Nowlive.eu

Registreren
 

Schietpartijen Parijs
gelezen 41997 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
januari 07, 2016, 13:55:46
Live: Politie Parijs doodt man met mes en nepbomgordel

De politie in de Parijse wijk Goutte-d'Or heeft een man doodgeschoten die volgens de Franse politie een slagersmes en een nepbomgordel bij zich droeg. De man riep op straat 'Allahu Akbar' ('Allah is groot'), maar het is niet duidelijk wat hij van plan was.


13.40: Het is nog niet duidelijk wie de doodgeschoten man precies is. Volgens de politie droeg de man een slagersmes bij zich.

13.30: De Franse politie bevestigt dat de bomgordel van de man nep was.

13.22: De politie behandelt de zaak als 'meer waarschijnlijk terrorisme' dan een 'reguliere' criminele daad.

13.20: Een andere bron bij de politiebond: ,,Volgens onze collega's wilde de man zichzelf opblazen. Hij riep Allahu Akbar en er kwamen draadjes uit zijn kleding. Daarom hebben de agenten het vuur geopend.''

De politie behandelt de zaak als 'meer waarschijnlijk terrorisme' dan een 'reguliere' criminele daad.

13.12: ,,Ik hoorde twee of drie schoten rond het middaguur'', zegt een ooggetuige en bewoner van de wijk volgens de Franse krant Le Parisien.

,,Ik werk 's nachts, dus ik werd er wakker van. Toen ik naar het raam ging, zag ik iemand op straat liggen en bloed op het lichaam. Op dit moment (12.40 uur) is er niemand meer in de straat. Alle winkels hebben de luiken dichtgedaan en alles is afgesloten.''

13.10: De bomgordel van de man was mogelijk nep.

13.02: Zes politiemensen doen op dit moment onderzoek bij het lichaam. Er werd eerst een robot naar het lijf van de man gestuurd.

De politie heeft de wijk afgezet met busjes. Meerdere scholen hebben hun deuren gesloten, meldt Le Parisien.

12.55: De man zou met een mes naar politieagenten voor het bureau zijn gerend. Zij schoten hem direct dood. Één agent zou gewond zijn geraakt.

12.50: De man zou op straat 'Allahu Akbar' ('Allah is groot') hebben geroepen, maar het is niet duidelijk wat hij van plan was.

12.40: De politie in de Parijse wijk Goutte-d'Or heeft een man doodgeschoten die volgens Franse media een mes en een bomgordel bij zich droeg.

Het nieuws komt precies een jaar nadat in dezelfde stad een aanslag werd gepleegd op het satirische weekblad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen elf mensen om het leven.

Goutte d'Or is een wijk in het noorden van Parijs met naar schatting ruim 28.000 inwoners.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Schietpartijen Parijs
« Reactie #117 Gepost op: januari 07, 2016, 13:55:46 »

december 21, 2015, 23:05:13
Salah Abdeslam 'huilde als een kind van twaalf'

De vermeende terrorist belde na de aanslagen in Parijs naar Hamza Attou en Mohammed Amri met de vraag om hem te komen oppikken. Zijn auto stond met pech in de Franse hoofdstad. Attou en Hamzi, beiden uit Molenbeek, gingen Abdeslam in de nacht van 13 op 14 november halen en brachten hem weer naar Brussel. Onderweg werden ze drie keer tegengehouden door de Franse politie maar ze mochten steeds doorrijden.


Wanhopig
De getuigenis van Attou lijkt het vermoeden te ondersteunen dat niet alles volgens plan is verlopen voor Salah Abdeslam. Onderweg naar Parijs vroeg Attou aan zijn compagnon Amri of hij dacht dat Salah iets te maken had met het bloedbad in Parijs.

Zijn antwoord: ,,Hij klonk wanhopig, het was net een kind van twaalf dat huilde aan de telefoon." Duidelijk nog steeds in paniek herhaalde Abdeslam tijdens de rit naar Brussel meerdere keren: ,,Breng me niet in verwarring."

Hulp
De mannen zagen een Salah die niet op zijn gemak was en smeekte om hulp. ,,Hij huilde en vertelde wat er gebeurd was", zei Attou. ,,Hij verklaarde dat hij achter de aanslagen zat en dat hij de tiende terrorist was."

Tijdens het traject klonk Salah ook mysterieus. ,,Ik ga me wreken", zei hij. ,,Ze zullen boeten voor de dood van mijn broer", voegde hij daar aan toe, zonder verder in detail te treden.

Spoorloos
Eind vorige week werd al bekend dat Abdeslam ternauwernood aan de politie wist te ontkomen toen hij ontsnapte uit zijn Belgische safehouse. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de vermeende terrorist. De politie hoopt door het horen van bekenden en getuigen meer duidelijkheid te krijgen.

Bron:AD
« Laatst bewerkt op: januari 07, 2016, 13:52:14 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 16, 2015, 20:15:44
'Voortvluchtige Abdeslam ontsnapt in meubel'

BRUSSEL - Twee à drie dagen na de bloedige aanslagen op 13 november in Parijs was een van de vermoedelijke daders, de Belg Salah Abdeslam, in een pand in Brussel dat in de gaten werd gehouden door de inlichtingendienst. Abdeslam is daar waarschijnlijk uit ontsnapt door zich in een meubel te verstoppen tijdens een verhuizing. Dit berichtte de Franstalige Belgische omroep RTBF woensdag.


Bronnen rond het onderzoek vertelden volgens de omroep dat Abdeslam, uit Parijs teruggekomen, in een pand in het Brusselse Molenbeek was. Toen daar maandagmiddag 16 november een inval werd gedaan, bleek de 26-jarige verdachte onvindbaar. "De meest logische verklaring voor zijn verdwijning is dat zijn medeplichtigen gebruik hebben gemaakt van een komen en gaan van verhuizers en meubels en hem in een meubel uit het pand hebben gesmokkeld", aldus de RTBF-bronnen.

De inval was om formele redenen pas maandagmiddag. Het rechterlijk bevel tot huiszoeking zou erg laat zijn gekomen. Abdeslam zou vroeg die maandag zijn ontkomen.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 15, 2015, 22:36:40
De leiding van de terreurafdeling zou boos op hem zijn omdat hij zich niet opofferde in Parijs. Na de aanslagen vluchtte hij per auto.

Misschien is hij allang vermoord door de IS

Gelogd
leef het leven


december 15, 2015, 21:32:18
Gevonden bomgordel Parijs was van Salah Abdeslam

De bomgordel die enkele weken geleden in de buurt van Parijs werd gevonden, was wel degelijk van de nog steeds voortvluchtige Salah Abdeslam. De politie komt tot die conclusie na het vergelijken van zijn DNA met zweet dat op de gordel is gevonden. Dat meldt CNN.


De bomgordel werd op 23 november aangetroffen in Montrouge. De ontsteker van de explosievengordel ontbrak. Volgens de politie werd het gsm-signaal van Salah Abdeslam gelokaliseerd in de buurt van Montrouge op de avond van de aanslagen in Parijs.

De politie vermoedt dat de 26-jarige Fransman zich op het laatste moment heeft bedacht en zijn bomgordel niet tot ontploffing heeft gebracht. Of dit het gevolg was van een technisch probleem of dat er een andere reden aan ten grondslag lag is niet duidelijk.

Aanslagen Parijs
Abdeslam lijkt de enige nog levende dader van de aanslagen in Parijs. Op 13 november kwamen bij verschillende aanslagen 129 personen om het leven. Abdeslam is sindsdien op de vlucht. In eerste instantie week hij uit richting België, maar daarna is zijn spoor verdwenen.

Niet alleen de politie zou jacht op Abdeslam maken, maar ook 'lokale verantwoordelijken van Islamitische Staat'. De leiding van de terreurafdeling zou boos op hem zijn omdat hij zich niet opofferde in Parijs. Na de aanslagen vluchtte hij per auto.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 10, 2015, 22:23:36
'Vriend van Abdeslam gespot in Genève'

 In Genève is dinsdag een bestelwagen met Belgisch nummer gesignaleerd met daarin een vriend van Salah Abdeslam, verdachte van de terreuraanslagen in Parijs. Dat meldt de Zwitserse krant Le Temps.


De politie van Genève sloeg donderdag alarm omdat zich mogelijk vier terreurverdachten in of rond de stad ophouden. De Zwitserse politie ontkent dat de verdachten iets te maken zouden hebben met de bloedige terroristische aanslagen vorige maand in Parijs. De stad verkeert in verhoogde staat van paraatheid.

Volgens een woordvoerder van de autoriteiten is de politie geïnformeerd over mensen die mogelijk 'gelinkt kunnen worden aan terrorisme'. Daarop werd de zoekactie ingesteld. ,,Van een verband met de aanslagen op 13 november in Parijs is niets bekend," aldus de woordvoerder.

Versterking
De politie in Genève is met eenheden uit andere delen van het land versterkt voor de zoektocht naar de verdachten. Ook in het complex van de Verenigde Naties (VN) in de stad is de beveiliging versterkt, met meer en zwaarder bewapende VN-beveiligers.

Een van de bewakers bij het gebouw heeft tegen persbureau Reuters gezegd dat de politie op zoek zou zijn naar vier verdachten. Zij zouden zich in de stad of dicht bij de Franse grens ophouden. Aan de grens is extra controle gekomen, melden Zwitserse media.

Volgens de site 20minutes is de politie op zoek naar een auto die in België geregisteerd staat. Deze auto zou minstens twee keer gezien zijn in het centrum van Genève tussen dinsdagavond en woensdagochtend.

Doorzoekingen in Brussel
Belgische autoriteiten hebben donderdagochtend in Brusselse gemeenten nog vier huiszoekingen gedaan in het onderzoek naar de dodelijke aanslagen in Parijs. Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Ook werd er niemand opgepakt, meldde het federaal parket, dat het terrorisme-onderzoek leidt.

Het ging om twee woningen in Laken, een opslagplaats in Anderlecht en een huiszoeking in Schaarbeek. Er deden zich volgens het parket geen bijzondere incidenten voor.

Woensdag werd een derde verdachte geïdentificeerd die betrokken zou zijn geweest bij de schietpartij in de popzaal Bataclan. Hij zou een 23-jarige man uit Straatsburg zijn geweest.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 04, 2015, 16:44:55
Terreurverdachte aanslag Parijs wilde nieuw uiterlijk'

Ali O, de 31-jarige in Molenbeek geboren Fransman beschrijft in zijn verklaring de laatste uren die hij met Salah Abdeslam doorbracht in Brussel. De Franse krant Le Monde wist de hand te leggen op de getuigenis van de man die de voortvluchtige Abdeslam na de aanslagen in Parijs een lift gaf.


Op 22 november wordt Ali O. aangehouden tijdens de antiterreuractie in België. In eerste instantie ontkent hij iets te maken te hebben met de aanslagen. Later bekent de man tegenover de rechercheurs dat hij na de aanslagen in Parijs Salah Abdeslam vervoerde in zijn zwarte Volkswagen Golf. Ali O. geeft ook al snel toe dat hij zichzichzelf had moeten melden bij de politie, maar dat vrienden hem dat hadden afgeraden.

O. is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Overdag werkt hij als lasser, 's avonds als koerier voor restaurants. Hij is een Fransman die in het Belgische Molenbeek woont.

Telefoon
Op zaterdag 14 november zou Ali O. een telefoontje hebben gekregen van zijn vriend Hamza Attou. Die laatste is ook aangehouden en wordt er van beschuldigd Salah Abdeslam samen met Mohammed Amri uit Parijs te hebben teruggereden.

Na het belletje treft Ali O. zijn vriend Attou in Laken. Daar blijkt Attou in het gezelschap te zijn van Salah Abdeslam, die een pet op zijn hoofd draagt, een grijze jas en donkere jeans aanheeft. De twee mannen nemen plaats in de auto en vragen Ali O. naar een café te rijden om een kopje koffie te drinken.

Al snel vraagt O. wat er is gebeurd met Brahim, de oudste broer van Salah. Hij weet dan nog niet dat die zichzelf opblies op de boulevard Voltaire in Parijs. ,,Stil'', krijgt hij als antwoord.

Voor het betreden van het café vraagt Salah Abdeslam zijn medepassagiers om hun telefoon in de auto achter te laten en de batterij eruit te halen. Dit om te voorkomen dat ze worden gelokaliseerd door de autoriteiten.

Gesprek
Volgens de verklaring heeft Ali O. een 'onwaarschijnlijk' gesprek van zo'n twintig minuten met Salah Abdeslam in het café. ,,Ik vroeg hem of hij direct of indirect iets te maken had met de aanslagen in Parijs.'' Salah bevestigt dit niet, maar onderbreekt het gesprek regelmatig om te informeren naar het aantal doden, het aantal zelfmoordterroristen van wie de naam inmiddels bekend is en het aantal agenten en militairen dat bij de bestorming is omgekomen.

,,Hij leek de situatie te analyseren, daardoor begreep ik dat hij er iets mee te maken had", verklaart Ali O. Even later zou Salah verklaren: ,,Mijn naam wordt overal genoemd. Ik had daar niet moeten zijn toen het gebeurde". Wanneer Ali O. aan Salah Abdeslam vraagt waarom hij hem had laten bellen, antwoordt Salah dat hij dat deed omdat Ali O. een vriend was van zijn broer Brahim.

Na het gesprek wil Salah naar Schaarbeek, een wijk ten noorden van Brussel, gebracht worden. Eenmaal daar omhelst de terreurverdachte Ali O. en fluistert in zijn oor dat hij van uiterlijk gaat veranderen. ,,Wij gaan elkaar nooit meer zien.''

Waar ging Salah vervolgens naartoe? Ali O. beweert dat hij Hamza Attou en de verdachte achterliet in Schaarbeek en vervolgens is gaan werken.

Vervolgd
Na de reeks huiszoekingen op de avond van 22 november wordt Ali O. opgepakt. Hij wordt beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie met terroristisch oogmerk en van terreurdaden.

,,Het is een schande dat mijn cliënt op die tweede grond wordt vervolgd, want uit alles blijkt dat er bij wat hij heeft gedaan geen enkele sprake was van een vooropgezet plan", voert zijn advocaat, Mr. Olivier Martins, aan. ,,Uit zijn telefonische verkeersgegevens blijkt immers dat hij de hele avond van de aanslagen thuis is geweest".

Geradicaliseerd
Ali O. geeft toe dat hij goed bevriend was met Brahim Abdeslam. De twee hebben dezelfde leeftijd en hun families komen uit hetzelfde dorp in Marokko. Volgens hem was echter nergens uit op te maken dat er op 13 november een slachting zou plaatsvinden. Wel had hij gemerkt dat Brahim 'de laatste tien maanden' was geradicaliseerd. Hij wilde 'een godsdienstiger leven leiden' en zijn café verkopen om geld te steken in een carwash.

Op de vraag waar Brahim kon hebben geleerd om met een kalasjnikov om te gaan, verklaarde Ali O. dat hij in augustus naar Marokko en in 2014 twintig dagen in Turkije was geweest. Op 11 november, twee dagen voor de aanslagen, had hij nog met de beide broers Abdeslam hasj gekocht.

Amper een week na de aanslagen, op 19 november, meldde de Spaanse tv-zender La Sexta dat de Franse politie een foto van Salah Abdeslam verspreidde waarop hij een bril en een pruik draagt. Toen was al het vermoeden dat hij zich heeft vermomd en een nieuwe naam gebruikt: Yassine Baghli.Amper een week na de aanslagen berichtte het Spaanse La Sexta
dat de Franse politie de waarschuwing verspreidt dat Salah
Abdeslam zich vermomt met een bril en een pruik


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2015, 15:08:06
ja was te voorspellen , had ik al eens ergens geschreven

Gelogd
leef het leven


november 30, 2015, 14:54:31
Abdeslam ontsnapt naar Syrië'

PARIJS - De Franse inlichtingendiensten gaan ervan uit dat Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, naar Syrië is ontkomen. Dat meldde zowel een bron dicht bij het onderzoek als een bron bij de terrorismebestrijding aan nieuwszender CNN.


Sinds de aanslagen, waarbij 130 mensen om het leven kwamen, zijn opsporingsdiensten op zoek naar de verdachte. Het leidde tot verschillende huiszoekingen in Frankrijk, België en Duitsland. Mede omdat Abdeslam voorvluchtig is, werd ook uitgegaan van een verhoogde terreurdreiging.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2015, 18:41:28
'Abdeslam kocht tien ontstekers bij Franse vuurwerkwinkel'

 Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, heeft enkele weken voor het drama tien elektrische ontstekers gekocht bij een vuurwerkbedrijf ten noorden van Parijs. Dat hebben Franse media dit weekend bekend gemaakt.


De eigenaar van het bedrijf in het departement Val-d'Oise zou na de aanslagen op 13 november zelf de veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht hebben. De krant Le Parisien baseert zich op informatie van meerdere bronnen die dicht bij het onderzoek staan. 

Bij de verkoop van een tiental elektrische ontstekers aan Salah Abdeslam in september of oktober zou de handelaar verbaasd zijn geweest over het gedrag van de klant. Abdeslam zou nadrukkelijk hebben gevraagd naar de betrouwbaarheid en de efficiëntie van de ontstekingsmechanismen, schrijft de krant. 

Sinds de aanslagen in Parijs waarbij 130 mensen om het leven kwamen, wordt de Belg Abdeslam gezocht omdat hij mee zou hebben gewerkt. De vuurwerkspecialist zou de verdachte herkend hebben toen diens naam en foto werden verspreid in het opsporingsbericht. Bij de aankoop van de ontstekers zou Salah Abdeslam hem zijn rijbewijs getoond hebben als bewijs van identiteit.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2015, 11:28:44

Gezochte Abdeslam zou café hebben bezocht in Brussel


Voortvluchtig terreurverdachte Salah Abdeslam heeft een dag na de aanslagen in Parijs een café bezocht in Brussel. Hij zou dat hebben gedaan samen met Ali O., de man die Abdeslam ophaalde bij een metrostation in de Belgische hoofdstad. Dit heeft O. gezegd tegen zijn advocaat, Olivier Martins.


Volgens de raadsman werd zijn cliënt op 14 november gebeld door een vriend om hem op te halen op station Bockstael in Laeken. De vriend was toen met Abdeslam.

Op de weg terug naar de Brusselse wijk Schaerbeek, stopten ze nog om in een café te zitten. 'Hij wist niet dat het Salah was die hij ophaalde en hij herkende hem niet meteen omdat hij een pet droeg', aldus Martins, zo meldt CNN. 'In de auto zei Salah tegen hem dat zijn broer Brahim zich had opgeblazen en mensen had gedood in Parijs.'

O. is een jeugdvriend van beide broers. Martins: 'Mijn cliënt was geschokt toen hij dat hoorde. Hij begreep het niet, hij kon niet meer helder denken. Volgens de advocaat zou hij een uur met Abdeslam hebben doorgebracht. Om 14 uur werd Abdeslam volgens justitie afgezet in Schaerbeek. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Ontstekers explosieven

Een rechter in Brussel bepaalde vrijdag dat O. nog zeker een maand moet worden vastgehouden. Hij is nog niet voor een strafbaar feit aangeklaagd. Volgens Martins is zijn cliënt onschuldig en was hij niet betrokken bij de aanslagen.

'U gaat mij niet vertellen dat als je Salah Abdeslam een paar kilometer door Brussel rondrijdt, je dan deel uitmaakt van een terroristische groep', aldus Martins.

Justitie in Parijs onderzoekt of Abdeslam tien elektrische ontstekers voor explosieven in september of oktober heeft gekocht bij een bedrijf ten noordwesten van Parijs. Een manager van de winkel heeft volgens de krant Le Parisien Abdeslam herkend aan de hand van de foto's die sinds de aanslagen van hem zijn verspreid.

Volgens de krant belde de manager de politie op om te melden dat hij de ontstekers indertijd aan Abdeslam had verkocht.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 27, 2015, 14:42:11
Al twee weken onder de radar dankzij deze gangstertruken

Salah Abdeslam (26) en Mohamed Abrini (20), de twee meeste gezochte terroristen van het moment, blijven voorlopig onder de radar. Ze rijden nu al 14 dagen een 'vlekkeloos parcours'. Volgens informanten zouden ze onderweg zijn naar Syrië. Zonder opgemerkt te worden. Hoe doen terroristen dat? Een analyse.
Geen enkele telecommunicatie


Terroristen die onder de radar willen blijven, houden zich aan een zeer strikte radiostilte. Dat vergt discipline. Geen gewone telefoon, geen satelliettelefoon, geen gsm-gebruik, geen internetverkeer. Alle ICT is uit den boze. Ze nemen ook geen risico's met gecodeerde berichten of wegwerp-gsm's. Ze weten maar al te goed dat digitale apparatuur naar hen kan leiden. Op het vlak van communicatiemiddelen worden ze door hun vlucht vijftig jaar teruggeslagen.


Safehouse

De voortvluchtigen maken steevast gebruik van zogenaamde safehouses of schuiladressen. Het Amerikaanse 'Combating Terrorism Center' ontdekte dat zowel Al Qaida, de taliban als IS een indrukwekkend netwerk van vaste safehouses gebruiken. IS heeft vermoedelijk ook honderden soortgelijke schuiloorden in West-Europese landen. Een paar tientallen zijn ontdekt, onder meer in Frankrijk en recent ook in Brussel. Safehouses zijn niet noodzakelijk betonnen bunkers met boobytraps. Terreurnetwerken huren bij voorkeur onopvallende huizen, appartementen of winkels, die dan bewoond worden door ogenschijnlijk brave gezinnetjes, maar die eigenlijk dienen om voortvluchtigen tijdelijk onderdak te geven.
Vervoerd zoals drugs

Ondanks de enorme klopjacht die op hen gehouden wordt, slagen veel terroristen er toch in om zich te verplaatsen van safehouse naar safehouse. Dankzij een klassieke truc die ontleend is aan drugstrafikanten. Net zoals een lading verdovende middelen, worden de terroristen in de laadruimte van een bestelwagentje gestopt. Een andere auto rijdt twee kilometer voor het bestelwagentje, een tweede een kilometer erachter. De verkenner en de volger staan via gsm in contact met de chauffeur van het bestelwagentje. Bij een eventuele politiecontrole of een andere onverwachte hindernis, slaat de verkenner alarm. Het bestelwagentje en de volger keren dan om en rijden terug naar een veilige plek.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 26, 2015, 01:45:52
Eagles of Death Metal wil terug naar Bataclan

De zanger en gitarist van de band Eagles of Death Metal wil binnenkort weer in Parijs optreden in de concertzaal die bij de aanslagen in een bloedbad veranderde. ,,Ik kan niet wachten om terug te gaan naar Parijs. Ik wil de eerste band zijn die in Le Bataclan speelt als het weer opengaat", vertelt Jesse Hughes in een interview met Vice.


,Ik wil terug, want ik was daar toen het even stil werd. Ik wil terug en leven", zegt de zanger vastbesloten in een gesprek met de website. ,,Ik zal misschien even bang zijn, want ik heb iets naars meegemaakt. Maar ik adem en kan vanavond met mijn zoontje praten."

De bandleden van Eagles of Death Metal hebben voor het eerst sinds de aanslag in het Bataclan-theater in Parijs een interivew gegeven. Afgelopen week plaatste Vice al een klein deel van het interview, woensdagavond werd het complete gesprek met de band online gezet (zie de video onder aan dit artikel). In het gesprek vertellen de bandleden over de ingrijpende gebeurtenis. ,,De schoten hielden zo'n tien minuten tot een kwartier aan. Soms hield het even op en voelde ik opluchting, maar daarna begon het weer. Daarna was er ineens een explosie. We wisten niet wat dat was", aldus bassist Matt McJunkins.

Tour afmaken
Ook Josh Homme, medeoprichter van Eagles of Death Metal, is aanwezig bij het interview. Hij was niet bij het optreden in Parijs, maar zijn bandleden namen gelijk contact met hem op na het drama. ,,Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde. Het was namelijk nog niet eens op het nieuws. Ik ben gelijk naar ons kantoor gegaan en ben begonnen met dingen regelen. Alles wat je op dat moment kan doen om ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk naar huis kunnen."

Bij de aanslag kwam crewlid Nick Alexander van Eagles of Death Metal om het leven. Hij was een van de negentig dodelijke slachtoffers. De band heeft de tour waar ze mee bezig waren afgebroken, maar wil die wel afmaken. ,,We hebben geen keus. We moeten de tour afmaken, niet alleen voor onszelf, onze fans en voor Nick, maar omdat dit ons leven is", aldus Josh.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/n74HBrrFnIc?rel=0[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 25, 2015, 23:41:45
Abaaoud en handlangers al langer op Molenbeekse lijst

Terreurverdachten Abdelhamid Abaaoud, Brahim Abdeslam en Salah Abdeslam stonden al sinds juni van dit jaar op een Belgische lijst met geradicaliseerde verdachten. Die lijst is in het bezit van de burgemeester van Molenbeek.


Volgens de Franse zender France 2 is na de aanslagen in Verviers begin dit jaar door de gemeente Molenbeek gevraagd om een dergelijke lijst. De overige 19 gemeenten die bij Brussel horen stelden dezelfde vraag. De burgemeester van Molenbeek ontving in juni van dit jaar een lijst met 80 namen, waaronder ook die van de Parijse verdachten.

Geschrapt
Abdelhamid Abaaoud stond op de lijst als zijnde 'geradicaliseerd en naar Syrië vertrokken'. De gemeente had hem dus uit de gemeentelijke basisadministratie geschrapt. De broers Abdeslam werden genoemd als 'geradicaliseerd, behorend tot de beweging van de moslimbroederschap'. Omdat zij nog steeds in Molenbeek woonden, begon de politie een onderzoek naar de twee.

De verantwoordelijkheid voor dat onderzoek lag echter bij de federale politie, die wel op de hoogte was, maar nog geen actie ondernam. De federale politie had bovendien aan de lokale politie gevraagd om zich niet bezig te houden met personen die op de lijst staan.

Vermoedelijk teruggekeerd
Tenslotte staat ook de naam van Mohamed Abrini, de man die sinds dinsdag internationaal gezocht wordt, op de lijst, als 'vermoedelijk in Syrië en vermoedelijk teruggekeerd'. Volgens het parket is Abrini teruggekeerd in België in juli van dit jaar. Momenteel wordt nog uitgezocht of hij inderdaad in Syrië is geweest. De gemeente was voornemens hem te schrappen uit de administratie, omdat zij zijn terugkeer niet kon controleren.

Daarentegen staan Mohamed Amri en Hamza Attou, de mannen die Salah Abdeslam van Parijs naar Brussel vervoerd zouden hebben na de aanslagen, niet op de lijst. Dat geldt ook voor Ali O., een Fransman die in Molenbeek woont en eveneens verdachte is in België. Het gaat dan ook niet om een lijst met terroristen, maar om vermoedelijk geradicaliseerde, aan de moslimbroederschap gelieerde of tot radicale groeperingen behorende personen.

Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 24, 2015, 18:45:35
Gezocht: Mohamed Abrini, chauffeur van Abdeslam

De federale politie vraagt uit te kijken naar Mohamed Abrini, de man die werd gefilmd toen hij Salah Abdeslam vervoerde.


De 30-jarige werd op 11 november 2015, twee dagen voor de aanslagen in Parijs, omstreeks 19.00 uur gefilmd samen met Salah Abdeslam in een tankstation in Ressons. Dat ligt op de autosnelweg richting Parijs.

Mohamed Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt werd bij het plegen van de aanslagen. Deze man wordt actief opgespoord door de Belgische en Franse politiediensten, luidt het.

Gevaarlijk
Abrini is 1m75 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft een getaande huid, bruine ogen, donker haar en een smal gelaat.

De man is gevaarlijk en gewapend. Er wordt aan iedereen die betrokkene opmerkt gevraagd om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen.

Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Schietpartijen Parijs
« Reactie #103 Gepost op: november 24, 2015, 18:45:35 »