Nowlive.eu

Registreren
 

Orkaan Irma / José
gelezen 5601 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 15, 2017, 18:08:50
#33
Teller actie Sint-Maarten op 7,3 miljoen

HILVERSUM - Tot nog toe is ruim 7 miljoen euro opgehaald voor hulp aan het door de orkaan Irma getroffen eiland Sint-Maarten.


Dat is in de namiddag bekendgemaakt tijdens de nationale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten, die wordt uitgezonden op commerciële en publieke radio- en tv-zenders. De teller staat op 7.347.280 euro.

Bij de vorige tussenstand, vroeg in de middag, bedroeg het opgehaalde bedrag nog 6.125.273 euro. Bij het begin van de actiedag was de stand 5,2 miljoen.
Bekende Nederlanders

Diverse bekende Nederlanders in het belpanel werken zich in het zweet om de vele donaties voor giro 5125 te noteren. ,,Het gaat continu door", zegt presentator en wetenschapsjournalist Diederik Jekel tussen alle telefoontjes door. ,,Ik hoop dat het zo blijft, want er is gewoon heel veel geld nodig. Ik krijg alleen maar heel lieve mensen aan de telefoon die geven wat ze kunnen geven."

3FM-dj's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen sluiten zich daarbij aan. ,,Het is hard werken", grapt het radioduo.

De actiedag voor Sint-Maarten gaat nog tot vrijdagavond laat door. In Beeld en Geluid treden nog diverse artiesten op en komen ook verschillende bekende YouTubers in actie om via sociale media actie te voeren. Op NPO 1 begint om 21.30 uur de tv-uitzending Nederland helpt Sint-Maarten.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Orkaan Irma / José
« Reactie #33 Gepost op: september 15, 2017, 18:08:50 »

september 11, 2017, 12:57:02
#32
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/Twv0jyMeDKI[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 11, 2017, 11:31:33
#31
De ravage van orkaan Irma

De orkaan Irma heeft de Amerikaanse staat Florida bereikt. Eerder deze week richtte de orkaan een ravage aan op de Caribische eilanden, waaronder Sint-Maarten. Daarna kreeg Cuba de kracht van de orkaan te verduren. Wat weten we tot nu toe over de gevolgen?


Het totale dodenaantal in het Caribisch gebied staat nu op 24.

De impact van orkaan José lijkt mee te gaan vallen, die orkaan boog af en trok zo net langs Sint-Maarten en gaat nu steeds verder van het Caribisch gebied af.

Nederlands Sint-Maarten

Op het Nederlandse deel van Sint-Maarten zijn tot nu toe vier dodelijke slachtoffers te betreuren, er zijn zeker 11 ernstig gewonden.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwam orkaan Irma aan boven Sint-Maarten. Daar richtte de orkaan een enorme ravage aan. Bomen werden geknakt, boten in de haven zonken en de straten kwamen vol puin te liggen. Een eerder gebrek aan communicatie met het eiland kwam door een geknakte grote zendmast.

De commandant van een Nederlands marineschip omschreef de situatie als 'compleet bizar'. Er waren meldingen van plunderingen, volgens commandant Menno van der Eerden waren de mensen 'ontredderd'. Aan die plunderingen komt nu een einde met extra politie-inzet en het aan wal zetten van mariniers. Er zijn inmiddels 550 militairen op het eiland.
Saba en Sint-Eustatius

De situatie op Saba en Sint-Eustatius lijkt zich volgens premier Mark Rutte enigszins te normaliseren. Wel blijft de voedsel- en drinkwatervoorziening hier een probleem.
Frans Sint-Maarten

Het dodental op het Franse deel van het eiland, Saint Martin, staat inmiddels op tien. Er zijn daar zeker 23 gewonden geteld.

Frankrijk wil gebruik gaan maken  van het vliegveld van Sint-Maarten op het Nederlandse deel van het eiland. ,,We helpen elkaar waar het kan", zei premier Rutte over de samenwerking met Frankrijk.

Op Cuba zijn tot nu toe geen meldingen van dodelijke slachtoffers, wel is de schade enorm. De straten van Havana liepen vol water en er zijn veel huizen ingestort.

Duizenden bewoners van de Cubaanse kuststrook waren door het leger uit voorzorg naar schuilplekken gebracht. De overheid liet tevens ongeveer 5000 toeristen uit de hotels en resorts langs de kust naar veiliger plekken brengen.
Florida

De orkaan heeft het meest zuidelijke punt van de Amerikaanse staat Florida inmiddels bereikt. In de staat is de afgelopen dagen een massale evacuatie op gang gekomen. Onder andere inwoners van Miami, aan de oostkust, werden landinwaarts gedirigeerd.

Orkaan Irma is iets afgebogen en zal uiteindelijk verder trekken lands de westkust van Florida. Er is een waarschuwing uitgegaan voor een stormvloed. Het water kan op sommige plaatsen drie meter hoog in de straten komen te staan.

In Florida zijn tot nu toe drie doden gevallen bij verkeersongelukken die zich voordeden in de chaos rondom de aanstormende orkaan. Irma is inmiddels afgezwakt tot een categorie 1.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 19:53:29
#30
Kijk mee---- Klik --->> 
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 19:41:51
#29
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 19:30:15
#28
Live


.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/Acap3IrCYYk[/video]


« Laatst bewerkt op: september 10, 2017, 19:35:36 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 19:05:37
#27
Kijk live mee.....[video=580,385]//www.youtube.com/embed/dmofY9LgrHA[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 18:43:55
#26
Eerste doden in Florida door orkaan Irma

MIAMI - UPDATE 18.25 UUR - Verkeersongelukken door het slechte weer in Florida hebben al aan minstens drie mensen het leven gekost, zo meldt nieuwszender ABC. Het oog van orkaan Irma is inmiddels de Keys-eilanden gepasseerd en trekt richting het vaste land.


In Monroe County verongelukte een man toen hij de macht over het stuur van zijn vrachtwagen verloor. Ook de twee andere doden vielen in het verkeer.

De gouverneur van Florida, Rick Scott, maakt zich grote zorgen over de westkust van Florida, zo liet hij weten. Zodra Irma het vasteland bereikt, zal ze vermoedelijk de westelijke kustlijn volgen. Tussen Fort Myers en Tampa moeten de achtergebleven bewoners zich volgens de meteorologen voorbereiden op vloedgolven van 4,5 meter hoog. De orkaan is momenteel categorie 4, met windsnelheden tot zo'n 215 kilometer per uur.
Straten Miami zijn rivieren

Het National Hurricane Center in Miami waarschuwt voor levensgevaarlijke overstromingen in het westen van florida als gevolg van orkaan Irma. In de straten van Miami staat inmiddels zo’n 60 centimeter water.

Als voorloper van de te verwachten ellende zitten ruim 1,3 miljoen klanten zonder stroom.

Het oog van de storm bevindt zich momenteel op zo’n 25 kilometer ten zuidwesten van Key West, de uiterste, zuidwestelijke punt van de eilandengroep bij het vasteland van de staat Florida.
Politie onbereikbaar

De autoriteiten verzoeken de inwoners met klem om binnen te blijven. De politie van Miami is inmiddels onbereikbaar. Agenten zijn geëvacueerd.
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 14:30:36
#25
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/6EFh4p9gr9I[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 14:16:51
#24
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/mguqotRlO6s[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 14:10:54
#23
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/xL8fPMk1Cs4[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 14:08:59
#22
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/Hx74qrk--fI[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 14:00:11
#21
« Laatst bewerkt op: september 10, 2017, 14:37:18 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 10, 2017, 13:57:32
#20
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/nvCoxtLB2WM[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 09, 2017, 18:40:48
#19
Toeristen terug naar ramphotels

Tot hun stomme verbazing moeten tientallen Nederlandse toeristen weer terugkeren naar hun ramphotels op Sint-Maarten. Zij kregen van lokale autoriteiten te horen dat de Nederlandse regering evacuatie verbiedt.


De Nederlanders zijn vanochtend met busjes naar het vliegveld gebracht, net als honderden gestrande mensen van andere nationaliteiten. „Op de luchthaven vliegen Amerikaanse Hercules-toestellen af en aan om hun burgers in veiligheid te brengen. Er is zelfs een Canadees passagiersvliegtuig aangekomen en vertrokken om Canadezen te repatriëren. We zien ook andere charters om reizigers mee te nemen. De Nederlanders blijven staan”, zegt Dick Algra.

De gepensioneerde KLM-captain is met zijn vrouw Kitty op vakantie in Sint-Maarten, heeft orkaan Irma overleefd, maar wil nu zo snel mogelijk weg. „Nederlandse burgervliegtuigen krijgen volgens onze informatie geen toestemming van Den Haag om te landen op Sint-Maarten. Als dat klopt, is dat even schandalig als onbegrijpelijk”, vindt Algra.

Hij heeft even contact met De Telegraaf, terwijl alle Nederlandse toeristen op het vliegveld weer in busjes worden geladen om terug te keren naar alle ellende die monsterorkaan Irma heeft achtergelaten. Orkaan José zal vannacht iets ten noorden van het verwoeste vakantie-eiland voorbijtrekken met opnieuw een harde wind en heel veel regen.

Maar nu is het nog prima weer. Als piloot stel ik vast dat iedere ervaren vlieger hier makkelijk zelf op zicht kan landen en opstijgen, ook al is de luchtverkeersleiding niet operationeel. De baan ziet er picobello uit en er zijn nog genoeg faciliteiten om passagiers in te laden. Een raadsel waarom Nederland dat niet toelaat”, laat Algra woedend weten.

Reisorganisatie TUI bevestigt de barrières die de Nederlandse overheid opwerpt om landgenoten uit Sint-Maarten te evacueren. „Wij hebben in de regio allang vliegtuigen klaarstaan, maar we mogen gewoon niet vliegen. Het is onduidelijk waarom niet. Vliegtechnisch zijn er vandaag in ieder geval geen problemen”, aldus de woordvoerster.

Volgens haar begint er na lang aandringen bij het Nederlandse ministerie wel ’schot te komen’ in de toestemming om alsnog op Sint-Maarten te landen om Nederlanders op te halen. „Helaas lukt dat niet meer voor de nieuwe storm. Zodra José voorbij is, zullen we een vliegtuig naar het eiland dirigeren.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Orkaan Irma / José
« Reactie #19 Gepost op: september 09, 2017, 18:40:48 »