Nowlive.eu

Registreren
 

Koningshuis
gelezen 351498 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
januari 31, 2018, 12:28:18Prinses Beatrix viert 80e verjaardag
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #927 Gepost op: januari 31, 2018, 12:28:18 »

november 29, 2017, 12:54:50

Beatrix schenkt De Horsten aan Willem-Alexander

Prinses Beatrix heeft begin deze maand landgoed De Horsten aan haar zoon Willem-Alexander geschonken. Dat blijkt uit een schenkingsakte uit het Kadaster, die de NOS ontdekte. Willem-Alexander woont al sinds 2003 op De Horsten.


Het landgoed van ruim 400 hectare is sinds 1845 in bezit van de koninklijke familie. Tot nu toe werd het steeds geërfd, maar prinses Beatrix besloot het bij leven al aan haar zoon te schenken. Over de schenking hoeft geen erf- of schenkbelasting te worden betaald, omdat de koninklijke familie daar vrijgesteld van is.

Op het landgoed staan 21 adressen geregistreerd. De waarde van de grond wordt geschat op zo'n 25 miljoen euro. Dat is nog zonder de waarde van de erop gebouwde huizen en gebouwen.

Of Beatrix ook iets aan prins Constantijn geschonken heeft, is niet duidelijk. Beatrix bezit onder andere nog kasteel Drakensteyn. De Rijksvoorlichtingsdienst wenste geen commentaar te geven.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 04, 2017, 12:18:25
Circus 4áxima reist de wereld rond: hoe houdt ze het vol?


Altijd op pad.eer dan ooit is Máxima momenteel een vrouw van de wereld. Als koningin, VN-gezant en privépersoon vliegt ze in vijf maanden tijd zeker vier keer de wereld rond. ,,Dit geeft me energie'', zegt ze zelf.


Ze is Hare Majesteit Koningin Máxima. Ze is speciaal gezant van de Verenigde Naties, op het gebied van inclusieve financiering.

Ze is de dochter van Maria del Carmen Cerruti uit Buenos Aires, nu bijna drie maanden de weduwe van Jorge Zorreguieta.

En ze is bijna nooit thuis.

Sinds Máxima eind vorige eeuw verliefd werd op (toen nog) prins Willem-Alexander speelt een flink deel van haar leven zich toch al af in vliegtuigcabines, maar deze maanden is haar reisschema bizar. Namens de Nederlandse koninklijke familie woonde ze vorige week in Bangkok de crematieplechtigheid van de Thaise koning Bhumibol bij. De afgelopen dagen werd ze in Nigeria van hot naar her gereden als speciaal gezant van de Verenigde Naties. In diezelfde rol vliegt ze over anderhalve week naar Singapore voor een toespraak en een optreden als gespreksleider op een grote conferentie over Fintech - de technologische toepassingen in de verbetering van toegang tot financiële diensten. Precies het doel waar Máxima zich al acht jaar hard voor maakt.

Broekpak

Zo'n reis naar Singapore voor een relatief kort optreden is uitzonderlijk, klinkt het in de omgeving van koningin Máxima. Maar dit is zo'n belangrijke bijeenkomst, met een potentieel publiek van 13.000 deelnemers uit 60 landen, dat ze niet kan ontbreken. Datzelfde gold voor de jaarvergadering van de VN in New York, in september. Zo'n beetje direct na de balkonscène op Paleis Noordeinde op Prinsjesdag verruilde de koningin haar japon van het Belgische modehuis Natan voor een comfortabel broekpak en werd ze naar Schiphol vervoerd voor de vlucht naar New York.

Mooi detail: premier Rutte vloog met hetzelfde KLM-vliegtuig naar de jaarvergadering van de Verenigde Naties. Omdat hij daar als regeringsleider opereerde en Máxima 'slechts' als speciaal gezant van de VN, kreeg de minister-president wel een politie-escorte vanaf het vliegveld naar Manhattan en Máxima niet. Haar auto kon wel aanpikken bij de motorbegeleiding van Rutte en zo schoof ze nog enigszins op tijd aan bij het eerste programma-onderdeel: een diner van de Bill and Melinda Gates Foundation. Gespreksonderwerp: de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, waarin goede toegang tot financiële diensten een belangrijke rol speelt.

Meer dan ooit is Máxima momenteel een vrouw van de wereld. Rond de VN-vergadering postte first daughter Ivanka Trump een foto op haar Instagram-account waarop ze met Máxima poseerde. De dochter van de Amerikaanse president zet zich in voor vrouwelijk ondernemerschap en treft onze koningin in die rol vaker. ,,Ik ben dol op haar'', vertelde ze een verslaggeefster van deze krant vorige maand in de marge van de Wereldbank-jaarvergadering in Washington.

Bliksembezoek

Ha, daar ontbrak Máxima dus wel. In die dagen rondde ze met Willem-Alexander het staatsbezoek aan Portugal af, ontving ze op paleis Noordeinde een groep Nederlanders die op hun vakgebied uitblinken en ging ze met haar man en dochters op herfstvakantie. Volgens de Argentijnse pers bracht het gezin die week door in prachtig Patagonië. Het was, voor zover bekend, de tweede keer sinds het overlijden van haar vader Jorge begin augustus dat Máxima terug was in haar geboorteland. Luttele weken na de begrafenis vloog ze - wederom volgens media in Argentinië - heen en weer naar Buenos Aires voor een bliksembezoek aan haar moeder, in gezelschap van prinses Amalia.

Van juni tot half november: reizen naar Mexico, New York, Nigeria en Singapore voor haar VN-werk. Vluchten naar Portugal en Thailand vanuit haar functie als koningin. En drie keer heen en weer naar Argentinië als privé-persoon. Toen de gezondheidstoestand van haar vader verslechterde, moest Máxima halsoverkop vertrekken vanaf haar zomervakantieadres. Waar zij en haar familieleden vakantie vieren wordt nooit bekend gemaakt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat ze die (deels) doorbrengen bij hun Griekse vakantievilla.

Met Máxima's vliegmijlen die bekend zijn (alle CO2-uitstoot van de Oranjes wordt gecompenseerd, vertelde Willem-Alexander onlangs) kan je ongeveer vier keer de wereld rond, in vijf maanden tijd. Hoe is dat vol te houden, zeker qua tijdsverschillen? ,,Haar biologische masterklok moet wel van haar stutten geslagen zijn'', constateert emeritus hoogleraar psychofysiologie van de Universiteit van Amsterdam Gerard Kerkhof.

,,Dat heeft gevolgen voor haar hele lichaam. Een vrijwel chronische jetlag, met alle bijverschijnselen. Aan de andere kant: in haar schema zie ik ook wel wat momenten waarop ze langer in dezelfde tijdzone verblijft. Dan kan ze herstellen. En ik vermoed dat zij anders dan veel reizigers weinig reisstress kent: haal ik mijn vlucht, waar is de taxi? Zij kan zich volledig op haar hoofdtaak storten.''

Abuja

En dat doet Máxima dan ook. Woensdag begon haar werkdag in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja rond half acht. Veertien uur later schaafde ze op haar hotelkamer aan de tekst voor een toespraak die ze de volgende dag zou uitspreken.

Drie weken en tientallen vlieguren eerder werd de koningin in gesprek met Nederlandse journalisten op staatsbezoek in Portugal gevraagd hoe ze dit bestaan volhoudt, juist gezien de droevige recente gebeurtenissen in haar privéleven. Haar standaardantwoord: het werk geeft haar volop energie.

Het moet wel.


Bron:ADGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 01, 2017, 12:38:48
vind Alexia het meest op haar moeder lijken .....denk dat het n mooie meid word

Gelogd
leef het leven


september 30, 2017, 17:27:33
Gelijkenis tussen prinsessen en Máxima

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft vandaag vier nieuwe portretfoto's vrijgegeven van Koningin Máxima, Prinses Catharina-Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De foto's, gemaakt door fotograaf Erwin Olaf, zijn anders dan anders. Máxima en de prinsessen kijken recht (en een beetje serieus) in de camera, en als je ze alle vier naast elkaar zet is de gelijkenis tussen de zusjes en moeder goed te zien.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 30, 2017, 17:26:49Koning Máxima

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 30, 2017, 17:23:02Prinses Catharina Amalia

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 30, 2017, 17:21:26


Prinses Alexia
« Laatst bewerkt op: september 30, 2017, 17:23:22 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 30, 2017, 17:20:30


Prinses Ariane
« Laatst bewerkt op: september 30, 2017, 17:23:44 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 17, 2017, 12:15:08
#smiley_happy_birthday  Koningin Máxima viert 46ste verjaardag   #smiley_happy_birthday
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2017, 18:10:57
Koning wil niet weten van streken dochters

WASSENAAR - Koning Willem-Alexander wil niet weten wat zijn dochters uitspoken. Hij heeft een afspraak met hun beveiligers dat die niet uit de school klappen over wat de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane doen. „Sterker nog, als ze dat wel vertellen, dan zeg ik: dat wil ik niet weten, als ze maar veilig zijn.”


Eenzelfde afspraak kende Willem-Alexander zelf ook in zijn jeugd, vertelde hij in het televisiegesprek over zijn leven met Wilfried de Jong. Het was de manier om zichzelf te ontdekken en ontwikkelen. Het is tegenwoordig met de smartphones en mobieltjes waarmee foto’s en opnamen gemaakt kunnen worden wel veel moeilijker om dingen geheim te houden, voegde de koning er aan toe. „Anders dan toen ik jong was.”

De drie prinsessen hebben ieder vanaf hun tiende een eigen mobieltje „te leen” van hun ouders. Geen nieuwe modellen maar telefoons die Willem-Alexander en Máxima zelf hebben gebruikt. „In theorie” bepalen de ouders wanneer de meisjes hun mobieltje mogen gebruiken. Op vakantie en ’s avonds bijvoorbeeld moeten ze uit. „In theorie hebben wij zeggenschap”, waarmee de koning aangaf dat het in de praktijk wel eens anders gaat.Bron:Telegraaf

« Laatst bewerkt op: april 26, 2017, 21:56:01 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 04, 2017, 21:34:29

Herdenkingstientje voor 50e verjaardag koning


De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een speciale herdenkingsmunt ontworpen vanwege de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Het muntstuk van 10 euro is de eerste herdenkingsmunt sinds 2013. Toen verscheen een speciale munt ter ere van de inhuldiging van de koning.


Op de muntkant van de munt staat een motto van de koning samengevat in drie woorden: vertegenwoordigen, samenbinden en aanmoedigen. Een zeemansknoop symboliseert zowel zijn interesse in water als zijn ,,wil om te verbinden''. Ook staan er linten op die zijn geïnspireerd op de reliëfs in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Op de kopkant staat zoals gebruikelijk het portret van Willem-Alexander. Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen verricht de ceremoniële eerste slag van de munt op 24 april, drie dagen voordat de koning vijftig wordt. Verzamelaars kunnen het herdenkingstientje vooraf bestellen via de website van de Munt. Het is ontworpen door Persijn Broersen en Margit Lukács.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 27, 2017, 15:06:02


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 27, 2017, 00:42:44
Kaarsje voor Friso in Lech

LECH - In de parochiekerk St. Nikolaus in het Oostenrijkse Lech is zondag aandacht besteed aan prins Friso. Die werd vijf jaar geleden bij het skiën buiten de piste in het buitengebied van Lech getroffen door een lawine. Van dat ongeval herstelde hij nimmer en anderhalf jaar later, in de zomer van 2013, overleed de tweede zoon van prinses Beatrix.


Op een zijaltaar in het oude kerkgebouw staat een foto van de prins, geflankeerd door een kaars en een kaart met daarop vermeld wie hij was en waarom zijn foto hier staat.

De koninklijke familie heeft Lech na het tragische ongeluk niet de rug toegekeerd. Koning Willem-Alexander is er dit weekeinde neergestreken met zijn gezin, nadat eerder al prinses Beatrix haar opwachting had gemaakt. Maandagmorgen houdt het koninklijk gezin ook de jaarlijkse fotosessie voor de Nederlandse en Europese media.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 09, 2017, 11:48:21
Alexander ziet er wel  atletisch uit .....iets verfraaid volgens mij  #lachen

Als staatsie portret wel mooi .....maar ben er zelf niet gek op

Gelogd
leef het leven


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #913 Gepost op: februari 09, 2017, 11:48:21 »