoorde ook net dat de getrainde  hond  dacht dat ze zeiden Diesel ook is gedood , dat vind ik nou erg   #huilen

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Schietpartijen Parijs
« Reactie #88 Gepost op: november 18, 2015, 19:40:03 »