Nowlive.eu

Registreren
 

Schietpartijen Parijs
gelezen 41995 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
november 14, 2015, 02:07:11
#12
LIVE: Drama Parijs nog niet voorbij, al 140 doden

Op verschillende plekken in Parijs zijn vrijdagavond aanslagen gepleegd. Er zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Volg het laatste nieuws in ons liveblog


1.57: België gaat na verscherpte controles uitvoeren aan de Franse grens, heeft een woordvoerder van de Belgische regering tegen persbureau Reuters gezegd. Ook het trein- en vliegverkeer worden gecheckt.

1.52: President Hollande en premier Valls hebben een bezoek gebracht aan theater Bataclan. Dat laat het presidentiële paleis in Parijs weten. Daar kondigde Hollande een 'meedogenloos' gevecht aan tegen terroristen.

01.46: Franse terreurbestrijders waren al maanden bang voor een serie nieuwe aanslagen. Dit heeft een hooggeplaatste medewerker van de Franse veiligheidsdiensten, die niet met naam genoemd wil worden, gezegd tegen de krant Le Figaro. ,,Experts hadden gewaarschuwd dat islamitische aanslagen op een ongekend grote schaal werden voorbereid tegen Frankrijk en dat het bijna onmogelijk zou zijn om dat af te wenden'', aldus de bron.


01.34: Het dodental zou gestegen zijn naar 140. Ongeveer 100 mensen kwamen om in het Bataclan Theater. 40 mensen kwamen om bij andere aanslagen in de stad.

01.25: Franse luchthavens gaan niet dicht vanwege de aanslagen in Parijs van vrijdagavond. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Ook treinen blijven rijden. Eerder werd bekend dat de Franse grenzen werden gesloten. President François Hollande heeft de noodtoestand in heel Frankrijk afgekondigd.

01.12: In theater Bataclan zouden tientallen doden zijn gevallen. Dat meldt de Franse krant Le Monde. Speciale eenheden van de politie beëindigde de gijzeling vlak na middernacht. Bij de bestorming van het gebouw zijn drie terroristen gedood. Enkele terroristen zouden op de vlucht zijn geslagen.

01.03: President Hollande annuleert zijn trip naar G20 en roept morgen de Defensieraad bijeen. De raad komt om 09uur bijeen. De Franse regering heeft een noodnummer ingesteld: +33(0)8 00 40 60 05

00.54: De gijzeling in Bataclan is beëindigd. Twee terroristen zijn gedood. Een politieman sprak van een slachting; de aanvallers zouden niet alleen op de concertbezoekers hebben geschoten, maar ook explosieven naar hen hebben gegooid. Volgens beide zegslieden zal het aantal doden fors stijgen

00.48: Rusland veroordeelt de vreselijke aanslagen en de onmenselijke moorden in Parijs en is bereid alle hulp te bieden in het onderzoek naar deze terroristische misdaden, aldus woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin. Poetin heeft zijn medeleven, steun en solidariteit namens Rusland aangeboden aan Francois Hollande en alle Fransen

00.30: De Franse politie bestormt op dit moment de muziekhal Bataclan. Met explosies en schoten wordt geprobeerd om de gegijzelden te bevrijden. Mensen worden op een brancard naar buiten gebracht. Franse media mogen niet meer live uitzenden bij Bataclan om veiligheidsredenen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Schietpartijen Parijs
« Reactie #12 Gepost op: november 14, 2015, 02:07:11 »

november 14, 2015, 01:15:38
#11
'Twee terroristen gedood na gijzeling Parijse concerthal Bataclan'

Bij een gijzeling in de Parijse concerthal Bataclan zijn vrijdagavond mogelijk 35 doden gevallen, zo meldt de politie volgens persbureau AP en Franse media. Er werden zo'n 100 mensen gegijzeld in het pand. De gijzeling was rond 01:00 uur voorbij, nadat de politie het gebouw had bestormd. Daarbij zijn naar verluidt twee terroristen gedood.


Na middernacht zouden meerdere mensen per brancard uit het gebouw zijn gehaald. Vanwege de veiligheid mochten Franse media vanaf 00:45 uur niet meer live uitzenden vanaf de locatie.

Uit de eerste ooggetuigenverklaringen blijkt dat er zes á acht gijzelnemers in het gebouw waren. Zij droegen volgens ooggetuigen die op CNN hebben gesproken geen maskers of vermommingen en zouden opvallend jong zijn.

De gijzelnemers zouden tien minuten lang zonder iets te zeggen op de aanwezige menigte hebben geschoten, evenals op de politie, die terugschoot. Daarbij zou zouden gijzelnemers 'allahou akbar!' ('God is de grootste!') hebben geroepen.

Ooggetuigen spreken van een 'bloedbad'. Bij de schietpartij zou een journalist van de Franse krant Le Monde in zijn schouder zijn geraakt. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Een van de gijzelnemers in het gebouw zou ook explosieven bij zich hebben gehad.

Noodtoestand
Vrijdagavond speelde Eagles of Death Metal, een garagerockband, in de zaal. Het is nog niet duidelijk hoe het met de leden van de band gaat, zo meldt het management op Twitter.

Burgemeester Anne Hidalgo is inmiddels aangekomen bij Bataclan. Minimaal 200 soldaten zijn naar het tiende en elfde arrondissement in Parijs gestuurd om 'deel te nemen aan het veiligstellen van de regio', aldus de militaire gouverneur van Parijs.

De Franse president Hollande riep rond middernacht de noodtoestand uit voor Frankrijk en kondigde aan dat de grenzen van het land worden gesloten.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:55:23
#10
Politie probeert gijzeling in theater Parijs te beëindigen

Anti-terreureenheden zouden bezig zijn om de gijzeling te beëindigen in het theater Bataclan in Parijs. Er zijn vlak na middernacht meerdere explosies en schoten gehoord. Ooggetuigen melden dat veel mensen naar buiten komen, sommigen op brancards.


Journalisten ter plekke zeggen dat ze niet meer live mogen uitzenden vanwege de bevrijdingsactie.

Een bezoeker die wist te ontkomen zei tegen CNN dat hij ongeveer twintig lichamen zag liggen in het theater. Hij zag ook veel zwaargewonden. Volgens hem schoten de daders minutenlang om hen heen.

De gijzelaars in het theater hadden volgens de ooggetuige maskers op en droegen zwarte kleding.

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:39:47
#9
Sky News Live
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/y60wDzZt8yg?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:33:15
#8

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:30:04
#7
Hollande: We moeten sterk blijven, niet laten leiden door angst


 President François Hollande heeft vrijdag in heel Frankrijk de noodtoestand afgekondigd. Ook worden de grenzen gesloten. Aanleiding voor de maatregelen vormt een reeks terreuraanslagen in Parijs, die aan tientallen mensen het leven hebben gekost.


In een televisietoespraak zei Hollande dat het land pal zal staan en verenigd tegen de aanvallers. Hij zei dat veiligheidstroepen bezig zijn met een actie om een van de aangevallen plaatsen te ontzetten. ,,Het is een verschrikking'', zei hij.

,,De hoogste staat van beveiliging is ingetreden, dat betekent dat openbare gelegenheden dicht gaan'', aldus Hollande in de emotionele verklaring. ,,Daarnaast gaan de grenzen dicht. Niemand mag Frankrijk in zo lang de aanslagen gaande zijn. Het raakt mij in het hart. We moeten solidariteit tonen aan de nabestaanden van de slachtoffers. We moeten sterk blijven en ons niet laten leiden door angst.''

De Amerikaanse president Barack Obama noemde de aanslagen ,,schandalige poging om mensen te terroriseren''. Obama zei dat de Verenigde Staten de situatie nauwgezet volgen en Frankrijk daar waar het kan zullen helpen. ,,Frankrijk is onze oudste bondgenoot. Het Franse en Amerikaanse volk hebben altijd schouder aan schouder gestaan'', zei Obama. Die benadrukte dat de VS ook nu achter Frankrijk staan ,,in de strijd tegen terrorisme en extremisme''.

Pray for Paris
Op Twitter is de hashtag #prayforparis in het leven geroepen.Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:11:03
#6
Cameron gechoqueerd door aanslagen in Parijs

 Premier Cameron van Groot-Brittannië reageert geschokt door de aanslagen in Parijs. Op Twitter schrijft hij dat zijn gedachten en gebeden bij het Franse volk zijn. HIj zegde ook hulp toe aan de Franse autoriteiten. ,,We zullen alles doen wat we kunnen om te helpen.''


Trainer van het nationale elftal van Duitsland reageerde geschokt. Duitsland speelde een oefenwedstrijd in Parijs. ,,De sport treedt nu even naar de achtergrond", aldus Löw.

Ook premier Rutte en president Obama reageerden op de gebeurtenissen.

 Minister-president Mark Rutte is geschokt door de toestand in Parijs, zo liet hij weten.

,,De situatie is nog zeer onoverzichtelijk, maar het is duidelijk dat er veel slachtoffers te betreuren zijn. Dat is werkelijk afschuwelijk en heel Nederland leeft met Frankrijk mee. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. We volgen de situatie nauwlettend, ook via onze ambassade in Parijs, en de Fransen kunnen op onze steun rekenen''', aldus de premier.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 14, 2015, 00:07:47
#5
Hollande: noodtoestand Frankrijk, alle grenzen dichten

De Franse president Hollande heeft de noodtoestand in heel Frankrijk afgekondigd. Alle grenzen gaan dicht, maakte hij bekend in een verklaring voor de pers.

Volgens Hollande zijn er nog steeds aanslagen aan de gang. Waar heeft hij niet gezegd. De president zei dat het leger wordt ingeschakeld om meer aanslagen te voorkomen.
Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 13, 2015, 23:45:31
#4

Aanslagen in Parijs: 'zeker 60 doden'

Bij meerdere gelijktijdige aanvallen in Parijs zijn vrijdagavond zeker zestig doden gevallen. Dat meldt de Franse politie. Er was sprake van zeker drie schietpartijen. In de buurt van het Stade de France, waar op dat moment een wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland aan de gang was, waren meerdere explosies.


In het Parijse theater en concerthal Bataclan is een gijzeling gaande. Persbureau AP meldt op basis van een politieagent dat er minstens 100 gijzelaars worden vastgehouden in Bataclan. Ook in het theater is door meerdere mensen geschoten, meldden gewonden die het gebouw uitkwamen. Daarbij zou allahoe akbar zijn geroepen. CNN meldt dat er zes tot acht schutters aanwezig zijn in het concertgebouw.

Volgens de Franse krant Le Figaro zijn er bij de concertzaal sinds tien minuten schoten te horen. Een arrestatieteam van de politie is ter plekke en zou via de hogergelegen verdiepingen naar binnen proberen te schieten.

De Franse krant Libération meldt op basis van politiebronnen dat één van de gijzelnemers in Bataclan bommen bij zich zou hebben.

Schietpartij in restaurant

Bij de schietpartij in een restaurant in het elfde arrondissement zijn elf doden gevallen, meldt persbureau Reuters. Een schutter met een machinepistool bestormde het restaurant Le Petit Cambodien.

De politie vraagt alle inwoners dekking te zoeken in de gebouwen en sluit geleidelijk alle omliggende straten. Alle bars, restaurants en terrassen in de buurt van de schietpartijen worden geëvacueerd.

Reuters meldt dat Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen geloven dat de aanslagen gecoördineerde acties zijn. Dat zei een bron dichtbij de inlichtingendiensten. 'Dit lijkt duidelijk op een gecoördineerde serie aanslagen'.

 Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Explosies

Vlak bij het Stade de France, het grootste voetbalstadion van Frankrijk in Saint-Denis vlak bij Parijs, hebben zich tegelijkertijd meerdere explosies voorgedaan. Daarbij zijn zeker drie doden gevallen, meldt de krant Le Figaro op gezag van de politie. De oorzaak van de explosie is onbekend. In het stadion vond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats tussen Frankrijk en Duitsland. De klappen waren volgens een AP-verslaggever in het stadion luid genoeg om het gejoel van de toeschouwers te overstemmen. Meteen daarna klonken sirenes en draaide een helkiopter rondjes in de lucht.

De Franse president François Hollande is geëvacueerd, meldt iTele. Hollande is naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gebracht, waar een spoedberaad plaatsvindt.

De wedstrijd is inmiddels afgelopen. Een journalist van weekblad L'Express die in het stadion aanwezig is, meldt 'oplopende spanning'. De 80 duizend aanwezigen kunnen het stadion maar aan een kant verlaten. 'Ons wordt uitgelegd dat de situatie nog niet onder controle is.' De toeschouwers zijn na het laatste fluitsignaal het veld opgelopen.

Op Radio 1 reageert Simon Kuper, journalist en columnist voor de Financial Times. Hij vertelt dat het publiek het stadion niet uit mocht, omdat het buiten te gevaarlijk is. 'De sfeer is een beetje raar, maar er wordt wel gejuicht als Frankrijk heeft gescoord. Het is een verwarrende en beangstigende nacht.' Kuper is in het stadion voor de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland, die nog drie tot vier minuten duurt. Over 7 maanden begint het EK voetbal in het Stade de France.Bron:VKGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 13, 2015, 23:15:06
#3
Live: 'Zeker veertig doden bij aanslagen in Parijs,

gijzeling aan de gang in concertzaal'


23:25
Gijzeling

In concertzaal Bataclan zouden ongeveer honderd mensen worden gegijzeld, aldus persbureau AP. De Amerikaanse nieuwszender meldt dat er zes tot acht schutters in de zaal zijn.

Volgens de Franse krant Le Figaro zijn er bij de concertzaal sinds tien minuten schoten te horen. Een arrestatieteam van de politie is ter plekke en zou via de hogergelegen verdiepingen naar binnen proberen te schieten.

23:20
'Het leken net rotjes'

De Nederlandse toeriste Nathalie Kalff (42) is op dit moment in Parijs voor open dagen van kunstacademies. ‘Ik dacht dat ik rotjes hoorde, maar kreeg ineens allemaal berichten vanuit Nederland. Toen hoorde ik pas wat er aan de hand was. Ik word gek van de sirenes, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt', zegt ze tegen de Volkskrant.

Zij verblijft op dit moment op de Quai de Jemmapes, op een kilometer afstand van het Place de République waar de eerste schietpartij plaatsvond. ‘Er lopen hier gewoon nog mensen op straat, veel mensen staan te bellen. Het lijkt er niet op dat er veel paniek is.’

23:19
'We hoorden opeens kalasjnikovs'

AT5-verslaggeefster Suzan Yücel is in Parijs en zou gaan eten bij Le Petit Cambodge. In het televisieprogramma Pauw vertelde ze dat het restaurant vol zat toen ze er naar binnen wilde, en dat ze met haar tafelgenoot aan de overkant iets ging drinken omdat ze nog 20 minuten moest wachten.

'Toen hoorden we in een keer de kalasjnikovs af gaan. Ik heb mijn drankje weggegooid en ben keihard gaan rennen.' Yücel rende naar de andere kant van de straat, toen ze weer een Hkalasjnikov hoorde afgaan. Ze wist niet zeker of het vuurwerk was, een geweer of iets anders. 'Iedereen was heel erg in de war.' (...) 'Ik stond met mijn rug naar het restaurant, ik ben zodra ik de schoten hoorde zo hard mogelijk gaan rennen. (...) Het enige dat ik wilde was wegwezen.'

23:14
Veertig doden

Volgens Franse media zijn er inmiddels veertig doden geteld in Parijs.

23:11
Politie

De Franse politie heeft bevestigd dat er zeker elf doden zijn gevallen bij een schietpartij in het elfde arrondissement. Er zouden bij concertzaal Bataclan zeker vijftien doden zijn gevallen. Verder is daar een gijzeling aan de gang.

23:08
Dertig doden

Het dodental loopt rap op. Persbureau AFP meldt inmiddels dertig doden.


23:04
Meer doden

Meerdere persbureaus melden nu dat het dodental bij de meerdere geweldsincidenten in Parijs is opgelopen tot 26.

 23:03
Concert

In concertzaal Bataclan, waar momenteel zestig mensen zouden worden gegijzeld, was een concert van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal aan de gang.


, 23:01
Explosie

Op Twitter is onderstaande video geplaatst, die lijkt te zijn opgenomen kort na de explosie bij Stade de France.

 22:59
Lichaam

Volgens BFMTV, de grootste Franse nieuwszender, is er een lichaam zonder ledematen aangetroffen bij Stade de France.

22:53
Gijzeling

Steeds meer media bevestigen dat er een gijzeling aan de gang is in concertzaal Bataclan. Cafés in de buurt worden gesloten, aldus een journalist die ter plaatse is. Er zouden zestig mensen worden vastgehouden door twee gewapende mannen.


 22:48
Supporters vast in stadion

Op Radio 1 reageert Simon Kuper, journalist en columnist voor de Financial Times. Hij vertelt dat het publiek het stadion niet uit mag, omdat het buiten te gevaarlijk is. 'De sfeer is een beetje raar, maar er wordt wel gejuicht als Frankrijk heeft gescoord. Het is een verwarrende en beangstigende nacht.' Kuper is in het stadion voor de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland, die nog drie tot vier minuten duurt.

 22:45
Chaotisch

Er is nog weinig officieel bekend over wat er aan de hand is in Parijs. Franse media melden zeker achttien doden bij de schietpartij in een restaurant. Ook zou er een gijzeling aan de gang zijn bij een concertzaal en zou er een in ieder geval een explosie zijn geweest in een bar nabij Stade de France - het stadion waar het Franse nationale voetbalteam vanavond een wedstrijd speelde.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/live
« Laatst bewerkt op: november 13, 2015, 23:29:31 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 13, 2015, 23:07:38
#2
18 doden bij schietpartijen, explosies in Parijs'

Bij meerdere gelijktijdige aanvallen in Parijs zijn vrijdagavond zeker 18 doden gevallen. Dat meldt de Franse politie. Er was sprake van zeker drie schietpartijen. In de buurt van het Stade de France, waar op dat moment een wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland aan de gang was, waren meerdere explosies.


De schietpartijen vonden plaats in de rue de la Fontaine au roi, in de rue de Charenton en bij het Parijse theater en concerthal Bataclan. Op die laatste locatie is een gijzeling gaande. Dat meldde Franse media op gezag van de politie. Er zouden zestig mensen worden vastgehouden, meldden Franse media.

De politie vraagt alle inwoners dekking te zoeken in de gebouwen en sluit geleidelijk alle omliggende straten. Alle bars, restaurants en terrassen in de buurt van de schietpartijen worden geëvacueerd.

De schutters zijn nog niet aangehouden.

Explosies

De Franse zender iTele rapporteert ook meerdere explosies bij het Stade de France, een stadion in de Parijse voorstad Saint-Denis. De oorzaak van de explosie is onbekend. In het stadion vond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd plaats tussen Frankrijk en Duitsland.

De Franse president François Hollande is geëvacueerd, meldt iTele. Hollande is naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gebracht. Voor de overige aanwezigen is het stadion afgesloten; zij mogen het stadion niet verlaten.

Op Radio 1 reageert Simon Kuper, journalist en columnist voor de Financial Times. Hij vertelt dat het publiek het stadion niet uit mogen, omdat het buiten te gevaarlijk is. 'De sfeer is een beetje raar, maar er wordt wel gejuicht als Frankrijk heeft gescoord. Het is een verwarrende en beangstigende nacht.' Kuper is in het stadion voor de wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland, die nog drie tot vier minuten duurt.

Over 7 maanden begint het EK voetbal in het Stade de France.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 13, 2015, 23:04:06
#1

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Schietpartijen Parijs
« Reactie #1 Gepost op: november 13, 2015, 23:04:06 »