Nowlive.eu

Registreren
 

Orkaan Irma / José
gelezen 5626 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 09, 2017, 17:11:19
#18
Nederlanders radeloos naar vliegveld


De evacuatie van toeristen en zakenmensen uit Sint-Maarten, onderwie tientallen Nederlandse vakantiegangers, zou zijn begonnen. Dat melden bronnen op het rampeiland aan De Telegraaf.


Volgens directeur Paul Boetekees van het Holland House Beach Hotel worden zijn gasten nu met een busje naar het vliegveld gebracht. „Haast is geboden, want vannacht komt orkaan José langs, mogelijk even verwoestend als Irma. We horen dat er in allerijl luchtbruggen worden opgezet naar Puerto Rico, met name voor Amerikanen, en naar Curacao”, vertelt Boetekees. Met zijn twintig personeelsleden verschanst hij zich in de kelder.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil de luchtbrug niet bevestigen. „Wij evacueren voorlopig alleen mensen om medische redenen. Wat reisorganisaties zelf organiseren om hun toeristen daar weg te halen, weten we niet.”
Militair terrein

Het probleem is volgens TUI dat de luchthaven militair terrein is geworden. „We hebben in de Cariben vliegtuigen klaarstaan om onze klanten in veiligheid te brengen, maar krijgen geen toestemming om op Sint-Maarten te landen. Ondanks dat we daar steeds bij de Nederlandse regering op aandringen”, aldus de woordvoerster.

Naar schatting zijn er nog altijd een paar honderd Nederlanders op Sint-Maarten. Volgens TUI zou er al een passagiersvliegtuig van de Canadese vakantievlieger Sunwing zijn aangekomen op Sint-Maarten om Canadese burgers weg te halen. „Met die maatschappij werken wij ook samen.”

Volgens Boetekees raken de voorraden op, er is bijna geen diesel voor de generator meer, en nog maar voor een paar dagen water. „De beveiliging op straat is ondanks alle beloften om te huilen. Er zijn veel te weinig militairen en politie, in tegenstelling tot het Franse deel. We moeten ons eigen hotel met honden bewaken tegen plunderaars.”

Nederlanders trekken naar verluidt radeloos naar het vliegveld in de hoop vandaag weg te komen. Van de luchthaven is overigens niets over na orkaan Irma, maar de baan is intact en schoongemaakt. Vliegtuigen moeten er wel zonder luchtverkeersleiding kunnen landen en opstijgen.

Hulpeloze toeristen raken in paniek, omdat de sfeer in Philipsburg alsmaar grimmiger wordt, en er chronisch gebrek aan eten, drinken en onderdak is. De naderende komst van José maakt het allemaal nog angstiger en onheilspellender.

„Mijn familie zit daar, gevangen in een villa zonder hulp, voedsel en communicatie. Ze hebben geen idee wat ze moeten doen. Wij bellen dagelijks naar het ministerie, Rode Kruis en de kustwacht, maar niemand geeft ons zekerheid dat ze worden gered”, zegt Rashil Taus in een noodkreet aan deze krant.

Veel toeristen klagen dat ze afgelopen weekend met reisorganisaties zijn aangekomen op Sint-Maarten, „terwijl iedereen wist dat er binnen een paar dagen een levensgevaarlijke orkaan recht op het vakantie-eiland af koerste. Dat is erg vreemd”, stelt Dick Algra, die met zijn vrouw probeert weg te komen.

Volgens TUI is het onmogelijk om in het orkaanseizoen in de Cariben van tevoren goed in te schatten hoe erg het wordt. „Meestal is er weinig aan de hand. Achteraf is het altijd makkelijk om kritiek te hebben, maar natuurgeweld is nu eenmaal een fact of life, ook op vakantie”, vinden de ANVR-reisbureaus.bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Orkaan Irma / José
« Reactie #18 Gepost op: september 09, 2017, 17:11:19 »

september 09, 2017, 17:00:06
#17
Irma raast met kracht 5 over Cuba

Orkaan Irma is, na eerst wat afgezwakt te zijn, opnieuw toegenomen in kracht. De storm is met kracht 5 aan land gegaan in Cuba. Irma, die de afgelopen dagen een complete ravage aanrichtte in het Caribisch gebied, trok via de noordkust omhoog en ging aan land in de provincie Ciego de Ávila. De verwachting is dat de orkaan zondag aan land komt in de VS.In het zuiden van Florida zijn bijna 6 miljoen mensen opgeroepen om de staat te verlaten vanwege de komst van orkaan Irma. Dat is meer dan een kwart van de totale bevolking in de Amerikaanse staat.

De orkaan was, sinds hij in Sint-Maarten een ravage achterliet, een klein beetje afgezwakt tot een orkaan van de vierde categorie, maar volgens het nationale orkaancentrum heeft hij inmiddels alweer aan kracht toegenomen.

Gouverneur Rick Scott roept zijn inwoners al dagen op hun spullen te pakken en te vertrekken. Hij noemt het de gevaarlijkste en grootste storm die Florida ooit heeft meegemaakt. Met name de inwoners van de kustgebieden lopen gevaar vanwege de verwachte overstromingen.

De massale uittocht uit Florida leidt overal tot lange files. Ook is de benzine op veel plaatsen op. Winkels beginnen leeg te raken omdat veel mensen extra proviand hebben ingeslagen voor de komende dagen. Het Emergency Operation Center wil dat iedereen in elk geval voor de eerste 72 uur voor zichzelf kan zorgen.

Na de orkaan Harvey, die eind augustus veel schade aanrichtte in de staat Texas, zaten veel families dagenlang zonder eten en drinken.
Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 09, 2017, 13:12:33
#16

Eerste toestellen met hulpgoederen  onderweg naar Sint-Maarten

Een C-130 Hercules van de luchtmacht is onderweg naar Sint-Maarten. Het toestel is opgestegen uit Curaçao en zal rond zonsopkomst landen in Philipsburg. Aan boord zijn hulpgoederen en enkele tientallen mariniers. Tegelijk is ook een kustwachtvliegtuig met mariniers op weg naar Sint-Maarten. De mariniers moeten hulp verlenen en de orde handhaven.


De militairen en hulpgoederen werden naar Curaçao gebracht met een ander transporttoestel van de luchtmacht, een KDC-10. Die is inmiddels terug in Nederland en vliegt vandaag halverwege de middag voor de tweede keer naar Curaçao met water, voedsel, geneeskundig materiaal en spullen voor de genie.

Een tweede Hercules is ook nog op weg vanaf Eindhoven om spullen van Curaçao naar Sint-Maarten te vliegen. De KDC-10 is groter, maar kan niet landen op het beschadigde vliegveld van Sint-Maarten.
Marineschepen

Het leger heeft ook twee marineschepen ingezet, de Zr. Ms. Pelikaan en de Zr. Ms. Zeeland. De Pelikaan is op weg terug naar Curaçao om nieuwe hulpgoederen op te halen. De Zeeland is nog in Sint-Maarten, maar zal zaterdag voor de veiligheid even de zee op gaan, wanneer de volgende orkaan overtrekt, José.

Een toestel met hulpgoederen van het Rode Kruis is eveneens op weg naar Curaçao. Het KLM-toestel vertrok zaterdagochtend van Schiphol en is door het Rode Kruis gevuld met 60 ton aan dekzeilen, jerrycans, generatoren en ander materieel.
Giro 5125

De goederen zijn betaald met geld dat is binnengekomen op giro 5125 van het Rode Kruis, aldus een woordvoerder. De verwachting is dat het toestel zaterdagavond op Curaçao aankomt.

De goederen worden dan met behulp van defensie weer overgebracht naar Sint-Maarten. Volgens de woordvoerder zijn er 5800 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, vier generatoren en acht zonnepanelen aan boord.
Koning en minister

Morgen vertrekken ook koning Willem-Alexander en minister Plasterk naar Curaçao in verband met de orkaanramp. De twee zullen zich daar laten informeren over die hulp die vanaf het eiland aan Sint-Maarten wordt verleend.

Ook zal er ter plaatse worden bekeken of het mogelijk is een bezoek te brengen aan Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Met orkaan José op komst is het ook de vraag wanneer dat kan. Vliegveld en haven van Sint-Maarten zijn officieel alleen open voor noodhulp en militaire doeleinden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 08, 2017, 11:50:37
#15

Sint Maarten kan met José angstaanjagende uren tegemoet zien


Een deel van orkaan José zal zaterdag Sint Maarten bereiken. Volgens de huidige berekeningen van Weerplaza zal José niet met het oog dichtbij het eiland komen. Dat neemt niet weg dat de José voor veel extra ellende kan gaan zorgen.


Tegelijkertijd met José bereikt orkaan Irma dit weekend Florida. Ook daar wordt veel schade verwacht.

Dat José niet met het oog over Sint Maarten zal trekken, is in relatief gezien goed nieuws. Toch zal José wel voor een verslechtering van de situatie op het eiland zorgen. Vanwege de reeds aanwezige schade is alles vanaf windkracht 8 een probleem.

De meeste wind op Sint Maarten wordt zaterdag aan het einde van de nacht en in de ochtend verwacht. In Nederland is het dan vroeg in de middag. Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza leg uit: ,,Stel je voor: je hebt net het meest angstaanjagende weer tijdens de passage van Irma beleefd en dan komt José. In het donker begint de wind weer aan te zwellen, hoor je weer het gebulder van de wind en het beuken van de golven, terwijl de regen ook nog herrie toevoegt. Voor velen zullen het zaterdag zeer angstaanjagende uren worden.”

Onzekere verwachtingen

De verwachtingen gaan nu uit van een stormachtige wind met een windkracht van 8 of 9. Maar de verwachting is verre van zeker. Kleine afwijkingen kunnen grote gevolgen hebben, zowel positief als negatief. De kans dat de wind een orkaankracht bereikt (windkracht 12) wordt op dit moment op zo'n 8 procent geschat. Vanaf zondag keert de rust op Sint Maarten terug en kan begonnen worden met het herstellen van de schade.

Orkaan Irma koerst ondertussen richting de Florida Keys en trekt zondag langs of over Florida naar het noorden. De sterkste wind wordt op zondag verwacht. Georgia, Alabama en Tennessee moeten vooral de zware regenval vrezen.

Desastreuze route

Net als met orkaan José geldt ook voor Irma dat de verwachte koers nog onzeker is. De huidige berekeningen laten echter een desastreuze route zien waarbij Irma via de Keys pal langs of net over miljoenenstad Miami trekt om daarna ook nog over Orlando te trekken. In dit gebied wonen meer dan 10 miljoen mensen. Hoewel de windkracht boven land snel afneemt, is de huidige verwachting dat zelfs Orlando mogelijk nog met orkaanwinden te maken krijgt.

Severin: ,,De huidige verwachting is ongekend, zeer gevaarlijk en zal waarschijnlijk veel schade veroorzaken. Je moet hopen dat de verwachting nog bijgesteld wordt, maar eigenlijk is er geen positief scenario voor het zuidelijke deel van Florida denkbaar.”

Extreem krachtig

Volgens de huidige berekeningen komt Irma nauwelijks afgezwakt bij Florida aan. Met categorie 4 en windsnelheden van 250 km/u en windstoten tot rond 300 km/u is de orkaan extreem krachtig. In de buurt van Orlando zijn de windstoten afgezwakt tot 225 km/u, maar ook dan is nog sprake van een orkaan in de categorie 2 of 3.

Ter vergelijking: in Nederland waarschuwen we bij windstoten vanaf 75 km/u. Bij windstoten van 100 km/uur (in de winter 120 km/u) gaan we naar code oranje en ontstaat er op veel plaatsen schade. Er worden regenhoeveelheden van 100 tot 300 mm verwacht. In Nederland valt 300 mm ongeveer in 4 maanden tijd. De laatste keer dat Florida met deze windsnelheden te maken kreeg was in 2004 toen orkaan Charley daar aan land kwam.

Voordat Irma Florida bereikt, krijgen eerst Cuba en de Bahama’s met de orkaan te maken. Ook op deze eilanden zullen wind, golven en regenwater voor grote problemen zorgen, met name op zaterdag. Het waterniveau kan zes meter hoger komen ten opzichte van normaal zodat met name de Bahama’s rekening moeten houden met grootschalige overstromingen.


Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 08, 2017, 11:36:01
#14
‘Waar moeten we beginnen? Alles is kapot!’

Inwoners van Sint-Maarten wisten dat orkaan Irma allesverwoestend zou zijn. Maar zo erg? Dat hadden Ann en Klaas Groen, die op het eiland wonen, niet verwacht. ,,Philipsburg oogt alsof er een bom is ontploft.’’


Waar moeten ze beginnen als de puinhoop zó groot is dat het bijna niet valt te beschrijven. ,,Het was hier altijd zo mooi groen'', vertelt Klaas via een van de weinige vaste telefoonlijnen die het nog wel doen op het eiland. ,,Maar er staat bijna geen boom meer overeind. En als dat wel zo is, zijn de bladeren eraf gerukt.’’

Sint-Maarten is niet meer het paradijs waar Klaas van droomde toen hij bij de Haagse politie met pensioen mocht, nu zeven jaar geleden. Hier wilde hij oud worden. ,,Alleen nu ziet het er hier weer net zo grauw uit als een winter in Nederland'', zegt hij. Een winter in oorlogstijd bovendien. Want als Klaas met zijn vrouw Ann uit het raam kijkt, is dat waar de grote puinhoop aan doet denken. ,,Philipsburg oogt alsof er een bom is ontploft'', zegt Ann. Er staat geen gebouw meer overeind dat niet is beschadigd. Houten huizen op het eiland bestaan helemaal niet meer. Ze zijn compleet weggevaagd. Van de stenen woningen zijn de meeste daken weggewaaid, ook bij het huis van Groen. ,,De bovenverdieping was 20 bij 30 meter, maar het is helemaal weg. Alle spullen zijn we kwijt'', zegt Ann.

De jachthaven, een geliefde plek in de stad waar Klaas en Ann graag komen, herkennen ze niet meer terug. De ongeveer honderd boten die er voor de storm lagen, zijn verdwenen. Opgetild door huizenhoge golven. Sommige jachten zijn 30 meter verder op het land geslingerd. De ravage is hier al zo groot, dat Ann andere buurten niet durft te bezoeken. ,,Als het hier al zo erg is, hoe moet het dan zijn in wijken waar de orkaan echt aan land is gekomen?’’

Een vaste telefoonlijn is het enige contact met de buitenwereld dat het echtpaar Groen nog heeft. De stroom is uitgevallen. Mobiele telefoons werken niet meer, net als het internet. Hoe het met vrienden en familie op het eiland is? ,,We hebben geen idee. We kunnen ze niet bereiken.’’ Zelf mankeren ze gelukkig niets. Ook de buren hebben geen schrammetje. ,,Maar het kan niet anders dan dat hierbij mensen gewond zijn geraakt of om het leven zijn gekomen. Er is zoveel kapot gegaan.’’

Bizarre gebeurtenis

Zelf schuilden Ann en Klaas in een kantoorpand van vrienden toen orkaan Irma genadeloos toesloeg. Dat pand heeft een plat dak en is tegen de rotsen gebouwd. Het was een bizarre gebeurtenis, blikt Klaas terug. De avond voordat het noodweer losbarstte, dronken ze nog een biertje op het terras. Diezelfde nacht stonden ze met man en macht te dweilen in de kamer omdat het vele water van de heuvels naar binnen kwam. Ramen en deuren dreigden het te begeven door de harde wind die er maar tegenaan bleef beuken.

Ann Groen maakte Luis in 1995 al eens mee, de op een na zwaarste orkaan die het eiland teisterde. Ze was er op voorbereid dat het tekeer kon gaan en wist hoe angstig het kan zijn. Dat wilde ze niet nog een keer meemaken. ,,Ik heb een slaappilletje genomen'', zegt ze. Toen het oog van de orkaan vroeg in de morgen overtrok en de wind even was gaan liggen, werd ze wakker en liet ze de hondjes uit. ,,Ik zag toen al dat dit veel erger was dan Luis.’’ Het werd nog erger toen de wind draaide naar het zuiden en recht op de Nederlandse kant van het eiland kwam te staan. Pas toen waren windvlagen zo sterk dat containers van 20.000 kilo in de haven als legoblokjes op een hoop werden gegooid.
Weinig informatie

Het huis van Anne en Klaas is zo zwaar beschadigd dat ze er niet langer kunnen blijven. Ze zijn nu opgevangen bij vrienden. Die hebben een generator, waardoor ze nog een beetje verlichting in huis hebben en ze naar een radio kunnen luisteren. Al is daar vooralsnog weinig informatie op te horen. ,,Van de overheid krijgen we helemaal niets te horen. Ook het Nederlandse leger hebben we nog nauwelijks gezien.’’

En daar maken sommigen gretig misbruik van. Met lede ogen zien Ann en Klaas aan hoe mensen de chaos aangrijpen om winkels te plunderen. ,,Het is schandalig, maar de politie doet nog weinig om het tegen te houden.’’

Tot er grootschalige hulp komt, moeten ze zien te overleven. Met ingeblikt voedsel en flessen water zingen ze het nog wel een paar dagen uit, denken ze. Maar hoe het daarna verder moet? ,,We hebben echt geen idee. Waar moeten we beginnen? Alles is kapot.’’Bron:AD
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 07, 2017, 18:21:16
#13
’Ze zwaaien hier met machetes’

PHILIPSBURG - De situatie op Sint-Maarten wordt steeds ernstiger. Er dreigt volgens ooggetuigen anarchie. De plunderingen nemen met het uur toe. Politie is nergens te bekennen en er is een tekort aan militairen. „Ze zwaaien hier met machetes op straat.”


Onder meer Nederlandse inwoners Paul Boetekees en Ebo Keuning slaan alarm. „Het lijkt wel of de Nederlandse regering de ernst nog steeds niet inziet. We moeten nu hulp krijgen en niet over dagen. Er is tekort aan alles. De situatie is zeer zeer ernstig”, zeggen ze.

Met name het noordelijke Franse deel van Sint-Maarten is volgens hen door Irma weggevaagd, met naar schatting honderden doden en gewonden. „De Nederlandse kant ziet er wat beter uit, maar ook daar zijn duizenden daklozen.”

Beide mannen, respectievelijk hotelier en jurist, hebben de monsterorkaan overleefd door met lotgenoten uren te schuilen in een kelder en badkamer met matrassen voor deuren en ramen. Toen ze weer buiten kwamen, betraden ze naar eigen zeggen een apocalyptische hel.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 07, 2017, 14:20:16
#12
Minstens acht doden en 23 gewonden op Sint Maarten

Orkaan Irma heeft minstens acht levens geëist in het Franse deel van Sint Maarten. Dit meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb, die vreest voor meer dodelijke slachtoffers. Over mogelijke slachtoffers op het Nederlandse deel is nog niets bekend.


13.48 uur: Hij is er niet in de buurt, maar orkaan Irma heeft de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk persoonlijk getroffen. De miljardair bezit een luxe landgoed op het Franse deel van Sint Maarten, hemelsbreed twee kilometer van de grens met het Nederlandse deel. Bovendien koerst de orkaan af op zijn resort in Mar-a-Lago in Florida.

13.40 uur: Het ministerie van Buitenlandse Zaken twittert een telefoonnummer dat Nederlanders kunnen bellen als ze in de regio rond de orkanen Irma en Jose verblijven en hulp nodig hebben.

13.30 uur: In Nederland zijn ondertussen talloze mensen bezorgd over familieleden en vrienden die op Sint Maarten verblijven.

Fred en Desiree van der Peijl uit Alphen kregen vanochtend goed nieuws. Na vele uren wachten kregen zij te horen dat hun zoon Kurt de verwoestende orkaan veilig is doorgekomen

Met de Zwolse zussen Anneloes (20) en Marieke (23) Hobbeling, die eveneens op Sint Maarten zijn, gaat het ook goed. Ouders Jan en Lammy zijn erorm opgelucht.

Anneloes vertrok een maand geleden naar het eiland om daar drie jaar les te geven op een Engelstalige basisschool. Haar zus Marieke had haar opgezocht en zou afgelopen dinsdag vertrekken naar Nederland. Op de luchthaven werden toen alle vluchten geannuleerd vanwege de orkaan.

13.27 uur: Het marineschip Zr. Ms. Zeeland is aangekomen bij Sint-Maarten. Verkenners kijken hoe het met de kade in hoofdstad Philipsburg is gesteld. Daar moeten de Zr. Ms. Zeeland en de Zr. Ms. Pelikaan afmeren.

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland heeft een helikopter en bootjes aan boord om mensen en hulpgoederen aan land te brengen. Bovendien is er aan boord plek voor ongeveer honderd evacués.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurt vanmiddag ook twee hulpvliegtuigen vanuit vliegbasis Eindhoven naar Sint Maarten.

13.00 uur: Orkaan Irma wordt over een uur verwacht in de Dominicaanse Republiek. In het plaatsje Punta Cana verblijft Kim Schurink uit Hengelo. Samen met de Enschedese Tom Rutgers zet ze zich schrap.

,,Er zijn maatregelen genomen door het hotel en we schuilen gek genoeg gewoon in de hotelkamer (badkamer)'', vertelt ze. Schurink, die in 2010 vijfde werd in de verkiezing miss Overijssel en in 2011 werd gekroond tot Queen of the Benelux, maakte het gisteravond laat goed.

12.47 uur: Het Franse deel van Sint Maarten krijgt vandaag de eerste noodhulp. Er vertrekken vaartuigen met drinkwater naar het eiland, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Ook gaan er 100.000 voedselpakketten naar de inwoners.

Anders dan het vliegveld op het Nederlandse deel van het eiland, staat luchthaven Grand Case in het Franse noorden nog redelijk overeind. De landingsbaan is weer open, meldt persbureau AFP.
12.30 uur: Van alle orkanen die zijn voorgekomen met kracht vijf is Irma nu officieel de orkaan die het langst aanhoudt, meldt Météo France. Irma heeft al 33 uur lang de hoogste intensiteit en verslaat daarmee Haiyan, die in 2013 over de Filippijnen trok.
12.20 uur: In het Franse deel van Sint Maarten zou volgens een eerste schatting 60 procent van de huizen onbewoonbaar zijn geworden, zegt een bron tegen Le Parisien. De Franse autoriteiten schatten dat de twee delen van het eiland voor 95 procent zijn verwoest.

12.13 uur: Irma is waarschijnlijk geen orkaan in de vijfde categorie meer als hij aan land komt in de Amerikaanse staat Florida. De tropische storm is dan waarschijnlijk iets afgeschaald naar categorie vier, zegt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC).

11.50 uur: Communicatie met Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba gaat nog altijd moeizaam, meldt het Rode Kruis. Op Sint Maarten is de algemene communicatiemast ingestort. Daarbij zijn ook delen van de haven beschadigd, waardoor het leveren van hulpgoederen bemoeilijkt wordt. ,,De spaarzame berichten die vanuit Saba en Sint Eustatius binnenkomen, zijn tot dusver geruststellend. Op Saba wordt alleen één lichtgewonde gemeld. Wel zijn op beide eilanden overal daken van de huizen gerukt."

11.40 uur: Anderhalve maand geleden woonde Vincent van Sleeuwen (42) uit Boekel nog op Sint-Maarten, drie jaar lang leefde hij er met zijn vrouw en drie kinderen. Dat het nu na orkaan Irma zo'n grote ravage is, doet hem pijn. ,,Het liefste zou ik er vandaag nog heen gaan om te helpen. Alles is kapot."

11.36 uur: Premier Mark Rutte roept Nederlanders op om geld te storten op gironummer 5125 van het Rode Kruis om de slachtoffers van orkaan Irma in het Caribische deel van Nederland te helpen. Vooral Sint-Maarten is zwaar getroffen.

Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 07, 2017, 13:35:07
#11
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/1PjON4j-BQs[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 07, 2017, 13:34:49
#10
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/lkSNWkgkH4Q[/video]Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2017, 15:40:33
#9
zo wat erg wat zullen die mensen bang zijn ik hoop zo dat er geen doden vallen te erg gewoon

Gelogd


september 06, 2017, 13:12:47
#8

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2017, 13:03:13
#7
Laatste WEBCAM Beelden Sint Maarten/Saint Martin.


--->>>   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WgS2hMZAsekGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2017, 12:51:56
#6
Nu LIVE


---->>>   Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2017, 12:45:19
#5
« Laatst bewerkt op: september 06, 2017, 12:47:27 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 06, 2017, 12:25:26
#4Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Webcam Sint Maarten
« Reactie #4 Gepost op: september 06, 2017, 12:25:26 »